Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010
333 Ο Αλέξανδρος συντρίβει τον στρατό του Δαρείου στη Μάχη της Ισσού.

1824. Ο Παπαφλέσσας ξεκινά από το Ναύπλιο για να εισβάλει στην Αρκαδία και να πλήξει τους Κολοκοτρωναίους. Κορυφώνεται ο δεύτερος εμφύλιος της Επανάστασης.

Το αντιτορπιλικό «Ιέραξ»
Το αντιτορπιλικό «Ιέραξ»


1906. Σε ηλικία 67 ετών πεθαίνει ο Γάλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Πολ Σεζάν. Επηρέασε πολλούς ζωγράφους του 20ού αιώνα. Ελεγε ότι «ο στοχασμός τροποποιεί την όραση».

1912. Αγημα του αντιτορπιλικού «Ιέραξ» με κυβερνήτη τον Α. Βρατσάνο απελευθερώνει τα Ψαρά. Σώμα Προσκόπων υπό τον οπλαρχηγό του Μακεδονικού Αγώνα καπετάν Γιαγκλή διώχνει την τουρκική φρουρά της Νιγρίτας, απελευθερώνει την πόλη και εγκαθιστά τις ελληνικές αρχές.

1918. Αναφέρεται το πρώτο κρούσμα Ισπανικής Γρίπης. Από την επιδημία που ξεκινά θα χάσουν τη ζωή τους 20.000.000 άτομα.

1923. Πλαστήρας και Πάγκαλος καταστέλλουν το κίνημα Γαργαλίδη - Λεοναρδόπουλου. Ηταν μια συμμαχία ετερόκλητων στρατιωτικών στοιχείων: από βενιζελικούς αξιωματικούς, όπως οι επικεφαλής του, που είχαν παραγκωνιστεί από την Επαναστατική Επιτροπή του Πλαστήρα, μέχρι βασιλόφρονες, που φοβούνταν ότι οι επικείμενες εκλογές θα σημάνουν το τέλος της μοναρχίας.

1938. Πεθαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος Α΄. Επί των ημερών του καθιερώθηκε το γρηγοριανό (νέο) ημερολόγιο.

1973. Πόλεμος Γιόμ Κιπούρ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθετεί αμερικανοσοβιετικό ψήφισμα. Η Συρία δέχεται την ανακωχή και ανακτά τα προ του πολέμου εδάφη της. Ανάλογη συνθήκη θα υπογράψει μετά από δύο μέρες και η Αίγυπτος, που βγαίνει κερδισμένη, αφού καταλαμβάνει και τις δύο όχθες της Διώρυγας του Σουέζ.

1991. Οικουμενικός Πατριάρχης εκλέγεται ο μητροπολίτης Χαλκηδόνας Βαρθολομαίος, κατά κόσμον Δημήτριος Αρχοντόνης.

2008. Η Ινδία εκτοξεύει προς τη Σελήνη το πρώτο διαστημόπλοιό της, το «Τσαντραγιάν».
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010
1774 Πόλεμος της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας. Στο Τόντον της Μασαχουσέτης υψώνεται για πρώτη φορά σημαία με τη λέξη Ελευθερία.


Η ναυμαχία του Τραφάλγκαρ (1805)
Η ναυμαχία του Τραφάλγκαρ (1805)
1805 Στο Τραφάλγκαρ, ακρωτήριο στα νοτιοανατολικά παράλια της Ισπανίας, ο αγγλικός στόλος καταναυμαχεί τον γαλλοϊσπανικό. Οι Βρετανοί καθίστανται κυρίαρχοι των θαλασσών για τα επόμενα 100 χρόνια. Η αποφασιστικής σημασίας νίκη συνοδεύτηκε από τον θάνατο του Οράτιου Νέλσονα, που δέχτηκε εχθρική σφαίρα κατάστηθα.

1879 Ο Τόμας Εντισον δοκιμάζει με επιτυχία τον ηλεκτρικό λαμπτήρα πυρακτώσεως. Μένει αναμμένος 13 ώρες.

1912 Α’ Βαλκανικός Πόλεμος. Στρατιωτικό απόσπασμα υπό τον ταγματάρχη Σπηλιάδη απελευθερώνει την Πρέβεζα.

1918 Στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου στην Αθήνα διεξάγεται το Εργατικό Συνέδριο, που θα οδηγήσει στην ίδρυση της ΓΣΕΕ. Στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλέγονται Α. Μπεναρόγια, Ε. Ευαγγέλου, Η Δελαζάνος, Ε. Μαχαίρας.

1913 Ο Ελληνισμός της Κύπρου εξεγείρεται εναντίον της αγγλικής αποικιοκρατίας. Στη Λευκωσία, το πλήθος κρατώντας ξύλα και πέτρες κατευθύνεται προς το Κυβερνείο, που το πυρπολεί. Σε πόλεις και χωριά άοπλος ο λαός συγκρούεται με την Αστυνομία. Ο απολογισμός είναι 15 Κύπριοι νεκροί και 60 τραυματίες.

1945 Στη Γαλλία οι γυναίκες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1952 Στη Μόσχα, μιλώντας στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, ο γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης θα πει το «τι Παπάγος, τι Πλαστήρας». Αποκλείει συνεργασία της ΕΔΑ με την ΕΠΕΚ.

1971 Στο Καβούρι δολοφονείται μυστηριωδώς η Βρετανίδα δημοσιογράφος Αν Τσάπμαν.

1972 Αεροπλάνο της Ολυμπιακής Αεροπορίας πέφτει κοντά στις ακτές της Βούλας. Βρίσκουν τον θάνατο 37 από τους επιβαίνοντες, ενώ 19 καταφέρνουν να φτάσουν στην ξηρά.

1984 Σε ηλικία 52 ετών πεθαίνει ο Γάλλος σκηνοθέτης Φρανσουά Τριφό.
Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010
http://ergasia.blogspot.com/
460 Σε ηλικία 59 ετών πεθαίνει στην Ιερουσαλήμ η αυτοκράτειρα Ευδοκία. Είχε παντρευτεί τον Θεοδόσιο Β’, που τη χώρισε ύστερα από 10 χρόνια γάμου. Της επέτρεψε να διατηρήσει τον αυτοκρατορικό τίτλο και να εγκατασταθεί στην Παλαιστίνη. Κατηγορήθηκε για ερωτικό δεσμό με τον μάγιστρο Παυλίνιο, που θανατώθηκε το 440. Η Ευδοκία ποτέ δεν αποδέχθηκε την κατηγορία.
Η μάχη των Γιαννιτσών (λιθογραφία)



Η μάχη των Γιαννιτσών (λιθογραφία)


1740 Αναγορεύεται αυτοκράτειρα της Αυστρίας η Μαρία Θηρεσία, τελευταία εστεμμένη του Οίκου των Αψβούργων.

1821 Ο Αγγλος διοικητής των Ιονίων Νήσων, Φρέντερικ Ανταμ, καταδικάζει σε θάνατο Ελληνες πατριώτες. Μετά τον απαγχονισμό τους αφήνει τα πτώματα να καταφαγωθούν από τα όρνεα. Είναι αυτός που έχτισε το Μον Ρεπό στην Κέρκυρα για την Ελληνίδα σύζυγό του Νίνα Παλατιανού.

1912 Α’ Βαλκανικός Πόλεμος. Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στα Γιαννιτσά και τη Σιάτιστα.

1922 Αρχίζουν οι ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις για τη Συνθήκη της Λοζάνης.

1941 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Στο Κραγκούγιεβατς, που υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου σερβικού κράτους, οι ναζί εξολοθρεύουν 8.000 κατοίκους. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται και όλοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, που οι επιδρομείς άρπαξαν από τα θρανία τους.

1944 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Στη μάχη των Φιλιππίνων εμφανίζονται οι πρώτοι καμικάζι-πιλότοι αυτοκτονίας. Οδηγούν τα αεροπλάνα τους, γεμάτα εκρηκτικά, εναντίον αμερικανικών πλοίων. Από τους νεαρούς εθελοντές χάθηκαν περί τους 1.800, χωρίς τελικά να επιφέρουν κάποιο αποφασιστικό πλήγμα στον στόλο των ΗΠΑ.

1947 Η Επιτροπή ΜακΚάρθι αρχίζει έρευνα για την «κομμουνιστική διείσδυση» στο Χόλιγουντ.

1950 Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εκλέγεται ο μητροπολίτης Κιτίου Μακάριος.

1968 Ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύεται την Τζάκι, χήρα του Τζον Κένεντι.
Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010
202 Ο Σκιπίων νικά τον Αννίβα στη μάχη της Ζάμας, κοντά στη σημερινή Τύνιδα. Οι ρωμαϊκές λεγεώνες αποβιβάστηκαν στην Αφρική σε αντιπερισπασμό της καρχηδονιακής εισβολής στην Ιταλία. Για την απόκρουσή τους ανακλήθηκε ο Αννίβας, που στη μάχη έριξε και ελέφαντες. Οι Ρωμαίοι αντιμετώπισαν τα θηριώδη ζώα με σάλπιγγες, που έβγαζαν οξείς ήχους. Οπισθοχωρώντας τρομαγμένοι οι ελέφαντες, σκόρπιζαν τον πανικό στους Καρχηδόνιους.

Η Μάχη της Λειψίας (1813)
Η Μάχη της Λειψίας (1813)

1216 Πεθαίνει από δυσεντερία ο βασιλιάς της Αγγλίας Ιωάννης ο Ακτήμων. Eναν χρόνο πριν είχε αναγκαστεί να παραχωρήσει τη Μάγκνα Κάρτα, το πρώτο συνταγματικό κείμενο.

1453 Οι Γάλλοι με τον Κάρολο Β’ ανακαταλαμβάνουν το Μπορντό και λήγει ο Εκατονταετής Πόλεμος. Οι Αγγλοι κρατούν στο ευρωπαϊκό έδαφος μόνο το Καλέ.

1813 Ο Ναπολέων ηττάται από τις δυνάμεις του 6ου Συνασπισμού (Πρωσία, Ρωσία, Βρετανία, Αυστρία, Σουηδία, Γερμανικά Κράτη) στη Μάχη της Λειψίας, την αποκαλούμενη και Μάχη των Εθνών. Είναι η μεγαλύτερη μάχη στην Ευρώπη, πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με εμπλοκή 500.000 στρατιωτών.

1921 Καταρρέουν οι μετοχές στη Γουόλ Στριτ. Κύμα πωλήσεων κατακλύζει τη χρηματιστηριακή αγορά.

1954 Η Βρετανία υπογράφει τη Συμφωνία του Σουέζ, για τη σταδιακή αποχώρηση των στρατευμάτων της από τη διώρυγα σε 20 μήνες.

1980 Η κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη επαναφέρει την Ελλάδα στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

1960 Η αμερικανική κυβέρνηση επιβάλλει οικονομικό αποκλεισμό στην Κούβα, αποσκοπώντας στην ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο.

1994 Πέντε νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός δυστυχήματος που σημειώνεται στο κέντρο της Αθήνας, όταν αστικό λεωφορείο πέφτει σε αφετηρία της οδού Ακαδημίας.

2005 Στη Βαγδάτη ξεκινά η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν.
Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010
1469 Παντρεύονται στο Βογιαδολίδ ο 17χρονος Φερδινάνδος της Αραγoνίας και η 18χρονη Ισαβέλλα της Καστίλης. Ξεκινά μια βασιλεία που θα κυριαρχήσει στην Ιβηρική Χερσόνησο και θα καταστήσει την Ισπανία παγκόσμια δύναμη.
Ο τορπιλισμός του «Φετχί Μπουλέντ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Ο τορπιλισμός του «Φετχί Μπουλέντ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

1860 Β’ Πόλεμος του Οπίου. Οι Βρετανοί πυρπολούν το Γουανμινγκγιάνγκ, τα περίφημα θερινά ανάκτορα στο Πεκίνο. Προχωρούν σε λεηλασίες και σφαγές.

1912 Ελληνικό τορπιλοβόλο, με κυβερνήτη τον υποπλοίαρχο Νικόλαο Βότση, εισέρχεται στο λιμάνι της τουρκοκρατούμενης Θεσσαλονίκης. Τορπιλίζει την τουρκική ναυαρχίδα «Φετχί Μπουλέντ» και τη βυθίζει. Αποχωρεί χωρίς απώλειες.

1944 Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Γεωργίου Παπανδρέου επιστρέφει από τη Μέση Ανατολή στην ελεύθερη Αθήνα. Ο πρωθυπουργός εκφωνεί τον Λόγο της Απελευθερώσεως: «Πιστεύομεν εις την Λαοκρατίαν. Και Λαοκρατία δεν σημαίνει μόνον δικαίωμα ψήφου. Σημαίνει, επίσης, δικαίωμα ζωής, δικαίωμα ευημερίας, δικαίωμα πολιτισμού».

1947 Η κυβέρνηση Θεμιστοκλή Σοφούλη απαγορεύει τον «Ριζοσπάστη» και ετοιμάζει νέες επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών. Ο Δημοκρατικός Στρατός εκδηλώνει επίθεση στο Μέτσοβο. Αποτελεί την πρώτη σημαντική μάχη του Εμφυλίου Πολέμου.

1976 Τερματίζεται ο εμφύλιος πόλεμος στον Λίβανο. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι υπογράφουν ανακωχή στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Κόστισε 6.000 νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και εκθεμελίωση ολόκληρων πόλεων.

1979 Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία απονέμει το Βραβείο Νόμπελ της Λογοτεχνίας στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

1981 Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές. Σχηματίζει κυβέρνηση με το 48,06% των ψήφων και 172 έδρες.

1998 Στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών εκλέγονται δήμαρχοι οι Αγραπίδης (Πειραιάς) και Παπαγεωργόπουλος (Θεσσαλονίκη).

2008 Μπους, Σαρκοζί και Μπαρόζο συζητούν στο Καμπ Ντέιβιντ μέτρα για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Του Γιώργου Κράλογλου 
Φανταστείτε να μην πληρωθούν το μηνιάτικό τους τα γκαρσόνια και το άλλο προσωπικό που δουλεύουν στο εστιατόριο απέναντι στην Ακρόπολη. Και να τολμήσουν ως αντίδραση να κλείσουν τα Προπύλαια ζητώντας τα λεφτά τους και συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η σφαλιάρα και η κλωτσιά που θα φάνε μαζί με την απόλυσή τους (μέσα σε ώρες) θα πάει σύννεφο. Αν όμως το εστιατόριο ανήκε, ας πούμε, στο υπουργείο Πολιτισμού, τότε η διεκδίκηση της μονιμότητας με κλείσιμο της Ακρόπολης θα ήταν θέμα προς συζήτηση. 

Δεν τα έχω καθόλου ούτε με τους συμβασιούχους. Και ας έκαναν την Ακρόπολη τσιφλίκι τους. Ούτε με τους μόνιμους κρατικούς υπαλλήλους πάσης φύσεως. Και ας συμβαίνει να είναι εκείνοι που μας κλείνουν τις πόρτες στο δημόσιο, μας κόβουν την συγκοινωνία, το ρεύμα, το νερό, την επικοινωνία, τους δρόμους, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και ό,τι άλλο τους έχουμε δώσει ως φορολογούμενοι να το διαχειριστούν όταν απεργούν. 

Αντίθετα, στον ιδιωτικό τομέα όταν απεργούν, πέρα από μια αναστάτωση στο Κέντρο κανείς δεν τους παίρνει χαμπάρι. 

Σκοπός όμως του σημερινού σημειώματος είναι να περιγράψω την εικόνα των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την διαφθορά. Ταυτόχρονα να υπενθυμίσω, σε εκείνους που έχουν ασθενή μνήμη, το πώς η διαφθορά εγκαταστάθηκε διαχρονικά στην ελληνική κοινωνία και κατέληξε να γίνει «κεκτημένο» του ελληνικού λαού. 

Ας κοιτάξουμε 35 χρόνια πίσω, τότε που στο όνομα της δήθεν αποχουντοποίησης μεγαλώναμε ασύστολα το κράτος και κρατικοποιούσαμε τον όμιλο Ανδρεάδη, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την Ολυμπιακή, τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, τις Χημικές Βιομηχανίες, τις Μεταλλουργικές βιομηχανίες, τις αμυντικές βιομηχανίες και άλλες πολλές… 

Τότε που ο χώρος του συνδικαλισμού άρχισε να γίνεται (ολοκληρωτικά) κομματικό φέουδο και «φυτώριο» νέων πολιτικών. 

Θυμηθείτε πόσους πολιτικούς δεχθήκαμε από τότε μέχρι σήμερα (με καθαρά κομματικές επιλογές) από τον συνδικαλισμό της ΔΕΗ, των Συγκοινωνιών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της ΑΤΕ, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ. Και σκεφθείτε τί πολιτικό αλισβερίσι είχε προηγηθεί με τους συνδικαλιστές αυτούς και τα κόμματα προκειμένου να πάρουν θέση στο ψηφοδέλτιο και στην συνέχεια στην Βουλή. 

Τότε ήταν που στήθηκαν τα αιτήματα για τα προνόμια, τις υπερωρίες που δεν δουλεύτηκαν ποτέ, τα εκτός έδρας, τα ειδικά επιδόματα. Μεταξύ δε αυτών και το «θρυλικό» επίδομα μη κοπάνας... 

Από τότε και, μέσα στα 35 χρόνια που πέρασαν, έγινε το ελληνικό κράτος «στρατηγικός επενδυτής» και αγόραζε κάθε μπατιρισμένη επιχείρηση, δήθεν για να την «σώσει και να την εκσυγχρονίσει». 

Από τότε και μέχρι σήμερα πέρασαν στην μονιμότητα του δημοσίου όλοι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στα άλλα κρατικά μονοπώλια. 

Θυμηθείτε την καταστροφή της ΕΤΒΑ από την αναγκαστική εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Και σήμερα που τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι στον ιδιωτικό τομέα, έχουν απλήρωτους 3-4 μήνες τους εργάτες τους αλλά δεν ανοίγει μύτη… 

Να λοιπόν ποιος έφτιαξε την διαφθορά. 

Από την μια οι πολιτικοί που, ελέγχοντας κομματικά τον συνδικαλισμό, πέρναγαν την γραμμή τους με αντιπαροχή προνόμια για τους εργαζόμενους και θέση των συνδικαλιστών στα ψηφοδέλτια. Και από την άλλη οι Διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των κρατικών βιομηχανιών που εξασφάλιζαν «εργασιακή ειρήνη» στις κρατικές επιχειρήσεις αλλά και παράταση της θέσης τους στην Διοίκηση παρέχοντας αδικαιολόγητα υψηλούς μισθούς, μαζί με εγγύηση για μονιμότητα και με προνομιακά επιδόματα. Και οι εργαζόμενοι στις κρατικές επιχειρήσεις αισθανόμενοι μόνιμοι κρατικοί υπάλληλοι έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την εξυπηρέτηση του πολίτη. 

Άλλο τώρα αν οι συνδικαλιστές που χάνουν τα προνόμια τους και την σειρά τους για την πολιτική σκηνή κόπτονται δήθεν ότι αγωνίζονται για τα συμφέροντα του λαού… 

Οι πολιτικοί λοιπόν όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 35 ετών, μαζί με τους «δικούς τους» συνδικαλιστές και οι Διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των κρατικών βιομηχανιών μοίρασαν ασύστολα προνόμια, χρήματα και μισθούς. 

Την ίδια στιγμή στον ιδιωτικό τομέα, όπου υπήρχε και υπάρχει πραγματικός εργοδότης και όχι «κομματικός υπόλογος της νομενκλατούρας», τα πάντα ήταν και είναι θέμα αξιοκρατίας και παραγωγικότητας. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε αξιοκρατία και παραγωγικότητα και στο Δημόσιο. Υπήρξε και υπάρχει. Η ανταμοιβή όμως είναι προϊόν κομματικής συναλλαγής και προνομιακής μεταχείρισης και όχι ανταπόκριση στην πραγματική αξία όπως στον ιδιωτικό τομέα. 

Ασφαλώς το «Δια Ταύτα» του σημερινού σημειώματος μου δεν είναι η ισοπέδωση προς τα κάτω, όπως ίσχυε σε (μουσειακές σήμερα) πολιτικές τριτοκοσμικών χωρών. 

Είναι η ελπίδα μου μήπως και αλλάξουν οι συνθήκες απασχόλησης και στον τεράστιο ακόμη δημόσιο τομέα, ώστε να γίνουν περισσότερο προσιτές και σε όσους χάσουν την δουλειά τους από τον ιδιωτικό. Μήπως και κυριαρχήσει λογική άρσης της μονιμότητας και της επιβολής πραγματικής αξιοκρατίας, χωρίς τους στημένους από το κράτος μηχανισμούς πρόσληψης, ώστε να ανοίξει πραγματικά η αγορά εργασίας. 

Αλλά όταν βλέπεις να επικρατούν, ακόμη και στην σημερινή κρίση, τα κομματικά βολέματα με τις μετατάξεις, άντε να βρεις αξιοκρατία και άνοιγμα της πόρτας του δημοσίου σε νέους πραγματικά αξιόλογους υποψήφιους για την αγορά εργασίας.


Πηγή:www.capital.gr




Πηγή:www.capital.gr
Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 80 δημοσιογράφους που εργάζονται σε μέσα μαζικής ενημέρωσης στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης φιλοξένησε προ μηνών η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της κυβέρνησης σε ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας.

Το θέμα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν ληφθεί υπόψη ότι ο εποπτεύων τη φιλοξενούσα αρχή δεν ήταν άλλος από τον υφυπουργό Εσωτερικών και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, που εντελώς συμπτωματικά κατάγεται και πολιτεύεται στη γεωγραφική περιφέρεια στην οποία δραστηριοποιούνται οι 80 δημοσιογράφοι.

Το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 7.200 ευρώ και θα πρέπει να προστεθούν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη μεταφορά από τη Θράκη στην Αθήνα.



Πρώτο Θέμα
Στις 10:10μμ, 10.10.2010 έγινε τροχαίο δυστύχημα στη συμβολή των οδών Κύπρου και Παλαιολόγου (Αγίου Νεκταρίου) κοντά στο Carefour της Αργυρούπολης, με συνέπεια το θάνατο του αδερφού μου Χρήστου Κουτσάκη 39 χρονών, αφήνοντας πίσω εκτός από τους γονείς και εμένα, τρία ανήλικα κοριτσάκια και τη γυναίκα του.

Ζητείται όποιος είδε το τροχαίο, να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail: jkoutsakis@yahoo.com
Η Κυψέλη έχει μετατραπεί σε περιοχή που δεν είναι φιλική προς τους κατοίκους της πόσο μάλλον για τους επισκέπτες. Άλλο ένα θύμα, αυτή τη φορά από τον πολιτικό κόσμο και συγκεκριμένα το πολιτικό γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός, είδε το γραφείο του άνω κάτω με τεχνικά μέσα αλλά και αρχεία να λείπουνε. Σύμφωνα με την αστυνομία, και όπως είδαμε στο ρεπορτάζ του Alpha, οι δράστες φαίνεται να πήδηξαν από τη διπλανή πολυκατοικία. Οι κάτοικοι της περιοχής πάντως λένε ότι οι κλοπές στην περιοχή είναι καθημερινό φαινόμενο και οι ίδιοι πλέον φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους.
alpha




Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες