Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Σάββατο 10 Ιουλίου 2010
Οι ιταλικές διωκτικές αρχές κατέσχεσαν την πολυθρύλητη λίμνη Αβέρνους, η οποία κείται σε μία ηφαιστειακή περιοχή, κοντά στα Ποτσουόλι, στην περιφέρεια της Νάπολης.

Η λίμνη είναι ιδιωτική και σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ανήκει σε παρακλάδι της συμμορίας των Καζαλέζι της ναπολιτάνικης Καμόρα, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης. Η λίμνη, με τους αρχαίους ναούς της και τα σπήλαιά της, έχει εξυμνηθεί από την αρχαιότητα από ποιητές όπως ο Βιργίλιος και ο Δάντης, έχει απαθανατισθεί σε δεκάδες πίνακες διάσημων ζωγράφων.

Στην αρχαιότητα εθρυλείτο πως εκεί βρισκόταν η είσοδος του Άδη και το όνομά της έχει ελληνική ρίζα, από το επίθετο «άορνος» (χωρίς πουλιά) γιατί...
σύμφωνα με την παράδοση τα πουλιά που πετούσαν από πάνω της έπεφταν νεκρά.

Η λίμνη ανήκει πλέον σε ένα αγροτουριστικό συνεταιρισμό, ο οποίος την απέκτησε από έναν τουριστικό επιχειρηματία, όταν εκείνος συνελήφθη και φυλακίσθηκε.

Οι διωκτικές αρχές δεν περιορίζονται απλώς στη σύλληψη φυσικών προσώπων που σχετίζονται με τις μαφιόζικες οργανώσεις, αλλά προσπαθούν να καταφέρουν καίρια πλήγματα στα οικονομικά τους συμφέροντα με κατασχέσεις ιδιοκτησιών, επιχειρήσεων, εστιατορίων, ξενοδοχείων και πολυτελών αυτοκινήτων.


enimerwsi





Καλά αυτή η ντουζιέρα στην παραλία Λιχνος στην Πάργα δεν παίζεται. Μόνο στην...




Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρχει. Ακολουθεί το μήνυμα του αναγνώστη:

"Ntouziera pou leitourgei me 50 lepta gia na kaneis ena ntouz stin paralia lixnos stin parga...aisxos...!!!"

troktiko
Ερευνα του πανεπιστημίου του Τεξας που έκανε ο ψυχολόγος David Buss με 3 φοιτητές του έδειξε πως οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και ειναι πιο δραστήριες από τις νεότερες. Συγκεκριμένα έκαναν έρευνα σε 827 γυναίκες διαφορων ηλικιών και το αποτέλεσμα έδεικε πως οι 45 άρες ειναι πιο ανοιχτές σε σεξουαλικές προκλήσεις όπως ο έρωτας μιας βραδιάς σε σχέση με π.χ. τις 25άρες. Είναι πιο δραστήριες και εχουν...
περισσότερες φαντασιώσεις.


πηγη enimerwsi
Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010
Αφού έφερε εις πέρας τη Ρωσική Επανάσταση, κατάργησε τις ταξικές διακρίσεις και αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον κομμουνισμό, ο Λένιν τελικά πεθαίνει.

Επειδή είναι άθεος και είχε καταδιώξει τους θρησκευόμενους, καταδικάζεται να πάει στην Κόλαση.
Φθάνοντας εκεί διαπιστώνει ότι η κατάσταση είναι χειρότερη κι από τη Γη:

1ον= οι καταδικασμένοι υποβάλλονται σε απίστευτα βασανιστήρια,
2ον=τα τρόφιμα δεν επαρκούν για όλους,
3ον=οι δαίμονες δεν είναι οργανωμένοι,
4ον= ο Σατανάς συμπεριφέρεται ως απολυταρχικός μονάρχης - χωρίς να δείχνει τον παραμικρό σεβασμό για τους αλλήλους του ή για τις ψυχές που υποφέρουν το αιώνιο μαρτύριο κ.λ.π.

Αγανακτισμένος ο Λένιν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του: διοργανώνει πορείες και συλλαλητήρια, δημιουργεί συνδικάτα με δυσαρεστημένους δαίμονες, υποκινεί εξεγέρσεις.

Σύντομα η Κόλαση είναι άνω-κάτω: κανείς δεν σέβεται πια το κύρος του Σατανά, οι δαίμονες απαιτούν αύξηση μισθού, οι αίθουσες βασανιστηρίων αδειάζουν, οι αρμόδιοι που συντηρούν τα καμίνια απεργούν.

Ο Σατανάς δεν ξέρει πια τι να κάνει, πώς να κυβερνήσει άλλο το βασίλειό του αν ο επαναστάτης αυτός ανατρέπει όλους τους νόμους;

Επιδιώκει μια συνάντηση μαζί του, ο Λένιν όμως, με το πρόσχημα ότι δεν συνομιλεί με καταπιεστές, του διαμηνύει με μια λαϊκή επιτροπή ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία του Ανώτατου άρχοντα.

Απελπισμένος ο Σατανάς πηγαίνει στον Παράδεισο για να μιλήσει με τον Άγιο Πέτρο.
-Θυμάστε εκείνον τον τύπο που έκανε τη Ρωσική Επανάσταση; λέει ο Σατανάς. 
-Θυμόμαστε πολύ καλά, απαντά ο Άγιος Πέτρος. Κομμουνιστής. Μισούσε τη θρησκεία.
-Καλός άνθρωπος, επιμένει ο Σατανάς. Παρ' όλες τις αμαρτίες του, δεν του αξίζει η Κόλαση (στο κάτω κάτω, προσπάθησε να πολεμήσει για έναν πιο δίκαιο κόσμο) Σύμφωνα με τη γνώμη μου, θα έπρεπε να βρίσκεται στον Παράδεισο.

Ο Άγιος Πέτρος μένει για λίγο σκεπτικός.
-Νομίζω ότι έχεις δίκαιο, λέει τελικά. Όλοι έχουμε τις αμαρτίες μας, εγώ ο ίδιος απαρνήθηκα τον Χριστό τρεις φορές. Στείλε μου τον εδώ.

Τρελός από τη χαρά του ο Σατανάς γυρίζει στο σπίτι-Κόλαση και στέλνει τον Λένιν κατευθείαν στον Παράδεισο.

Στη συνέχεια, με ανένδοτο και κάπως βίαιο τρόπο κλείνει τα συνδικάτα των δαιμόνων, διαλύει τις επιτροπές δυσαρεστημένων ψυχών, απαγορεύει τις συνελεύσεις και τα συλλαλητήρια καταδικασμένων.
Η Κόλαση ξαναγίνεται το γνωστό μέρος των βασανιστηρίων που πάντα τρόμαζε τον άνθρωπο.

Περιχαρής ο Σατανάς φαντάζεται τι θα γίνεται στο μεταξύ στον Παράδεισο. «Όπου να είναι, ο Άγιος Πέτρος θα μας χτυπήσει την πόρτα ικετεύοντας να μας επιστρέψει τον Λένιν», κρυφογελά. «Εκείνος ο κομμουνιστής θα έχει μετατρέψει τον Παράδεισο σε ανυπόφορο μέρος».

Περνά ο πρώτος μήνας, ένας ολόκληρος χρόνος, κανένα νέο απ' τον Παράδεισο.
Με ασυγκράτητη περιέργεια ο Σατανάς αποφασίζει να πάει προ τα εκεί για να δει τι συμβαίνει.

Στην πόρτα του Παραδείσου συναντά τον Άγιο Πέτρο.

-Λοιπόν, πώς πάνε τα πράγματα εδώ; ρωτά.
-Πολύ καλά! απαντά ο Άγιος Πέτρος.
-Μα, είναι στ' αλήθεια όλα καλά;
-Φυσικά! Γιατί όχι;

«Αυτός ο μάγκας κάνει πως δεν καταλαβαίνει», σκέφτεται ο Σατανάς. «Πάει να μου φορτώσει πίσω τον Λένιν».
-Άκου, Άγιε Πέτρο, εκείνος ο κομμουνιστής που σου έστειλα συμπεριφέρεται καλά;
-Πολύ καλά!
-Καμιά αναρχία;
-Ίσα ίσα. Οι άγγελοι είναι πιο ελεύθεροι από ποτέ, οι ψυχές κάνουν ότι θέλουν, οι άγιοι μπορούν και μπαινοβγαίνουν χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

-Και ο Θεός δεν διαμαρτύρεται γι' αυτήν την υπερβολική ελευθερία;

Ο Άγιος Πέτρος κοιτά λυπημένα τον κακόμοιρο δαίμονα που έχει μπροστά του.

-Ο Θεός; Σύντροφε, δεν υπάρχει Θεός!

το βάζεις πάνω στον τάφο σου.

Ο τύπος που έφυγε από το μάταιο τούτο κόσμο είχε μια τελευταία επιθυμία. Όσο όμως κι αν αγαπούσε το αμάξι του, δεν μπορεί το χρησημοποιήσει είτε είναι στον παράδεισο είτε στην κόλαση.


Σε ένα διεθνή διαγωνισμό αστυνομικών υπηρεσιών, προκρίνονται για την τελική φάση η Scotland Yard της Βρετανίας, το FBI και η ΕΛ.ΑΣ.
Φτάνει, λοιπόν, η ώρα της πρακτικής δοκιμασίας, που θα κρίνει ποια αστυνομία θα είναι η νικήτρια.
Η επιτροπή του διαγωνισμού εκφωνεί την τελική αποστολή:
«Έχουμε αφήσει ένα κουνέλι στη δασική έκταση που βλέπετε μπροστά σας. Η αστυνομία που θα ανακαλύψει και θα συλλάβει αυτό το κουνέλι, θα είναι η νικήτρια».

Ξεκινάει πρώτη η βρετανική Scotland Yard, ψάχνει μεθοδικά όλο το δάσος, χτενίζει κάθε πιθανή κρυψώνα και μετά από 3 ημέρες αναλύοντας όλα τα στοιχεία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι:
-ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Σειρά έχει τώρα το FBI. Ξεκινάει την έρευνα με ειδικούς θερμικούς ανιχνευτές προηγμένης τεχνολογίας, στοιχεία και πληροφορίες από κατασκοπευτικούς δορυφόρους, τοποθετεί κάμερες, μικρόφωνα, παγίδες, αλλά μετά από 3 ημέρες κι αυτή τίποτα. Γυρνάει στην επιτροπή παραδίδοντας το πόρισμα:
-ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΕ!

Έρχεται τέλος κι η σειρά της ΕΛ.ΑΣ. Οι πράκτορές της εφορμούν στο πυκνό δάσος, με γκλομπς, ασπίδες, χειροπέδες και ορειβατικούς κρίκους. Περνάει μια ώρα κι εμφανίζονται σέρνοντας πίσω τους καταχτυπημένη, καταματωμένη και αλυσοδεμένη μια αρκούδα. Με το που τη φέρνουν μπροστά στην επιτροπή η αρκούδα πέφτει γονατιστή και φωνάζει:
-ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟ. ΟΜΟΛΟΓΩ! ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ!

"Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;;;

Όχι, απλά .... ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου...

Κι όμως αποτελεί γεγονός , η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.

Η τέως υπουργό του "εθνοπατέρα" Σημίτη ...
που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο τη Ολυμπιακή , με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος....

Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα , με 21 χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. , τώρα... πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά.... κανείς δεν καλοθυμάται , αφού η κ. Αποστολάκη , χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τα της πολιτικής ζωής του τόπου.

Βέβαια .... εμείς, όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί , με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε – αν ποτέ πάρουμε – 850 ευρώ , κι αυτά στα 65.....

Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που θα πίεζε συνεχώς τον Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο νεοφιλελεύθερος Χατζηγάκης, ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να ονομάζονται συνταξιούχοι των 2500 ευρώ, εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα σαράντα τους.

Για όλα αυτά το ΔΝΤ φταίει πάλι ή τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν μαζί με τους βολεμένους χειροκροτητές τους, που έχουν τώρα το θράσος να κατεβαίνουν και στους δρόμους και να τους κλείνουν για να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» τους;

Αλλά βέβαια, όπως πολύ σωστά κάποιος είχε πει: Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό…

Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελληνική ιστορία, κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας !

Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να δείτε που στο τέλος θα φάνε κι εμάς…"

http://tiresias-press.blogspot.com

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στις καταγγελίες περί Χατζηγάκη 

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι καταγγελίες για τα… ροζ τηλέφωνα που έγιναν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί υπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκη.

Η Bild δημοσιεύει ρεπορτάζ για τις σπατάλες στην Αχαρνών και τα 20 εκατομμύρια ευρώ που, όπως ισχυρίζεται η νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ξοδεύτηκαν σε γραμμές 090…

Στον υπότιτλο μάλιστα του θέματος, η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για ένα ακόμη ελληνικό σκάνδαλο! 

www.newsbeast.gr
Δείτε ποιοι είναι οι γιοι γαλάζιων βουλευτών που υπηρετούν στο Πολεμικό Μουσείο...


Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε για τρεις γιους γαλάζιων βουλευτών που υπηρετούν στο Πολεμικό Μουσείο σήμερα στη Βουλή. Το newsbeast αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους γιους των βουλευτών Αργύρη Ντινόπουλου και Ευάγγελου Αντώναρου. Για τον γιο του Λευτέρη Ζαγορίτη, είναι ήδη γνωστό...


www.newsbeast.gr





Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010
Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δίνει ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο, το περιστατικό συνέβη στις 7 Ιουνίου του 2010, στην πόλη Αλμπέρτα του Καναδά. Ηταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν αυτός και ο αδερφός, άκουσαν θορύβους που προέρχονταν από τον κήπο του σπιτιού τους. Αμέσως, άρπαξαν την βιντεοκάμερά και κατέγραψαν από ένα παράθυρο αυτό συνέβαινε.






Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΦΙΣΣΑ ΒΓΗΚΕ ΣΑΝ ΣΥΛΕΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ...


Υ.Γ: ΕΧΕΙ ΚΟΛΗΘΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.

Tρεις φωτιές μέσα σε μία μέρα είχε ο νομός μας σήμερα. Πιο συγκεκριμένα γύρω στις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε πυρκαγιά κοντά στο Βασιλικό. Αν και από την πρώτη κιόλας στιγμή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο, η φωτιά έκαψε πάνω από 200 στρέμματα. Αξίζει να σημειωθεί πως αιτία της πυρκαγιάς ήταν η ηλεκτροσυγκόλληση από ένα κάτοικο. Δεν χρειάστηκε να επιστρέψει στην Λαμία ο διοικητής της περιφέρειας Παναγιώτης Νίκας μιας και λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε και άλλη πυρκαγιά στην περιοχή των Ψαχνών. Σβήστηκε αμέσως από τους πυροσβέστες αλλά το κακό τρίτωσε με φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή τωνΖαράκων. Πάντως παρόλους τους ισχυρούς ανέμους, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν σε έλεγχο και τα τρία μέτωπα πριν επεκταθούν επικίνδυνα.
www.evianews.com


Ο χάρτης του Μουντιάλ

Όλα μαζί συγκεντρωμένα σε ένα σημείο!

1ος Όμιλος

11/06/2010 Νότια Αφρική-Μεξικό 1-1
11/06/2010 Ουρουγουάη-Γαλλία 0-0
16/06/2010 Νότια Αφρική-Ουρουγουάη 0-3
17/06/2010 Γαλλία-Μεξικό 0-2
22/06/2010 17:00 Μεξικό-Ουρουγουάη 0-1
22/06/2010 17:00 Γαλλία-Νότια Αφρική 1-2

Βαθμολογία (3 αγώνες):

Ουρουγουάη 7 (4-0)
Μεξικό 4 (3-2)
Νότια Αφρική 1 (3-5)
Γαλλία 1 (1-4)


2ος Όμιλος

12/06/2010 Αργεντινή-Νιγηρία 1-0
12/06/2010 Νότια Κορέα-Ελλάδα 2-0
17/06/2010 Ελλάδα-Νιγηρία 2-1
17/06/2010 Αργεντινή-Νότια Κορέα 4-1
22/06/2010 21:30 Νιγηρία-Νότια Κορέα 2-2
22/06/2010 21:30 Ελλάδα-Αργεντινή 0-2

Βαθμολογία (3 αγώνες):

Αργεντινή 9 (7-1)
Νότια Κορέα 4 (5-6)
Ελλάδα 3 (2-5)
Νιγηρία 1 (3-5)

3ος Όμιλος

12/06/2010 Αγγλία-ΗΠΑ 1-1
13/06/2010 Αλγερία-Σλοβενία 0-1
18/06/2010 Σλοβενία-ΗΠΑ 2-2
18/06/2010 Αγγλία-Αλγερία 0-0
23/06/2010 17:00 Σλοβενία-Αγγλία 0-1
23/06/2010 17:00 ΗΠΑ-Αλγερία 1-0

Βαθμολογία (3 αγώνες):

ΗΠΑ 5 (4-3)
Αγγλία 5 (2-1)
Σλοβενία 4 (3-3)
Αλγερία 1 (0-2)

4ος Όμιλος

13/06/2010 Γερμανία-Αυστραλία 4-0
13/06/2010 Σερβία-Γκάνα 0-1
18/06/2010 Γερμανία-Σερβία 0-1
19/06/2010 Γκάνα-Αυστραλία 1-1
23/06/2010 21:30 Γκάνα-Γερμανία 0-1
23/06/2010 21:30 Αυστραλία-Σερβία 2-1

Βαθμολογία (3 αγώνες):

Γερμανία 6 (5-1)
Γκάνα 4 (2-2)
Αυστραλία 4 (3-6)
Σερβία 3 (2-3)


5ος Όμιλος

14/06/2010 14:30 Ολλανδία-Δανία 2-0
14/06/2010 17:00 Ιαπωνία-Καμερούν 1-0
19/06/2010 Ολλανδία-Ιαπωνία 1-0
19/06/2010 Καμερούν-Δανία 1-2
24/06/2010 Δανία-Ιαπωνία 1-3
24/06/2010 Καμερούν-Ολλανδία 1-2

Βαθμολογία (Σε 3 αγώνες):

Ολλανδία 9 (5-1)
Ιαπωνία 6 (4-2)
Δανία 3 (3-6)
Καμερούν 0 (2-5)

6ος Όμιλος

14/06/2010 Ιταλία-Παραγουάη 1-1
15/06/2010 Νέα Ζηλανδία-Σλοβακία 1-1
20/06/2010 Σλοβακία-Παραγουάη 0-2
20/06/2010 Ιταλία-Νέα Ζηλανδία 1-1
24/06/2010 Σλοβακία-Ιταλία 3-2
24/06/2010 Παραγουάη-Νέα Ζηλανδία 0-0

Βαθμολογία (Σε 3 αγώνες):

Παραγουάη 5 (3-1)
Σλοβακία 4 (4-5)
Νέα Ζηλανδία 3 (2-2)
Ιταλία 2 (4-5)

7ος Όμιλος

15/06/2010 Ακτή Ελεφαντοστού-Πορτογαλία 0-0
15/06/2010 Βραζιλία-Β. Κορέα 2-1
20/06/2010 Βραζιλία - Ακτή Ελεφαντοστού 3-1
21/06/2010 Πορτογαλία-Β. Κορέα 7-0
25/06/2010 17:00 Πορτογαλία-Βραζιλία 0-0
25/06/2010 17:00 Βόρεια Κορέα - Ακτή Ελεφαντοστού 0-3

Βαθμολογία (Σε 3 αγώνες):

Βραζιλία 7 (5-2)
Πορτογαλία 5 (7-0)
Ακτή Ελεφαντοστού 4 (4-3)
Β. Κορέα 0 (1-10)

8ος Όμιλος

16/06/2010 Ονδούρα-Χιλή 0-1
16/06/2010 Ισπανία-Ελβετία 0-1
21/06/2010 Χιλή-Ελβετία 1-0
21/06/2010 Ισπανία-Ονδούρα 2-0
25/06/2010 21:30 Χιλή-Ισπανία 1-2
25/06/2010 21:30 Ελβετία-Ονδούρα 0-0

Βαθμολογία (Σε 3 αγώνες):

Ισπανία 6 (4-2)
Χιλή 6 (3-2)
Ελβετία 3 (1-1)
Ονδούρα 0 (0-3)



Γύρος των 16

26/6/2010 Ουρουγουάη-Ν. Κορέα 2-1

26/6/2010 ΗΠΑ-Γκάνα 1-2 (παρ.)

27/6/2010 17:00 Γερμανία-Αγγλία 4-1
27/6/2010 21:30 Αργεντινή-Μεξικό 3-1
28/6/2010 17:00 Ολλανδία-Σλοβακία 2-1
28/6/2010 21:30 Βραζιλία-Χιλή 3-0
29/6/2010 17:00 Παραγουάη-Ιαπωνία 5-3 στα πέναλτι (κ.α και πρτ. 0-0)
29/6/2010 21:30 Ισπανία-Πορτογαλία 1-0

Προημιτελικά

2/7/2010 17:00 Ολλανδία - Βραζιλία 2-1
2/7/2010 21:30 Ουρουγουάη - Γκάνα 4-2 στα πέναλτι (κ.α. 1-1)
3/7/2010 17:00 Αργεντινή - Γερμανία 0-4
3/7/2010 21:30 Παραγουάη - Ισπανία 0-1

Ημιτελικά

6/7/2010 21:30 Ουρουγουάη - Ολλανδία 2-3
7/7/2010 21:30 Γερμανία - Ισπανία 0-1

10/7/2010 21:30 Μικρός Τελικός

11/7/2010 21:30 Τελικός

www.sport-fm.gr


Live: Ουρουγουάη-Ολλανδία 2-3 (Τελικό)
Οι «οράνιε» αποδεικνύονται επιτέλους αντάξιοι της παράδοσης του «ιπτάμενου Ολλανδού» και της παρέας του και ξεπερνώντας με 3-2 το εμπόδιο της Ουρουγουάης, βρίσκονται μετά από 32 χρόνια στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Το γκολ-ποιήμα του Φαν Μπρονκχορστ βρήκε «απάντηση» από τον Φορλάν, ωστόσο ο θρίαμβος που δημιούργησαν Σνάιντερ (70’) και Ρόμπεν (74’) απλά αμφισβητήθηκε… στιγμιαία από τον Περέιρα στις καθυστερήσεις.

90+ 5' Λήξη της αναμέτρησης

90+1 ΓΚΟΛ 3-2 η Ουρουγουάη. Ο Μ. Περέιρα έστειλε την μπάλα με σουτ στην αριστερή γωνία του Στεκέλενμπουργκ και μείωσε το σκορ

Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων

90’ Αλλαγή για την Πλλανδία. Στη θέση του Ρόμπεν ο Ελία

86' Μεγάλη ευκαιρία για την Ολλανδία. Ο Ρόμπεν βρέθηκε απέναντι από τον Μουσλέρα, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

84’ Αλλαγή για την Ουρουγουάη. Στη θέση του Φορλάν ο Ερνάντες

78’ Κίτρινη κάρτα στον Μπουλαρούζ.

78’ Αλλαγή για την Ουρουγουάη. Στη θέση του Α. Περέιρα ο Σεμπαστιάν Αμπρέου.

74' ΓΚΟΛ 3-1 η Ολλανδία. Ο Κούιτ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Ρόμπεν πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Ουρουγουάης και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μουσλέρα που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

70' ΓΚΟΛ 2-1 η Ολλανδία. Ο Σνάιντερ σούταρε από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε μπερδεύοντας τον Μουσλέρα και κατέληξε στα δίχτυα

68’ Μεγάλη ευκαιρία για την Ολλανδία. Ο Φαν Πέρσι έστρωσε στον Φάν Ντε Φάαρτ, το σουτ του οποίου απέκρουσε Μουσλέρα. Ο Ρόμπεν πήρε το ριμπάουντ, αλλά το σουτ που επιχείρησε, έστειλε την μπάλα απευθείας άουτ.

67’ Καλή εκτέλεση φάουλ του Φορλάν, ο Στεκέλενμπουργκ απέκρουσε με υπερένταση στη δεξιά του γωνία.

65’ Τίποτα το αξιοσημείωτο δεν έχει συμβεί στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες δεν έχουν ξεκλειδωθεί στο δεύτερο ημίχρονο και παίρνουν ρίσκο με το σταγονόμετρο.

50 Ύστερα από λανθασμένη έξοδο του Στεκέλενμπουργκ, ο Άλβαρο Περέιρα δοκίμασε από μακριά να σκοράρει, αλλά πάνω στη γραμμή, ο Φαν Μπρόνκχορστ έδιωξε με κεφαλιά κόρνερ.

46’ Αλλαγή για την Ολλανδία. Στη θέση του Ντε Ζέου ο Φαν Ντε Φάαρτ

46' Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

45+2' Λήξη πρώτου ημιχρόνου




41’ ΓΚΟΛ 1-1 η Ουρουγουάη. Οι Ουρουγουανοί «πλήρωσαν» με το ίδιο νόμισμα! Ο Φορλάν αφού ελευθερώθηκε, σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, νικώντας τον Στεκέλενμπουργκ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

36’ Σουτ μακρινό του Μ. Περέιρα, ο Στεκέλενμπουργκ μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

29' Κίτρινη κάρτα στον Σνάιντερ

29' Κίτρινη κάρτα στον Κάσερες

26’ Ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Λίγο ήθελε για να... ανάψουν τα αίματα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κάσερες δοκίμασε ένα ανάποδο ψαλίδι, αλλά αντί για την μπάλα, κλότσησε στο πρόσωπο τον Ντε Ζέου.

21' Κίτρινη κάρτα στον Μ. Περέιρα

18’ ΓΚΟΛ 1-0 η Ολλανδία. Τι ΓΚΟΛΑΡΑ ήταν αυτή! Ο Φαν Μπρόνκχορστ δοκίμασε ένα ξερό σουτ από διαγώνια θέση αριστερά, από περίπου 30 μέτρα απόσταση και έστειλε την μπάλα «καρφί» στο αριστερό παραθυράκι του Μουσλέρα.

10’ Παιχνίδι αναγνωριστικού χαρακτήρα παρακολουθούμε στο πρώτο δεκάλεπτο. Καμία ομάδα μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει τον έλεγχο στον αγώνα.

4’ Το πρώτο καλό σουτ της αναμέτρησης έγινε από τον Κάουτ για την Ολλανδία. Η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα

1’ Έναρξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρεζ): Μουσλέρα, Γκοντίν, Γκαργκάνο, Βικτορίνο, Καβάνι, Φορλάν (84' Φερνάντες), Α. Περέιρα (78' Αμπρέου), Πέρεζ, Μ. Περέιρα, Ρίος, Κάσερες

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάουτ, Φαν Πέρσι, Σνάιντερ, Ρόμπεν (90' Ελία), Μπουλαρούζ, Ντε Ζέου (46' Φαν Ντε Φάαρτ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)
ΣΤΑΔΙΟ: «Green Point», Κέιπ Τάουν

www.sport-fm.gr

Κερδίζουν πάντα οι… Ισπανοί!

Διέλυσε τα ποδοσφαιρικά… κλισέ αλλά και την διπλή ζώνη άμυνας των Γερμανών η Ισπανία και με γκολ του Πουγιόλ στο 73’ νίκησε 1-0, φτάνοντας πανάξια στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι «φούριας ρόχας» μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πριν από δύο χρόνια, με το οποίο πέταξαν μια και καλή από πάνω τους τον χαρακτηρισμό του «λούζερ», είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν και ένα Μουντιάλ. Την Ολλανδία αντιμετωπίζουν στον τελικό της Κυριακής.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει κατακτήσει ποτέ Παγκόσμιο Κύπελλο και όποια το πετύχει, θα γίνει η όγδοη μετά τις Ουρουγουάη, Ιταλία, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Αργεντινή και Γαλλία που προστεθεί στο «πάνθεον» του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο από την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ισπανία και Κυριακή είναι ότι θα βρεθούν, όπως και στον τελικό του 2006, αντιμέτωπες δύο ευρωπαϊκές ομάδες, κάτι που έχει να γίνει σε συνεχόμενες διοργανώσεις από εκείνες του 1934 και 1938, όταν η Ιταλία στέφθηκε πρωταθλήτρια απέναντι σε Τσεχοσλοβακία και Ιταλία. Παράλληλα, είτε το τρόπαιο καταλήξει στους ''οράνιε'', είτε στους ''φούριας ρόχας'', θα είναι η πρώτη φορά που συγκρότημα από τη ''γηραιά ήπειρο'' θριαμβεύει εκτός Ευρώπης.

Κυριάρχησαν οι «ταύροι» σχεδόν καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσαν να φτάσουν σε μια πιο εύκολη νίκη. Θύματα της ίδιας τους της τακτικής οι Γερμανοί, από τους οποίους φάνηκε η απουσία του Μίλερ, έπαιξαν πολύ κλειστά και αμυντικά και δέχτηκαν το γκολ σε χρονικό σημείο στο οποίο δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Το ματς

Χωρίς εκπλήξεις ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες. Οι Ισπανοί με το γνωστό πάσινγκ γκέιμ που τους έχει χαρίσει διακρίσεις εδώ και μερικά χρόνια, είχαν συντριπτική κατοχή μπάλας, εκμεταλλευόμενοι τον παθητικό ρόλο που πήραν οι Γερμανοί. Ξέραμε πριν το ματς πως τα «πάντσερ» δεν παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αλλά αρέσκονται σε αντεπιθέσεις, όμως αυτή τη φορά το παράκαναν. Κλεισμένοι στο «καβούκι» τους, δέχτηκαν πίεση και θα μπορούσαν να βρεθούν πίσω στο σκορ, αν ο Βίγια σε τετ-α-τετ δεν νικιόταν από τον Νόιερ και ο Πουγιόλ ήταν πιο εύστοχος σε καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα ήταν η παντελής έλλειψη φάουλ. Το πρώτο αντικανονικό μαρκάρισμα στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 27’ και αφορούσε τάκλιν του Ράμος στον Ποντόλσκι, επίδοση σίγουρα καθόλου συνηθισμένη.

Στο ίδιο τέμπο κυμάνθηκε και το δεύτερο μέρος με τους Γερμανούς να προσπαθούν να πιέσουν κάτω από το κέντρο, κυρίως με τους Κεντίρα και Σβάινσταϊγκερ, οι οποίοι όμως δεν ήταν δυνατό να συγκρατήσουν τις κατά κύματα επιθέσεις των «φούριας ρόχας», με κυριότερους εκφραστές τους Αλόνσο, Ινιέστα και Τσάβι. Μετά από ένα πρώτο τέταρτο επιθετικού ποδοσφαίρου από τους Ίβηρες, το 0-0 που παρέμενε στο φωτεινό πίνακα, ήταν πολύ κολακευτικό για την ομάδα του Λεβ, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανεί απειλητική.

Οι πλάγιοι μπακ, κυρίως ο Λαμ που τον είχαμε συνηθίσει σε πιο επιθετικό ρόλο, έμεναν «καρφωμένοι» πίσω, ενώ και ο Οζίλ βρέθηκε σε μέτρια μέρα. Η πρώτη πραγματική ευκαιρία για τα «πάντσερ» ήρθε μετά από εβδομήντα λεπτά παιχνιδιού, όταν ο Κασίγιας εξουδετερώνοντας σουτ πάνω στην κίνηση του Κρόος, έδειξε γιατί αποκαλείται «Άγιος Ίκερ».

Φαίνεται ότι χρειαζόταν να νιώσει λίγη πίεση η άμυνα της Ισπανίας για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» στην επίθεση. Ο Κάρλες Πουγιόλ πέτυχε στο 73΄ ότι δεν είχε κάνει στη φάση του πρώτου ημιχρόνου. Από κόρνερ του Τσάβι, ο σέντερ μπακ της Μπαρτσελόνα έπιασε κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0, σκορ που απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Για τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και τους παίκτες του πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με τον 60χρονο τεχνικό στον πάγκο της η Ισπανία έχει 28 νίκες σε 30 ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ (52’ Γιάνσεν), Μερτεζάκερ, Φρίντριχ, Κεντίρα (80’ Γκόμεζ), Σβάινσταϊγκερ, Οζίλ,Τροχόφσκι (62 Κρόος), Ποντόλσκι, Κλόζε.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Καπντεβίλα, Πουγιόλ, Πικέ, Τσάβι, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (90’ Μαρτσένα), Ινιέστα, Πέδρο (85΄Σίλβα), Βίγια (81’ Τόρες).

www.sport-fm.gr
Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής Μάριο Μποργκέζιο συγκεντρώνει υπογραφές από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχοντας μέχρι στιγμής «μαζέψει» 18 υπογραφές από τους 739 ευρωβουλευτές. 

Ο Μάριο Μποργκέζιο, καταγγέλλει τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ότι αποκρύπτουν συστηματικά πληροφορίες και ότι συγκαλύπτουν στοιχεία σχετικά με την ύπαρξη και την δράση των ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων).

Ο ευρωβουλευτής δήλωσε στο Associated Press : «Πιστεύω ότι, σύμφωνα με την αρχή της διαφάνειας, οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. έχουν χρέος να δημοσιοποιήσουν και να καταστήσουν διαθέσιμα για όλους τα επιστημονικά δεδομένα για τα ΑΤΙΑ, τα οποία σήμερα αποκρύπτονται εν μέρει ή καθ’ ολοκληρία».

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής υποστηρίζει, ότι χρειάζεται ειδικευμένο προσωπικό για να μελετήσει τα στοιχεία ενώ θεωρεί ότι μπορούμε να διευρύνουμε τους τεχνολογικούς και επιστημονικούς μας ορίζοντες, μελετώντας τα στοιχεία που αφορούν την εξωγήινη τεχνολογία. Τα τελευταία χρόνια η Βρετανία όσο και η Γαλλία έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων τους σχετικά με τα ΑΤΙΑ, χωρίς όμως να αποδεικνύεται μέχρι στιγμής η ύπαρξη εξωγήινης δραστηριότητας.

www.newsbeast.gr


Ο πρώτος των πρώτωνΣυγκέντρωσε 19.952 μόρια
Με τρία 20άρια, ένα 19,9 και δύο 19,8 ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος, ένα αγόρι με σπαστική τετραπληγία, από τη Θεσσαλονίκη, κατάφερε να ανέβει στο πρώτο βάθρο των πανελληνίων. Η χρονιά που πέρασε ήταν γι' αυτόν δύσκολη, αλλά διάβαζε μεθοδικά και δεν χρειάστηκε να ξενυχτήσει. Θέλει να μπει στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά όταν το επισκέφτηκε διαπίστωση την έλλειψη υποδομής για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Παρόλα αυτά δεν πτοείται και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

1.000 επί 1.000 επί 1.000, και όλο αυτό επί άλλα 1.000ν  μπράβο.


Πριν από λίγο πάρθηκε η απόφαση, να απεργήσουν αύριο οι υπάλληλοι της Βουλής. Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν είναι βέβαιο, ότι θα γίνει ψηφοφορία. Λίγο νωρίτερα ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής.
έτσι τα σκληρά εργαζόμενα και κάκιστα αμειβόμενα παιδιά, θα εξασκήσουν το δικαίωμα τους της κοπροσκύλιασης μαζί με τα άλλα σκληρά εργαζόμενα παιδιά τους ΔΥ.
ρε ουστ, ρε ουστ.
Μια μητέρα είχε τρεις κόρες, και οι τρεις παρθένες. Παντρεύτηκαν και οι τρεις μαζί. Η μητέρα ανησυχούσε για την σεξουαλική απειρία τους και ήθελε να ξέρει πως περνάνε κατά την διάρκεια του μήνα του μέλιτος. Τις έβαλε λοιπόν να υποσχεθούν, ότι θα στείλουν μια κάρτα που θα έγραφε με υπονοούμενα πως είναι η εμπειρία τους.
Η πρώτη έστειλε μιά κάρτα από την Ταιτή, 2 μέρες μετά τον γάμο. Έγραφε μόνο: "Nescafe"
Η μητέρα έτρεξε στην κουζίνα και έβγαλε από το ντουλάπι ένα κουτάκι “Nescafe”, το οποίο έγραφε:
"Good to the last drop”.
Η μητέρα κοκκίνισε, αλλά ένοιωσε χαρούμενη για την κόρη της .
Η δεύτερη έστειλε μια κάρτα από την Κυανή Ακτή, μια εβδομάδα μετά τον γάμο, που έγραφε: "Rothmans"
Η μητέρα ήξερε τώρα τι να κάνει. Έτρεξε, πήρε ένα πακέτο τσιγάρα και διάβασε: "Extra Long. King Size"
Πάλι κοκκίνισε λίγο, άλλα ένοιωσε χαρούμενη για την κόρη της,
Η τρίτη έφυγε για μήνα του μέλιτος στο Conflan Ste Honorine (δεν ξέρω τι είναι αυτό). Η μητέρα περίμενε μια βδομάδα, δύο, τρεις... Τελικά, μετά από ένα μήνα, μια κάρτα έφτασε. Μόνο οι παρακάτω λέξεις ήταν γραμμένες, και αυτές με τρεμάμενο χέρι: "South African Airways"
Η μητέρα άρπαξε ένα περιοδικό, ξεφύλλισε με ανυπομονησία τις σελίδες, και βρήκε την διαφήμιση της SAA
"Ten times a day, seven days a week, both ways." 

anekdota-george.blogspot.com

Το παράνομο ζευγάρι, όλο χαρά, τελειώνει τη σεξουαλική συνέρευση στο ξενοδοχείο και ο νεαρός εραστής ανάβει τσιγάρο, προσφέροντας ένα και στην παντρεμένη ερωμένη του. 

Εκείνη, χλωμιάζει απότομα και έντρομη φωνάζει: τρελλάθηκες, θα με σκοτώσει ο άντρας μου, … αν καταλάβει, … ότι καπνίζω !!! 
vassilis1961








Σε σημερινή της εμφάνιση στη πρωινή εκπομπή του ALTER, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απεκάλυψε ότι ως υπουργός ο Σωτήρης Χατζηγάκης είχε στην κατοχή του 150 κινητά! 

Αυτά προοριζόντουσαν για προσωπική του χρήση και για τους συνεργάτες του. Σε απάντηση του ο Σ. Χατζηγάκης μίλησε για ψευδολογίες και ανέφερε ότι είχε μόνο 9 κινητά ο ίδιος και άλλα 35 οι συνεργάτες του. Η Κ. Μπατζελή δήλωσε πως η ίδια έχει 6 κινητά.
Συλλογή κάνουν;

εν το μεταξυ, άλλες τρεις δικογραφίες για προσλήψεις σε εταιρείες του Δημοσίου κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ

Διενεργούνται ήδη τρεις παράλληλες έρευνες που αφορούν προσλήψεις στις εταιρείες «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε», «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» και στον Γενικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου. 

Η εντολή για τη διερεύνηση των υποθέσεων δόθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία σήμερα, η Ε. Ράικου μελετά ενδελεχώς, προκειμένου να πράξει τα δέοντα.

www.newsbeast.gr
Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Η Google δεν είναι υποχρεωμένη να δίνει τα Ip


Μια ελληνική δικαστική απόφαση-βόμβα δικαιώνει την Google και όλα τα blogs, με αφορμή την υπόθεση του blog Troktiko, και δεν μπορούν να δίνουν την Ip τους..

Το δικαστήριο μετά από ασφαλιστικά μέτρα που έκανε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κατά της Google απαγόρευσε να δοθούν οι Ip των ανθρώπων που είναι στο Troktiko για να γίνει άρση απορρήτου για το αδίκημα της εξύβρισης ή της δυσφήμησης.

Η Google στο δικαστήριο υποστήριξε τις θέσεις για την ελευθερία της έκφρασης και της διαδραστικότητας του μέσου.

Αυτή η απόφαση είναι τεράστιας σπουδαιότητας για την χώρα μας που αν με δικαστική απόφαση έδινε τις Ip κάποιων bloggers δε θα κρατούσε τις ισορροπίες στην ελευθερία της έκφρασης.




ΥΓ. όταν εσύ Μάκη λες ότι γουστάρεις, είναι ελευθερία λόγου. όταν το τρωκτικό λέει εμπεριστατωμένα πράγματα, είναι δυσφήμηση. ωραία άποψη.



Η Ελλάδα ακολουθεί σωστά, σε γενικές γραμμές, το μακροοικονομικό πλάνο του μνημονίου, εκτιμούν οι ελεγκτές της τρόικας που επισκέφθηκαν την χώρα μας στις 14-17 Ιουνίου.
 
Σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα το πόρισμα από αυτήν την επίσκεψη «χωρίς να υπάρχει επίσημη αίτηση από την ΕΕ» για την δημοσίευση. 

Παράλληλα αναφέρεται ότι οι ελεγκτές «δεν έκαναν ελέγχους εις βάθος», αλλά δίνουν μια αποτύπωση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία. 

Στο πόρισμα "paper" αναφέρεται ότι υπάρχουν κίνδυνοι στην υλοποίηση του προγράμματος και αφορούν: 

* Στα ελλιπή στοιχεία σε τομείς της οικονομίας που παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα, όπως στην υγεία 

* Στην μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού όπου διαπιστώνεται η ανάγκη για αναθεώρηση των εκτιμήσεων προς τα πάνω για το 2010 καθώς μέρος των έμμεσων φόρων πέρασε στις τελικές τιμές των προιόντων παρά την ύφεση 

* Στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας και την «ολιγοπωλιακή και δύσκαμπτη δομή των αγορών» 

* Στην ακόμα κλειστή αγορά εργασίας όπου διατυπώνεται η ανάγκη «ανοίγματος» που θα ρίξει και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 

* Στα χαμηλότερα του αναμένου έσοδα μέχρι τώρα, που αναμένεται όμως να ανακάμψουν το δεύτερο εξάμηνο μετά την επιβολή των φόρων 
* Σε πιθανή αύξηση των κρατικών δαπανών σε ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ

Το πόρισμα της τρόικας αναφέρει ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχει επηρεαστεί από τις πρόσφατες υποβαθμίσεις της χώρας και των τραπεζών και ότι «για να διασφαλιστούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και η ρευστότητά τους στους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση ενεργοποιεί μια ακόμη δόση του πακέτου κρατικών εγγυήσεων".

Προσθέτει δε, ότι η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες παραμένει περιορισμένη και ίσως χρειαστούν νέες παρατάσεις στο κρατικό πρόγραμμα εγγυήσεων»

Όπως δήλωσε στο euro2day o εκπρόσωπος τύπου του Ολι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ, «δεν υπήρχε πρόθεση για δημοσιοποίηση έκθεσης στην παρούσα φάση. Ο λόγος που δημοσιεύτηκε είναι για να υπάρχει μια εικόνα, πού βρίσκονται τα πράγματα στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι η γενική αίσθηση είναι θετική, αν και το πόρισμα αυτό δεν υποκαθιστά την επίσημη αξιολόγηση η οποία θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου. 



http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/593400/Article.aspx


Ευθείες βολές στη Δικαιοσύνη για αργοπορία στη διεξαγωγή προανάκρισης και κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση Siemens εξαπέλυσε ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Ζορμπάς. Ο μάρτυρας εξεταζόμενος στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής είπε ότι από το 2008 θα έπρεπε κι η Βουλή να είχε ξεκινήσει την έρευνα για την υπόθεση, κρίνοντας ότι ήταν πλούσια και επαρκή τα στοιχεία από τη Γερμανική Δικαιοσύνη και την έκθεση της Debevoise.

Ο Γ. Ζορμπάς, κατονόμασε ευθέως ως "αυτουργούς" της υποβάθμισης την τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και Αντώνη Μπέζα, ενώ έκανε λόγο για συγκεκριμένες σκοπιμότητες, χωρίς πάντως να τις προσδιορίσει.





Μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου που ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Για να διοικήσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να έχεις τρέλα. Αυτή την τρέλα έχει ο κ. Μαρινάκης», δήλωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης. «Είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί. Είμαστε πάνω από όλα Ολυμπιακοί», τόνισε ο νέος μεγαλομέτοχος Βαγγέλης Μαρινάκης και πρόσθεσε «Έχουμε όρεξη και πάθος για δουλειά και αυτό έχει σημασία. Πάμε για μεταγραφές ουσίας. Πάμε για πρωτάθλημα». 

Η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής άρχισε με τονΣωκράτη Κόκκαλη να κάνει έναν… συναισθηματικό απολογισμό της πορείας του στην ομάδα, να αποδίδει στην κούραση την αποχώρησή του από την ΠΑΕ, που θα γίνει σταδιακά, και να εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι θα συνεχίσει το πετυχημένο έργο του. 

«Είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί»
«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα είναι μια ιστορική αλλά και συγκινητική μέρα, τουλάχιστον για μένα και όλους τους συνεργάτες μου, και για τον Ολυμπιακό», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος και πρόσθεσε: «Είναι μια μέρα που αποφασίστηκε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει δυνατά την πορεία του στο μέλλον, μετά από 20 χρόνια ενασχόλησής μου με τα του Ολυμπιακού, γιατί ξεκίνησα το 1990-όταν η ομάδα είχε περάσει μια δύσκολη περίοδο. Ο πρώτος που με έπεισε να ασχοληθώ ενεργά ήταν ο φίλος μου Γιάννης Ιωαννίδης, με τον οποίο από το 1992 ξεκινήσαμε την ομάδα μπάσκετ. Εν συνεχεία με τον κύριο Νταϊφά και με άλλους επτά συνεργάτες μπήκαμε στην ΠΑΕ για να σώσουμε την ομάδα που κινδύνεψε όχι μόνο με πτώχευση, αλλά υπήρχαν προσπάθειες να εξαγοραστεί από τον μεγάλο μας αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό. Πέρασαν από τότε είκοσι χρόνια. Ήταν η ωραιότερη, γεμάτη συγκινήσεις, περίοδος της ζωής μου, γιατί εγώ μπήκα στον Ολυμπιακό από την αγάπη που είχα στον σύλλογο και μόνο έτσι μπόρεσα να κάνω αυτά που έκανα. Διοίκησα τον Ολυμπιακό με τρόπο που πολλές φορές προκάλεσε κριτική από φιλάθλους και δημοσιογράφους, αλλά πιστεύω πως κατόρθωσα σε αυτά τα 20 χρόνια να φέρω τον Ολυμπιακό στη θέση που του αξίζει, στην κορυφή». 

Όσο για την απόφασή του να παραδώσει τη σκυτάλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ανέφερε: «Η μεταβίβαση που έγινε στους αδερφούς Αγγελόπουλους της ομάδας μπάσκετ, ήταν για το καλό του Ολυμπιακού. Ό,τι έκανα και κάνω σήμερα γίνεται με μοναδικό κριτήριο το μέλλον του Ολυμπιακού. Δεν θα μπορούσα να μείνω εφ’ όρου ζωής. Δεν θα έδινα τον Ολυμπιακό σε οποιονδήποτε. Αποφάσισα να τον δώσω στον Βαγγέλη Μαρινάκη, γιατί είμαι βέβαιος πως θα δώσει τα πάντα για να είναι ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστής και μόνιμος πρωταθλητής, αν και είναι δύσκολο. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, τους αθλητές, τους προπονητές και κυρίως όλους τους φιλάθλους, παρότι μερικές φορές, αν και παίρναμε τα πρωταθλήματα, εξέφραζαν κάποια δυσαρέσκεια. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο λαϊκό άθλημα και ενδιαφέρει τον κόσμο, το καταλαβαίνουν καλύτερα όλοι. Όταν ασχολήθηκα με το μπάσκετ και πήγαινα συχνά στις προπονήσεις του Ιωαννίδη δεν καταλάβαινα τα συστήματα και μπορώ να πω ότι ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχω καταλάβει-εκτός από κάτι... πικ εν ρολ που λέγονται στην τηλεόραση- το άθλημα. 
Θα συνεχίσω να είμαι κοντά στον... Παναθηναϊκό (γέλια), στον Ολυμπιακό. Θα είμαι στο πλευρό του κυρίου Μαρινάκη, γιατί σίγουρα και για αυτόν η ενασχόλησή του με τον Ολυμπιακό είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, όπως ήταν και για μένα τα πρώτα χρόνια. Πιστεύω πως έχει όλες τις ικανότητες να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε τίτλους. Ο Ολυμπιακός έχει εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο κι εκείνο που χρειάζεται είναι όχι μια παθητική, αλλά ενεργητική συμπαράσταση στον πρόεδρο του συλλόγου. Δεν μπορεί από μόνος του να τραβά όλο αυτό το βάρος, που πολλοί από σας δεν γνωρίζετε με κάθε λεπτομέρεια. Το ξέρουν καλά ο κύριος Νταϊφάς και ο κύριος Πιλάβιος, που είναι εδώ σήμερα. Για αυτό το λόγο, εγώ θα παραμείνω όσο χρειάζεται κι όσο θα πρέπει για να βοηθήσω τον κύριο Μαρινάκη». 

Ο Σωκράτης Κόκκαλης ζήτησε από τον κόσμο να είναι στο πλευρό της ομάδας σε κόσμια επίπεδα. «Θέλω να απευθύνω μια έκκληση. Η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι και η καλύτερη από οικονομικής πλευράς. Αυτό έχει προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις, που είναι πιθανό να έχουν επέκταση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Επειδή οι νέες διατάξεις για την καταπολέμηση της βίας είναι πάρα πολύ αυστηρές και ο Ολυμπιακός έχει υποστεί οικονομικές και αθλητικές ζημιές από γεγονότα βίας που προκαλούν άνθρωποι που δεν αγαπούν τον Ολυμπιακό, σας καλώ να έχουμε μια σωστή παρουσία σαν ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και να είμαστε πρωτοπόροι στην καταπολέμηση της βίας», ανέφερε. 
Τέλος, με κάποιες δηλώσεις που εκλαμβάνονται και ως αιχμές κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, είπε: «Θέλω να ευχηθώ στον Βαγγέλη Μαρινάκη καλή επιτυχία. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχει τη δύναμη, έχει το πάθος, είναι Ολυμπιακός και δεν θα λειτουργήσει με κριτήρια όπως κάποιοι άλλοι που θεώρησαν το Καραϊσκάκη οικόπεδο. Για να διοικήσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να έχεις τρέλα, να ξεπεράσεις κάποια οικονομικά στοιχεία κ.λπ. Αυτά δεν ισχύουν στον Ολυμπιακό. Αν θέλεις να προσφέρεις, θα υποστείς και θυσίες. Αυτό ο μόνος που ανέλαβε να το κάνει είναι ο κύριος Μαρινάκης και τον ευχαριστώ πολύ». 

Ερωτηθείς για το αν έγινε σοφότερος στα περίπου 20 χρόνια ενασχόλησής του με τον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε: «Αποκόμισα τόσα πολλά που θα ήθελα πολλές ώρες να τα πω. Ήταν μια πολύ έντονη περίοδος της ζωής μου, αλλά και της οικογένειάς μου, που με ανέχτηκε πολλές φορές. 
Και επισήμως άλλαξε χέρια ο Ολυμπιακός
Όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός είμαστε χαρούμενοι, όταν χάνει είμαστε όλοι για θάνατο. Όταν παίζαμε τελικό στο Τελ Αβίβ με την Μπανταλόνα και μας έβαλε καλάθι ο Τόμπσον, είχαμε πέσει όλοι, έτοιμοι να πεθάνουμε. Πέρασα μια πολύ ωραία περίοδο και νομίζω πως θα συνεχίσω να περνώ έτσι. Φίλαθλος ήμουν, πρόεδρος έγινα και φίλαθλος θα ξαναγίνω. Είναι μεγάλη η ένταση να είσαι τόσο πολύ οπαδός του Ολυμπιακού. Είναι άλλο πράγμα να μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό ή όταν μπαίνει στα δίχτυα της ομάδας σου». 

Τα δάκρυα του Βαγγέλη Μαρινάκη 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσπάθησε αλλά ήταν αδύνατο να κρύψει τη συγκίνησή του. Αναγνώρισε πως η κληρονομιά που παραλαμβάνει είναι βαριά, αλλά δεσμεύτηκε για την ασφάλεια και το μέλλον του Ολυμπιακού. 

«Είναι μια μεγάλη μέρα, που δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω αλλαγή σελίδας. Συνεχίζουμε ό,τι γίνεται μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράστασή του. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Κόκκαλη για όσα έχει προσφέρει και τις χαρές που μας έχει χαρίσει. Κοινός μας σκοπός είναι να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό μας με ασφάλεια και σιγουριά στο δρόμο των επιτυχιών. Όλοι οι Ολυμπιακοί να είστε σίγουροι για το αύριο. Το μέλλον του συλλόγου μας θα είναι το ίδιο λαμπρό με το ιστορικό του παρελθόν. Θέλω να ζητήσω να μεταφέρετε το μήνυμα της αισιοδοξίας σε όλο τον ερυθρόλευκο κόσμο. Είμαστε ενωμένοι και είμαστε δυνατοί. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί είμαστε πάνω από όλα Ολυμπιακοί. Δεν έχουμε τις δικές μας ατζέντες. Ο Ολυμπιακός είναι ένας». 
Το στίγμα του νέου ερυθρόλευκου ηγέτη
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρώτα του… ερυθρόλευκα βήματα μέχρι και τη σημερινή μέρα. «Στην εποχή του κυρίου Νταϊφά ήταν τότε που άρχισα να ζω το όνειρο. Να πηγαίνω στο γήπεδο, να μπαίνω στο πούλμαν της ομάδας (δακρύζει και σταματά για να πιεί νερό). Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί μου έρχονται στο μυαλό στιγμές που έχω ζήσει δίπλα στην ομάδα. Ο πατέρας μου ο Μιλτιάδης μού μετέδωσε την αγάπη και την αφοσίωση στο σύλλογο, που θέλω να τις μεταδώσω στους νέους Ολυμπιακούς». 

Μακριά από συναισθηματισμούς, τόνισε για τη δυσκολία του έργου που αναλαμβάνει και ζήτησε την έμπρακτη συμπαράσταση του κόσμου, ώστε σύντομα ο Ολυμπιακός να γίνει αυτοδύναμος και να μη στηρίζεται σε έναν επενδυτή που θα χρηματοδοτεί τον σύλλογο με προσωπικά κεφάλαια. «Για να το πετύχουμε χρειάζεται μακροχρόνιο πλάνο. Η εποχή μας δεν προσφέρεται για μεγάλα ανοίγματα. Παίρνω το ρίσκο να βάλω πολλά χρήματα για να βγει ο Ολυμπιακός από μια δύσκολη συγκυρία. Χρειάζεται συλλογικότητα για να στηρίξουμε το όνειρό μας. Θέλω το γήπεδό μας να είναι γεμάτο κάθε Κυριακή και κάθε σπίτι να έχει τη φανέλα του αγαπημένου σας παίκτη. Στο νέο ξεκίνημα χρειάζεται ρεαλισμός και στόχος μου είναι να γίνουμε μακροπρόθεσμα αυτοδύναμοι. Φιλοδοξώ να είμαι ο τελευταίος μέτοχος που κάνει μια τόσο μεγάλη οικονομική θυσία. Ο Ολυμπιακός πρέπει να στηριχτεί στη μεγάλη του δύναμη, στον κόσμο του. Πρέπει όλοι οι Ολυμπιακοί να προσφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Μελετάμε το μοντέλο της πιο ενεργού συμμετοχής του κόσμου στην ομάδα. Θέλω να ξέρετε πως δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα, προκειμένου να δημιουργηθούν πρόσκαιρες εντυπώσεις. Τα χρήματα από μόνα τους δεν χτίζουν μια ομάδα. Οι γαλαξίες αστέρων δεν εγγυώνται την επιτυχία. Πρέπει να πετύχουμε έναν δύσκολο συνδυασμό, να ενισχύσουμε την ομάδα μας χωρίς να προκαλέσουμε την κοινωνία που δοκιμάζεται». 

Αλλαγή σελίδας με δάκρυαΟ κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως όποιος περιμένει μεταγραφές εντυπώσεων και βιαστικές κινήσεις, θα απογοητευτεί. «Ξεκινάμε τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις σε μια ομάδα και μπαίνουν χρονικοί περιορισμοί στον σχεδιασμό της ομάδας. Δεν θα βιαστώ, δεν θα πιεστώ και δεν θα θυσιάσω μακροχρόνιο σχεδιασμό για την επίτευξη πρόσκαιρων εντυπώσεων. Αυτό που θέλω είναι αυτό που θέλουμε όλοι μας. Το πρωτάθλημα και θα το πάρουμε. Να είστε σίγουρα. Όμως, έχουμε το μικρότερο ρόστερ στην ιστορία μας και πίεση χρόνου. Η ομάδα θα ενισχυθεί. Δεν θα πιεστούμε και δεν θα βιαστούμε. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει. Όταν έρθει η ώρα για ανακοινώσεις, θα το μάθετε. Πρέπει να δουλέψουμε με τους νέους παίκτες μας, να συνεργαστούμε με τον προπονητή, ορίσαμε αρχηγό τον Τάσο Μητρόπουλο και θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα με ανθρώπους που συνδυάζουν τη γνώση με την τρέλα τους για τον Ολυμπιακό». 

Στο θέμα της βίας, η θέση του ήταν ανάλογη με αυτή του Σωκράτη Κόκκαλη. «Δεν θα ανεχτώ φαινόμενα από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν τη γενναιοδωρία του Σωκράτη Κόκκαλη. Η βία δεν χωρά στον Ολυμπιακό. Είναι απαράδεκτο, ντροπή και κρίμα να ξεκινάμε με τιμωρίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Θα σχεδιάσουμε ειδική καμπάνια κατά της βίας. Λέμε ‘ναι’ στην υγιή λειτουργία συνδέσμων φιλάθλων, αλλά με αυστηρό έλεγχο από την Πολιτεία και με την εποπτεία της Σούπερ Λίγκας». 

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση του Ολυμπιακού από τις ποδοσφαιρικές Αρχές και τη διαιτησία, ανέφερε: «Θα απαιτήσουμε ισονομία στα πάντα. Θεωρώ αυτονόητο το 50-50 στη διαιτησία. Θέλουμε να βελτιώσουμε τις διεθνείς μας σχέσεις και τις επαφές με μεγάλους συλλόγους. Είναι αυτονόητο πως θα παίζουμε 50-50 και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συμβεί αυτό. Έχουμε πάθος για τον Ολυμπιακό, πάμε για μεταγραφές ουσίας, πάμε όλοι μαζί, πάμε δυνατά, πάμε για πρωτάθλημα ξανά». 

«Είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί»Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε πως θα καλύψει ο ίδιος την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. «Τα λεφτά τα βάζω μόνος μου. Ο κ. Λαυρεντιάδης αποφάσισε χθες βράδυ να μη συμμετάσχει στην αύξηση, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Δεν θα αναφερθούμε στα λογιστικά, αυτά τα αφήνουμε σε όσους ασχολούνται με αυτά», τόνισε, ενώ για το τι προτίθεται να αλλάξει στο θέμα λειτουργίας των μελών του συλλόγου, είπε: «Έχουμε πολλά στο μυαλό μας, όχι μόνο ένα. Δεν θα κάνουμε προγραμματικές δηλώσεις και δεν μπορούμε να σας δώσουμε λεπτομέρειες για το πλάνο. Όταν το ολοκληρώσουμε, θα είστε οι πρώτοι που θα το ακούσετε». 

* Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, πλήθος βουλευτών, όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Γιώργος Ανατολάκης, καθώς επίσης πρώην και νυν διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ.

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου