Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 23 Απριλίου 2010




Ο Άγιος Γεώργιος (γνωστός στην Ορθόδοξη Εκκλησία ως Τροπαιοφόρος) είναι από τους πιο γνωστούς αγίους της σε ολόκληρο τον Χριστιανικό (και μη) κόσμο. Γιορτάζει στις 23 Απριλίου ή για τις Εκκλησίες που πηγαίνουν σύμφωνα με του Ιουλιανό ημερολόγιο, εάν η ημέρα συμπέσει πριν το Πάσχα, μετατίθεται την Δευτέρα της Διακαινησίμου. Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας, της Αγγλικανικής Εκκλησίας, της Ορθόδοξης Εκκλησίας και επίσης για κάποιες διαμαρτυρόμενες ομολογίες που αποδέχονται την απόδοση τιμών σε Αγίους.

Πρώτα Χρόνια

Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 280-285 μ.Χ., πιθανά στην περιοχή της Αρμενίας, από τον Έλληνα Συγκλητικό, στρατηλάτη στο αξίωμα, κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, Γερόντιο. Εκεί, σε ένα μοναστήρι της περιοχής, ο Άγιος δέχθηκε το Μυστήριο του Βαπτίσματος και έγινε μέλος της Εκκλησίας. Ο πατέρας του Αγίου, Γερόντιος, καταγόταν από πλούσια και επίσημη γενιά τηςΚαππαδοκίας. Σε παλαιό χειρόγραφο αναφέρεται, ότι γεννήθηκε στην Σεβαστούπολη της Μικρής Αρμενίας, αρχικά ήταν ειδωλολάτρης και αργότερα έγινε χριστιανός. Η σύζυγός του ονομαζόταν Πολυχρονία, ήταν χριστιανή και καταγόταν από τον γνωστό Λύδδα (Διάσπολη) της Παλαιστίνης. Όπως αναφέρουν οι πηγές, η οικογένεια του Αγίου, όταν εκείνος ήταν σε μικρή ηλικία, μετοίκησε στην Λύδδα, λόγω του θανάτου του πατρός του.

[Επεξεργασία]Ανέλιξη

Σε νεαρή ηλικία ο Γεώργιος κατατάχθηκε στον ρωμαϊκό στρατό. Διακρίθηκε για την τόλμη και τον ηρωισμό του και έλαβε το αξίωμα του Τριβούνου. Λίγο αργότερα ο Διοκλητιανός τον έκανε Δούκα (διοικητή) με τον τίτλο του Κόμητος (συνταγματάρχη) στο τάγμα τον Ανικιώρων της αυτοκρατορικής φρουράς· «πολλάκις πρότερον μεγαλοπρεπώς διαπρέψας του των σχολών μετά ταύτα πρώτου τάγματος κόμης κατ' εκλογήν προεβλήθη».


Μαρτύριο

Το 303 μ.Χ. όταν άρχισαν οι λυσσαλέοι διωγμοί του Διοκλητιανού, ο Άγιος Γεώργιος δε δίστασε να ομολογήσει τη χριστιανική του πίστη, προκαλώντας το αδυσώπητο μένος του Διοκλητιανού, ο οποίος τον υπέβαλε σε σειρά φρικτών βασανιστηρίων. Η πίστη του Αγίου γίνεται αφορμή να βαπτιστούν οι στρατιωτικοί Ανατόλιος και Πρωτολέων, Βίκτωρ και Ακίνδυνος, Ζωτικός και Ζήνωνας, Χριστοφόρος και Σεβιριανός, Θεωνάς, Καισάριος και Αντώνιος, των οποίων την μνήμη εορτάζει η Εκκλησία στις 20 Απριλίου, και η βασίλισσα Αλεξάνδρα, σύζυγος του Διοκλητιανού, μαζί με τους δούλους της Απολλώ, Ισαάκιο και Κοδράτο, των οποίων η μνήμη τιμάται στις 21 Απριλίου.


Ο Διοκλητιανός δεν το περίμενε και έφριξε με την στάση του Γεωργίου. Τότε άρχισε για τον Άγιο μια σειρά φρικτών βασανιστηρίων, αλλά και θαυμάτων, που έφεραν πολλούς ειδωλολάτρες στη χριστιανική πίστη. Αφού τον λόγχισαν, ξέσκισαν τις σάρκες του με ειδικό τροχό από μαχαίρια. Έπειτα, τον έριξαν σε λάκκο με βραστό ασβέστη και κατόπιν τον ανάγκασαν να βαδίσει με πυρωμένα μεταλλικά παπούτσια. Από όλα αυτά ο Θεός τον κράτησε ζωντανό και έγινε αιτία να εξευτελιστούν τα είδωλα και οι εκφραστές τους.



Ο Άγιος μαρτύρησε προσευχόμενος, «απετμήθη την κεφαλήν», την Παρασκευή 23 Απριλίου του έτους 303 μ.Χ. Κατά δε τον υπολογισμό του ιστορικού Ευσεβίου, και σύμφωνα με το μακεδονικό ημερολόγιο, αντιστοιχούσε στην Παρασκευή της Διακαινησίμου, του Πάσχα. Κρυφά σήκωσαν οι Χριστιανοί το πάντιμο λείψανο του και το έθαψαν, μαζί με αυτό της αγίας μητρός του, η οποία μαρτύρησε την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Ο πιστός υπηρέτης του Αγίου, Πασικράτης, εκτελώντας την επιθυμία του Αγίου, παρέλαβε το άγιο λείψανο του Μάρτυρα, μαζί με αυτό της μητέρας του, και τα μετέφερε στην Λύδδα της Παλαιστίνης. Από εκεί, όπως βεβαιώνουν οι πηγές, οι Σταυροφόροι πήραν τα ιερά λείψανα της Αγίας Πολυχρονίας και τα μετέφεραν στην Δύση.
Μετά τον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου μαρτύρησαν και οι συνδέσμιοί του Ευσέβιος, Νέων, Λεόντιος, Λογγίνος και άλλοι τέσσερις μαζί. Την μνήμη τους τιμά η Εκκλησία στις 23 Απριλίου. Βλέπουμε, ότι με κέντρο την ημέρα του μαρτυρίου του Αγίου, δημιουργείται μέσα στον λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας, ένας εορτολογικός κύκλος, ο οποίος καλλιεργείται περισσότερο από τα Τυπικά της Κωνσταντινούπολης, που ξεκινά στις 20 Απριλίου και τελειώνει στις 24 του αυτού μηνός. Ο εορτολογικός αυτός κύκλος δείχνει την περίοπτη θέση του Μάρτυρος στην ζωή της Εκκλησίας. Από την υμνογραφία της Ορθόδοξης Εκκλησίας κοσμείται με τα επίθετα «ο μαργαρίτης ο πολύτιμος», «ο αριστεύς ο θείος», «ο λέων ο ένδοξος», «ο αστήρ ο πολύφωτος», «του Χριστού οπλίτης», «της ουρανίου στρατιάς ο συνόμιλος».

[Επεξεργασία]Ο Άγιος στην Παράδοση

Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς, ενώ είναι και ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας. Επίσης, θεωρούταν Άγιος προστάτης των Σταυροφόρων και τωνΠροσκόπων. Ως πολεμικός άγιος και ελευθερωτής συγκεντρώνει πολλές θαυμάσιες διηγήσεις και παραδόσεις, από τις οποίες η σπουδαιότερη είναι αυτή που μιλάει για το φόνο του δράκοντα και της σωτηρίας της βασιλοπούλας. Το θηρίο αυτό φυλούσε το νερό μιας πηγής κοντά στη Σιλήνα στη Λιβύη και το άφηνε να τρέχει μόνον όταν έβρισκε κάποιον άνθρωπο να φάει. Οι κάτοικοι της περιοχής όριζαν με κλήρο το θύμα του δράκοντα. Ολόκληροι στρατοί είχαν αντιταχθεί με αυτό το τέρας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο κλήρος έφερε και την σειρά της βασιλοπούλας, την οποία έσωσε ο Άγιος Γεώργιος φονεύοντας τον δράκο.

Πρώτος τη βιογραφία του έγραψε ο Πάπας Γελάς στο Acta Sancti Georgii (496), ενώ ακολούθησε ο Άγιος Ανδρέας από την Κρήτη. Η συριακή Εκκλησία από τον 4ο αιώνα τον κρατούσε σε μεγάλη εκτίμηση. Λόγω της ιπποτικής του συμπεριφοράς, ο Άγιος Γεώργιος έγινε δημοφιλής στην Ευρώπη κατά το 10ο αιώνα, με αποτέλεσμα κατά το 15ο αιώνα η γιορτή του να είναι ίση σε σημασία και δημοφιλία με αυτή των Χριστουγέννων. Στο Συμβούλιο της Οξφόρδης το 1222, η ημέρα του Αγίου Γεωργίου κηρύχθηκε επίσημη αργία και το 14ο αιώνα έγινε προστάτης Άγιος της χώρας. Είναι επίσης ο προστάτης Άγιος της Μόσχας, της Αραγονίας, της Γεωργίας και της Καταλονίας, ενώ μέχρι το 18ο αιώνα ήταν και της Πορτογαλίας. Ο Άγιος Γεώργιος, όντας προστάτης Άγιος της Αγγλίας και έφιππος, εθεωρείτο από τον σχετικό θρύλο και ως προστάτης Άγιος των ιπποτών της Στρογγυλής Τράπεζας.



ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ς τῶν αἰχμαλώτων ἐλευθερωτὴς καὶ τῶν πτωχῶν ὑπερασπιστής, ἀσθενούντων ἰατρός, βασιλέων ὑπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρεσβεῦε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχὰς ἠμῶν.



Yπό άλλες συνθήκες ίσως το θέμα που διαβάζετε να "κοσμούσε" απλώς την παρασκηνιακή στήλη του Euro2day.gr. Ωστόσο, η σοβαρότητα της κατάστασης που ζούμε δεν το επιτρέπει, καθώς η εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών πρώτης γραμμής σε τέτοιου είδους κωμικοτραγικά φαινόμενα δίνει στον πολίτη μια γεύση της κρατούσας νοοτροπίας σημαντικής μερίδας του πολιτικού κόσμου, που πρέπει επιτέλους να αλλάξει.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι το 2001, μετά τις πυρκαγιές στη Σάμο, η Marfin έκανε δωρεά 50 εκατ. δραχμών για την ανασύσταση του καμένου ελαιώνα.

Και πρόσθεσε καυστικά ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για το αν υλοποιήθηκε τελικά η συγκεκριμένη αναδάσωση από τον τότε αρμόδιο υπουργό Αιγαίου κ. Σηφουνάκη.

Σημείωσε δε ότι και σε πρόσφατη συνάντησή τους ρώτησε ευθέως τον κ. Σηφουνάκη, νυν υφυπουργό Μεταφορών, τι έγινε τότε με τα χρήματα κι αν υλοποιήθηκε το έργο, χωρίς να πάρει συγκεκριμένη απάντηση για το πού πήγαν τα λεφτά.

Η συνέχεια δόθηκε στο "μπρίφινγκ" του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή, έπειτα από σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου. Θα περίμενε κάποιος ότι ο κ. Σηφουνάκης, γνωρίζοντας το περιεχόμενο της συνέντευξης Βγενόπουλου, θα είχε ενημερώσει τον κ. Πεταλωτή για το τι ακριβώς έγινε με τη συγκεκριμένη δωρεά

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος εισέπραξε την εξής απίστευτη απάντηση:

"Για τον κ. Σηφουνάκη, όπου υπάρχει συγκεκριμένη αιτίαση, ο κ. Σηφουνάκης διευκρινίζει ότι τότε, στις πυρκαγιές στη Σάμο, δέχτηκε τον κ. Βγενόπουλο, συνοδευόμενο από δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες (sic). 
Τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εκείνες τις πυρκαγιές, όπου οι προσπάθειες ήταν πολύ σημαντικού αποτελέσματος (ξανά… 
sic). Ο κ. Βγενόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σηφουνάκη ότι προτίθεται να βοηθήσει με ένα ποσό, το οποίο ουδέποτε κατέβαλε
Δεν προσκόμισε στον κ. Σηφουνάκη κανένα παραστατικό και οτιδήποτε που να έχει σχέση με αυτό το ποσό. Από εκεί και πέρα, εάν παρέδωσε το ποσό αυτό σε άλλους φορείς είναι άλλο ζήτημα".

Έπειτα από αυτό, ο δημοσιογράφος, όπως ήταν επόμενο, ρώτησε: "Από τη στιγμή που δεν το κατέβαλε, αλλά λέει ότι το έδωσε, θα κινηθείτε εναντίον του, ο κ. Σηφουνάκης, η κυβέρνηση, ενός επιχειρηματία που λέει ότι έδωσε λεφτά και κάπου φαγώθηκαν;".

Και ο κ. Πεταλωτής απάντησε: "Αυτό, κατά την κρίση, θα υπάρχει και η ανάλογη ενέργεια"!

Oι επόμενες εξελίξεις θα είχαν έντονο το κωμικό στοιχείο αν δεν ενείχαν τόσο τραγικά στοιχείαγια τη σοβαρότητα της διακυβέρνησης της χώρας μας και ιδίως για τον υπουργό της κ. Σηφουνάκη, που "ενημέρωσε" τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το τι… δεν έγινε με τη δωρεά.

Διότι δυστυχώς για τον κ. Σηφουνάκη, υπάρχουν όχι μόνο το δελτίο Τύπου και φωτογραφίατης συνέντευξης Τύπου (που συνοδεύει το παρόν άρθρο), στην οποία ο ίδιος ήταν πλάι-πλάι με τον κ. Βγενόπουλο και ανακοινώθηκε η δωρεά της Marfin, αλλά και φωτοτυπία της επιταγής των 50 εκατ. ευρώ, με ημερομηνία 21/2/2001, λίγες μέρες δηλαδή μετά τη συνέντευξη Τύπου.

Την οποία φωτοτυπία προφανώς και εξακολουθεί να κατέχει στα αρχεία του ο όμιλος, όπως ήταν άλλωστε εντελώς… αναμενόμενο (στη δεξιά στήλη το σχετικό δελτίο Τύπου από τη συνέντευξη του τότε υπουργού Αιγαίου, παρουσία τοπικών παραγόντων του νησιού, αλλά και η φωτοτυπία της… επίμαχης επιταγής).

Κάπως έτσι λύθηκε πολύ γρήγορα το ερώτημα των περισσοτέρων, πώς είναι δυνατόν να λέει ένας επώνυμος επιχειρηματίας σε εκπομπή της τηλεόρασης ότι ο όμιλός του έχει κάνει μια δωρεά, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι ουδείς τον ενημέρωσε για την κατάληξη των χρημάτων του, αν δεν την έχει κάνει.

Θα μπορούσαμε να πούμε χαριτολογώντας ότι μετά τις σημερινές "διαβεβαιώσεις" Σηφουνάκηπρος τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την άμεση κατάρριψή τους μάλλον λύνεται εκ των πραγμάτων και το "δίλημμα" που έθεσε μόλις χθες ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος.

Αν δηλαδή ο κ. Σηφουνάκης είναι... "δόλιος ή βλαξ".

Απομένουν όμως δύο σοβαρά ερωτήματα:

Τι έγιναν τελικά τα χρήματα αυτής της δωρεάς; 
Το λέμε αυτό μιας και ο τότε αρμόδιος υπουργός έκανε μεν τη… φανφάρα της συνέντευξης, αλλά τώρα δεν θέλει να ξέρει πού πήγαν τα λεφτά.

Και -το σημαντικότερο- κατά πόσον επιτρέπεται σε αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα να συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση σε τραγελαφικές καταστάσεις, με ευθύνη ενός προβεβλημένου μέλους της.
Εν ολίγοις, το καλύτερο που έχει να κάνει πλέον ο κ. Σηφουνάκης είναι να πάει σπίτι του, ώστε να διευκολύνει και τη θέση της υπόλοιπης κυβέρνησης, το κύρος της οποίας έπληξε βάναυσα.

Υ.Γ. (απορίας):  Καλά, ο κ. Σηφουνάκης τον "διαβεβαίωσε" τον κ. Πεταλωτή, ο δεύτερος όμως δεν έκανε τον κόπο να το σκεφτεί λίγο το θέμα, πριν πέσει στη… λούμπα



του Γιώργου Παπανικολάου
Δημοσιεύθηκε: 20:42 - 20/04/10 



http://www.euro2day.gr/specials/opinions/132/articles/579142/Article.aspx






«Είναι ανάγκη εθνική και επιτακτική να ζητήσουμε επισήμως την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι οι επίσημες δηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 14.00 ώρα Ελλάδος.

Οι αγορές ομολόγων εμφανίζονται να εκτιμούν θετικά τις πληροφορίες για το ενδεχόμενο αυτό με αποτέλεσμα να καταγράφεται μια επιφυλακτική, αλλά σταθερή μείωση των spreads καθώς περιορίζονται οι ανοικτές θέσεις που πίεζαν στην αντίθετη κατεύθυνση. Ανάλογη συμπεριφορά σημειώνεται και στο Χρηματιστήριο.

Παρά το γεγονός ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν επιβεβαιώνει την σχετική “φημολογία” οι κινήσεις που αποτυπώνονται στην αγορά δείχνουν να παίρνουν στα σοβαρά τις σχετικές πληροφορίες.

Κυβερνητικά στελέχη από τα οποία ζητήθηκε να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις σχετικές πληροφορίες αρνήθηκαν να πάρουν θέση.

Οι επόμενες ώρες, όπως παρατηρούν τραπεζικοί κύκλοι, θα είναι καθοριστικές αν και όπως διευκρινίζεται “ακόμα και αν κατατεθεί μέσα στις επόμενες ώρες το αίτημα προσφυγής στο πακέτο η ανταπόκριση από την πλευρά της Ε.Ε. και του ΔΝΤ δεν έχει αποκρυσταλλωθεί το πόσο γρήγορη θα είναι...”.

Αυτό αφορά κυρίως την Γερμανία η οποία θα πρέπει να συμβάλει με ποσό της τάξης των 8,5 δις. ευρώ στο συνολικό πακέτο των 30 δις. ευρώ από το πακέτο των διμερών κρατικών δανείων.   




και τώρα δουλειά!!!!!!!!!!
Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Αυτήν την στιγμή, η χώρα μας βάλλεται από παντού, κάνεις δεν συμπεριφέρεται όπως πρέπει.
Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να φέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα να εξασφαλίσει να μην χρειαστεί να απολύσουν ΔΥ, έτσι ώστε να χάσουν ψήφους.
Η ΝΔ, με μια αισχρή μικροκομματική προσέγγιση, προσπαθεί να καπηλευτεί την εποικημένη έλευση του ΔΝΤ και απόλυση ΔΥ προς όφελος της.
Η αριστερά στην κορμάρα της. Ο καρατζαφυρερ, αυτός και είναι έκτος τόπου.
Που είναι η εκκλησία του εκλεκτού των ΜΜΕ Ιερωνύμου?  Δεν θα έπρεπε να βγει, να προτείνει να λιώσει τα μισά τάματα των πιστών να βοηθήσει το χρέος, όπως έκανε στον Β ΠΠ. Γνώμη μου, μπορεί και να είναι και λάθος, αλλά όλοι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη, για να δώσουν το παράδειγμα.
Οι πιστοί ζήτησαν βοήθεια από τον θεό, και Αυτός τους την έδωσε, και έκαναν τα τάματα τους. Τώρα η πατρίδα χρειάζεται βοήθεια, και μιας και οι πολιτικοί δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων, πρέπει η εκκλησία να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας συγκέντρωσης κεφαλαίων.
Κατά την διάρκεια μιας σύρραξης, οι αντιπαλεμένες πλευρές προσχωρούν οργανωμένα στους στόχους τους. Σε κατάσταση όμως πόλεμου γενικευμένου, και όταν ο εχθρός, βρίσκετε προ του πυλών, οι αμυνόμενοι επιζητούν οτιδήποτε στηρίγματα. Σας θυμιάζω ότι ο Στάλιν, όταν οι γερμανοί ήταν 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μόσχας, άνοιξε τις εκκλησιές, άνοιξε τις φυλακές και έσπρωξε τον λαό στον πόλεμο, και όποιος δεν πολεμούσε εκτελούταν άμεσα. 

Κάτι παρόμοιο νομίζω ότι συμβαίνει και τώρα. Πρέπει ο Γιώργος, να συναντηθεί με όλους τους εύρωστους επιχειρηματίες, και να πει το απλό. βοήθεια χανόμαστε. Και να τους τονίσει 2 - 3 πραγματάκια. 

1. Όσοι επενδύσουν έχουν αμνηστία για οτιδήποτε έκαναν έως σήμερα. Αυτό το προτείνω, διότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κάνουν κάτι, άρα ούτος ή αλλιώς στο αρχείο θα πάνε οι υποθέσεις, άρα κάντο μονός σου για να τελειώνεις. 

2. Αφορολόγητη η επένδυση και ελεύθερο ποθεν εσχες. Ο επενδυτής που θα επενδύσει κάποια χρήματα, θα έχει αφορολόγητο πλήρως τον χρημάτων που παράγοντα από αυτήν την επένδυση. Όχι να κάνεις μια εταιρεία και να εξαγοράσεις μια τράπεζα και να λες 0% φόρος. Κάτι που κτίζεται και ξεκινά τώρα. Θα υποχρεούται να πληρώνει μόνο ΦΠΑ. Τίποτε άλλο, ούτε ΦΜΑΠ, ούτε εισοδήματος, τίποτα. 
Δηλαδή. Επένδυση 

· 1€ - 1 εκ € 5 χρόνια αφορολόγητο. 

· 1 εκ € - 50 εκ € 8 χρόνια αφορολόγητο. 

· 50 εκ € - 150 εκ € 15 χρόνια αφορολόγητο. 

· 150 εκ € - 550 εκ € 20 χρόνια αφορολόγητο. 

· 550 εκ € - 1 δις € 25 χρόνια αφορολόγητο. 

· 1 δις € - 10 δις € 35 χρόνια αφορολόγητο. 

· 10 δις € - 100 δις € 50 χρόνια αφορολόγητο. 

3. Οι επενδυτές δεν θα χρειαστεί να πάρουν καμία άδεια από καμία τοπική υπηρεσία. Θα εκδίδει 1 άδεια το κεντρικό κράτος σε 40 μέρες. Όποιος ΔΥ δεν γνωμοδοτήσει σε τέτοιου είδους άδεια όντως 48 ωρών απολύεται 

4. Στο έφεξες η δικαιοσύνη θα λειτουργεί κανονικά. 

Πιστεύω ότι η κατάσταση της Ελλάδας είναι αναστρέψιμη, αρκει να παραμερίσουμε τους τύπους που είναι έκτος τόπου και χρόνου στην άκρη. Ή θα κάνουμε ακραία μέτρα, ή θα μας φανέ λάχανο, και πρώτοι οι γείτονες μας. Ειμαστε σε κατάσταση πολιορκίας, και πρέπει να παρακαλέσουμε γονατιστοί όλους που μπορούν να επενδύσουν να το κάνουν. 

Επίσης οποίος δημιουργεί εμπόδια, ο οποιοσδήποτε, πολίτης δήμαρχος κλητήρας, δημοσιογράφος, πολίτικος, κλπ, ή θα έχει τεκμηριωμένα 1000% στοιχεία, ή ισόβια και δήμευση περιούσιας, αμέσως. Σε περίπτωση ΜΜΕ αν δεν έχει ο δημοσιογράφος, τότε δημεύεται το μέσο που δημοσιεύεται.

"Σωκράτης Ξυνίδης σε συγκέντρωση Συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ : «Μέχρι τον Ιούνιο θα απολυθούν 80.000 και σε δεύτερη φάση άλλες 300.000» - και ακολούθησαν αποδοκιμασίες και αποχωρήσεις...
Σε συγκέντρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων (στον ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ, τον Άγιο Κοσμά και τον ΟΔΙΕ ) που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ μίλησε πριν από λίγο (βράδυ Τρίτης) ο Γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης.
Η συγκέντρωση έγινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ενώ η πρόσκληση ανέφερε πως θα είναι παρόντες ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος, η Υφυπουργός κυρία Άντζελα Γκερέκου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μπιτσαξής, δεν εμφανίστηκε κανείς τους με φανερά προσχηματικές δικαιολογίες.
Έτσι το λόγο πήρε ο Γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος... αφού τόνισε πως μεταφέρει μήνυμα του πρωθυπουργού «ο οποίος δεν κοιμάται κάθε βράδυ και κλαίει» ζητά την στήριξή τους στη κρίσιμη αυτή περίοδο.
«Το κράτος έχει ήδη βυθισθεί» συνέχισε ο κ. Ξυνίδης και ζήτησε από τους συνδικαλιστές να στηρίξουν την Κυβέρνηση ,τονίζοντας:
«Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν απολυθεί 80.000 και σε δεύτερη φάση άλλες 300.000» χωρίς να προσδιορίσει από πού θα γίνουν οι απολύσεις.
«Όποιος δεν θέλει να στηρίξει την Κυβέρνηση να αποχωρήσει τώρα από την αίθουσα» πρόσθεσε ο κ. Ξυνίδης για να δεχθεί έντονες αποδοκιμασίες, ενώ οι περισσότεροι από το ακροατήριο εγκατέλειπαν την αίθουσα φωνάζοντας «να πιάσετε τους κλέφτες».
Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος απευθυνόμενος σ' αυτούς που αποχωρούσαν από την αίθουσα τους είπε:
-"Κατάλαβα, εσείς είχατε ράψει κοστούμια και περιμένατε να πάρετε θέσεις..."
Η αντίδραση ήταν άμεση:
Διαμαρτυρόμενοι οι συνδικαλιστές που αποχωρούσαν άρχισαν να. πετάνε καρέκλες εναντίον του κ. Ξυνίδη, ενώ ορισμένοι τον πλησίασαν και άρχισαν να τον φτύνουν!!!
Μέσα στον χαμό ο κ. Ξυνίδης συνέχισε να φωνάζει προς τους συνδικαλιστές, αναφέροντας ακόμη και περικοπές του μισθού τους κατά 30%, καθώς και το γεγονός ότι όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί θα περάσουν στους ΟΤΑ ή σε ιδιώτες και τότε οι απολύσεις θα είναι περισσότερες, για να καταλήξει:
«Φωνάζετε εσείς, πού να δείτε πόσοι θα φύγουν από το Υπουργείο Υγείας."

πηγη τρωκτικο - καπιταλ
Τετάρτη 21 Απριλίου 2010
δείτε τι απαιτούν στην ΑΔΕΔΥ.

"AΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.

Από το 2008 η κρίση ως απειλή μετατράπηκε το 2009 σε μείζον πρόβλημα πολλαπλών αδιεξόδων και το 2010 σε μείζονα εμπλοκή και σχετικό αδιέξοδο για τη χώρα μας. Οι κυβερνητικές ευθύνες, η πολιτική της Ε.Ε. το παιχνίδι διεθνών οργανισμών και διαφόρων οίκων, είναι συγκεκριμένα, ορατά και αδιαμφισβήτητα.

Βιώνουμε τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά μας μετά τη μεταπολίτευση. Οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, ενώ διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, των Τραπεζών και των επιχειρήσεων.

Τα πακέτα των μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο και όλα ρίχνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και την κοινωνία. Η εκτίμησή μας ότι τα μέτρα αυτά, εκτός από αντικοινωνικά και άδικα, είναι και αδιέξοδα για την οικονομία, γιατί οδηγούν σε ύφεση, επιβεβαιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Το κλείσιμο των επιχειρήσεων, οι απολύσεις, η αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, η μείωση μισθών και συντάξεων, η παραπέρα απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά και η ακρίβεια, η μείωση του ΑΕΠ είναι το αποτέλεσμα αυτών των επιλογών.

Η χώρα πλέον βρίσκεται προ των πυλών του ΔΝΤ με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Στο όνομα της κρίσης, για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας.

Στα πλαίσια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επικρατούν τα αντιλαϊκά μέτρα και η επίθεση δεν έχει τέλος.

Μειώνουν κατακόρυφα τα εισοδήματά μας.

Χάνουμε τον 14ο και τον 13ο μισθό.

Απολύονται εργαζόμενοι στο Δημόσιο με διάφορες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, συμβάσεις.

Προωθείται η κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών με κυρίαρχο κριτήριο τον περιορισμό των μισθολογικών δαπανών και απειλούνται παροχές προς τους πολίτες.
Απειλούνται με αναγκαστικές και υποχρεωτικές μετατάξεις, ακόμα και με απόλυση, και μόνιμοι εργαζόμενοι (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου).

Με το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ προωθείται η κατάργηση και η συγχώνευση πολλών υπηρεσιών και η απόλυση συμβασιούχων.

Τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο.

Το Τ.Π.Δ.Υ. αδυνατεί να καταβάλλει το εφάπαξ στους δικαιούχους.

Πολλοί συνταξιούχοι πλέον δεν προλαβαίνουν να πάρουν το εφάπαξ αφού η καταβολή του καθυστερεί για δύο και πλέον χρόνια.

Ανάλογα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται στο ΜΤΠΥ και στο ΤΕΑΔΥ.

Τα προβλήματα αυτά θα ενταθούν από το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και την παραπέρα επιδείνωση της σχέσης εργαζομένων – συνταξιούχων.
Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την υλοποίηση της απόφασης του ΔΕΚ για εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών.

Νέες ανατροπές στους οικογενειακούς προγραμματισμούς προωθούνται και ιδιαίτερα για τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους.

Η Κυβέρνηση για να περιορίσει τις δαπάνες του Κράτους προωθεί νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό.

Αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό ως δημοσιονομικό και όχι ως κοινωνικό θέμα.
Θέτει ως στόχο το 2030 οι δαπάνες για το ασφαλιστικό, σε ποσοστό του ΑΕΠ, να βρίσκονται στα επίπεδα του 2008 (4,8%).

Μετατρέπουν το ασφαλιστικό σύστημα από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό. Σχεδιάζουν την αύξηση των ορίων ηλικίας, αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Μειώνουν τις συντάξεις και μας ρίχνουν βορά, για όσους από εμάς θα έχουν την οικονομική δυνατότητα, στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Η υγειονομική μας περίθαλψη καταρρέει.

Αντί να ενισχυθεί οικονομικά ο ΟΠΑΔ φορτώνεται με νέα βάρη. Ρίχνουν στις πλάτες του ΟΠΑΔ τους ασφαλισμένους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών (π.χ. ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ) που η κερδοσκοπία τις οδήγησε σε κλείσιμο.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Μια πολιτική που δεν θα μειώνει τα εισοδήματα, που δεν θα ρίχνει στις πλάτες μας νέα φορολογικά βάρη, που δεν θα συρρικνώνει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και δεν θα υποβαθμίζει τα κοινωνικά μας και δεν θα οδηγεί σε ύφεση και ανεργία.

• Να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα

• Πραγματικές αυξήσεις

• Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων του Τ.Π.Δ.Υ. και του ΟΠΑΔ

• Να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ

• Δίκαιο φορολογικό σύστημα


• Αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών


ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία συνολικά, πρέπει να αντισταθούμε.
Φτιάχνουν ένα σήμερα και αύριο για μας και τα παιδιά μας χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και ασφάλεια, χωρίς εργασιακές σχέσεις.
Θυσιάζονται τα δικαιώματα στις αγορές, τα κέρδη, την ασυδοσία.

Αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά άδικη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία αδιέξοδη για την πορεία της χώρας μας.
Οι εργαζόμενοι, ο καθένας από εμάς σήμερα καλείται να σταθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Να μην επιτρέψουμε την κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας, να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους.
Συνεχίζουμε τον αγώνα. Απεργούμε, διαδηλώνουμε. Βγαίνουμε στους δρόμους

Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Όλοι στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις."

Σήμερα 21 Απριλίου, γιορτάζουν αρκετοί στην Ελλάδα και τους εύχομαι χρόνια πολλά.
Σήμερα 21 Απριλίου, γιορτάζουν  οι φασίστες συνδικαλιστές μας. Αυτοί οι καλόαμειβόμενοι λαμόγαροι, που δεν ασχολούνται με τις πραγματικές ανάγκες του εργαζομένου, άλλα το μονό που θέλουν είναι να λένε παπαρες, να γίνουν βουλευτές, να βγάζουν χιλιάδες €, και μες τα Αρμάνι τους να φανίζου για το δίκιο την εργατικής τάξης. Συνδικαλιστές φασίστες, που όταν κάνουν απεργία, σου ζητούν ευγενικά είτε να συμμετέχεις σε απεργία επειδή το θες, είτε επειδή θα σου σπάσουν το μαγαζί.
Σήμερα 21 Απριλίου, γιορτάζουν  οι φασίστες δημοσιογράφοι μας, επίπεδου Σπύρου καρατζαφέρη, Τριανταφυλλόπουλου, Χατζηνικολάου, ταγκά, και λοιπών φασιστών που θεωρούν ότι υπάρχει μόνο μια γνώμη σωστή η δική τους, και οποίος τολμήσει να πει άλλη λυσουν ενάντιων του. Που μιλούν για τον εαυτό τους στο τρίτο πρόσωπο, ο δημοσιογράφος, το Α το Β… που μοντάρουν εσκεμμένα βίντεο  για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, και το καταφέρνουν άνετα. Που χρηματίζονται που συκοφαντούν τόσο εύκολα, και μετά τα ρίχνουμε ότι ήθελαν με υπερβολικό τρόπο να τονίσουν το Α το Β. που εκβιάζουν λχ αστυνομικούς ότι θα τους καρφώσουν στους τσάτσους αρχηγούς της ΕΛΑΣ αν δεν τους δώσουν πληροφορίες, κλπ
Σήμερα 21 Απριλίου, γιορτάζουν  οι φασίστες του δημοσιου τομέα, που τόσα χρόνια δεν παράγουν, δεν εργάζονται, άλλα τυραννούν, και εκβιάζουν τον πολίτη. Που έκλιναν τα αεροδρόμια οι κύριοι της ΟΑ για συμπαράσταση στους σαντινίστας, και τώρα θέλουν να τους επαναπροσλάβει το δημόσιο, και κλείνουν δρόμους, κλπ. Οι εφοριακοί μας, που ορμάνε στον βιοπαλαιστή και του λένε τόσα και όλα καλά ή σε σκίζω, και από τον φόβο ο κακομοίρης ότι ίσως βρουν κάτι, άλλα και να μην βρουν θα φτιάξουν στοιχεία, αρμέγουν τον κοσμάκη, και βρίσκονται με πολυκατοικίες, και οικόπεδα, καμωμένα με τον ταπεινό μισθό ενός ΔΥ. Των ΔΥ, σε όλους τους τομείς, πολεοδομίες, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, νοσοκομεία, κλπ δημόσιο.
Σήμερα 21 Απριλίου, γιορτάζουν  οι φασίστες εε, που ανεβάζουν τις τιμές 100%, που ψωνίζουν τις ντομάτες από το χωράφι 0.10€ και μας τις  χώνουν 2 € το κιλό. Που κλέβουν με τεράστιο ποσοστό.
Σήμερα 21 Απριλίου, γιορτάζουν  οι φασίστες πολιτικοί μας, στυλ Σηφουνάκη, Λαλιώτη, Μητσοτάκη, Ντόρας, Τσουκάτου, κλπ.


Σήμερα 21 Απριλίου, γιορτάζουν  οι φασίστες στρατιωτικοί μας, που όταν πάει ένας έφεδρος και κάνει αυτό που απαιτεί ο νόμος ή η συνείδηση του, του φέρονται σαν να είναι δούλα τους. Σε ένα στρατό που όλοι βάζουν μέσο να μην πάνε εκεί που είναι ο εχθρός, στα σύνορα, άλλα αραχτοί και που όμως με ευκολία τα χώνουν σε άλλους ΔΥ που το κάνουν.
Σήμερα 21 Απριλίου, γιορτάζουν  οι φασίστες αγρότες μας, που φωνάζουν για το δίκιο του αγρότη, και την αριστερή τους καταβολή, άλλα τον πακιστανό τον θέλουν 15 ώρες στο χωράφι με 5€, και τις επιδοτήσεις της κακιάς ΕΟΚ της  τσεπώνουν. Που ζητούν τους λοιπούς έλληνες να τους συντηρήσουν.
Σήμερα 21 Απριλίου, γιορτάζουν  οι φασίστες έλληνες πολίτες που όλα τα ξέρουν, για όλα εκφράζουν γνώμη, που δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξει αυτός ο τόπος. Χρόνια μας πολλά.









http://www.capital.gr/related_files/epitagi.pdf


http://www.capital.gr/related_files/sifounakisbgenopoulos.jpg


Στοιχεία ότι τα χρήματα για την αποκατάσταση του δάσους της Σάμου κατεβλήθησαν έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, σύμφωνα με τις οποίες «ο υφυπουργός κ. Ν. Σηφουνάκης διευκρινίζει ότι ό κ. Βγενόπουλος ουδέποτε κατέβαλε κανένα ποσό» για την αποκατάσταση του δάσους της Σάμου.

Ειδικότερα, ο κ. Πεταλωτής κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου δήλωσε πως: "ο κ. Σηφουνάκης διευκρινίζει ότι τότε, στις πυρκαγιές στη Σάμο, δέχθηκε τον κ. Βγενόπουλο, συνοδευόμενο από δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες. Τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εκείνες τις πυρκαγιές όπου οι προσπάθειες ήταν πολύ σημαντικού αποτελέσματος. Ο κ. Βγενόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σηφουνάκη ότι προτίθεται να βοηθήσει με ένα ποσό, το οποίο ουδέποτε κατέβαλε".

Σημειώνεται ότι ο κ. Βγενόπουλος μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή "Νέοι Φάκελοι" και στον Αλέξη Παπαχελά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ως εταιρεία πραγματοποίησε μια προσφορά το 2001 ύψους 50 εκατ. δραχμών, όταν είχε καεί η Σάμος με στόχο την αναδάσωσή της, χωρίς ωστόσο να μάθει που πήγανε αυτά τα χρήματα.

Συγκεκριμένα στις χθεσινοβραδινές του δηλώσεις ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε τα εξής: "Εγώ τον κ Σηφουνάκη τον εγνώρισα το 2001, τον εγνώρισα όταν είχε καεί η Σάμος, όταν τότε σαν εταιρία που ήμασταν πολύ μικρότερη από σήμερα ευαισθητοποιηθήκαμε και είπαμε ότι αν δεν αποκατασταθεί ο Ελαιώνας, άνθρωποι θα πρέπει να φύγουν από το νησί. Μέσω γραμματέων λοιπόν, κάναμε μια προσφορά 50 εκατομμύρια δραχμές τότε, που ήταν πάρα πολύ μεγάλο ποσό για να μπουν τουλάχιστον 50.000 δενδρίλια και ότι άλλο χρειαστεί για να ανασυσταθεί ο Ελαιώνας της Σάμου. Και μετά από αυτό θα γινότανε μια εμφάνιση στον Τύπο, και η εμφάνιση στον τύπο έγινε στις 5/2/2001. Τότε λοιπόν πήγα στον γραφείο τον γνώρισα. (...) Μου λέει τι θέλετε από την κυβέρνηση, του λέω δεν θέλω τίποτα το μόνο που θέλω είναι να φτιάξετε το δάσος να μας φωνάξετε να μας δείξετε ότι τα λεφτά μας έπιασαν τόπο και μια ταμπέλα ότι αυτό έγινε με τα λεφτά της... Μου λέει, μην ανησυχείτε. Του λέω, πόσο καιρό θα πάρει κύριε Υπουργέ; Μου λέει θα πάρει περίπου δυο μήνες, άντε μου λέει το πολύ να πάρει τρεις. Ωραία, θα περιμένω. Περνάνε δυο μήνες περνάνε τρεις μήνες, παίρνω το πρώτο τηλέφωνο δεν μου απαντάει. Πέντε μήνες, έξι μήνες, δεύτερο τηλέφωνο, δεν μου απαντάει, μετά από πέντε τηλέφωνα, που δεν μου βγήκε, έπαψα να τον παίρνω πλέον. Αυτή ήταν η εμπειρία μου με τον κ Σηφουνάκη που δεν νομίζω πως έχει αλλάξει". Επίσης και απαντώντας σε ερώτηση αν έμαθε που πήγανε τα λεφτά, δήλωσε "όχι. τα λεφτά πιθανόν να μπήκανε στο κράτος. Το δάσος πιθανόν και να έγινε, δεν ξέρω, δεν το έχω δει".

Εξάλλου και στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Αιγαίου (με ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου 2001) αναφέρεται ότι: "σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Αιγαίου, Νίκος Σηφουνάκης, μαζί με τον Δήμαρχο Πυθαγορείου, τον Βουλευτή Νομού Σάμου, Πυθαγόρα Βαρδίκο και τον Πρόεδρο της Εταιρείας MARFIN, Ανδρέα Βγενόπουλο, ανακοίνωσε την ανασύσταση του καμένου ελαιώνα της Σάμου με την αποστολή σε πρώτη φάση περίπου 50.000 δενδρυλλίων, την δαπάνη των οποίων αναλαμβάνει εξ΄ολοκλήρου η Εταιρεία MARFIN".

"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΑΘΗΝΑ 5-2-2001





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανασύσταση του κατεστραμμένου από την περσινή μεγάλη πυρκαγιά Σαμιώτικου ελαιώνα αναλαμβάνει το Υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα τον Όμιλο Εταιρειών MARFIN και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου.



Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Αιγαίου, Νίκος Σηφουνάκης, μαζί με τον Δήμαρχο Πυθαγορείου, τον Βουλευτή Νομού Σάμου, Πυθαγόρα Βαρδίκο και τον Πρόεδρο της Εταιρείας MARFIN, Ανδρέα Βγενόπουλο, ανακοίνωσε την ανασύσταση του καμένου ελαιώνα της Σάμου με την αποστολή σε πρώτη φάση περίπου 50.000 δενδρυλλίων, την δαπάνη των οποίων αναλαμβάνει εξ΄ολοκλήρου η Εταιρεία MARFIN.



Ο Υπουργός Αιγαίου, χαρακτήρισε ως σημαντικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων στη Σάμο και τόνισε ότι το Υπουργείο Αιγαίου από την πλευρά του επιχειρώντας να συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών, μέχρι σήμερα έχει διαθέσει εκατό εκατομμύρια (100.000.000) δραχμές στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τους Ο.Τ.Α. της Σάμου. Από αυτά, όπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, τα πενήντα εκατομμύρια (50.000.000) διατέθηκαν για έργα αναδάσωσης και δενδροφύτευσης και τα υπόλοιπα πενήντα (50.000.000) δραχμές για έργα πυροπροστασίας, ενώ παράλληλα το Υπουργείο προμηθεύτηκε και απέστειλε στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου και τους Ο.Τ.Α. πυροσβεστικό όχημα, διασωστικά εργαλεία, αντιπυρικές στολές, αντλίες νερού κ.α.



Όπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, η πυρκαγιά του καλοκαιριού εκτός από το Κράτος ευαισθητοποίησε και τους ιδιωτικούς φορείς, όπως η MARFIN, η οποία προσφέρθηκε να συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών, ενώ επεσήμανε ότι το Υπουργείο Αιγαίου, έφερε σε επαφή την Εταιρεία με την τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου και αφού εξετάστηκαν από κοινού διάφορες προτάσεις κατέληξαν στη συγκεκριμένη μορφή προσφοράς.



Ο Υπουργός Αιγαίου υπογράμμισε με έμφαση ότι η Τουριστική περίοδος του 2001 για την Σάμο, με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται αισιόδοξη και πως η Σάμος θα εξακολουθήσει να αποτελεί ένα σημαντικό πόλο τουρισμού. Ακόμα ο κ. Σηφουνάκης, υπογράμμισε ότι υπάρχει και ένα δεύτερο στάδιο συνεργασίας με την ιδιωτική πρωτοβουλία και αφορά στη δημιουργία ενός Μουσείου Αγγειοπλαστικής, στο χωριό Μαυραντζέοι που υπέστη μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά, όπου θα αγοραστεί

και θα αναστηλωθεί ένα από τα κατεστραμμένα κτίρια, όπου θα στεγαστεί το Μουσείο.

Ο Βουλευτής του Νομού Σάμου, Πυθαγόρας Βαρδίκος, ευχαρίστησε την Εταιρεία MARFIN για την προσφορά της και τόνισε ότι οι κρατικές ενισχύσεις για την Σάμο θα ξεπεράσουν τα τέσσερα (4) δισεκατομμύρια. Ο Δήμαρχος Πυθαγορείου Νικόλας Μάρκου, ευχαρίστησε τον Υπουργό Αιγαίου για την ευαισθησία που έχει επιδείξει για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού και χαρακτήρισε σημαντική την προσφορά της MARFIN, η οποία όπως είπε με τα 50.000 ελαιόδεντρα θα αποκαταστήσει την ελαιοπαραγωγή και θα συνδράμει στο εισόδημα των αγροτών.







Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της MARFIN, Ανδρέας Βγενόπουλος, υπογράμμισε ότι υπάρχει ευαισθησία στον ιδιωτικό τομέα και πως οι επιχειρήσεις δεν είναι μόνο ζωντανό κύτταρο για την οικονομία, αλλά και για την κοινωνία και επιθυμούν να συμπαραστέκονται στο κοινωνικό σύνολο όταν αυτό περνάει δοκιμασίες. Υπογράμμισε ότι η καταστροφή της Σάμου από την πυρκαγιά άγγιξε όλους και αμέσως η Εταιρεία αναζήτησε τρόπους να συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών και των πληγέντων και υπογράμμισε με έμφαση ότι «είμαστε υπερήφανοι για αυτή μας την προσφορά».



Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ακόμα ότι στόχος της προσφοράς αυτής που ξεπερνάει τα 50.000.000 (πενήντα) εκατομμύρια δραχμές είναι να μην επεκταθεί περαιτέρω η ερήμωση της υπαίθρου και να βοηθηθούν οι κάτοικοι να ζήσουν στον δικό τους τόπο."
πηγη καπιταλ.
Τρίτη 20 Απριλίου 2010


«Δεν υπάρχει ελπίδα υποχώρησης των spreads», δήλωσε ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Νέοι Φάκελοι» και το δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, επικαλούμενος ένα «αναξιόπιστο» Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που δεν έπεισε.

«Δεν υπάρχει ελπίδα να πέσουν τα spreads. Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου ή άλλους εκπροσώπους της κυβέρνησης δεν έπεισε τις αγορές. Είναι ένα από τα αρνητικά στοιχεία των προσπαθειών του πρωθυπουργού», δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος.

«Το επόμενο βήμα είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», πρόσθεσε. «Ωστόσο, δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας νέας περιόδου». Το αν η βοήθεια θα δοθεί από κοινού με την Ευρώπη, παραμένει νεφελώδες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της MIG.

«Είναι σχετικό, κατά πόσο θα αποδειχθεί ότι το ΔΝΤ είναι δαίμονας ή μπορεί όντως να βοηθήσει τη χώρα», σχολίασε ο κ. Βγενόπουλος, μνημονεύοντας τα παραδείγματα της Ουγγαρίας και της Τουρκίας που η παρέμβαση του ΔΝΤ αποδείχθηκε ευεργετική, αλλά και της Αργεντινής που δεν έφερε θετικά αποτελέσματα. "Θα περιμένουμε τα μέτρα του Οργανισμού για να δούμε αν μπορούμε να έχουμε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης".


Ερωτηθείς για το αν η αγορά δανεισμού είναι κλειστή για την Ελλάδα, ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι «η αγορά δεν είναι κλειστή, έχει ωστόσο πολύ μεγάλο κόστος», κάνοντας αναφορές στο τεράστιο χρέος που συσσωρεύτηκε σε όλη την περίοδο του δανεισμού αλλά και τα επιπλέον δάνεια που έρχονται. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τίποτα άλλο, παρά να προσφύγουμε στο ΔΝΤ» 

Ο επικεφαλής της MIG αναφέρθηκε επίσης στο πόσο πρόσφορο είναι το επενδυτικό έδαφος της χώρας για ξένα η εγχώρια κεφάλαια. «Δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε. «Η χώρα μας έχει δημοσιονομική αστάθεια, φορολογική αστάθεια επί σειρά ετών (σχεδόν εννέα φορολογικές διατάξεις αλλάζουν κάθε χρόνο), ενώ το όλο καθεστώς για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι αποτρεπτικό».

«Η μόνη λύση είναι οι δημόσιες επενδύσεις», επανέλαβε ο κ. Βγενόπουλος. Ο ίδιος εκτιμά πως μπορεί να μην υπάρχουν κεφάλαια υπό μορφή ρευστών, υπάρχουν όμως ακίνητα και δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων. «Μια μηχανοργανωμένη Ελλάδα, θα μπορούσε να εξοικονομήσει πόρους», είπε.
πηγη Καπιταλ.γρ
Δευτέρα 19 Απριλίου 2010






Πολλοί από εμάς αναρωτιούνται, πως μπορεί να φτιάξει η Ελλάδα. Ο Έλληνας 30 χρονιά τώρα, βρίσκεται σε λιτότητα, οι πολιτικοί μας ανάξιοι να ξεχωρίσουν μεταξύ του καλού του εαυτούλη τους, των χορηγών τους και του ελληνικού λάου, ως πόντιοι Πιλάτοι, νίπτουν τας χείρας τους από τις αμαρτίες τους, τα ρίχνουν στην προηγούμενη κυβέρνηση, και καλούν τον λαό να επωμιστεί τα βάρη. Έτσι δεν φτιάχνεται το κράτος μας.


Το ΔΝΤ έρχεται με φόρα, να πάρει τα κεφάλια επί δικαίων και αδίκων, και ο λαός δυσανασχετεί, γιατί για άλλη μια φόρα θα πληρώσει το μάρμαρο.


Πως όμως θα συμπεριφέρονταν τούτη την ωρα ο Έλληνας, αν έβλεπε, πολιτικούς που δωροδοκήθηκαν από την Siemens, να συλλαμβάνονταν, και να δημεύονταν η περιουσία τους? Πως θα αντιδρούσε, αν το ΣΔΟΕ επέβαλε ένα φονικό πρόστιμο στον βουλγαρακη που ενώ ζοριζόμαστε όλοι μας, αυτός με ύφος 1000 καρδιναλίων έλεγε ότι δεν πλήρωνε φόρους.? Αν βλέπαμε τους υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ των τελευταίων 15 ετών να δημεύονταν η περιουσία τους και να ήταν στην φυλακή? Πως θα αντιδρούσαμε αν βλέπαμε τον Αλογοσκούφη, τον Χατζηδάκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Λιάπη, τον Τσουκάτο, τον κύριο Σαμίνα, τον Παπαντωνίου, να είναι μέσα για διασπάθιση δημοσιου χρήματος, κλοπή και συνέργεια σε υπεξαίρεση, στην φυλακή και τα ακίνητα τους να εκπληστηριαζονται και τα χρήματα να πηγαίνουν στον λογαριασμό της ΤτΕ για το δημόσιο χρέος?


Νομίζω ότι αν βλέπαμε όλες αυτές τις εικόνες, ο Έλληνας αρκετά καλύτερος, θα συμπεριφέρονταν ίσως και νόμιμα, είτε είναι ΔΥ είτε είναι εε. Αυτό όμως που θα αποδέχονταν ο Έλληνας περισσότερο, θα ήταν ο νόμος. Ίσως δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο ως χώρα, ίσως να είχαμε καλύτερο κράτος, ίσως και η οικονομία μας θα ήταν καλύτερη. Αυτό όμως που θα είχαμε, θα ήταν δικαιοσύνη. Και οι τύραννοι της χωράς μας, θα ήξεραν ότι μπορεί η δικαιοσύνη να είναι τυφλή, αλλά βλέπει.
 Sic semper tyrannis

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου