Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Σάββατο 17 Ιουλίου 2010
Χάρη σε ένα νέο τηλεσκόπιοΗ ΝΑΣΑ έχει καταφέρει να «δει» και να θέσει υπό παρακολούθηση 25.000 νέους αστεροειδείς. Ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν 95 αστεροειδείς οι οποίοι κινούνται κοντά στη Γη όχι όμως τόσο ώστε να...
προκαλούν ανησυχία.
Υπεγράφη σήμερα ο «οδικός χάρτης» του αγωγού «South Stream»

Ύστερα από σκληρές πολύωρες διαπραγματεύσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Σματκό και της Βουλγαρίας Τράιτσο Τράικοφ υπέγραψαν σήμερα στη Βάρνα τον «οδικό χάρτη» του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream»(«Νότια Ροή»), που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη με ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως προβλέπεται.

Η σημερινή συμφωνία μεταξύ της Μόσχας και της Σόφιας ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα για την κατάρτιση της τεχνικo-οικονομικής μελέτης της διαδρομής του αγωγού «Νότια Ροή» μέσω της Βουλγαρίας και για την υπογραφή, μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, της συμφωνίας ίδρυσης της μεικτής Βούλγαρο-ρωσικής εταιρίας που θα εκμεταλλεύεται τον μελλοντικό αγωγό, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Σματκό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στα επόμενα είκοσι χρόνια η Ευρώπη θα χρειαστεί επιπρόσθετα εκατόν εξήντα με διακόσια δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, γεγονός που τονίζει τη στρατηγική σημασία του ρωσικού αερίου για την τροφοδοσία των ευρωπαϊκών χωρών.

Από την πλευρά του, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βάλαμε τέρμα στους μεσάζοντες».

newsbeast



Για να διαβάσετε αυτό το δημοσίευμα θα χρειαστείτε περίπου 4 λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο 16 παιδιά θα έχουν πεθάνει στη Λατινική Αμερική -ένα κάθε 15 δευτερόλεπτα- εξαιτίας της μη πρόσβασης σε πόσιμο νερό και σε θεραπεία. Αυτό παρότι αυτή η περιοχή του κόσμου είναι πλούσια σε υπόγεια ύδατα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η περιοχή έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό είναι παραπλανητικά.

Μια οικογένεια με πολύ χαμηλό οικονομικό επίπεδο στη Λατινική Αμερική μπορεί να ξοδέψει το 10% του μισθού της σε εμφιαλωμένο νερό, παρότι το σπίτι της έχει πόσιμο νερό. Αυτό είναι πολύ σοβαρό την στιγμή που τα έσοδα της οικογένειας αυτης αγγίζουν τα 300 δολάρια (238 ευρω) το μήνα. Και επιπλέον έχει στο σπίτι της πόσιμο νερό. Πως γίνεται αυτό; Πολύ απλά επειδή αυτό το νερό στην πραγματικότητα δεν είναι πόσιμο. Είναι βέβαιον ότι αυτη η οικογένεια έχει βρύση και σύνδεση με το σύστημα ύδρευσης. Ωστόσο το νερο που έρχεται δεν πληροί τους κανόνες υγειινής για να χαρακτηριστεί πόσιμο. Για παράδειγμα, το Μεξικό έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του BID.

Αυτά τα στοιχεία αποκαλύπτουν μια από τις πιο μεγάλες παραδοχές στον αναπτυγμένο κόσμο. Οι μεγάλοι αριθμοί συχνά δε χρησιμεύουν σε τίποτα. Για παράδειγμα αν μια χώρα αναφέρει πως το 90% του πληθυσμού της έχει πρόσβαση στο νερό αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και πόσιμο. Είναι ενδεικτικό ότι στην Αϊτή μετά από τον σεισμό -πριν από 6 μήνες- έφθασε ως ανθρωπιστική βοήθεια μεγάλος αριθμός από υδροφόρες και δεξαμενές νερού, οι οποίες όμως έμειναν στο αεροδρόμιο του Πορτ Ο Πρενς, γιατί δεν υπήρχε τρόπος μεταφοράς στις πληγείσες περιοχές, ενώ αυτό που χρειαζόταν η Αϊτή ήταν κυρίως χλώριο. Ακόμη και σήμερα η περιοχή αυτη αντιμετωπίζει τραγικά προβλήματα έλλειψης πόσιμου νερού.

ΠΗΓΗ: http://clopyandpaste.blogspot.com








To σκάφος που βλέπετε με το όνομα "Ploes" ανήκει σε μια πολιτικό.
Eίναι κληρονομιά από τον σύζυγο.

Στην Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Οι φωτογραφία είναι απο το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ".

Τώρα μαθαίνουμε για την ΝΔ μόλις πέσει και το ΠΑΣΟΚ θα μάθουμε και για αυτό... Τα ίδια και τα ίδια σε αυτή την χώρα.
Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010






Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την ετήσια κρατική επιχορήγηση των κομμάτων κατά 11 εκατομμύρια ευρώ, σε μία περίοδο που και τα δημόσια έσοδα υστερούν, αλλά και οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί δοκιμάζονται. 

Με υπουργική απόφαση της 12η Ιουλίου που υπογράφουν οι υφυπουργοί Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη και Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, προσδιορίζεται το κατανεμητέο συνολικό ποσό της τακτικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων για το 2010 σε 48.800.000 ευρώ. 

Έτσι, τα κόμματα θα λάβουν 11 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα 37 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικώς συμφωνηθεί. Το ΠΑΣΟΚ θα λάβει για το τρέχον έτος 4 εκατ. ευρώ περισσότερα, η ΝΔ 5, το ΚΚΕ 1,3, ο ΛΑΟΣ 700 χιλιάδες ευρώ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, 900 χιλιάδες ευρώ. 

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «η επιχορήγηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό ήταν μικρότερη κατά περίπου 29%, σε σύγκριση με το 2009, και τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». 

Η απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, και η υφυπουργός Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αποκέντρωσης, Θεοδώρα Τζάκρη, ορίζει: 

α) Να περικοπεί κατά 10%, όπως συνέβη με όλες τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, η χρηματοδότηση του 2010, η οποία ανέρχεται σε 58,5 εκατ. ευρώ. Έτσι, το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στα 52,7 εκατ. ευρώ έναντι 68,2 εκατ. ευρώ για το 2009. 

β) Να γίνει συμψηφισμός της υπέρβασης της χρηματοδότησης, που έλαβαν τα κόμματα το 2009. Η υπέρβαση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης των πραγματοποιηθέντων εσόδων, που αποτελούν τη βάση υπολογισμού για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Το ποσό της υπέρβασης ανήλθε στα 15,5 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών αποδέχτηκε την πρόταση των κομμάτων, ώστε η επιστροφή της υπέρβασης να μην πραγματοποιηθεί σε ένα μόνο έτος, αλλά σε διάρκεια τεσσάρων ετών. Γι αυτό προχώρησε στον επαναπροσδιορισμό του ποσού, με αποτέλεσμα αυτό να ανέρχεται τελικά σε 48,8 εκατ. ευρώ. 

Στα όρια της πτώχευσης

Το περασμένο Μάιο, πάντως, το υπουργείο είχε συνδέσει την μείωση στην επιχορήγηση των κομμάτων με την προσπάθεια περιστολής των δαπανών στον δημόσιο Τομέα. 

Η διαχειριστική ικανότητα άλλωστε των 2 μεγάλων κομμάτων, φαίνεται και από τα οικονομικά των οίκων τους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν σε τράπεζες περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ, βάζοντας ως ενέχυρο την κρατική επιχορήγηση που έχουν να λαμβάνουν, η μεν κυβέρνηση έως και το 2016 και η αξιωματική αντιπολίτευση έως το 2013.

www.skai.gr


Στο δελτίο ειδήσεων του αντ1 Γερμανοί στελέχη της Siemens δήλωσαν ότι 2% του τζίρου της Siemens Ελλάς πήγε σε μίζες πολιτικών και ότι σύνολο δόθηκαν γύρω στα 100 εκ ευρώ σε μίζες. Με έναν πολλαπλασιασμό καταλαβαίνουμε ότι επενδύοντας στους πολιτικούς μας η Siemens έβγαλε 5 δις. Αυτά είναι μονό της Siemens χωρίς τόκους που πληρώνουμε για αυτά τα δις!
troktiko

Στην συνάντηση που είχε ο διοικητής της ΑΤΕ και ο υπουργός Οικονομιών κ Παπακωνσταντίνου ζήτησε να υπάρξει εξαίρεση της τράπεζας από τα πλάνα αποκρατικοποιήσεων και πρότεινε δύο λύσεις..
1)Η πρώτη που θεωρείτε και η πιο υλοποιήσιμη η ΑΤΕ να υλοποίηση αύξηση κεφαλαίου 500 εκατ ευρώ ενώ παράλληλα το κράτος να μετατρέψει τις προνομιούχες μετοχές σε κοινές δηλαδή τα 675 εκατ ευρώ που αναλογούν στις προνομιούχες μετοχές να μετατραπούν σε κοινές και έτσι να ενισχυθούν καίρια τα κεφάλαια και οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Αν τα 675 εκατ μετατραπούν σε κοινές αυτομάτως το κεφάλαιο αυτό καθίσταται πυρήνας της κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας.
Με την κίνηση αυτή η ΑΤΕ θα βρεθεί με 1,1 δις ευρώ επιπλέον κεφάλαια, ενισχύοντας τα υφιστάμενα κεφάλαια και τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας κατακόρυφα.
Την πρόταση αυτή φαίνεται το ελληνικό δημόσιο να την εξετάζει και όπως αναφέρθηκε θα εξετασθεί με την δέουσα προσοχή από την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων. Η πρόταση θα εξετασθεί αλλά δεν είναι σαφές σε ποιο μοντέλο θα καταλήξει η κυβέρνηση.
2)Η δεύτερη πρόταση ήταν να συγχωνευθούν η ΑΤΕ, το ΤΤ με την Attica Bank και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ωστόσο η λύση αυτή είναι δύσκολο να υλοποιηθεί εμφανίζει σοβαρές αδυναμίες και ακόμη πιο σοβαρές δυσλειτουργίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση Πανταλάκη ως προς την προσφορά της Πειραιώς είναι ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της τράπεζας και ότι είναι πολύ χαμηλή.
Αν και δεν έχουν υπάρξει λεπτομέρειες εκατέρωθεν από το υπουργείο Οικονομικών και την τράπεζα ωστόσο ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΑΤΕ έθεσε θέμα αποτίμησης.

www.bankingnews.gr

Ένας παπάς αποφασίζει, ότι μια επίδειξη θα έδινε άλλη βαρύτητα στο κυριακάτικο κήρυγμα του, γι αυτό έβαλε 4 σκουλήκια σε 4 μπουκάλια.
Το πρώτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε οινόπνευμα.
Το δεύτερο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καπνό.
Το τρίτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε σπέρμα.
Και το τέταρτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καθαρό νερό.
Στο τέλος του κηρύγματός του ο παπάς δίνει τα αποτελέσμα του πειράματός του:
- Βλέπετε; λέει στο εκκλησίασμα. Το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του αλκοόλ, πέθανε. Το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του καπνού, πέθανε. Το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι με το σπέρμα, πέθανε. Μόνο το σκουλήκι που τοποθετήθηκε μέσα στο καθαρό νερό έζησε. Ποιό είναι το ηθικό δίδαγμα από αυτό το πείραμα;
Και μια γριούλα από το βάθος της εκκλησίας αναφωνεί:
- ΟΣΟ ΠΙΝΟΥΜΕ, ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ!!!!
vassilis1961

Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα». Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα. Από τότε η λέξη επαναλήφθηκε στις συζητήσεις και τελικά επικράτησε. Μόνο που, όταν λέγεται τώρα δεν εννοεί το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ολόκληρη την χώρα...
Η όλη ιστορία της Ψωροκώσταινας (Ευ. Δαδιώτης, «Αιγαιοπελαγίτικα» τεύχος 13) είναι η εξής: 
«Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι», είπε περήφανα η γριά πλύστρα Χατζηκώσταινα και τα άφησε πάνω στο τραπέζι που είχε στήσει στην πλατεία του Ναυπλίου η ερανική επιτροπή, εκείνη την Κυριακή του 1826.Ύστερα από αυτή την απρόσμενη χειρονομία, κάποιος από το πλήθος φώναξε: «Για δείτε, η πλύστρα η Ψωροκώσταινα πρώτη πρόσφερε τον οβολό της.»
Κι αμέσως το φιλότιμο πήρε και έδωσε. Βροχή πέφταν πάνω στο τραπέζι λίρες, γρόσια και ασημικά. Αυτή ήταν η συνέχεια της φτωχής προσφοράς της πλύστρας Χατζηκώσταινας, που από εκείνη τη στιγμή αποθανατίστηκε με το παρατσούκλι «Ψωροκώσταινα». Και το παρανόμι αυτό κόλλησε έπειτα στην Ελλάδα. Αλλά, ποιά ήταν αυτή η «Ψωροκώσταινα»;
Ήταν η κάποτε αρχόντισσα των Κυδωνιών, του Αϊβαλιού, Πανωραία Χατζηκώστα, σύζυγος πάμπλουτου Αϊβαλιώτη εμπόρου, που φημιζότανε όχι μόνο για τα πλούτη του άνδρα της, μα και για τα πολλά δικά της κι ακόμα για την ομορφιά της.
Όταν αργότερα οι Τούρκοι πυρπόλησαν την πολιτεία του Αϊβαλί, και έσφαξαν άνδρες και γυναικόπαιδα, ανάμεσα σε αυτούς που σώθηκαν ήταν και η αρχόντισσα Πανωραία Χατζηκώστα, που είδε να σφάζουν οι Τούρκοι τον άνδρα της και τα παιδιά της. Κατά καλή της τύχη ένας ναύτης την βοήθησε και μαζί με άλλους την ανέβασε σε ένα καράβι που ξεμπάρκαρε στα Ψαρά. Εκεί αναγνωρίστηκε από τον ομοιοπαθή της Βενιαμίν τον Λέσβιο, την προστάτεψε και τον ακολούθησε στην Πελοπόννησο. Στο Ναύπλιο, ο Βενιαμίν παρέδιδε μαθήματα για να ζήσει και η Πανωραία, για να ζήσει, άρχισε να ξενοπλένει και αργότερα, με σαλεμένα σχεδόν τα λογικά της, ζητιάνευε στους δρόμους του Ναυπλίου.
Έπειτα από το περιστατικό του εράνου στο Ναύπλιο, όταν έφτασε ο Καποδίστριας στην Ελλάδα, τη συμμάζεψε κι όταν ίδρυσε το ορφανοτροφείο, η Πανωραία, που τώρα έγινε γνωστή με το παρανόμι «Ψωροκώσταινα», προσφέρθηκε να πλένει τα ρούχα των ορφανών χωρίς καμιά πληρωμή.

http://www.ellhnismos.org/

Δύσκολη αλλά υπό προϋποθέσεις θετική είναι η κλήρωση του ΠΑΟΚ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του τσάμπιονς λιγκ. Μετά την σχετική διαδικασία που διεξήχθη σήμερα, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπισει τον Αγιαξ, που δεν θα έχει στο δυναμικό της τον Ντένις Ρόμενταλ, ο οποίος μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό. Θετικό για τον «δικέφαλο του βορρά» είναι το γεγονός ότι ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας. Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει 27 ή 28 Ιουλίου και η ρεβάνς 3 ή 4 Αυγούστου.
Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010
Αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα βήμα προς την ενοποίηση του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα
Το Reuters επικαλούμενο κυβερνητική πηγή μεταδίδει από τη διαδικτυακή του τοποθεσία ότι «η πρόταση θα εξεταστεί σοβαρά από την ελληνική κυβέρνηση».

Το Bloomberg Businessweek αναφέρεται και αυτό στην προσφορά που κατέθεσε σήμερα ο Μιχάλης Σάλλας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η κίνηση αυτή σηματοδοτεί πιθανώς την αρχή ενός κύκλου ενοποιήσεων στον κλάδο». Όπως υποστηρίζει , η κίνηση εναρμονίζεται με την πρόταση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προς τις τράπεζες να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, όσο η χώρα διανύει την πρώτη της ύφεση μετά το 1993, εν μέσω των...
μέτρων λιτότητας. Η διαδικτυακή τοποθεσία του Bloomberg παραθέτει, τέλος, την προτροπή του κ. Παπακωνσταντίνου προς τις τράπεζες να λάβουν αποφάσεις «που θα διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητά τους».


enimerwsi
Με το δεξί ξεκίνησε ο Ολυμπιακός


Κέρδισε με 5-0 την Μπέσα 

Χωρίς να ανεβάσει στροφές ο Ολυμπιακός καθάρισε την υπόθεση πρόκριση από το τπώτο παιχνίδι επικρατώντας της Μπέσα την Αλβανία με 5-0. Δύο γκόλ σημείωσε ο Όσκαρ, δύο ο Ντιόγκο και ένα ο Ντουντού, με τους δύο Βραζιλιάνους να δείχνουν ότι θυμούνται τον παλιό καλό τους εαυτό




μα καλά ρε συ, δεν ντρέπεσαι?




Πρόταση προς την κυβέρνηση για την ταυτόχρονη συνδυασμένη εξαγορά του 77,35% της ΑΤΕ και του 33,04% του Τ.Τ. που κατέχει το ελληνικό δημόσιο υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αποκάλυψε ο κ. Μιχάλης Σάλλας σε συνέντευξη Τύπου.

Το τίμημα της εξαγοράς και για τις δυο συμμετοχές ανέρχεται στα 701 εκατ. ευρώ.

Πρόταση από την Τράπεζα Πειραιώς για Τ.Τ. - ΑΤΕBankΑπό το σχήμα αυτό εκτιμάται ότι θα προκύψουν οικονομίες κλίμακος ύψους 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, σε βάση τριετίας, όχι ωστόσο από περικοπές θέσεων εργασίας, καθώς όπως είπε ο κ. Σάλλας η Τράπεζα Πειραιώς έχει αποδείξει διαχρονικά το σεβασμό της στις θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σάλλα από τη συνένωση θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος στην Ελλάδα, με ενεργητικό πάνω από 105 δισ. ευρώ, καταθέσεις 64 δισ. ευρώ, και δάνεια μετά από αποσβέσεις 69 δισ. ευρώ. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του νέου σχήματος εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στο 9% και ο δείκτης ρευστότητας στο 98%.

Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες ο κ. Σάλλας δήλωσε πως η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς αφορά και τις τρεις τράπεζες (ήτοι Τρ. Πειραιώς, ΑΤΕ και ΤΤ) και συμπλήρωσε πως εφόσον γίνει αποδεκτή -πράγμα για το οποίο είτε θετικά είτε αρνητικά θα αποφανθεί σε σύντομο διάστημα η κυβέρνηση-, το ενιαίο σχήμα θα έχει επωνυμία που θα εκφράζει και τις τρεις τράπεζες.

Ο κ. Σάλλας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον αναπτυξιακό ρόλο που θα επιδιώξει να διαδραματίσει η Τράπεζα Πειραιώς στην «πράσινη» ανάπτυξη και στον αγροτικό τομέα, καθώς επίσης και στη διεύρυνση των υπηρεσιών του ενιαίου σχήματος στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε εξειδικευμένα και στις συμμετοχές της Αγροτικής Τράπεζας (Δωδώνη, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ) λέγοντας ότι στην πρόταση που έχει υποβάλει, υπάρχει πρόβλεψη να παραχωρηθούν οι εταιρείες αυτές σε συνεταιριστικές οργανώσεις εφόσον το επιθυμούν και να φτιαχτούν μακροχρόνιες συμβάσεις εκμετάλλευσης με μοναδική υποχρέωση των συνεταιρισμών την άριστη διατήρηση των κτιρίων και του εξοπλισμού, προκειμένου να συνεχίσει η λειτουργία των εταιρειών αυτών απρόσκοπτα στις τοπικές κοινωνίες.

Ερωτηθείς από το Capital.gr για το timing της υποβολής της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς προς την κυβέρνηση και την πιθανότητα, κάποια τράπεζα να όδευε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο κ. Σάλλας είπε πως δεν ξέρει σχετικά, εάν κάποια τράπεζα θα αναγκαζόταν να προσφύγει σε αυτό.

Κύκλοι της ΑΤΕBank εκτιμούν ότι η πρόταση Σάλλα είναι εκτός νομικής διαδικασίας του δημοσίου. Όπως εξηγούν η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκροτήσει την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, να ορίσει σύμβουλο, να γίνουν οι αποτιμήσεις, να καλέσει και άλλους αν θέλουν να συμμετάσχουν ούτως ώστε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το σύνταγμα. Οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν ότι η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς ισχύει μόνο στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να ανοίξει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

ΥΠΟΙΚ: "Εξετάζεται η πρόταση της Πειραιώς"

"Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς εξετάζεται", αναφέρει σε επίησμη ανακοίνωσή του το υπουργείο οικονομικών. Οπως σημειώνεται, το Ελληνικό Δημόσιο έλαβε χθες από τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, επιστολή με πρόταση εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς των πακέτων μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: "η πρόταση εξετάζεται στο πλαίσιο των προβλεπόμενων θεσμοθετημένων διαδικασιών με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την βιώσιμη πορεία των συγκεκριμένων τραπεζών, στις οποίες συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά".


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το Capital.gr είχε μεταδώσει τα εξής: Ένα τραπεζικό deal το οποίο αναμένεται να αλλάξει άρδην το χάρτη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος φαίνεται ότι βρίσκεται στα σκαριά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται συγχώνευση μεταξύ 3 ελληνικών τραπεζικών ομίλων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η Τράπεζα Πειραιώς, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Αγροτική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση πραγματοποιήθηκε χθες από την Τράπεζα Πειραιώς προς κυβερνητικά στελέχη. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόταση από την Τράπεζα Πειραιώς, την οποία θα εξετάσει το Ελληνικό Δημόσιο. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόφαση, πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος.

Επίσημες ανακοινώσεις πάντως αναμένονται στις 11.30 π.μ. στο ξενοδοχείο Plaza, όπου η Τράπεζα Πειραιώς έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία συγκαλεί σήμερα το διοικητικό της συμβούλιο, δεν είχε εκ των προτέρων ενημέρωση για την επικείμενη συμμαχία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο διοικητής της ΑΤΕBank κ. Θ. Πανταλάκης είχε εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομίας πρόσφατα την ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής, της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ, προκειμένου η τράπεζα να εξυγιανθεί πλήρως. Ωστόσο, η αύξηση αυτή δύσκολα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί καθώς το Δημόσιο θα έπρεπε να καλύψει ποσοστό 77%, όσο είναι και η συμμετοχή του στην ΑΤΕ. Με την προϋπόθεση αυτή, η Αγροτική θα έπρεπε να οδεύσει το φθινόπωρο στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σημειωτέτον ότι ο κ. Πανταλάκης είχε προτείνει στην κυβέρνηση, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στην ΑΤΕ, τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος με τη συμμετοχή και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ή και άλλων τραπεζών. Η πρόταση αυτή υπήρχε εξαρχής στο σκεπτικό της κυβέρνησης προκειμένου να δημιουργηθεί μία υπερτράπεζα, η οποία θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στις αναπτυξιακές χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης (βλ. και πράσινη ανάπτυξη), αλλά και στην πολιτική επιτοκίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγροτική Τράπεζα έχει δεσμούς με την Τράπεζα Πειραιώς, όχι μόνο διότι ο κ. Πανταλάκης προέρχεται από την Τράπεζα Πειραιώς και γνωρίζει εκ των έσω τα δυνατά και αδύνατα σημεία της και το πώς μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την Αγροτική, αλλά και διότι η Αγροτική Τράπεζα ελέγχει ποσοστό 2% στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η αιφνιδιαστική κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς έρχεται αμέσως μετά τις εκ νέου επισημάνσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερες και ισχυρότερες τράπεζες, ενώ έχει προηγηθεί καταιγισμός ανάλογων επισημάνσεων από τον διοικητή της ΤτΕ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οσο για το timing της πρωτοβουλίας που φαίνεται να αναλαμβάνει η Τράπεζα Πειραιώς έρχεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής των ελληνικών τραπεζών στα πανευρωπαϊκά stress tests (η Πειραιώς «εξετάστηκε» την προηγούμενη Παρασκευή) και τις συνεχείς φήμες για οξυμένα προβλήματα ρευστότητας της τράπεζας.

Πως σχολιάζει η Πήγασος

Σύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ το νέο σχήμα θα έχει περίπου 1.000 υποκαταστήματα και 25.000 υπαλλήλους και θα είναι το μεγαλύτερο εγχώριο τραπεζικό δίκτυο. Επιπλέον, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι επικαλύψεις σε οργανικά τμήματα (Corporate Finance, Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, Leasing) είναι σχετικά περιορισμένες. Παράλληλα, σημειώνει ότι τα έσοδα από τόκους των τριών ιδρυμάτων το 2009 αθροιστικά διαμορφώθηκαν στα 2,2 δισ. ευρώ καθιστώντας το σχήμα ως το τρίτο μεγαλύτερο από τις εγχώριες τράπεζες. Σε άλλες παραμέτρους που έχουν ενδιαφέρον η χρηματιστηριακή επισημαίνει τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας και της Εurobank με ποσοστά άνω του 5% στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Συμπερασματικά η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως από την πρώτη εικόνα εκτιμά ότι το deal είναι θετικό για τους μετόχους της Τρ. Πειραιώς. Αναμένει ωστόσο περισσότερα στοιχεία για ενδεχόμενες αναδιαρθρώσεις (κόστους, τμημάτων κλπ), την διαχείριση του δυναμικού και την διοικητική δομή.

capital.gr

ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

Η Sanziana Buruiana ειναι μοντέλο στην Ρουμανία και ξεκινά το δικό της πολιτικό κόμμα. Τι θα το κάνει να διαφέρει απο όλα τα άλλα. Ειναι ενα κόμμα με μόνο όμορφους ανθρώπους. Μήπως ήρθε η ώρα να δει και η Ελλάδα μια τέτοια πρόοδο;

Μπαίνει ο τύπος στο μπαρ και παραγγέλνει ένα διπλό μαρτίνι. Μόλις το ήπιε, ρίχνει μια ματιά στο τσεπάκι του πουκαμίσου του και παραγγέλνει και δεύτερο διπλό. Μόλις το ήπιε, ρίχνει μια ματιά στο τσεπάκι του πουκαμίσου του και παραγγέλνει και τρίτο διπλό. 

Μόλις το ήπιε, ρίχνει μια ματιά στο τσεπάκι του πουκαμίσου του και παραγγέλνει και τέταρτο διπλό. Η ιστορία συνεχίζεται και ο μπάρμαν, απορημένος, τον ρωτάει:
- Ακου φίλε. Θα σου σερβίρω μαρτίνι όλη τη νύχτα, αν θες. Μήπως όμως μπορείς να μου πεις γιατί κοιτάζεις στην τσέπη του πουκαμίσου σου, πριν παραγγείλεις;

- Έχω μια φωτογραφία της γυναίκας μου εκεί, απαντάει αυτός. Μόλις αρχίσει να μου φαίνεται ωραία, ξέρω ότι είναι καιρός να πάω σπίτι!

ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ 2004 Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Συνελήφθη για κατοχή φυτείας κάνναβης στην Ιεράπετρα ο Κωνσταντίνος Βασσάλος. Ο 31χρονος καλλιεργούσε 200 δενδρύλλια στην τοποθεσία Κεφάλα του Δήμου Ιεράπετρας όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν δίπλα σε θερμοκήπιο και να τον συλλάβουν. Το Σεπτέμβριο του 2003 στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου είχαν ξανασυλλάβει τον ίδιο χασισοκαλλιεργητής του είχαν ασκηθεί κατηγορίες και η δικαιοσύνη τον είχε κρίνει ένοχο, όταν μετά από καιρό προέκυψε από καταθέσεις αστυνομικών ότι είχαν δεχτεί πιέσεις από το τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, στέλεχος της Ν.Δ για να πουν ο Κωνσταντίνος Βασσάλος ήταν αθώος.

Για την υπόθεση αυτή το 2008, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγορήθηκε για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και καταδικάστηκε. Μάλιστα χρειάστηκε να παραιτήθεί από τη θέση του συμβούλου του Καραμανλή.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_9924.html
1,5 εκατ. ευρώ σε δωροδοκίες διαιτητών - παικτών!
Εμπλέκονται 250 άτομα σε 9 χώρες 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα που αφορά σε 270 «ύποπτα» προς στήσιμο παιχνίδια, στα οποία εμπλέκονται περισσότερα από 250 άτομα, όπως ανακοινώθηκε από τις γερμανικές αρχές.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες, που μένει να στηριχτούν σε αδιάσειστα στοιχεία, πως περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί για δωροδοκίες διαιτητών, παικτών και άλλων προσώπων προς όφελος του στοιχήματος, που αποκόμισε οφέλη που άγγιξαν τα 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των χρημάτων που «παίχτηκαν» στα συγκεκριμένα παιχνίδια ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα αφορά σε 53 ματς στη Γερμανία, 19 στο Βέλγιο, 35 στην Ελβετία, 15 στην Κροατία, 7 στη Σλοβενία, 74 στην Τουρκία, 14 στην Ουγγαρία, 8 στη Βοσνία, 12 στην Αυστρία και 33 σε διεθνείς διοργανώσεις. Οι γερμανικές αρχές, που συνεργάζονται με την αρμόδια επιτροπή της UEFA, δεν έδωσαν στη δημοσιότητα ονόματα ομάδων ή των εμπλεκομένων προσώπων καθώς συγκεντρώνουν τα στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να ετοιμάσουν ένα ευρύ κατηγορητήριο.

newsbeast

Ακούστε μερικούς απο αυτούς που έχουν πάει διακοπές και δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010
Αγγελία σε Αθηναϊκή Εφημερίδα:

Αγρότης, 33 χρονών, ζητά νέα, με τρακτέρ, με σκοπό το γάμο.
Παρακαλείστε, αποστείλατε φωτογραφία, ..... του τρακτέρ !
vassilis1961



(ΠΑ.ΠΑ.ΡΙ.Α =Παναθηναική Παλλαική Ριζοσπαστική Αριστερά)


Εάν κάποιος αμφέβαλλε για τη διανοητική...ολιγάρκεια του Τζίγγερ κρίνοντας απ τα πεπραγμένα της προηγούμενης θητείας του σήμερα θα έλαβε την πιο πειστική επιβεβαίωση: ότι άσχετα απ το όνομα,τα χρήματα,τις σπουδές που αυτά αγοράζουν,υπάρχει κάποιοθεμελιώδες,κομβικό σφάλμα στον αλγόριθμο της σκέψης τουώστε ενώ με τα ίδια δεδομένα όλοι βγάζουν ως απαντήσεις το Α ή άντε,το Β,αυτός,κάθε φορά,θα ανακοινώνει αυτάρεσκα το ...W!!!


10 Μέρες μας έχει πρήξει ο επικοινωνιακός του μηχανισμός για τον "Πρόεδρο Κοινής αποδοχής" που θα ενώσει και θα ενθουσιάσει τον κόσμο,για να μας εμφανίσει αυτό το κακόγουστο αστείο ενός άσχετου με τον αθλητισμό πρώην πολιτικού που έχοντας κλείσει τον πολιτικό κύκλο του,δεν έχει πρόβλημα να παραδεχθεί αυτό που πάντοτε,πιθανώς,υπήρξε:το φαινομενικά αριστερό δεκανίκι της εγχώριας φεουδαρχίας,πάντοτε έτοιμο να ευχαριστήσει τα 'αφεντικά" που τον ξεχώρισαν απ την υπόλοιπη πλέμπα.
Το ότι ο ίδιος αποδέχθηκε ευχαρίστως τον ρόλο της "γλάστρας" σ'εναν ιδιάζοντα χώρο,για τον οποίον τίποτα στην προηγούμενη ζωή του δεν τον έχει προετοιμάσει,είναι ο ψυχιατρικός ορισμός του 'εθισμένου στην δημοσιότητα/σε κάποιο αξίωμα",άλλως πως,"Ψώνιου"... 
Υπενθυμίζω οτι μετά το πρωτόγνωρο,προ 2ετίας,συλλαλητήριο που-αν και αγνοήθηκε προκλητικά απ τα διαπλεκόμενα ή ελεγχόμενα ΜΜΕ-οδήγησε στην πολυμετοχικότητα, η 1η απάντηση του υιού-μεγαλομετόχου ήταν η αλήστου μνήμης ανακοίνωση εκείνου του νεφελώδους...Αμοιβαίου Κεφαλαίου Ποδοσφαιριστών,που θα ανακάλυπτε ο ίδιος και..οι συνεργάτες του,και στο οποίο θα μπορούσαμε..να επενδύσουμε όλοι! 
Έπρεπε από τότε να είχαμε όλοι πειστεί για το ανήκεστο της βλάβης...
Βγενόπουλε-Πατέρα,ή έστω κραταιέ Βαρδή(αν ενδιαφέρεσαι για το Όνομα που δημιούργησες): κάντε μας την χάρη και απαλλάξτε μας απ το..ανέκδοτο του Λιμανιού...
Άμεσα!!!

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010







Νέα στοιχεία για το τρελό πάρτι εκατομμυρίων σε βάρος του Δημοσίου και σε βάρος της υγείας χιλιάδων ελλήνων ήρθαν σημερα στο φως στην Εξεταστική που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens.

Τα στοιχεία από το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας που ερεύνησε το θέμα της προμήθειας των ελληνικών νοσοκομείων είναι αποκαλυπτικά!

Στα χέρια της επιτροπής έφτασαν 164 συμβάσεις που αφορούν στα τελευταία 10 χρόνια.

'Ολες έχουν συναφθεί με την Siemens και πρόκειται για προμήθεια αξονικών και μαγνητικών τομογράφων, αξοπλισμό μονάδων εντατικής θεραπείας κ.α.

Το πόρισμα των επιθεωρητών αποκαλύπτει ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν προχωρούσαν καν σε διαπραγμάτευση τιμών με τον γερμανικό κολοσσό. Αναφέρουν μάλιστα...
ενδεικτικά τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Γενικό νοσοκομείο Κιλκίς, νοσοκομείο Γιαννιτσών, Κατερίνης, Θεαγένειο και το Σισμανόγλειο Κομοτηνής.

Επιπλέον στο στόχαστρο των επιθεωρητών, αν και δεν έχουν ελεγχθεί, είναι το «Ωνάσειο», το «Ντινάν» και το «Παπαγεωργίου» καθώς είναι επιχορηγούμενα από το κράτος.

Ακολουθούν παραδείγματα...



Ελεγχος στο ΕΚΑΒ
Το ΕΚΑΒ είχε προμηθευτεί οχήματα (κινητές μονάδες) στα οποία ήταν τοποθετημένοι αναπνευστήρες OXYLOG 2000.

Οι αναπνευστήρες αυτοί κατασκευάζονται στην Ολανδία από εταιρία που είχε εξουσιοδοτημένο διανομέα στην Ελλάδα την εταιρία Siemens. Τα ανταλλακτικά των αναπνευστήρων ήταν μοναδικά και προμηθεύονταν από την εξουσιοδοτημένη εταιρία της Siemens.

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ κάθε χρόνο εξέδιδε μια απόφαση όπου εξουσιοδοτούσε τους Διευθυντές να προβαίνουν σε μικροπρομήθειες κατόπιν συνεννόησης πρώτα με την κεντρική υπηρεσία.


Γ.Ν.Α. «ΕΛΠΙΣ»
Οσον αφορά τη σύμβαση συντήρησης του Αξονικού Τομογράφου απουσιάζει παντελώς από την πλευρά του νοσοκομείου το στοιχείο της διαπραγμάτευσης και προσχώρησης στις προτάσεις της εταιρίας, οι οποίες όμως κρίνονται επιβλαβείς για τα συμφέροντα του νοσοκομείου διότι απορρέει από την εν λόγω σύμβαση:

* Υψηλό ετήσιο κόστος συντήρησης
* Επιπλέον χρέωση για τη προληπτική συντήρηση και επισκευές των βλαβών προσαυξημένη κατά 100% Κυριακές και αργίες
* Υπάρχει ασάφεια για τις αναβαθμίσεις των προγραμμάτων που αναλαμβάνει η Siemens.

Επισημαίνεται ότι από την πλευρά του νοσοκομείου δεν προκύπτει ότι λειτούργησαν είτε οι επιτροπές Αγοράς είτε έστω η τακτική διαπραγμάτευσης.


Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου»
Δεν έγιναν υπερβάσεις δαπανών πέραν του ύψους των υπογεγραμένων συμβάσεων συντήρησης του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου και αναισθισιολογικών μηχανημάτων.

Ομως παρατηρήθηκαν παραλείψεις:

* Δεν ζητείται από το νοσοκομείο εγγυητική καλής εκτέλεσης των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών συντήρησης
* Δεν προβλέπεται δυνατότητα παράτασης των υπηρεσιών συντήρησης των ιατρικών μηχανημάτων
* Δεν ορίστηκε υπεύθυνος υλοποίησης των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών συντήρησης
* Δεν τηρείται βιβλίο βλαβών και συντηρήσεων των ιατρικών μηχανημάτων

Γενικά τα βασικά σημεία που χαρακτηρίζουν τις συμβάσεις είναι:

* Ελλειψη ανταγωνισμού και μονομερής καθορισμός τιμών από την ανάδοχο εταιρία
* Ελλειψη διαπραγμάτευσης, ικανότητας του νοσοκομείου και ασφαλής εικόνα ως προς την επίτευξη ή μη του βέλτιστου οικονομικού αποτελέσματος.


Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Γουμένισας Κιλκίς
Από τα στοιχεία για τρεις εξετασθείσες συμβάσεις (προμήθειες αναλώσιμου υλικού επιστημονικών οργάνων 3.913 ευρώ, αντιδραστήρων γλυκοζυλιωμένης 1.314,95 συντήρηση αναισθισιολογικού μηχανήματος 3000 ευρώ) σχηματίστηκε η άποψη:

Γενικά κατά τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων τηρήθηκε το ισχύον τυπικό κανονιστικό πλαίσιο διενέργειας προμηθειών του δημοσίου τομέα.

Ωστόσο κατ΄ουσία τα βασικά σημεία των συμβάσεων είναι:

* Ελλειψη ανταγωνισμού
* Ελλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας του νοσοκομείου
* Μονομερής καθορισμός τιμών από την ανάδοχο εταιρία
* Ασαφής εικόνα ως προς την επίτευξη ή μη του βέλτιστου οικονομικού αποτελέσματος
* Ανορθολογικός τρόπος υλοποίησης των προμηθειών ή της ανάθεσης των υπηρεσιών
www.enimerwsi.com

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΩ"

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, στην ετήσια έκθεση για τη διαφθορά που παρουσίασε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έκανε λόγο για καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να περνάει ο χρόνος και να παραγράφονται οι περισσότερες περιπτώσεις που φτάνουν στα δικαστήρια
.Όπως δήλωσε ο Λ. Ρακιντής, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εκκρεμότητα 450 περιπτώσεις διαφθοράς των τελευταίων δέκα χρόνων ενώ μίλησε και για "επίορκους δικαστές" όπως και για "επώνυμους που δεν καταδικάζονται ποτέ, παρά απαλάσσονται με βούλευμα".

Όταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις απάντησε πως "Όλοι κατοικούμε στην Ιερουσαλήμ".
j4_1.jpg
Η ΕΘΕΛ χρωστάει 500 χιλιάδες ευρώ σε εταιρεία γαλακτοκομικών, επειδή …..οι εργαζόμενοι λαμβάνουν καθημερινά μισό λίτρο γάλα, σαν παροχή.

Το ίδιο ισχύει και στους δήμους, νομίζω και στον στρατό.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος να πίνουν γάλα οι ΔΥ της ΕΘΕΛ. Τι γίνεται ρε παιδιά στο δημόσιο? Ότι παροχή υπήρχε από το 1821 δεν αλλάζει. Δηλαδή αν υπήρχε παροχή για σανό, θα έπρεπε να τους την δίνουμε? Τι πράγματα είναι αυτά? Ειμαστε σοβαροί? 

Και κανένας εργατοπατέρας δεν βγαίνει να τα πει αυτά τα γελοία γεγονότα, κανείς! Και ύστερα μου λέτε ότι φταίνε οι ξένοι του ΔΝΤ και της ΕΕ για τα χαλιά μας. Ρε ειμαστε για κλάματα, για κλωτσιές.
κι όμως, μπορούμε.

Το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ

Η ομάδα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κέρδισε το διαγωνισμό δημιουργώντας ένα ευφυές πρόγραμμα λογισμικού που εκτελεί αυτόματα ηλεκτρονικές συναλλαγές και συμμετέχει σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες στο διαδίκτυο.

Η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου συμμετείχε και στους τρεις διαγωνισμούς της φετινής διοργάνωσης του Harvard και διακρίθηκε σε όλους. Πέρα από το πρώτο βραβείο, κέρδισε το 3ο βραβείο στη Δημοπρασία Διαδικτυακών Διαφημίσεων και πήρε την 6η θέση στο Διαγωνισμό για Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος περίπου 30 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.


































Είναι ένας από τους λογαριασμούς του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης όπου το μπουγιουρντί έφθασεστα 11.000 ευρώ.
Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010






Προσοχή! Το παρακάτω βίντεο περιέχει αισχρές φράσεις. παρακαλούνται όσοι αισθάνονται προσβεβλημένοι από τέτοιο υβρεολόγιο να μην το δουν.



Άνεργος.


vassilis1961








Δείτε την ολική έκλειψη ηλίου που έγινε χθές και ήταν ορατή στα νησιά του Πάσχα αλλά και στις γύρω περιοχές. Δείτε το βίντεο..


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, με αφορμή στοιχεία που κατατέθηκαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με εντολή του υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, για εκδήλωση που είχε διοργανώσει το υπουργείο Αθλητισμού το 2006, η οποία δεν έγινε ποτέ και κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 14 εκατ. ευρώ.
Η εκδήλωση αφορούσε την απονομή ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, η οποία θα γινόταν στο Αθηνών Αρένα στις αρχές του 2006.
Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ο αρμόδιος τότε υπουργός, Γιώργος Ορφανός, είχε υπογράψει συμβάσεις με εταιρίες δημοσίων σχέσεων για υψηλότατες αμοιβές. Η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και πλέον το ελληνικό δημόσιο, βάσει αποφάσεων αγγλικών δικαστηρίων, υποχρεούται να καταβάλει 14 εκατ. ευρώ.
Την έρευνα ανέλαβε να...
διερευνήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Σημιτζόγλου.
Αντί για φρένο πάτησε γκάζι!

Τρελή κούρσα για 62χρονο οδηγό

Στη Θάσο σημειώθηκε το περιστατικό όταν οδηγός 62 χρονών έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Εδώ και τώρα» ο εκδότης της εφημερίδας «Καθημερινός Τύπος Γ. Γανίτης, αποτέλεσμα της τρελής κούρσας ήταν να παρασυρθούν 10 θαμώνες παραλιακού καταστήματος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν σοβαρά.

Ελαφρά τραυματίστηκε και η συνοδηγός, γυναίκα του οδηγού, 52 ετών.
«Όχι» από δικαστές και εισαγγελείς

Πώς δικαιολογούν τη στάση τους για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Με ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συνιστά στα μέλη της να μην προβούν στη συμπλήρωση και την υποβολή του δελτίου της απογραφής. Η αιτιολογία είναι ότι η σχετική υπουργική απόφαση έχει να κάνει με το προσωπικό του δημοσίου τομέα και των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου και όχι με τους φορείς των λειτουργιών του κράτους.

Επίσης, η Ένωση υπογραμμίζει πως η προαναφερθείσα υπουργική απόφαση για το δελτίο απογραφής δεν είναι ξεκάθαρη ως προς τον σκοπό της απογραφής.

Σημειώνεται πως αύριο στις δύο το μεσημέρι θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.


Η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού που προκλήθηκε από την έκρηξη σε πλατφόρμα άντλησης της BP έχει κοστίσει μέχρι τώρα στη βρετανική πετρελαϊκή εταιρία 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της σήμερα και πρόσθεσε πως η τοποθέτηση ενός νέου συστήματος που θα περιορίσει τη διαρροή «εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις»
Από τα τέλη Απριλίου, όταν σημειώθηκε η έκρηξη, ως σήμερα έχουν περισυλλεγεί 749.100 βαρέλια πετρελαίου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της BP.
Η εταιρία τόνισε πως μέχρι τα τέλη Ιουλίου προβλέπεται ότι θα περισυλλέγονται 60.000 με 80.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί όταν θα τεθούν σε λειτουργία, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, τα δύο βοηθητικά πηγάδια γεώτρησης..

Πωλούσαν το σπίτι του εν αγνοία του!

Για δεύτερη φορά είδε το σπίτι του σε αγγελία
Τρομοκρατημένος είναι ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στη Γλυφάδα όταν συνειδητοποίησε ότι το σπίτι του ήταν σε εφημερίδα με αγγελίες κατοικιών. Στην αγγελία υπήρχε το τηλέφωνο του σπιτιού, αλλά γινόταν αναφορά και σε παροχές που το σπίτι δεν διαθέτει, όπως την ύπαρξη πισίνας. Μάλιστα το μεσιτικό γραφείο που αναλάμβανε την πώληση του σπιτιού προσέφερε και βοήθεια στο μελλοντικό αγοραστή για την έκδοση δανείου!

Η γνωστή ηθοποιός Μαρία Σολωμού είναι μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις ανύπανδρων θυγατέρων στη χώρα μας που έχουν το προνόμιο να λαμβάνουν μια μεγάλη σύνταξη από τον πατέρα τους μετά τον θάνατό του. Ο πατέρας της ήταν ανώτατος δικαστικός. Και η ίδια μπορεί να εμφανίζεται σε δηλώσεις της ότι...
είναι κατά του γάμου, ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει
διόλου να λαμβάνει κάθε μήνα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους περίπου 1.700 ευρώ, ανεξάρτητα από τα εισοδήματα που δηλώνει στην Εφορία ως εργαζόμενη όπως γράφει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Μήπως γιαυτό δηλώνει ότι είναι κατά του γάμου η Σολωμού; Για να πάρει την σύνταξη του πατέρα της;

ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑΣ ΣΟΥΦΛΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ:

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΧΑΗΣ,ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ,ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΑΛΛΑ,ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΙΤΤΑ,ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ...

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ,ΜΑΡΙΑ ΛΕΚΚΑ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ,ΙΩΣΗΦ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Ο ΓΙΟΣ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ,ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΑΡΟΥ ΕΞΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥΦΛΙΑ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Ο ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΣΟΥΦΛΙΑ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ,ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ,ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΟΜΙΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΙΑ,ΩΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ(ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΟΥΦΛΙΑ)ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ,ΩΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ,ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ(ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΚΡΑΤΙΑ)ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!!

Και όποιος θίγεται ή δεν είναι έτσι ας απαντήσει να το βάλουμε αυτούσιο το κείμενο. Μέχρι τότε...έλεος.
Ηταν 3 αδερφές που με προξενιό παντρεύτηκαν και δεν θα βλεπόντουσαν πλέον τακτικά, διότι οι γαμπροί ήταν από διάφορα μακρινά μέρη. Αποφάσισαν και δώσανε το λόγο να κρατήσουν την επαφή μεταξύ τους με κάθε τρόπο όσο τακτικά μπορούσαν μιας και ήταν πολύ αγαπημένες και μοίραζαν τα μυστικά τους.

Το μόνο πρόβλημα στην αλληλογραφία τους ήταν πως θα μπορούσαν να εκδηλωθούν χωρίς όμως και να εκτεθούν περί του θέματος του σεξ! Έτσι αποφάσισαν όταν θα μιλούν για σεξ να χρησιμοποιούν το όρο «τηγανητές πατάτες».

Μια μέρα βρίσκονται όλες μαζί στο Chat-Room και γράφει η μεγάλη αδερφή:

Εδώ στην Αμερική περνάμε καλά έχουμε μια...
αλυσίδα εστιατορίων, πάμε ταξίδια μακρινά και με τον Τζάκ τρώμε μια φορά το μήνα «τηγανητές πατάτες»!

Η δεύτερη αδερφή με την σειρά της γράφει:

Εμείς εδώ στην Αγγλία περνάμε καλά έχουμε 5 στεγνοκαθαριστήρια, πάμε ταξίδια και τρώμε κάθε 2η εβδομάδα «τηγανητές πατάτες»!

Με την σειρά της τώρα η τρίτη και μικρότερη λέει:

Τι να σας πω βρε κορίτσια εδώ στο χωριό περνάμε μια από τα ίδια!
Κάθε μέρα στα χωράφια, στα γίδια, διακοπές τίποτα! αλλά «τηγανητές πατάτες» τρώμε κάθε μέρα και Ο Μήτσος κάθε Σάββατο γλύφει και το τηγάνι!




Ένας άνδρας πήγε στις πρώτες βοήθειες με μαύρα μάτια και αίματα στο κεφάλι. 
«πως έγινες έτσι?» ρωτάει ο γιατρός 
«Λοιπόν» λέει ο άνδρας «πήγα για γκολφ με τη γυναίκα μου και ένα μπαλάκι χάθηκε, 
καθώς παίζαμε με τα άλλα μπαλάκια κοντά στο φράχτη ήταν μια αγελάδα και είδα 
κάτι άσπρο κάτω από την ουρά της αγελάδας ,την πλησίασα σήκωσα την ουρά 
και εκεί ήταν της γυναίκας μου το μπαλάκι και εκεί έκανα το τραγικό λάθος» 
-«τι έκανες ?» ρωτάει ο γιατρός . 
-« καθώς σήκωσα την ουρά της αγελάδας, είπα στη γυναίκα μου αυτό μοιάζει με το δικό σου»


Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου