Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Σάββατο 31 Ιουλίου 2010
































Σήμερα, την 31 Ιουλίου 2010, τελούνται οι εξόδιες ακολουθίες των θανόντων χειριστών της Αεροπορίας Στρατού, κατά την πτώση του ελικοπτέρου Apache, που έλαβε χώρα την 30 Ιουλίου 2010 στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων.
Στις 14:00, ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία του Αρχιλοχία Κωνσταντίνου Γκιώκα στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη στον Ρέντη και στην συνέχεια η ταφή στο Γ' Νεκροταφείο Πειραιά.
Την 16.30 τελείται η νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή του Ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας.

Το πρώτο ρήγμα στο μέτωπο των κινητοποιήσεων έγινε στις τάξεις των ιδιοκτητών φορτηγών είχαμε αφού στη Βόρεια Ελλάδα παραιτήθηκε το προεδρείο της επιτροπής αγώνα.

Στο μεταξύ, ιδιωτικά βυτιοφόρα και βυτιοφόρα του Στρατού εφοδιάζονταν από το πρωί του Σαββάτου από τα διυλιστήρια της χώρας, προκειμένου να μεταφέρουν καύσιμα σε κρίσιμους τομείς, όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία πλοία κα. 

Έξω από τα διϋλιστήρια, υπήρχε διακριτική παρουσία της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παρεμπόδισης εισόδου και εξόδου των βυτιοφόρων, σαν αυτά που εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή στα διυλιστήρια Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, όπου ομάδα απεργών μεταφορέων παρεμπόδισαν βυτιοφόρα να προμηθευτούν με καύσιμα, προπηλάκισαν οδηγούς και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Στο μεταξύ, τα ιδιωτικά βυτιοφόρα και μικρός αριθμός επιταγμένων οχημάτων εφοδιάζονται χωρίς προβλήματα από τα διυλιστήρια στο Καλοχώρι. 

Ήδη έχουν εφοδιαστεί με καύσιμα 70 βυτιοφόρα, 46 ιδιωτικής χρήσης και 24 δημοσίας χρήσης, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν εφοδιαστεί εβδομήντα πρατήρια

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 250 πρατήρια στην Αττική έχουν πληρότητα σε καύσιμα.

Εκτιμάται ότι μέχρι την Κυριακή η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως. 

Στα Χανιά οι μεταφορείς αποδέχθηκαν αίτημα των βενζινοπωλών του νομού να τροφοδοτείται η αγορά καθημερινά με 10 βυτία ιδιωτικής χρήσεως.

Στο μεταξύ με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες από την αστυνομία, στο πλαίσιο εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για πολιτική επιστράτευση. 

Η διαδικασία επίδοσης των περίπου 30.000 φύλλων, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή το βράδυ ή το αργότερο έως τη Δευτέρα το πρωί. 

Παρά την επίταξη, πάντως, την Παρασκευή οι βυτιοφορείς αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Μάλιστα, τα σωματεία των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά της απόφασης για επίταξη και σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου θα καταθέσουν αποζημιώσεις και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την ανακοπή της απόφασης για επίταξη 

Όσον αφορά στην αυτόφωρη διαδικασία που προβλέπεται για όσους απεργούς δε συμμορφωθούν, οι αστυνομικοί είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τους εισαγγελείς. Τα στοιχεία των παραβατών θα διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικών διώξεων. Οι κυρώσεις, που φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοστούν αμέσως.

Την Παρασκευή, η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε να επιστρατεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις για τον εφοδιασμό με καύσιμα κρίσιμων τομέων, όπως αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ και νοσοκομεία, ενώ ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους απεργούς ότι «η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη και ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει». 

«Καλούμαστε να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου» είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών που γίνεται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. 

Τέλος, με ανακοίνωση του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλεί τους ιδιοκτήτες - οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο οδόστρωμα εθνικών, επαρχιακών και νομαρχιακών οδών να τα παραλάβουν άμεσα, καθώς δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

skai

Μετά τα φορτηγά η κυβέρνηση δρομολογεί αλλαγές για δικηγόρους, υποθηκοφύλακες, συμβολαιογράφους, φαρμακοποιούς…

Αποφασισμένη να «σπάσει το απόστημα» των κλειστών επαγγελμάτων εμφανίζεται η κυβέρνηση, η οποία από το Σεπτέμβριο πιεζόμενη από την τρόικα δρομολογεί σειρά αλλαγών, που θα φέρουν τα πάνω κάτω για σειρά επαγγελματικών ομάδων.

Έτσι το φθινόπωρο σειρά παίρνουν οι δικηγόροι, οι υποθηκοφύλακες, οι συμβολαιογράφοι, οι φαρμακοποιοί, οι οδοντοτεχνίτες, ενώ ανοίγει το δρόμο στα ξένα κολέγια και τουριστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις Αποκαλύψεις, οι αποφάσεις επισπεύδονται κυρίως από το γεγονός ότι ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει, αλλά και από το ότι, όπως εκφράστηκε από την τρόικα στα κυβερνητικά στελέχη, πέρα των φόρων, εξίσου ευθύνονται και τα ολιγοπώλια, αλλά και ο κατακερματισμός της αγοράς σε πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις.

Το άνοιγμα στον ελεύθερο ανταγωνισμό για όλα τα «ευγενή» επαγγέλματα (δικηγόρους, μηχανικούς, φαρμακοποιούς κ.α.) θα σημάνει ταυτόχρονα κατάργηση των προστατευτικών ρυθμίσεων και των «δια νόμου» καθοριζομένων αμοιβών τους.

newsbeast
Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Η Ευρώπη φταίει για την αμερικανική κρίσηΗ κρίση ελλειμμάτων προϋπολογισμού των χωρών της ζώνης του ευρώ που ξέσπασε πριν από μερικούς μήνες ευθύνεται εν μέρει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία, καθώς προσπαθεί να ανακάμψει από την ύφεση κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του έτους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Λευκού Οίκου.

«Αυτό που συνέβη στην Ευρώπη, αυτό που συνέβη στην Ελλάδα, στα τέλη της Άνοιξης, ήταν ένα κομμάτι από αυτό το εμπόδιο» δήλωσε ο κ. R. Gibbs.

Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν σκληρά μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές προκλήσεις. «Η Ευρώπη δεν το έκανε, για να είμαστε ειλικρινής, στον ίδιο βαθμό. Αυτό, χωρίς αμφιβολία, έχει καθηλώσει την δική μας ανάπτυξη και την παγκόσμια ανάπτυξη».

Με προπαγανδιστική αφίσα η οποία αναφέρει: «τα χρήματά μας για τον λαό μας», δείχνοντας έναν Ελληνα μαυρισμένο σε μια αιώρα (η οποία είναι η σημαία της χώρας μας) και να «χαίρεται» τα λεφτά των άλλων, προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους το κόμμα της ακροδεξιάς στην Αυστρία!
kafeneio
Κανείς δεν πειθαρχεί - Επικίνδυνο προηγούμενο

Παταγώδη αποτυχία σημειώνει η επιστράτευση των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών βυτιοφόρων Δ.Χ. αυτοκινήτων, καθώς είτε τα φύλλα επιστράτευσης δεν επιδόθηκαν είτε όσοα έλαβαν δεν πειθαρχούν! Ελπίζουμε αν χρειαστεί κάποιου άλλου εδους επιστράτευση να μην έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση έχει δημιουργηθεί επικίνδυνο προηγούμενο. Η κρατική μηχανή αδυνατεί όχι μόνο να τιθασεύσει τους απεργούς, αλλά και να εφαρμόσει αποτελεσματικά έστω στοιχειωδώς το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. 

Οι υποστελεχωμένες Νομαρχίες δεν καταφέρνουν να επιδώσουν τα φύλλα πορείας στους απεργούς, με τους τελευταίους να παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι και να εκβιάζουν όσους συναδέλφους τους επιλέγουν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. 

Και μπορεί η συνάντηση των ιδιοκτητών Δ.Χ. φορτηγών – βυτιοφόρων με τον υπουργό Υποδομών, Δ. Ρέππα να διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες και να θεωρήθηκε για πρώτη φορά, ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν ουσιαστικά όλα τα ζητήματα που τις χωρίζουν, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει. 

Στα νησιά οι επαγγελματίες βρίσκονται ένα βήμα πριν την παράνοια, καθώς παρατηρούνται ελλείψεις ακόμα και σε εμφιαλωμένα νερά, ενώ πλέον δεν υπάρχουν ούτε νωπά τρόφιμα! Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί ελλείψει μαζούτ και πρώτων υλών βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρο κραχ, οι αγροτοπαραγωγοί βλέπουν τις σοδειές τους να σαπίζουν, ενώ η μη προμήθεια υγρών καυσίμων έχει δημιουργήσει μπλακ άουτ στον τουρισμό, την ακτοπλοΐα, τα εργοστάσια και τις εμπορικές επιχειρήσεις. 

Αναμφισβήτητα το πρόβλημα έχει λάβει τραγικές διαστάσεις και ως φαίνεται η κυβέρνηση δεν μπορεί να το θέσει υπό έλεγχο. 

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την απόφαση για πολιτική επιστράτευση, κανένα βυτιοφόρο δημόσιας χρήσης δεν έχει ξεκινήσει την διανομή καυσίμων, ενώ τα λιγοστά Ιδιωτικής Χρήσης οχήματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα. 

Και τα χειρότερα έπονται, αφού ακόμη και απόψε να λυθεί η απεργία των αυτοκινητιστών, θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για να επέλθει ισορροπία στην αγορά...

 defencenet


Τραγικό και συνάμα περίεργο, θανατηφόρο ατύχημα ελικοπτέρου ΑΗ-64DHA Apache της Αεροπορίας Στρατού του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων είχαμε στις 11.49 σήμερα το πρωί στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων. Έγκυρες πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι το ελικόπτερο, τύπου AH-64DHA, συνετρίβη στη διάρκεια αιώρησης κατά την εκτέλεση ελέγχων. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση μετά τον εντοπισμό προβλήματος κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης μετά από τεχνικό έλεγχο στον οποίο είχε υποβληθεί.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, το ελικόπτερο είχε τεχνικό πρόβλημα στο κύριο στροφείο. Κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν ότι το ελικόπτερο έπεσε κάθετα "σαν μολύβι", κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είχαμε black-out, αφού τα συστήματα του ελικοπτέρου επιτρέπουν αιώρηση ανάγκης (αυτοπεριστροφή) και αναγκαστική προσγείωση, ακόμα και αν κτυπηθούν από πυρά τα πτερύγια του. Άλλη πηγή από το 2ο ΤΕΑΣ, αναφέρει ότι το ελικόπτερο έπεσε "με το ρύγχος".

Θεωρούμε ότι αυτή είναι και η επικρατέστερη εκδοχή, λόγω του γεγονότος ότι μας το επιβεβαιώνουν περισσότεροι από τρεις αξιωματικοί αυτόπτες μάρτυρες του 2ου ΤΕΑΣ.

Αν και το ύψος φέρεται να ήταν μικρό (περί τα 30 μέτρα επάνω από το έδαφος) στο ελικόπτερο ξέσπασε πυρκαγιά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες από το διμελές πλήρωμά του. 

Το ατύχημα είναι εξαιρετικά σπάνιο και δεν έχει καμία σχέση με το ατύχημα που είχε ελικόπτερο του ίδιου τύπου (έκδοσης "Α+") το Νοέμβριο του 2008, το οποίο πραγματοποιούσε επικίνδυνη άσκηση μέσα σε στενή χαράδρα. Επίσης είναι περίεργο πως ξέσπασε φωτιά και απανθράκωσε το πλήρωμα δεδομένου ότι στα Apache, υπάρχουν ειδικά συστήματα απορρόφησης κραδασμών από την πτώση, αλλά και αποφυγής εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Τα ελικόπτερα της έκδοσης DHA (12 μονάδες) παραλήφθηκαν μετά από τρία χρόνια καθυστέρηση τον περασμένο Απρίλιο λόγω προβλημάτων στη αρχική σύμβαση και θεωρούνται τα πλέον προηγμένα επιθετικά ελικόπτερα της Ευρώπης.
Αποκολλήθηκε το πίσω στροφείο του ελικοπτέρου

Τραγική ειρωνεία: Ο ένας από τους δύο νεκρούς πιλότους ήταν κουμπάρος, ενός εκ των δύο πιλότων που σκοτώθηκαν στο ατύχημα του Νοεμβρίου του 2008 στην Εύβοια

Το πλήρωμα του ελικόπτερου αποτελούσαν οι:
Καρδόπουλος Ευστάθιος, του Σάββα, ετών 33, ο οποίος καταγόταν από το νομό Κιλκίς, Ανθυπασπιστής Κυβερνήτης
Κατσιας Αθανάσιος του Μάρκου, ετών 24, ο οποίος καταγόταν από το νομό Θεσσαλονίκης, Επιλοχίας Συγκυβερνήτης
Καστανίδης Ευάγγελος, του Σωτηρίου, ετών 28, ο οποίος καταγόταν από το νομό Πιερίας, Επιλοχίας Ιπτάμενος Μηχανικός.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά η αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Αεροπορίας Στρατού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καναδοί επιστήμονες εντόπισαν, μετά από 157 χρόνια, το φημισμένο βρετανικό διασωστικό πλοίο Investigator το οποίο είχε χαθεί στην Αρκτική ενώ επιχειρούσε να βρει τα ίχνη μιας προηγούμενης εξερευνητικής αποστολής.

Αρχαιολόγοι εντόπισαν το καλοδιατηρημένο κουφάρι του πλοίου σε βάθος μόλις 11 μέτρων στο Μέρσι Μπέι του Μπανκς Άιλαντ. Χρησιμοποιώντας ηχοβολιστικές συσκευές μέσα σε διάστημα 15 λεπτών βρήκαν το σκαρί αλλά και τις σορούς τριών ναυτικών.

Το Investigator αναζητούσε τα δυο θρυλικά πλοία του Βρετανού πλοιάρχου Τζον Φράνκλιν, τα «Τρόμος» και «Έρεβος», τα οποία είχαν αποπλεύσει το 1845 με σκοπό να εντοπίσουν το μυθικό Βορειοδυτικό Πέρασμα αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στη βάση τους. Ο εντοπισμός του θαλάσσιου περάσματος που θα ένωνε τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό δια μέσου των πάγων της Αρκτικής είχε γίνει έμμονη ιδέα στον Φράνκλιν.

Έως και πρόσφατα, μέχρι να συμβούν οι κλιματολογικές αλλαγές, το πέρασμα δεν ήταν πλωτό όμως ακόμη και σήμερα ανοίγει σπανίως.

Τα πλοία Έρεβος και Τρόμος δεν βρέθηκαν ποτέ. Υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις ότι ο Φράνκλιν προσπάθησε να οδηγήσει όσους από τους 130 άνδρες του επέζησαν και να περάσουν τους πάγους πεζοί. Ο θρύλος μάλιστα λέει ότι κάποιοι ναυτικοί για να επιβιώσουν κατέφυγαν στον καννιβαλισμό, τρώγοντας τους νεκρούς συντρόφους τους.

Ο καπετάνιος του Investigator, Ρόμπερτ Μακλιούρ, και οι περισσότεροι από τους 60 άνδρες του πληρώματος σώθηκαν όταν το πλοίο παγιδεύτηκε στους πάγους, το 1853. Χρειάστηκε όμως να περιμένουν επί τρία χρόνια μέχρι να τους εντοπίσουν και να τους σώσουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανατροπή με σούπερ Ζαϊρί
Όπως και με την Μπέσα, ο Ολυμπιακός ήταν άλλη ομάδα στην επανάληψη, ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 του ημιχρόνου έχοντας για κορυφαίο τον Ζαϊρί, επικρατώντας με 2-1 της Μακάμπι και πάει στη ρεβάνς του Τελ Αβίβ για να «σφραγίσει» την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Με 10 παίκτες τέλειωσαν το ματς οι Ισραηλινοί, που ήταν ανύπαρκτοι στο β' ημίχρονο.

Κακό ξεκίνημα

Ο Εβαλντ Λίνεν, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου, λέγοντας χθες πως: «η Μακάμπι δεν είναι Μπέσα», όμως οι παίκτες του δεν έδειξαν να παίρνουν στα σοβαρά τα λεγόμενά του...

Τουλάχιστον στο α’ ημίχρονο, αφού όπως στον επαναληπτικό με τους Αλβανούς ο Ολυμπιακός ήταν άλλη ομάδα στην επανάληψη κι έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση επικρατώντας των Ισραηλινών, με τον Ρόμενταλ να σκοράρει στο ντεμπούτο του (σ.σ.: σε επίσημο ματς) με τα ερυθρόλευκα.

Ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, όπως και ο ομόλογός του της Μακάμπι, Γιόσεφ Μιζράχι. Ο Νικοπολίδης προτιμήθηκε αντί του Πάρντο, ο Χολέμπας αντί του Ραούλ Μπράβο, ο Ντάρμπισιρ αντί του Οσκαρ σε σχέση με τον επαναληπτικό κόντρα στη Μπέσα, ενώ ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα έκανε ο Ντένις Ρόμενταλ που αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Αγγλος φορ, ενώ πίσω του έπαιζε ο Ντιόγκο.

Οι Ισραηλινοί είχαν μοναδικό προωθημένο τον Κολαούτι, ενώ οι δυο κόφτες τους, Σιντιμπέ και Μπάνινγκ έκαναν πολύ καλή δουλειά στο κέντρο, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.

Ο Ολυμπιακός είχε μια φλύαρη υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, καθώς η Μακάμπι του έδωσε χώρο και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα.

Η ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων» γινόταν ως επί το πλείστον από τα άκρα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Στράουμπερ, παρά τις εναλλαγές θέσεων των εξτρέμ και των επιθετικών.

Γκολ από το... πουθενά

Ετσι, αφού ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος, η Μακάμπι έκανε την ζημιά σε μια φάση που δεν... μύριζε γκολ. Γκαλίτσιος και Μοντεστό δεν συνεννοήθηκαν, ο Νικοπολίδης δεν βγήκε να «καθαρίσει» τη φάση από την βαθιά μπαλιά του Σιντιμπέ και οι Ισραηλινοί κέρδισαν από το... πουθενά (αυστηρό) πέναλτι, έπειτα από χέρι του Γκαλίτσιου, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μεντούνγιανιν στο 18’.

Παρά την πίεση που προσπάθησαν να ασκήσουν οι γηπεδούχοι, η Μακάμπι όχι μόνο δεν κινδύνεψε, αλλά απείλησε σε μια-δυο φάσεις (σ.σ.: από στημένα) με ένα δεύτερο γκολ.

Ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 44’ έπειτα από κομπίνα σε φάουλ. Ο Μιραλάς εκτέλεσε φάουλ, ο Μέλμπεργκ έδωσε την κεφαλιά πάσα στον Ντουντού, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση όμως ο Στράουμπερ έδιωξε ενστικτωδώς, πραγματοποιώντας την απόκρουση του αγώνα.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ, η μπάλα απομακρύνθηκε και οι Ισραηλινοί βγήκαν στην κόντρα εκμεταλλευόμενοι την αργή επιστροφή των αμυντικών, όμως ο Ιτζχάκι «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη...

Άλλη ομάδα στην επανάληψη

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες, όμως ο Εβαλντ Λίνεν αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη του στο 52’, καθώς ο Μιραλάς υπέστη τράβηγμα κι αντικαταστάθηκε από τον Ζαϊρί.

Η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 57’ όταν ο Ζαϊρί «τσίμπησε» ωραία τη μπάλα για τον Ντάρμπισιρ, ο οποίος με πλάτη στην εστία έκανε μια λόμπα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, ο Αγγλος άφησε το παιχνίδι, εμφανώς χολωμένος δίνοντας τη θέση του στον Μήτρογλου που πέρασε στην κορυφή της επίθεσης. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση και στο 58’ ο Ντουντού σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 60’ η Μακάμπι έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη (αυστηρή) κίτρινη κάρτα στον Μπάνινγκ, έναν παίκτη-κλειδί που θα λείψει από τη ρεβάνς του Τελ Αβίβ.

Γκολ για όσκαρ από Ζαϊρί

Τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή με ένα γκολ-ποίημα του Ζαϊρί, ο οποίος σήκωσε τη μπάλα και με βολέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Στράουμπερ ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 67’.

Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ κι έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με τους Ρόμενταλ και Ντουντού. Τελικά κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ με τον Ρόμενταλ να εκμεταλλεύεται τη σέντρα του Χολέμπας και το... τσαφ του Μήτρογλου και να κάνει το 2-1 στο 73’ με συρτό πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 81’ ο Δανός έδωσε τη θέση του στον Αριέλ Ιμπαγάσα, με τον Αργεντινό μέσο να κάνει κι αυτός ντεμπούτο σε επίσημο ματς. Το τελευταίο σφύριγμα του ΜακΝτόναλντ βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν μια αγχωτική νίκη, που ωστόσο, του δίνει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς της 5ης Αυγούστου στο Τελ Αβίβ.

ΣΚΟΡΕΡ: 67' Ζαϊρί, 73' Ρόμενταλ - 17' πέναλτι Μεντουνιανίν.

ΔΟΚΑΡΙΑ: 45' Ιτζχάγκι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάγκλας Μακ Ντόναλντ (Σκοτία).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16' Χολέμπας, 34' Ντιόγο - 9' Μπάνινγκ 45'+4 Κολαούτι, 68' Ζιβ.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 60' Μπάνινγκ (δεύτερη κίτρινη).


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μοντεστό, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ (58' Μήτρογλου), Ρόμενταλ (82' Ιμπαγάσα), Ντουντού, Γκαλίτσιος, Μιραλάς (52' Ζαϊρί), Μαρέσκα.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Στράουμπερ, Σάμπαν, Στρουλ. Νιβάλντο, Μπάνιγκ, Σιντιμπέ, Ζιβ, Ιτζχάκι (72' Άβιντορ), Κολαούτι (62' Γεϊνί), Μεντουνιανίν (82' Μπουζάγκλο).
sentragoal
Να περάσει ο επόμενος

Η ομάδα του Κούπερ, με δύο τέρματα σε λιγότερο από 10 λεπτά στις αρχές του α` ημιχρόνου, νίκησε με 2-1 την Γιαγκελόνια στο Μπιάλιστοκ και πλέον θα έχει τον πρώτο λόγο ενόψει του επαναληπτικού της 5ης Αυγούστου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τα τέρματα των νικητών σημείωσε ο Κάλβο (4`-πέναλτι, 7`), ενώ για την Γιαγκελόνια μείωσε στο 24` ο Γκρζιμπ.
Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Επειτα από 41 ολόκληρα χρόνια πήρε πίσω την προίκα της, και μάλιστα με τόκο! Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Γρεβενών αποφάσισε ότι η πρώην σύζυγος αυτοκινητιστή, που του είχε δώσει 100.000 δραχμές ως προίκα, πρέπει τώρα να αποζημιωθεί με 119.972,37 ευρώ. 

Ο γάμος του ζευγαριού τελέστηκε τον Νοέμβριο του 1967 και η προίκα δόθηκε στον γαμπρό τον Ιανουάριο του 1969, όταν η γυναίκα τού παρέδωσε 100.000 δραχμές, που ήταν οι οικονομίες από την εργασία της ως μοδίστρα-υφάντρα.

Ο άνδρας, που όπως αναφέραμε δούλευε ως αυτοκινητιστής, έδωσε τις 100.000 δραχμές από την προίκα για να αγοράσει ένα φορτηγό. Κατόπιν κατάφερε να αναγείρει μια οικοδομή με πέντε καταστήματα, δύο διαμερίσματα και υπόγειο στα Γρεβενά.
Στη συνέχεια το ζευγάρι (που έχει και ένα παιδί, ένα κοριτσάκι) πήρε διαζύγιο το 1986, ωστόσο ο αυτοκινητιστής δεν επέστρεψε ποτέ τα χρήματα, αν και αναγνώρισε πως τα δικαιούταν η πρώην σύζυγός του.

Μετά το διαζύγιό τους η γυναίκα είχε καταθέσει και μία αγωγή προκειμένου να της επιστραφούν τα χρήματα που είχαν δοθεί ως προίκα στον άντρα μετά από μία διετία έγγαμου βίου. Η συγκεκριμένη αγωγή είχε χαρακτηριστεί τότε αόριστη, λόγω της μη ύπαρξης υπογραφών των εμπλεκόμενων προσώπων σε συμβολαιογραφικό έγγραφο...


Ωστόσο εκείνη δεν το έβαλε κάτω, συγκέντρωσε διάφορες έγγραφες αποδείξεις που αποδείκνυαν την παροχή του χρηματικού ποσού ως προίκα μαζί με δικόγραφα που είχε καταθέσει παλαιότερα με αίτημα την επιστροφή των χρημάτων. Ετσι η γυναίκα, που ποτέ δεν έπαψε να αγωνίζεται για να πάρει τα χρήματα, προσέφυγε για αδικαιολόγητο πλουτισμό κατά του πρώην συζύγου της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Γρεβενών.

Τώρα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Γρεβενών αποφάσισε ότι ο πρώην σύζυγος θα πρέπει να δώσει 119.972,37 ευρώ με τον νόμιμο τόκο στη γυναίκα, η οποία -με βάση τη δικαστική απόφαση- μπορεί να προχωρήσει και στην προσημείωση μέρους της περιουσίας του αυτοκινητιστή, μέχρι και την αξία των 567.888 ευρώ.

Καίρια επίδραση στην τελική απόφαση του δικαστηρίου φαίνεται ότι είχε η παρέμβαση της ενός ανθρώπου-κλειδί: της προξενήτρας, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας κατά την παράδοση της προίκας. Η προξενήτρα είχε κρατήσει τη χειρόγραφη απόδειξη-βεβαίωση που είχε υπογράψει τότε το ζευγάρι και η ίδια

enimerwsi


Το Σεπτέμβριο ο νόμος-πλαίσιο για το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων

«Θα είναι μία δύσκολη χρονιά το 2011» προέβλεψε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας παράλληλα, ότι το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων ανοίγει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης όχι του μνημονίου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε απο τους υπουργούς να αναλάβουν ταχύτατες πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων στους τομείς τους.

Αποφασίστηκε επίσης, να συσταθεί επιτροπή υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με συντονιστή το Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στο μεταξύ, το Σεπτέμβριο θα κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος-πλαίσιο για το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση στα μέλη της Τρόικας.

Στο ενιαίο νομοσχέδιο, που θα αφορά όλα τα επαγγέλματα κι όχι το καθένα χωριστά, θα ενταχθούν όλες οι σχετικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο μνημόνιο.

Μετά τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων σειρά παίρνουν δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και ορκωτοί λογιστές, αλλά και τα ταξί όπως τόνισε την Τετάρτη ο Δημήτρης Ρέππας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Για τους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες, όπως και για τους ορκωτούς λογιστές προωθείται η κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής.

Για τους φαρμακοποιούς προωθείται η κατάργηση των περιορισμών που αφορούν τον αριθμό των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους.

Η Τρόικα εκτιμά ότι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα επισπεύσει την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Μιλώντας στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Κώστας Βλαχάκης, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση είναι καλός και θα βρεθεί η χρυσή τομή. Επίσης είπε ότι οι συμβολαιογράφοι είναι δημόσιοι λειτουργοί με προκαθορισμένες αμοιβές και προκαθορισμένες θέσεις. «Εάν όμως ανοιχτεί το επάγγελμα θα πάψουμε να είμαστε συμβολαιογράφοι και θα έχουμε ρόλο νομικού των συμβάσεων» συμπλήρωσε ο κ. Βλαχάκης.
skai
Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της απεργίας

Εκτενείς αναφορές από ΜΜΕ σ' όλον τον κόσμο

Στο θέμα των κινητοποιήσεων και τις τελευταίες εξελίξεις με την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε επίταξη αναφέρονται τα ειδησεογραφικά μέσα όλου του κόσμου. Μιλούν για τα σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ενώ η Τουρκία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι τουρίστες θα πρέπει να προσέχουν στην Ελλάδα γιατί «έμεινε από βενζίνη».

Αλφα.
Οι μνήμες από την τραγική ιστορία του Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ, που πέθανε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από μπράβο έξω από νυχτερινό κέντρο της Μυκόνου, ζωντάνεψαν και πάλι στο κοσμοπολίτικο νησί όταν τέσσερις νεαροί σεκιουριτάδες ξυλοκόπησαν δύο Αυστραλούς.

Αν και έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από την αποφράδα νύχτα της 28ης Ιουνίου του 2008 που ο 20χρονος Ντουζόν έπεφτε αιμόφυρτος στο έδαφος από τα σφοδρά χτυπήματα του «πορτιέρη», μία ακόμη αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε, χθες τα ξημερώματα, αναστατώνοντας τους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες που παραθερίζουν στο Νησί των Ανέμων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δύο νεαρά παιδιά από την Αυστραλία, ηλικίας 28 και 20 ετών, που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες, αποφάσισαν να πάνε στη Μύκονο για ολιγοήμερες διακοπές. Το βράδυ της Τρίτης βρέθηκαν σε γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή Καλαμοπόδι της Μυκόνου και αφού ήπιαν μερικά ποτά άρχισαν να χορεύουν, αλλά και να πειράζουν κάποιες από τις θαμώνες του καταστήματος. Οι νεαρές γυναίκες φάνηκαν να ενοχλούνται και τότε -σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι δύο νεαροί στην κατάθεσή τους- δύο άνδρες που δούλευαν ως σεκιούριτι στο συγκεκριμένο μπαρ τούς ζήτησαν να φύγουν. Οι Αυστραλοί αρνήθηκαν και τότε σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκαν σηκωτοί έξω από το κέντρο διασκέδασης. 

Τα παιδιά άρχισαν να διαμαρτύρονται, αλλά οι τέσσερις συνολικά σεκιουριτάδες του καταστήματος άρχισαν να τους εξυβρίζουν και να κινούνται απειλητικά εναντίον τους. Στις 4.00 τα ξημερώματα και ενώ οι δύο αλλοδαποί εξακολουθούσαν να απαιτούν να μπουν στο κατάστημα λέγοντας ότι έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα, οι μπράβοι αποφάσισαν να τους «ξεφορτωθούν» μια και καλή και να βάλουν τέλος στο επεισόδιο, το οποίο είχε ήδη προκαλέσει αρκετή αναστάτωση στους πελάτες. Με μπουνιές και κλοτσιές άρχισαν να χτυπούν τους δυο νεαρούς, οι οποίοι έπεσαν αιμόφυρτοι στο έδαφος μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Τόσο ο 28χρονος όσο και ο 20χρονος με όση δύναμη τους είχε απομείνει σηκώθηκαν όρθιοι και προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το σημείο. Με τη βοήθεια περαστικών μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου οι γιατροί τούς πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς δεν είχαν τραυματιστεί σοβαρά κι έτσι, αφού υποβλήθηκαν σε συρραφή των τραυμάτων τους, αποχώρησαν και μετέβησαν στην αστυνομία, όπου και κατήγγειλαν το περιστατικό.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο κέντρο διασκέδασης και συνέλαβαν τους τέσσερις σεκιουριτάδες, ηλικίας 29, 24, 25 και 29 χρόνων. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών και σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Σύρου.
Οι δυο νεαροί Αυστραλοί εξακολουθούν και παραμένουν στο νησί, ενώ ενημερώθηκαν για το περιστατικό τόσο οι γονείς τους όσο και ο πρέσβης της Αυστραλίας στη χώρα μας.

espresso
«ΠΑΟΚ, εσύ εσύ θα προκριθείς»


Εντυπωσιακό «παρών» στο Αμστερνταμ Αρένα έδωσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Περισσότεροι από 3.000 φίλοι του «δικέφαλου» ταξίδεψαν στην Ολλανδία για να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα και το γήπεδο του Αγιαξ σειόταν όταν φώναζαν ρυθμικά τα συνθήματά τους.

Οι φίλοι του «δικέφαλου» στη μεγάλη τους πλειοψηφία τοποθετήθηκαν στο πάνω διάζωμα του γηπέδου, που έμεινε κενό, αν εξαιρέσει κανείς μια γωνία στην απέναντι πλευρά από αυτή που βρίσκονταν οι Ελληνες φίλαθλοι. Οι περισσότεροι ταξίδεψαν στο Αμστερνταμ από την Ελλάδα, αλλά υπήρχε και σημαντικός αριθμός από τη Γερμανία, την Ελβετία (από όπου ήρθε ένα ταξί καλυμμένο με τα σήματα του ΠΑΟΚ και της Θύρας 4), το Βέλγιο και φυσικά από την Ολλανδία.

Από το πρωί στην Νταμ, την κεντρική πλατεία της ολλανδικής πρωτεύουσας, είχε στηθεί ένα πραγματικό πανηγύρι από τους φίλους του ΠΑΟΚ. Ενώ τη Δευτέρα, όταν έφτασαν οι πρώτοι οπαδοί του «δικέφαλου» από τη Θεσσαλονίκη, και την Τρίτη δεν υπήρχε καθόλου αστυνομική παρουσία (άλλωστε, σε όλο το Αμστερνταμ υπάρχει δίκτυο από κάμερες ασφαλείας και η αστυνομία επεμβαίνει άμεσα, αν χρειαστεί), χθες υπήρχαν τέσσερις αστυνομικές κλούβες και συχνές περιπολίες έφιππων αστυνομικών.

Περίπου τρεις ώρες πριν από την έναρξη υπήρξαν στην Νταμ περιορισμένες συμπλοκές οπαδών του ΠΑΟΚ και του Αγιαξ, που δεν επεκτάθηκαν, χάρη στην άμεση επέμβαση της έφιππης αστυνομίας, που σύμφωνα με πληροφορίες συνέλαβε και έναν Ολλανδό. Συμπλοκές μικρής διάρκειας υπήρξαν και έξω από το γήπεδο, με τους οπαδούς του Αγιαξ να επιτίθενται με μπουκάλια σε αυτούς του ΠΑΟΚ αλλά και σε αυτήν την περίπτωση επενέβη άμεσα η αστυνομία.

Στο πέταλο των οπαδών του «δικέφαλου» υπήρχε ένα μεγάλο πανό που έγραφε «ΠΑΟΚ 1926», σύμφωνα με την απόφαση που πήραν οι οργανωμένοι στο πρόσφατο συνέδριό τους για να το απλώνουν στα φετινά εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Ο πρώτος παίκτης

Ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο του "Αμστερνταμ Αρένα" ήταν ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός αποθεώθηκε από τους φίλους του «δικέφαλου» που ήδη βρίσκονταν στο γήπεδο και φώναξαν ρυθμικά το όνομά του.

Φασαρία για τα πανό

Μέχρι και λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα εκπρόσωποι του Αγιαξ απαιτούσαν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να κατεβάσουν τα πανό τους, καθώς η συγκεκριμένη συνήθεια δεν είναι αποδεκτή στην Ολλανδία, αφού θεωρούν ότι αλλοιώνει την εικόνα του γηπέδου. Επειτα από συζήτηση αρκετής ώρας με την αστυνομία και προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις τελικά αποφασίστηκε τα πανό να παραμείνουν στη θέση τους.


sentragoal





Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Την άρση όλων των γραφειοκρατικών αντικινήτρων για την ίδρυση επιχειρήσεων και την επιτάχυνση των διαδικασιών ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων ζήτησαν από την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη οι ελεγκτές του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ σε συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομίας.

Όπως τόνισαν υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου, το νέο απλούστερο πλαίσιο για την ίδρυση μιας επιχείρησης βρίσκεται στη φάση της εφαρμογής, ενώ για τα κλειστά επαγγέλματα, το οποίο είναι ζήτημα πολλών υπουργείων, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει δυναμικά και να φέρει προς ψήφιση μέχρι το Δεκέμβριο έναν νόμο – πλαίσιο ο οποίος θα περιλαμβάνει το σύνολο των επαγγελμάτων.

Από την αυριανή ατζέντα της τρόικας ξεχωρίζουν οι διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.
Άντε να δούμε, αν τους ακούσει αυτούς η κατσελη, ή θα τους αρχίσει στις γνωστές της, αμπελοφιλοσοφίες.

μεγκα.



«Διαμάντια που δεν έχουν αλλοιωθεί» χαρακτηρίζει τη Σάμο, την Πάτμο και την Αμοργό η «New York Post» σε ρεπορτάζ της.

Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα προτείνει στους αναγνώστες της να τα επιλέξουν για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τρία αιγαιοπελαγίτικα νησιά, όπου ο μαζικός τουρισμός δεν έχει αλλάξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους.

Για τη Σάμο, την Πάτμο και την Αμοργό καταγράφονται οι φυσικές ομορφιές, οι ειδυλλιακές παραλίες, τα πατροπαράδοτα προϊόντα, τα εντυπωσιακά μοναστήρια, οι νόστιμες λιχουδιές, καθώς και η απλότητα των ανθρώπων.


New York Post





.....αλλά και για τα γαϊδουράκια. Αυτό αποφάσισε δικαστήριο της Αιγύπτου, που καταδίκασε το συμπαθητικό τετράποδο σε 24 ώρες φυλάκισης.Ο γάιδαρος κατηγορήθηκε για κλοπή και κλείστηκε πίσω από τα σίδερα.Τα «μπλεξίματα» του με τις αρχές, άρχισαν όταν ο ιδιοκτήτης ενός ινστιτούτου που κάνει αγροτικές μελέτες στο δέλτα του Νείλου, ανακάλυψε ότι κάποιος είχε βάλει στο μάτι τις καλλιέργειες του και συγκεκριμένα τα καλαμπόκια...

Ο ιδιοκτήτης πήγε στην αστυνομία και μετά από έρευνες αποκαλύφθηκε ότι δράστης ήταν ο.. κυρ Μέντιος.Το ζώο οδηγήθηκε στο δικαστήριο, δικάστηκε και καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 24 ωρών. Υπομονετικά πέρασε την πόρτα της φυλακής, ενώ ο ιδιοκτήτης του πλήρωσε πρόστιμο 50 αιγυπτιακών λιρών.

star
 
Πτώματα νεογέννητων στη Βόρεια Γαλλία
Τα πτώματα οκτώ νεογέννητων βρέθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία σε ένα χωριό της Βόρειας Γαλλίας, σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση της εφημερίδας Le Monde.

Οι υποτιθέμενοι γονείς τους βρίσκονται στα χέρια των αρχών.

Le Monde
Τέλος στις βαπτίσεις στον Ιορδάνη ποταμό έδωσαν οι Αρχές του Ισραήλ με μια πινακίδα που γράφει: «Μολυσμένα ύδατα. Απαγορεύεται η είσοδος». Η σήμανση προειδοποιεί τους πιστούς για μόλυνση και για νάρκες στα ύδατα του Ιορδάνη ποταμού, ενός από τα πιο ιερά σημεία όπου πιστεύεται ότι βαπτίστηκε ο Χριστός.Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο στους πιστούς προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, αφού τα πρώτα αποτελέσματα από δείγματα που ελήφθησαν έδειξαν υψηλά επίπεδα μη επεξεργασμένων αποχετευτικών λυμάτων και γεωργικών απορροών.Η πρόσβαση στο τμήμα του ποταμού από τη μεριά του Ισραήλ επιτρέπεται μόνο με τη συναίνεση του Ισραηλινού σώματος που διοικεί και το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Όχθης. Αντίθετα, οι επισκέπτες από την πλευρά της Ιορδανίας που είναι μόνο λίγα μέτρα πιο πέρα, μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα στον ιερό ποταμό...
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποφασιστεί το οριστικό κλείσιμο του σημείου αφού έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα σε αυτό το κομμάτι του ποταμού αξίας 1,5 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως πολλοί από τους πιστούς που το επισκέπτονται συνοδεύονται από ενόπλους ενώ κόκκινες και λευκές ταινίες έχουν τοποθετηθεί απαγορεύοντας την είσοδο στο νερό.Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 1.000 περίπου άνθρωποι επισκέπτονται το σημείο αυτό του Ιορδάνη ποταμού, το τρίτο σπουδαιότερο για τη χριστιανοσύνη μέρος, είτε για να βαφτιστούν είτε για να πάρουν μαζί τους δείγμα.

enimerwsi

Φορτηγό πάτησε... νάρκη στα Φιλιατά

Σε αγροτικό δρόμο των Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι τροχοί φορτηγού αυτοκινήτου πάτησε, κατά πάσα πιθανότατα, σε παλιά νάρκη, με αποτέλεσμα να αυτή να εκπυρσοκροτήσει και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Ο οδηγός του φορτηγού δεν τραυματίστηκε.

newsbeast





Σε κατάσταση πολιτικής επιστράτευσης κηρύσσονται οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, με απόφαση του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου, η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη "η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας". 

Επιπλέον – συνεχίζει η ανακοίνωση – η απεργία ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη. 

Κατόπιν της απόφασης εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι Νομάρχες να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. 

Ο νόμος προβλέπει άμεσες συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο για όσους δεν πειθαρχήσουν στην απόφαση. Επίσης προβλέπεται η κατάσχεση των φορτηγών δημόσιας χρήσης, ακόμα και η αφαίρεση της άδειας.

«Κανένα επιμέρους αίτημα, καμία ειδική ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να κρατά ως ομήρους όλη την ελληνική κοινωνία και να παραλύει ολόκληρη τη χώρα. Και αυτό η κυβέρνηση θα το διασφαλίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο. Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν, επειδή θα πρέπει να πέσουν οι τιμές, θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του κάθε νοικοκυριού και θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

Θα πάμε στα κρατητήρια

Οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, απορρίπτοντας όλες τις προτάσεις που έκανε η κυβέρνηση. Μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι ακόμη και στο ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης δεν πρόκειται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βυτιοφόρων, Άγγελος Φάλαρης, και τόνισε ότι εάν ασκηθούν ποινικές διώξεις, θα οδηγηθούν στα κρατητήρια. 

Στο μεταξύ πέρα από τις ελλείψεις τα καύσιμα και τα οπωροκηπευτικά τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται πολλές ακυρώσεις εισιτηρίων στα πλοία της ακτοπλοΐας και στη γραμμή Ελλάδα - Ιταλία, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο επιχειρήσεων επιβατηγού ναυτιλίας. 

Σφοδρή επίθεση από τα κόμματα

«Τα τραύματα της ελλειμματικής κοινωνικής συνοχής στα οποία επενδύετε, είναι προφανές ότι θα γυρίσουν ενάντια στο πολιτικό σύστημα. Πυροβολείτε τα πόδια σας - σταματείστε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστα Μαρκόπουλος. 

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης χαρακτήρισε αναμενόμενη την κίνηση της κυβέρνησης και διερωτήθηκε: «Δεν ξέρω τι θα κάνετε στο μέλλον. Θ’ ανοίξετε εξορίες;». 

Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολίασε ότι καμία κυβέρνηση μετά τον πόλεμο δεν προχώρησε σε τέτοιου είδους μέτρα αυταρχισμού και επεσήμανε ότι «μόνη διέξοδος είναι να εξεγερθεί ο ελληνικός λαός ενάντια στην νεοαποικιοκρατία και μια παραδομένη κυβέρνηση που μας οδηγούν στην καταστροφή». 

«Είμαστε εν μέσω μιας σφοδρής οικονομικής κρίσεως και τουριστικής περιόδου. Αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε στις αντιδράσεις μας προκειμένου να αποφύγουμε τις ακρότητες, προκειμένου να αποφύγουμε διαδικασίες κοινωνικού αυτοματισμού» ανέφερε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης.

σκαι

Απειλούν με γενικό μπλακ άουτ

Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις είναι οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε περίπτωση που η κυβέρνηση κάνει πράξη την απαίτηση της Κομισιόν και προχωρήσει στην πώληση του 40%.

«Εάν επιχειρήσουν κάτι τέτοιο θα γίνει πόλεμος» τονίζουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

parapolitika.gr
Πριν καν ολοκληρώσει τις δηλώσεις του, οι συνάδελφοί του είχαν ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

Όταν δε έβαλε τελεία, ο ενθουσιασμός ξεχείλιζε!

Οι άνθρωποι που ήταν γύρω του τον σήκωσαν στα χέρια ζητωκραυγάζοντας.

Είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος, αμέσως μετά τη συνάντηση εκπροσώπων των απεργών με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Χάρη Τσιόκα.

Για την ιστορία, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ανακοίνωσαν πως συνεχίζουν την απεργία τους.








Τι κι αν ο εισαγγελέας διέταξε αυτόφωρες συλλήψεις των ιδιοκτητών βυτίων δημόσιας χρήσης όταν παρεμποδίζουν τα ιδιωτικής χρήσης βυτιά να φορτώσουν καύσιμα. Οι απεργοί βρίσκουν άλλους τρόπους να μπλοκάρουν τις μεταφορές. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες ξεφούσκωσαν τα λάστιχα από βυτιοφόρο για να μην μπορέσει να κινηθεί και να εφοδιάσει με καύσιμα τα πρατήρια.




seleo.gr
«Εγκλωβισμένοι στη Χαλκιδική 100.000 τουρίστες»
Τουλάχιστον 100.000 Βαλκάνιοι τουρίστες είναι εγκλωβισμένοι στη Χαλκιδική λόγω της έλλειψης καυσίμων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ανδρέα Ανδρεάδη.

Μίλησε για «απόλυτο παραλογισμό» χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «τραγική, κωμικοτραγική και απαράδεκτη».

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», η λειτουργία του οποίου ήταν έως τα μεσάνυχτα στον αέρα λόγω έλλειψης κηροζίνης. Τελικά το αεροδρόμιο ανεφοδιάστηκε αργά τη νύχτα, αλλά έως εκείνη την ώρα επικρατούσε αναστάτωση από ταξιδιώτες που δεν γνώριζαν αν θα ταξίδευαν κανονικά ή όχι.

skai
Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζίβρας, είναι ο ιδρυτής της οφ σορ εταιρίας «Τορκάσο», όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες ενέργειες, Γιώργος Γκρόζος. 

Υπενθυμίζεται ότι η «Τροκάσο» είναι η οφ σορ εταιρία στην οποία ανήκε στο παρελθόν η οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, ενώ εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το μετοχολόγιο του ομίλου MIG, που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, Αναστάσιος Γαβριηλίδης, η πραγματική δικαιούχος της οφ σορ εταιρίας «Ρασσαντέλ» είναι η Μονή Βατοπεδίου. Επίσης, ο κ. Γαβριηλίδης φέρεται να είπε πως δεν υπήρξε χειραγώγηση ούτε ένδειξη χειραγώγησης των μετοχών ΟΤΕ και MIG, όταν έγινε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. 

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, κατέθεσε ότι συνεχίζεται ο φορολογικός έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές στις 60 εταιρείες που φέρονται αναμεμειγμένες στην υπόθεση Βατοπεδίου. Επίσης δήλωσε ότι και το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να προβεί σε εκτίμηση των ανταλλάξιμων ακινήτων μόνο σε ό,τι αφορά την αντικειμενική τους αξία και όχι την εμπορική. 

Κατατέθηκαν τα τέσσερα πορίσματα της ΝΔ

Ο βουλευτής της ΝΔ, Ευ. Στυλιανίδης, και ο γραμματέας της ΚΕ, Αν. Λυκουρέντζος, κατέθεσαν στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα τέσσερα πορίσματα που έχει στη διάθεσή της η ΝΔ σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. 

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι η ΝΔ στηρίζει την ελληνική δικαιοσύνη και με την κατάθεση του πορίσματος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών της 1ης Ιουλίου του 2010, «καταγγέλλουμε την πολιτική σκευωρία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μεθόδευσε επίθεση κατά της ΝΔ και στηρίχθηκε στην απόκρυψη σημαντικών και αδιάσειστων στοιχείων». 

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη του κόμματός του στην ελληνική Δικαιοσύνη είναι δεδομένη και για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της, χρειάζεται και πληρότητα και ορθότητα στοιχείων. «Αυτά τα στοιχεία σήμερα εμείς καταθέσαμε για να τη διευκολύνουμε στο έργο της. Αναφέρομαι στην ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών πορισμάτων, δύο ελληνικών και δύο διεθνών, τα οποία ουσιαστικά ταυτίζονται, όσον αφορά την εκτίμηση των ανταλλάξιμων ακινήτων, και αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε ζημιά του ελληνικού δημοσίου. Το περίεργο είναι, γιατί το ΠΑΣΟΚ τα απέκρυψε», συμπλήρωσε.
skai
Νέο «μπλόκο» στα λιμάνια

Απεργούν οι πλοηγοί 

Μπροστά στο ενδεχόμενο νέου «μπλόκου» στα λιμάνια βρίσκεται η κυβέρνηση, αλλά και οι τουρίστες που αναμένονται στη χώρα μας, στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου.

Οι πλοηγοί έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6:00 την Παρασκευή, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων σε όλα τα λιμάνια της χώρας και στην αποβίβαση των χιλιάδων τουριστών που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά, αλλά και τον Πειραιά.

newsbeast
Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010


Πριν 4 μήνες πτωχεύσαμε, όμως τι μάθαμε όλους αυτούς τους μήνες? Τίποτα. Απολύτως τίποτα, μηδέν, πραμα.
Πριν 1 εβδομάδα ο Σάλλας έκανε μια πρόταση. Μέσα σε αυτό το κλίμα της παγκοσμιοποίησης, η συνένωση τραπεζών είναι η μοναδική λύση, έτσι ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν σχετικά ελληνικές, και να μην εξαγοραστούν από τίποτε ξένες. Αν αρνηθεί η κυβέρνηση, θα μπούμε σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας, όπου το ΧΑΑ θα καταλήξει στις 1200 μονάδες, ή ακόμα και ποιο κάτω. Και με 5 δις € κάποια ξένη τράπεζα θα έρθει και θα σκουπίσει όλες τις καλές ελληνικές τράπεζες, και αυτοί δεν παίζουν. Κανείς δεν ασχολείται. Σε λίγο θα δουμε και σχόλια του στυλ, να καταργήσουμε και την παγκοσμιοποίηση.
Αντί λοιπόν να συζητάμε ποσό πρέπει να είναι το τίμημα του Σάλλα, λχ η αξία των ΤΤ και ΑΤΕ είναι 2 δις € και να παζαρέψουμε μια καλύτερη τιμή για το ελληνικό δημόσιο, αμέσως βγήκαν οι ιαχές σκάνδαλο, ξεπούλημα, κλπ από τα κόμματα – σαλτιμπάγκους, αλλά και από πολίτες.
Αυτήν την στιγμή που έχουμε ουσιαστικά πτωχεύσει, και ακόμα υπάρχουν ΔΥ που θεωρούν αυτά τα ηλίθια επιδόματα λογικά και σωστά, λχ γάλακτος, ρούχων, θέσεως, Η/Υ, βλακείες και να πετάμε λεφτά από το παράθυρο. Επιτρέπουμε στον κάθε τουτ να αγοράσει 40 στρέμματα στην Εκάλη, αλλά να μην αγοράσει ένα νησί, και να κάνει εκεί την βίλα του, λες και σε 1 εβδομάδα θα ανακηρύξει ανεξάρτητο κράτος και θα αποσχιστεί. Ένας φίλος σερβιτόρος των 700€ θέλει να αγοράζει κάθε μήνα μια μπλούζα Χ μάρκας 180€ αξίας, με το σκεπτικό ότι οι άλλοι την φορούν και ζηλεύει, και το θεώρει λογικό να την ψωνίζει.



Οι φασιστές του ΠΑΜΕ, έκλειναν τα λιμάνια παραβιάζοντας νόμους και συντάγματα, και αφού κατάφεραν και έδιωξαν τις 2 δεκάρες που πιθανότατα θα έπεφταν στην ελληνική κοινωνία, πανηγυρίζουν.
Βγαίνει ο γιακουματος και λέει ότι φέτος δεν μπορεί να πάει στην βίλα του στην Μύκονο, και το περνούμε ως λογικό. Έφυγαν οι συμβασιούχοι από το δημόσιο, και οι μόνιμοι απέδειξαν τι έκαναν τόσο καιρό, τίποτα. Σε όλες τις υπηρεσίες ουρές, ένα χάλι μαύρο. Οι ΔΥ συνεχίζουν το ίδιο βιολί, όπου έχουν την εντύπωση ότι μόνο αυτοί δουλεύουν και οι ΙΥ και οι εε, κάθε μέρα παίρνουν το λεωφορείο και πάνε στην εξοχή. Οι τούρκοι κάνουν περατσάδες στο Σούνιο πλέων!
Απεργίες, τεμπελίκη, κακία, ειρωνεία, ωχαδερφισμός, είναι τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου Έλληνα. Και αν του ζητήσεις μια λύση, σου λέει ότι ανέφικτο του έρθει στο κεφάλι, και με ύφος ότι πέταξε την καινούργια θεωρία της σχετικότητας. Βγαίνουν οι Έλληνες έξω για να σπουδάσουν και εκεί φοβούμενοι τους νόμους τους εφαρμόζουν, και μόλις πατήσουν το πόδι τους εδω, ένα χάλι ξαναγίνονται.
Ρε πάτε καλά? Δεν υπάρχουν λεφτά. Καταλάβετε το κάποια στιγμή. Για να το καταλάβετε πρέπει να μπουν οι τούρκοι ως την Λαμία? Πρέπει να ενοικήσουμε να πουλήσουμε ότι μπορούμε. Τι πειράζει λχ αν ενοικήσει η Microsoft την ακρόπολη για μια νύχτα, με 1 εκ € για να παρουσιάσει το καινούργιο πρόγραμμα της? Τι πειράζει αν νοικιαστεί ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, μια εταιρεία που έχει σχέση με την θάλασσα έναντι ενός σοβαρού ποσού, και με την προϋπόθεση ότι δεν θα κάνουν ζημιές, για μια νύχτα? Αν πουλήσουμε το Χ νησί στον Γκέιτς, τι θα γίνει δηλαδή, θα το πάρει στην πλάτη και θα το πάει στον ατλαντικό? Η δημοκρατία είναι οι πέτρες και οι κίονες?
Νοίκιασε τα πάντα, με ασφαλείς από ζημιές και λοιπά πιθανά προβλήματα, με ορους σωστούς, λχ παρουσία φυλάκων, και βαλε τα χρήματα σε έναν λογαριασμό, και μείωσε το χρέος σου, βελτίωσε την κατάσταση σου, ως χώρα. Έχουμε ξεφτιλιστεί τελείως. Με όλους τους ξένους που μιλώ μας θεωρούν αλήτες, και κακομαθημένα παλιόπαιδα, που το μόνο που ξέρουμε είναι το φέρε, τον φραπέ, η τεμπελιά, η αμπελοφιλοσοφία, την αρπαχτεί, και τίποτε άλλο.
Έχουμε κάνει το παράλογο, λογικό, και το λογικό παράλογο, και ειμαστε εντάξει.
Ρε όχι να μας σώσουν δεν αξίζουμε, αξίζουμε χειρότερα, πολύ χειρότερα. Οι ξένοι έχουν δίκιο, ειμαστε ο χειρότερος λαός. Δεν μας αξίζει αυτό το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα.
Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικού εμπορίου κινητήρες F-135 που τοποθετούνται σε αεροσκάφη F-35 θα παράγονται στην Τουρκία από την KaleKalip.
Image
Οι συνομιλίες μεταξύ της Τουρκικής εταιρίας και του ομίλου United Technologies Corp, στον οποίο ανήκει η Pratt & Whitney ξεκίνησαν το 2009 και η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα.

Η παραγωγή των κινητήρων θα πραγματοποιείται από κοινοπραξία το 51% της οποίας θα ανήκει στην KaleKalip. Αρχικά στη γειτονική χώρα προβλέπεται να κατασκευάζεται το 90% του κινητήρα ενώ στη συνέχεια αυτό το ποσοστό θα ανέλθει στο 100%. Η παραγωγή θα ξεκινήσει εντός του έτους ενώ η μονάδα θα έχει βάσει πιθανότατα στα δυτικά της χώρας.

Η Τουρκική εταιρία θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης ύψους $50 εκατ. που σχετίζεται με την παραγωγή των κινητήρων.

defencenet.gr



Το δικαίωμα στην απεργία… είναι ανήθικο

Μέσα στην εβδομάδα το νομοσχέδιο στη Βουλη

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, τόνισε στους απεργούς ιδιοκτήτες φορτηγών ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί και ζητά από τους απεργούς να υποχωρήσουν εκείνοι.

Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε ότι άμεσα - αυτή τη βδομάδα - θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Ο Δημήτρης Ρέππας προτείνει στους ιδιοκτήτες φορτηγών να διαβάσουν καλύτερα το νομοσχέδιο ώστε να επωφεληθούν από αυτά που τους προσφέρει.
newsbeast
Με νέα αποκάλυψη επανήλθε η ιστοσελίδα WikiLeaks, η οποία δημοσίευσε χθες ένα τεράστιο όγκο 92.000 αμερικανικών απορρήτων εγγράφων που περιγράφουν με λεπτομέρεια τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, αποκαλύπτονται με λεπτομέρειες μη καταγεγραμμένες περιπτώσεις θανάτων αφγανών αμάχων, η ύπαρξη ειδικής δύναμης που καταδιώκει για να σκοτώσει ή να αιχμαλωτίσει τους επικεφαλής των Ταλιμπάν και φερόμενοι δεσμοί μεταξύ των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών και των αφγανών ανταρτών.

Τα απόρρητα αυτά αρχεία του αμερικανικού στρατού για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης από την ιστοσελίδα WikiLeaks και δημοσιεύθηκαν από την αμερικανική εφημερίδα New York Times, τη βρετανική Guardian και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν απερίφραστα την αποκάλυψη των απόρρητων πληροφοριών. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς σημείωσε ότι η ενέργεια αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ζωές, ενώ θέτει σε κίνδυνο και απειλεί την εθνική ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι το Wikileaks, που ιδρύθηκε το...
Δεκέμβριο του 2006, είναι ένας ιστότοπος με πληροφορίες και αναλύσεις για την πολιτική, ο οποίος ειδικεύεται στη δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών.

Αυτοαποκαλείται «το πρώτο ειδησεογραφικό πρακτορείο του λαού» και ζητά ανώνυμους συνεργάτες. Έγινε γνωστό το 2009 όταν δημοσίευσε εσωτερικά έγγραφα που προορίζονταν για την πολυεθνική εταιρεία Trafigura που εμπλέκεται στην υπόθεση ρίψης τοξικών αποβλήτων στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει πολλές φορές επικρίνει τον ιστότοπο, υπογραμμίζοντας ότι οι διαρροές απόρρητων εγγράφων στον Τύπο απειλούν την ασφάλεια της χώρας.

Επίσης, η Γερμανία ζήτησε σήμερα να «ερευνηθούν» οι αποκαλύψεις του Wikileaks σχετικά με την υποστήριξη που προσφέρει το Ιράν και το Πακιστάν στους Ταλιμπάν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της βρετανικής κυβέρνησης υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα «συνεχίσει να ζητά από το Πακιστάν να κάνει ό,τι μπορεί για την εξάρθρωση όλων των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στο ή από το πακιστανικό έδαφος».

newsbeast
Στενό μαρκάρισμα από τη τρόικα
Το κλιμάκιο της ΔΝΤ έφτασε στην Αθήνα, έχοντας καταγράψει τις αδυναμίες της κυβερνητικής προσπάθειας για περικοπές εξόδων. Κάποιοι υπουργοί θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για καθυστερήσεις. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωσταντίνου θα ερωτηθεί για την υστέρηση των εσόδων από τον ΦΠΑ. Ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, για τις μαύρες τρύπες των ασφαλιστικών ταμείων. Ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, θα κληθεί να εξηγήσει την κατάσταση με τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ.


Τέλος, μεγάλη πίεση θα ασκηθεί και στην υπουργό Υγείας. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το χάος των νοσοκομείων. Όπως αναφέρει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ «στο υπουργείο Υγείας ετοιμάζονται να παρουσιάσουν “μια σημαντική μείωση” των δαπανών υγείας». Όμως «η μείωση των δαπανών οφείλεται στο δίμηνο χάος με τους προμηθευτές φαρμακευτικών και ιατρικών υλικών. Με άλλο λόγια, το “εμπάργκο” είχε αναγκάσει τους γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας να ακυρώνουν προγραμματισμένα χειρουργεία».

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνουν πως δεν θα χρειαστούν έκτακτα οικονομικά μέτρα το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega. 

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί οι ελεγκτές της τρόικας βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ελέγξουν την πορεία εφαρμογής του μνημονίου συνεργασίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Οι διακοπές των πολιτικών

Στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο η κουβέντα του πρωθυπουργού με τον Φίλιππο Πετσάλνικο στράφηκε στις διακοπές. Ο Γιώργος Παπανδρέου εκμυστηρεύτηκε στον πρόεδρο της Βουλής ότι θα ήθελε να ξεκουραστεί για μερικές μέρες στη Πάρο, χωρίς να προσδιορίζει πότε. 

Ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέχεια, είπε στον Γιώργο Παπανδρέου ότι θα ξεκουραστεί μετά την επόμενη βδομάδα αφού συνεχίζει την περιοδεία του στη περιφέρεια.

Φυσικά αυτοί δεν ανησυχούν για τα οικονομικά τους. δόξα τον θεό, όλα τους πάνε πρίμα!!
Αποκλείστηκε το λιμάνι της Σούδας


Διαμαρτυρόμενοι για τις προθέσεις τις κυβέρνησης για απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων στα Χανιά κατέλαβαν την είσοδο του λιμανιού και τις εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών Γιώργος Κοκουράκης, «εδώ στο λιμάνι της Σούδας αποφασίσαμε να κλείσουμε το λιμάνι. Θα περνάνε μόνο τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα λεωφορεία». 

Τόνισε δε, πως στον Άγιο Ονούφριο θα περνά μόνο το όχημα τροφοδοσίας καυσίμων του αεροδρομίου, καθώς και το όχημα τροφοδοσίας για το νοσοκομείο και για την αστυνομία».

Tην ίδια ώρα ανησυχώντας για το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς καύσιμα, λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, πολλοί ιδιοκτήτες ΙΧ έσπευσαν για ανεφοδιασμό στα πρατήρια καυσίμων με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να 'αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Στα περισσότερα μάλιστα, μέχρι το μεσημέρι, παρατηρήθηκε η ύπαρξη μόνο αμόλυβδης βενζίνης 100 οκτανίων.
Ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών στα αεροδρόμια απο τη "λευκή" απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Αρκετές καθυστερήσεις και σήμερα. Καθυστερήσεις που φτάνουν και τις 7 ώρες σήμερα στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έως τις 9 το πρωί είχαν σημειωθεί καθυστερήσεις σε 42 πτήσεις οι οποίες έφταναν κατά μέσο όρο τα 30 λεπτά ενώ σε αρκετές πτήσεις οι καθυστερήσεις έφτασαν ακόμα και τις 7 ώρες.

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου