Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010
Καθόμουν και σκεφτόμουν όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες, με την Γερμανία, την ακρόπολη, τα μέτρα, τους Δ.Υ. τη Γαλλία και κάτι δεν μου δένει.

Έχουμε και μια Ευρώπη, που με ένα τρόπο συγκεκριμένο, ΟΝΕ, προσπαθεί να ενοποιηθεί. Τα τελευταία γεγονότα μας έχουν δείξει ότι η ΟΝΕ είναι μια απλή οικονομική ένωση κρατών. Κανείς δεν είναι ή αισθάνεται Ευρωπαίος, αλλά απλά όλοι έχουμε το ευρώ σαν νόμισμα.

Η Ευρώπη ήταν απούσα από όλες τις κρίσιμες στιγμές των χωρών μελών της, Κύπρος, Ίμια, διαμάχη Ισπανίας Μαρόκου, Γιουγκοσλαβία, Κοσσυφοπέδιο, Καύκασος, κλπ, και τώρα οικονομική κρίση. Ο καθένας κοιτούσε την πάρτη του. 

Τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε, τις χώρες μέλη την ΟΝΕ μόνο, να δέχονται μια τρομακτική επίθεση από «κέντρα». Τις αποκαλούν γουρούνια. Αυτά τα «κέντρα» αν και υπάρχουν κράτη με χειρότερα προβλήματα, δείχνουν σε αυτά τεραστία ανοχή, πχ Μ. Βρετανία, Α. Ευρώπη, ενώ σε αλλά κράτη πχ Ελλάδα, Πορτογαλία, εκεί που ασχολιόντουσαν μαζί μας μόνο για τον καιρό, εφημερίδες τεράστιας εμβέλειας, συνεχώς μας βομβαρδίζουν με δυσφημιστικά σχόλια, και δημιουργούν μια αλγεινή εικόνα του λάου και της χώρας.

Πριν τη σύνοδο κορυφής του Φεβρουαρίου, όλα αυτό το σύστημα είχε προωθήσει την ιδέα ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει, θα διαλυθεί, και ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Αμέσως μετά την σύνοδο κορυφής του Φεβρουαρίου, προέκυψε ότι ένα κράτος μέλος της ΟΝΕ δεν θα βοηθηθεί από τους λοιπούς εταίρους του, αλλά «λόγο ελλείψεως εμπειρίας», θα συνδράμει και το Δ.Ν.Τ. (1η σφαλιάρα για την ΟΝΕ, 1η νίκη για τα «κέντρα»)

Ενώ καλλιεργήθηκε το κλίμα «πάρτε μέτρα και η Ε.Ε. θα συνδράμει» ίσως βασιζόμενοι στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να λάβει αυτά τα μέτρα, ξαφνικά αλλάζει το κλίμα. Η Ελλάδα δείχνει ικανή να θέλει να πάρει μέτρα. Μα αν πάρει μέτρα η Ε.Ε. έχει δεσμευτεί ότι θα βοηθήσει. Μα ποιος έχει την οικονομική δύναμη να δώσει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα? Η Γερμανία. Ξαφνικά, στην χώρα που θα βοηθούσε οικονομικά τα ασθενή κράτη, με πρώτη την Ελλάδα, ξεκινά από ένα περιοδικό που το ξέρουν λίγοι αναγνώστες, μια τρομακτική επίθεση ενάντια στην Ελλάδα. Αυτή η κίνηση, μαζί με φιλελεύθερους – φίλο-αμερικανικούς  πόλους της γερμανικής κοινωνίας, φουντώνουν μια φωτιά στους πολίτες αυτου του οικονομικού τροφοδότη, και δημιουργούν ένα απλό δεδομένο. Κάνουν τον λαό της Γερμανίας μη αλληλέγγυο σε χώρα μέλους της ΟΝΕ, άρα και κατά κάποιο τρόπο δένουν τα χέρια του ηγέτη αυτής της χώρας, ώστε να τον εγκλωβίσουν να μη βοηθήσει. Ο πολίτικος, είτε είναι Έλληνας είτε από τον Άρη, σκέφτεται πρώτα την δική του πολιτική επιβίωση, και μετά όλα τα αλλά.

Και το πιο παράδοξο ακόμα είναι ότι συνήθως, τις παραμονές επίσκεψης κάποιου ηγέτη σε άλλη χώρα, τα ΜΜΕ και των 2 χωρών γράφουν και περιγράφουν το πόσο σημαντική είναι αυτή η επίσκεψη, και πόσο σημαντικά θέματα θα επιλυθούν. Ούτε αυτό γίνεται, αλλά αντιθέτως, σήμερα βγαίνουν διάφοροι που προτείνουν μέσες άκρες, να ξεπουλήσουμε τα πάντα και την ακρόπολη, για να σωθούμε. Και όλα αυτά εντελώς τυχαία?

Από τα παραπάνω μου δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα.
1.    Ποιος ζημιώνετε αν δημιουργηθεί μια ένωση, μια Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης?
2.    Το όλο παραλήρημα ξεκίνησε από την Βρετανία. Οι Βρετανοί δεν μπορούν ούτε να φταρνιστούν χωρίς άνωθεν άδεια. Ποιοι είναι οι άνωθεν των Βρετανών?
3.    Μα καλά ούτε 1 Ευρωπαίος δεν έχει θητεύσει στο Δ.Ν.Τ., και δεν ξέρει τι γίνεται έτσι ώστε να μην μπει το Δ.Ν.Τ. ούτε για συμβουλές, αλλά Ευρωπαίοι να ηγηθούν αυτού του σχεδίου σωτηρίας?
4.    Εντάξει δεν υπάρχει το ευρωπαϊκό Δ.Ν.Τ., αλλά δεν μπορούν τα μέλη να βγάλουν έναν κωδικό στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό που να λέγετε «ταμείο έκτακτης βοήθειας» και να χρηματοδοτήσει τα οικονομικά τραυματισμένα κράτη, έως ότου η Ε.Κ.Τ. δημιουργήσει ένα Ευρωπαϊκό Δ.Ν.Τ.?
5.    Μα αφού υποσχέθηκε η Ε.Ε. τον Φλεβάρη οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, γιατί ξαφνικά ξεσπούν 1 εβδομάδα πριν την έκτακτη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Γερμανία, πόλεμος δημοσιευμάτων ενάντια στην Ελλάδα, που ουσιαστικά κάνουν μια πλύση εγκεφάλου στους πολίτες, που με τη σειρά τους δεσμεύουν και τους πολιτικούς να μην βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα?
6.    Γιατί η ΗΠΑ εδώ και 10 μέρες έχει βρεθεί το θέμα της Ελλάδας, σε καθημερινή ατζέντα συζητήσεων των ΜΜΕ, κογκρέσου, Ομπάμα, κλπ?
7.    Γιατί όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζει ότι η Ελλάδα είναι θέμα οικονομικό της Ε.Ε.?
8.    Τι θα γίνει αν η Ελλάδα δεν βοηθηθεί σε αυτή την κρίση, και αποδειχτεί ότι η ΟΝΕ είναι μια λέσχη που ο ευρωπαϊκός βοράς, απλά πουλά στον ευρωπαϊκό νότο πράγματα, και παράλληλα ελέγχει ποιοι πουλούν τι και σε ποιους μέσα στη λέσχη?
9.    Ποιος επωφελείτο από τα παραπάνω χάλια της Ευρώπης?

Φίλοι μου, η συνωμοσιολογία δεν είναι το φόρτε μου, αλλά ποιος επωφελείται με μια γερή τρικλοποδιά στην Ε.Ε.? Αυτό αναρωτιέμαι, γιατί το να γίνουν όλα αυτά ταυτόχρονα, μου φαίνεται λίγο δύσκολο.
Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010
Υπάρχει  μια δυσοσμία που πηγάζει από τη βουλή. Όμως δεν καταλαβαίνετε ότι εκεί απλά συναντιούνται οι βόθροι όλης της χώρας, και επειδή τα καπάκια είναι ανοιχτά, η μπόχα μπορεί να έρχεται από εκεί, αλλά η πρώτη ύλη, προέρχεται από κάθε σπίτι ελληνικό. 
 
"να βολευτεί η πορτούλα μου. " αυτό είναι το σύνθημα του σύγχρονου έλληνα Οι περισσότεροι Δημ.Υπ. να συνεχίζουν να κοπροσκυλούν και να πληρώνονται τσάμπα, οι Ιδ.Υπ. να κραυγάζουν τα δικαιώματα μου, οι νταβατζηδες να βολέψουν τον δικό τους υπουργό, ή να εξαργυρώσουν την υποστήριξη τους, και ο αέναος κύκλος ελληνικής πραγματικότητας να συνεχίζεται.
 
Όλοι αυτοί στην βουλή βγήκαν με πραξικόπημα? Δεν ψηφιστήκαν από τον λαό? Ποιος είπε ότι ο ελληνικός λαός θέλει να μάθει της βρωμιές του, ειλικρινά? Ποιος θέλει να δει το όνομα του στις σελίδες της ελληνικής ξευτίλας. Αν πάρουμε και γράψουμε με ονοματεπώνυμο στα ρουσφέτια, το 99% των ΔΥ πρέπει να απολυθούν αύριο, και να επιστρέψουν όλους τους μισθούς τους, μιας και έχουν διοριστεί με κομματικά ή καιροσκοπικά κριτήρια και μόνο, εε που έχουν λαδώσει, συνταξιούχοι που περνούν περισσότερα χρήματα σύνταξη από αυτά που έχουν συνεισφέρει, είτε ως ένσημα, είτε ως χρήμα, είτε ως πραγματική εργασία, καναλάρχες, δημοσιογράφοι κρατικοδίαιτοι, κλπ. 
 
Που είναι οι πορείες διαμαρτυρίας του λαού ενάντια στη διαφθορά? Που είναι τα πύρινα λόγια των αρχιεπισκόπων? Που είναι τα κοφτερά μυαλά των πανεπιστημιακών και των μορφωμένων ενάντια στο χάλι της ελληνικής κοινωνίας? Όλοι μας περιοριζόμαστε στο να κρατούμε ένα θυμιατό, και να λιβανίζουμε τα είδωλα μας στους καθρέπτες.
 
Τότε θα κάναμε κάθαρση. Τότε θα είχε λογική μια επιτροπή. Αυτό που θα γίνει είναι άλλο ένα πανηγυράκι, που οι πολιτικοί θα διαγκωνιστούν στην λοβιτούρα και στην αρπαχτεί, τα αριστερά κόμματα θα κάνουν την δουλειά τους άψογα ως λοβοτομενοι ξύλινοι ομιλητές, και παράλληλα και δεν θα τιμωρηθείς κανείς, κανένα € δεν θα ξαναγυρίσει στα κρατικά ταμεία, οι βουλευτές που έχασαν κάποιο μισθό θα τον αναπληρώσουν, και θα ειμαστε σε καθημερινή σύνδεση με τα ξένα κανάλια που θα τους δίνουμε λόγους για να μας διώξουν και από τον πλανήτη.
 
Εγώ προσωπικά, είμαι ενάντια της συγκεκριμένης κίνησης, διότι δεν θα κερδίσω τίποτα που δεν γνωρίζω.
 
Ζούμε σε πραγματικά δύσκολους καιρούς, που θα απαιτούσαν κυβέρνηση ενότητας, και συγκερασμό ιδεών στο να αλλάξουμε εικόνα, αντίληψη, οπτική, και συνήθειες εμείς οι έλληνες. Δεν ξέρω τι θα καταφέρουν οι ιδροκοπούντες Έλληνες εθνοσωτήρες μας, εκτός του ότι για μια φορά ακόμα θα κάνουμε τους πολίτες μας "υπερήφανους" για την νοητική τους κατάσταση, μιας και αυτοί τους έχουν εκλέξει.

Αξιότιμοι κύριοι, ίσως τελικά θα ήταν πρέπων, να απαγορευόταν ο έλληνας να περπάτα με ψιλά το κεφάλι, αλλά να είναι μόνιμα σκυφτό, δια νόμου. Ίσως έτσι βλέπαμε και τι ψηφίζαμε αλλά και που βαδίζουμε.

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες