Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση Siemens
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος του πολιτικού μηχανικού Παντελή Καρακώστα, μετά τη χθεσινή κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για την υπόθεση της Siemens.

Ο μάρτυρας παραδέχθηκε ενώπιον των βουλευτών ότι διακίνησε το 1998 χρηματικά ποσά προερχόμενα από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Σε βάρος του ασκήθηκε σήμερα, ποινική δίωξη για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών εξέδωσε και διάταξη με την οποία απαγορεύεται στον κ. Καρακώστα η έξοδος από τη χώρα.
Αυτοί είναι οι αντίπαλοι

καλη τυχη.






«Μία σύγκρουση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί» είναι ο τίτλος της σημερινής τραγωδίας στην Κρήτη: Αν τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block 52+ της 340 Μοίρας ήταν εξοπλισμένα με Σύστημα Απεικόνισης Μάχης AACMI (Αutonomus Air Combat Maneuvering Instrumentation), ο διαγωνισμός για την προμήθεια του οποίου έχει ακυρωθεί τέσσερις (!) φορές από το 2001 είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα είχε συμβεί ποτέ το δυστύχημα που έχει βυθίσει στο πένθος την Π.Α..




Το κόστος του AACMI στον ΕΜΠΑΕ 2011-2015 δεν ξεπερνά το ένα έκτο του κόστους ενός F-16, μόλις 10 εκατ. ευρώ. Δηλαδή όσο ζημιώνει το δημόσιο ο ΟΣΕ επί τρεις ημέρες! Η δαπάνη αυτή είναι ότι έχει απομείνει μετά από μία δεκαετία περικοπών ενός προγράμματος που θα εξασφάλιζε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και με μειωμένους κινδύνους, εκπαίδευση στις αερομαχίες.

Το αρχικό πρόγραμμα ήταν 35 εκατ. ευρώ (όσο κοστίζει το μισό F-16) για το σύνολο των Πτερύγων της Π.Α. Τα συστήματα αυτά διαθέτουν coalition avoidance (προειδοποιητή σύγκρουσης) και συλλέγουν σε νανοδευτερόλεπτα τα δεδομένα της αερομαχίας και εκπέμπουν στον χειριστή προειδοποιητικό σήμα επερχόμενης σύγκρουσης βάσει του φακέλου πτήσης των δύο αεροσκαφών. Επίσης μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο στο Κέντρο Ελέγχου της Πτέρυγας ακριβή εικόνα της άσκησης.

Ειδικά έτσι όπως έγινε η σύγκρουση το AACMI θα μπορούσε να αποβεί σωτήριο: Το μονοθέσιο F-16C με πιλότο τον άτυχο σμηναγό Αναστάσιο Μπαλατσούκα 33 ετών, πήγε και «κάρφωσε» από κάτω προς τα πάνω, περίπου στη μέση το F-16D στο οποίο βρίσκονταν ο Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης 35 ετών και ο ανθυποσμηναγός Παύλος Μποτζάκης, 25 ετών.


Αν είχε σύστημα ΑACMI ο προειδοποιητής είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είχε αποτρέψει το θύμα από την ολοκλήρωση του ελιγμού. Και όμως: Τόσα δισεκατομμύρια πετάγονται στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, αλλά δεν υπάρχουν 10 ή 35 εκατ. ευρώ για να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ασφάλεια στις ασκήσεις των πιλότων της Π.Α.

Αλλά φαίνεται ότι στις ΔΕΚΟ εργάζονται άλλους είδους «δημόσιοι υπαλλήλοι»-όπως αποκάλεσε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Π.Μπεγλίτης.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες το μονοθέσιο F-16 πραγματοποιούσε immerman attack, δηλαδή επίθεση από πίσω και κάτω, στο διθέσιο F-16. Είναι μία τακτική από την οποία ο αμυνόμενος είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει.

Ένα άλλο στοιχείο το οποίο είναι διασταυρωμένο από έγκυρες πηγές της Π.Α. είναι ότι ο νεκρός πιλότος του F-16C φορούσε κάσκα JHMCS δηλαδή σύστημα στόχευσης επί κάσκας που του επιτρέπει να βάλλει βλήματα με απόκλιση πολύ μεγαλύτερη από αυτή των συμβατικών συστημάτων.

Δηλαδή πήγε να βάλλει, εικονικά βέβαια, πίσω και κάτω από το διθέσιο εναντίον του, αφού ο συνδυασμός κάσκας JHMCS και βλήματος Iris-T, επιτρέπει βολή τελείως εκτός θέας του επιτιθέμενου αεροσκάφους, απλά αρκεί ο πιλότος να παρακολουθεί με το … βλέμμα το αεροσκάφος-στόχο. Από εκείνη την θέση, δηλαδή πίσω και κάτω από το διθέσιο, ξαφνικά το F-16 του Μπαλατσούκα «καρφώθηκε» στην κοιλιά του διθέσιου “D”. Μία άλλη εκδοχή είναι ότι επιχείρησε να βρεθεί σε παραμέτρους βολής πυροβόλου (Fox 1) και για τον λόγο αυτό κινήθηκε κατ'αυτό τον τρόπο.

O άτυχος Μπαλατσούκας σκοτώθηκε επί τόπου. Το κάθισμά του προφανώς εκτοξεύτηκε (ένας από τους λόγους που αρχικά και σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη πληροφόρησης από το υπουργείο, λέχθηκε ότι βρέθηκαν και οι τρεις ζωντανοί) λόγω της σύγκρουσης αυτόματα, αλλά από την επιφάνεια της θάλασσας, περισυλλέγησαν από το σωσίβιό του απλώς ίχνη που πιστοποιούσαν τον θάνατό του.

O δεύτερος πιλότος που εγχειρίστηκε δίνει μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή. Όλη η χώρα προσεύχεται για σένα, Έλληνα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Στο «Καμπ Νου» θα ξεκινήσει η ευρωπαϊκή περιήγηση του Παναθηναϊκού στο φετινό Champions League την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου. Οι «πράσινοι» που ζήτησαν από την UEFA να μην αγωνιστούν την 1η Αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, λόγω της γνωστής ιστορίας με τον χλοοτάπητα του σταδίου, θα πέσουν αμέσως στα βαθιά, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν τους «μπλαουγράνα» στην έδρα τους.

Ακολούθως θα υποδεχτούν στο ΟΑΚΑ κατά σειρά τις Κοπεγχάγη, Ρούμπιν Καζάν, ενώ στον δεύτερο γύρο θα παίξει αρχικά στο Καζάν, μετά πηγαίνει στην πρωτεύουσα της Δανίας και κλείνει τον όμιλο υποδεχόμενος τους Καταλανούς στο ΟΑΚΑ.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:

1η αγωνιστική - (Τρίτη 14/09)
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός

2η αγωνιστική - (Τετάρτη 29/09)
Παναθηναϊκός - Κοπεγχάγη

3η αγωνιστική - (Τετάρτη 20/10)
Παναθηναϊκός - Ρούμπιν Καζάν

4η αγωνιστική - (Τρίτη 02/11)
Ρούμπιν Καζάν - Παναθηναϊκός

5η αγωνιστική - (Τετάρτη 24/11)
Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα

6η αγωνιστική - (Τρίτη 07/11)
Κοπεγχάγη - Παναθηναϊκός



Αναλυτικά οι όμιλοι:



Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Ίντερ

Βέρντερ

Τότεναμ

Τβέντε



Β' ΟΜΙΛΟΣ

Λιόν

Μπενφίκα

Σάλκε

Χάποελ Τελ Αβίβ

Γ’ ΓΚΡΟΥΠ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Βαλένθια

Ρέιντζερς

Μπούρσασπορ



Δ' ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κοπεγχάγη

Ρούμπιν

Ε' ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν

Ρόμα

Βασιλεία

Κλουζ

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

Τσέλσι

Μαρσέιγ

Σπάρτακ Μόσχας

Ζίλινα

Ζ' ΟΜΙΛΟΣ

Μίλαν

Ρεάλ

Άγιαξ

Οσέρ

Η' ΟΜΙΛΟΣ

Άρσεναλ

Σαχτάρ

Μπράγκα

Παρτιζάν




www.sentragoal.gr
Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens κατέθεσε σήμερα ο πολιτικός μηχανικός, που θεωρείται ως μάρτυρας-κλειδί για την υπόθεση με τις μίζες. Ωστόσο, ο ίδιος με τις απαντήσεις που έδωσε κάνει τα μέλη της εξεταστικής να πιστεύουν ότι έχει υποπέσει στο αδίκημα της ψευδορκίας και της διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος ενώ υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία φαίνεται να έχει διακινήσει τα τελευταία χρόνια 50-60 εκατ. ευρώ. Δήλωσε ότι το 1998 έδωσε 200.000 μάρκα σε ένα "χοντρό" Γερμανό, ο οποίος μετά αδυνάτισε, όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά δε θυμόταν το όνομά του.

Τη Δευτέρα θα καταθέσει η γραμματέας του πολιτικού μηχανικού και την Τρίτη ο πρώην υπουργός Οικονομίας, κ. Αλογοσκούφης.

Στον αέρα συγκρούστηκαν πριν από λίγη ώρα δύο αεροσκάφη τύπου F-16 ντιοδυτικά της Κρήτης κοντά στο Γαιδουρονήσι (νήσος Χρυσή).

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος της 340 Μοίρας "Αλεπού" και αφορά F-16C Block 52+ και την διθέσια έκδοση "D". Πετούσαν σε τετράδα. Η Μοίρα "Αλεπού" είναι ειδικευμένη σε νυκτερινές αποστολές κρούσης από χαμηλά ύψη με την χρήση του συστήματος στόχευσης και ναυτιλίας LANTIRN.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι τρεις διασώθηκαν κάνοντας χρήση του συστήματος αυτόματης εκτίναξης. Δυνάμεις του Λιμενικού και του Π.Ν. σπεύδουν στο σημείο που έχουν καταπέσει τα δύο αεροσκάφη.

defencenert.gr






1346. Εκατονταετής Πόλεμος. Στο Κρεσί της Νορμανδίας ο Εδουάρδος Γ’ της Αγγλίας, με 12.000 άνδρες, συντρίβει τους 36.000 σιδηρόφρακτους Γάλλους ιππείς του Φιλίππου ΣΤ’. Οι Αγγλοι ξεκινούν με καταιγίδα από θανατηφόρα βέλη (30.000 σε 5 λεπτά), που κομματιάζουν τις πανοπλίες των αντιπάλων τους. Θα τους αποτελειώσουν χρησιμοποιώντας εχινούς, ένα μυτερό αντικείμενο που πληγώνει θανάσιμα τον άνθρωπο ή το άλογο που θα το πατήσει.

1789. Γαλλική Επανάσταση. Η Συντακτική Συνέλευση ψηφίζει τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη.

1915. Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Μπεστ Λιτόφσκ. Η πόλη ανήκε τότε στη Ρωσία και σήμερα στη Λευκορωσία.

1940. Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η βρετανική αεροπορία βομβαρδίζει το Βερολίνο σε αντίποινα για τις επιθέσεις της Λουφτβάφε στο Λονδίνο.
Η μάχη στο Κρεσί της Νορμανδίας


1949. Ο Εμφύλιος Πόλεμος εισέρχεται στην τελική φάση. Στον Γράμμο οι κυβερνητικές δυνάμεις υπερκεράζουν τη γραμμή άμυνας των ανταρτών και εισχωρούν στα μετόπισθεν, κατά μήκος των αλβανικών συνόρων.

1959. Η British Motor Corporation παρουσιάζει το αυτοκίνητο Mini Cooper, που σχεδίασε ο ελληνικής καταγωγής Αλεκ Ισιγκόνις.

1961. Η Βιρμανία γίνεται η πρώτη Βουδιστική Δημοκρατία.

1978. Ο καρδινάλιος της Βενετίας, Αλμπίνο Λουτσιάνι, εκλέγεται πάπας Ιωάννης Παύλος Α’. Η αρχιερατεία του θα διαρκέσει μόλις 33 μέρες, καθώς θα αποβιώσει από καρδιακή προσβολή. Για τα αίτια του θανάτου του αναπτύχθηκε έντονη φημολογία. Υποστηρίχθηκε ότι πέθανε, ενώ ετοίμαζε μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση του Βατικανού, πράγμα που έθιγε πολλούς. Αλλοι πάλι, ότι ήταν ανεπιθύμητος λόγω των φιλελεύθερων αντιλήψεων, που διατηρούσε εν μέσω Ψυχρού Πολέμου.

1983. Στη Βουλή ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).
ethnos
Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Βλάβη σε τηλεφωνική κάρτα του συστήματος που αφορά στις επικοινωνίες εδάφους - εδάφους με τα περιφερειακά αεροδρόμια έδειξε το πόρισμα για το μπλακ άουτ που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την περασμένη Κυριακή.

Αυτό δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας Θόδωρος Καλογερόπουλος. Συμπλήρωσε πως ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

σκαι

170.000 «λουκέτα» σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις προβλέπει έως το τέλος του 2011 έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας. Παράλληλα ενδέχεται να χαθούν 300.000 θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμήσεις της Συνομοσπονδίας αναφέρουν πως το πρώτο εξάμηνο του 2010 χάθηκαν ήδη 88.000 θέσεις εργασίας. 

Άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι το 26% των επιχειρήσεων εξετάζουν - και κάποιες έχουν προχωρήσει ήδη - σε αλλαγή της επιχειρηματικής τους έδρας για φορολογικούς λόγους, ενώ οι 4 στις 10 επιχειρήσεις εμφανίζονται να έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια φορολογικής ικανοποίησης και σκέφτονται να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών προς το δημόσιο.

Ακόμα από την έρευνα προκύπτει ότι οι 8 στις 10 επιχειρήσεις (80,2%) καταγράφουν επιδείνωση της γενικής οικονομικής τους κατάστασης, αλλά και όλων των επιμέρους οικονομικών τους δεικτών.

Ειδικότερα, επιδείνωση εμφανίζει:

- Στον κύκλο εργασιών το 77,8%
- Στη ζήτηση το 77%
- Στη ρευστότητα το 79%
- Στις παραγγελίες το 76,1%
- Στις επενδύσεις το 52,3 %.

«Ατομική» βόμβα στην αγορά χαρακτήρισε ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος. Όπως σχολίασε, για το θέμα της οργανωμένης στάσης πληρωμών ''η ΓΣΕΒΕΕ δεν σκέφτεται να προτείνει κάτι τέτοιο στα μέλη της αλλά σημείωσε ότι το εύρημα της έρευνας δεν θα μείνει αναξιοποίητο και με δεδομένο ότι κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον δεν αποκλείουμε τίποτα''.
σκαι


1609: Ο Γαλιλαίος επιδεικνύει το πρώτο τηλεσκόπιο σε βενετούς συγκλητικούς.

1900: Πέθανε ο Φρίντριχ Νίτσε, γερμανός φιλόσοφος.

1914: Παραιτείται από την πρωθυπουργία ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Διχασμός στην Ελλάδα.

1930: Γεννήθηκε ο Τόμας Σον Κόνερι, σκωτσέζος ηθοποιός.

1934: Γεννήθηκε ο Γιάννης Βογιατζής, τραγουδιστής και ηθοποιός.

1949: Στις 5:30 το πρωί ο στρατός εξαπολύει την τελική επίθεσή του στον Γράμμο κατά των ανταρτών.

1970: Γεννήθηκε η Κλόντια Σίφερ, γερμανίδα μοντέλα.

1981: Ο δολοφόνος του Τζον Λένον, Μαρκ Τσάπμαν, καταδικάζεται σε φυλάκιση 20 ετών.

2002: Πέθανε ο Γιάννης Γκιωνάκης, ηθοποιός.
Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να καταθέσουν στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens που μεταβαίνουν στη Γερμανία, οι Μιχάλης Χριστοφοράκος και τα πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας, Σίκατσεκ και Κούτσενροϊτερ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Σήφης Βαλυράκης, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συμπληρωματική, ποινική δίωξη στην υπόθεση της Siemens για "συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, για απάτη κατ' εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα καθώς και ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση".

Η Siemens εξακολουθεί να μας "δουλεύει" και να μη συμμορφώνεται, σχολίασε ο κ. Βαλυράκης
.
skai
79π.χ. Σφοδρή έκρηξη του Βεζούβιου προκαλεί τεράστιο κύμα από λάβα, φωτιά και στάχτη. Μέσα σε λίγες ώρες θάφτηκαν για πάντα η Πομπηία και το Ερκυλένιο (Ηράκλεια). Η επίχωση φτάνει τα 6-7 μέτρα. Μεταξύ των 15.000 θυμάτων συγκαταλέγεται ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, κορυφαίος Λατίνος συγγραφέας και διοικητής του ρωμαϊκού στόλου. Ναυλοχούσε στον Κόλπο της Νεάπολης.

1857. Ξεσπά η πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, γνωστή ως «Πανικός του 1857».1572. Στο Παρίσι αρχίζει γενική σφαγή των Ουγενότων (Προτεσταντών) από τους Ρωμαιοκαθολικούς, κατά διαταγή του άβουλου βασιλιά Καρόλου Θ΄ υπό την ισχυρή επιρροή της μητέρας του Αικατερίνης των Μεδίκων. Η σφαγή οργανώθηκε προς εξουδετέρωση μιας φανταστικής συνωμοσίας των Ουγενότων. Συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες στις γαλλικές επαρχίες. Οι νεκροί έφτασαν τους 70.000.

1831. Ο Βρετανός φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος επιβιβάζεται στο πλοίο Beagle (=Ιχνιλάτης) και ξεκινά για το πεντάχρονο ταξίδι του ανά τον κόσμο. Είναι ηλικίας 22 ετών.

1889. Στο Μπουένος Αϊρες γεννιέται ο Αργεντινός πεζογράφος και ποιητής Χόρχε Λουίς Μπόρχες, από τις επιφανέστερες λογοτεχνικές μορφές του 20ού αιώνα.

1929. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ γεννιέται στην Ιερουσαλήμ.

1949. Μπαίνει σε εφαρμογή η συνθήκη για την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Είχε υπογραφεί τον Απρίλιο στην Ουάσιγκτον 12 κρατών της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Η Ελλάδα θα ενταχθεί το 1955.
Εκδίδεται η απόφαση στη δίκη των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου
Εκδίδεται η απόφαση στη δίκη των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου


1975. Το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, με πρόεδρο τον Ιωάννη Ντεγιάννη, εκδίδει απόφαση για τους πρωταίτιους της 21ης Απριλίου. Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μετατρέψει τις θανατικές καταδίκες σε ισόβια.

2009. Ο πρώην ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στην τηλεόραση σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου.
εθνος
Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Να προχωρήσουν σε μείωση της χωρητικότητας του εναέριου χώρου κατά 30% μελετούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, με αφορμή το μπλακ άουτστις τηλεπικοινωνίες των αεροδρομίων που σημειώθηκε την Κυριακή. 

Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει καθυστερήσεις στις αφίξεις και αναχωρήσεις πτήσεων 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Στασινός Αλεβιζόπουλος, μέλος του ΔΣ της Ένωσης είπε ότι δεν έχει εντοπισθεί η αιτία της βλάβης και υπάρχει το ενδεχόμενο το σύστημα να πέσει εκ νέου. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας της Εναέριας κυκλοφορίας Θόδωρος Καλογερόπουλος είπε στο σταθμό μας ότι το μπλακ άουτ της Κυριακής προκλήθηκε από λάθος χειρισμό και δεν έχει σχέση με το ίδιο το σύστημα, το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές 

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είναι διαλυμένη υπηρεσία» ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Γιάννης Κουρμουλάκης, καταγγέλλοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μερική ή ολική πτώση των συστημάτων και ότι το περιστατικό της Κυριακής δεν είναι μοναδικό. 

«Έχουμε επισημάνει το ζήτημα επανειλημμένα και έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, αλλά με το ν/σ (σ.σ για την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ) το υπουργείο Μεταφορών αφήνει τα πράγματα όπως είναι. Είχαμε κάνει κινητοποιήσεις τον προηγούμενο μήνα για την πτώση του συστήματος στη Θεσσαλονίκη, πιθανόν να κάνουμε και τώρα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρμουλάκης. 

Όπως σημείωσε ο γγ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας τα περίπου 80 εκατ. ευρώ που προορίζονται για την ΥΠΑ από τα τέλη υπερπτήσης πάνε για άλλους σκοπούς, όπως την εξυπηρέτηση χρεών, και όχι για την αναβάθμιση των υποδομών της Υπηρεσίας.
skai
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας βρίσκεται 85η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Δύο ελληνικά πανεπιστήμια, το Εθνικό και Καποδιστριακό της Αθήνας και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται στη λίστα με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Στην κορυφή παραμένει, για όγδοη συνεχή χρονιά, το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας βρίσκεται στην 221η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και στην 85η σε ευρωπαϊκό. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει την 124η θέση στην κατάταξη με τα καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και την 301η θέση παγκοσμίως. 

Τις δέκα πρώτες θέσεις της Ακαδημαϊκής Ταξινόμησης των Παγκόσμιων Πανεπιστημίων (ARWU) για το 2010, καταλαμβάνουν οκτώ αμερικανικά πανεπιστήμια και δύο βρετανικά (του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης). Αμερικανικά πανεπιστήμια καταλαμβάνουν επίσης 54 θέσεις από τις 100 πρώτες θέσεις.

Αναλυτικά, η πρώτη δεκάδα: (1) Χάρβαρντ, (2) Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϊ, (3) Στάνφορντ, (4) MIT, (5) Κέιμπριτζ, (6) Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, (7) Πρίνστον, (8) Κολούμπια, (9) Πανεπιστήμιο του Σικάγο (10) Οξφόρδη.

Newsroom ΔΟΛ
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο έτσι ώστε να μειωθεί το έλλειμμα κατά τουλάχιστον 5,5 μονάδες φέτος, δηλαδή κάτω από το 8,1% του ΑΕΠ. 

Στο υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζουν ότι η όποια προσαρμογή απαιτηθεί θα προέλθει από το μέτωπο των δαπανών και των διαρθρωτικών αλλαγών, αποκλείοντας νέα φορολογικά μέτρα και νέες περικοπές στα εισοδήματα. 

Έως 1/10 το χρονοδιάγραμμα για Αγροτική 
Περιθώριο έως την 1η Οκτωβρίου έχει η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση της Αγροτικής Τράπεζας, της μοναδικής που δεν πέρασε τα ευρωπαϊκά stress tests τον Ιούλιο, όπως αναφέρει το αναθεωρημένο μνημόνιο. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "η κυβέρνηση θα πρέπει να παράσχει πλήρη υποστήριξη στην τράπεζα αυτή και να διασφαλίσει ότι είναι συνεπής προς τις απαιτήσεις για την υλοποίηση ενόςσχεδίου αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. για την κρατική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης και της συμμόρφωσης με την καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση της 1ης Οκτωβρίου 2010".

Ακόμη, στο μνημόνιο αναφέρεται η δέσμευση της Τραπέζης της Ελλάδος για μείωση των αμοιβών του προσωπικού της, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για δημοσιονομική εξυγίανση στη χώρα.



Το πλάνο για τα μέτρα του 2011

Στον νέο προϋπολογισμό θα καταγράφονται λεπτομερώς όλα τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω μείωση του ελλείμματος το 2011, κατά 4,3%. 

Το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής θα προέλθει, μεταξύ των άλλων, από: 

-Την εφαρμογή του κανόνα αντικατάστασης μόνο του 20% (5 αποχωρήσεις - μία πρόσληψη) των συνταξιοδοτούμενων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα (κυβέρνηση, δημόσιες επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, κρατικές υπηρεσίες και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί). 

-Εξοικονόμηση 1,5 δισ. ευρώ στην τοπική αυτοδιοίκηση λόγω "Καλλικράτη". 

-Μη χορήγηση της τιμαριθμικής προσαρμογής των συντάξεων, με στόχο την εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ. 

-Μείωση του ΠΔΕ κατά 500 εκατ. ευρώ. 

-Έκτακτη εισφορά στις πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις, η οποία θα αποφέρει επιπλέον έσοδα ύψους τουλάχιστον 600 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο για το 2011, το 2012 και το 2013. 

-Κίνητρα για τη ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης, η οποία θα αποφέρει επιπλέον έσοδα 1,5 δισ. ευρώ από το 2011 ως το 2013, από τα οποία τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2011. 

-Ενεργοποίηση των τεκμηρίων φορολόγησης των επαγγελματιών με απόδοση τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων ευρώ το 2011 και αυξανόμενες αποδόσεις το 2012 και το 2013. 

-Σταδιακή εισαγωγή "πράσινου φόρου" στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με απόδοση 300 εκατομμυρίων ευρώ το 2011. 

-Συλλογή εσόδων από αδειοδότηση τυχερών παιγνίων: τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από πώληση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από ετήσια δικαιώματα. 

-Διεύρυνση της φορολογικής βάσης ακίνητης περιουσίας αναπροσαρμόζοντας τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με στόχο την αποκόμιση επιπρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. 

-Αύξηση της φορολόγησης αμοιβών σε είδος, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης αυτοκινήτων με χρονομίσθωση (τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ). 

-Συλλογή του ειδικού τέλους για ημιυπαίθριους χώρους (τουλάχιστον 800 εκατομμύρια τον χρόνο). 

-Αύξηση φόρου στα είδη πολυτελείας με απόδοση τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ.

www.euro2day.gr


Τραγικό τέλος για την 11χρονη Τραϊκόβα Ρένι, από τη Βουλγαρία, που βρέθηκε νεκρή στις 5.05 το πρωί της Δευτέρας σε πηγάδι στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας.

Η άτυχη μικρή που βρέθηκε σεξουαλικά κακοποιημένη, είχε εξαφανιστεί την Κυριακή, 22 Αυγούστου και είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα «Άμπερ Αλερτ» από το "Χαμόγελο του Παιδιού".

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει συλληφθεί ένας 40 Aλβανός, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, ενώ διέμενε στο ίδιο χωριό με την οικογένεια της 11χρονης. 

www.athina984.gr

Στο 1 εκατομμύριο θα εκτιναχθούν οι άνεργοι στη χώρα μας μετά το φθινόπωρο δήλωσε τη Δευτέρα στο ΣΚΑΪ ο επιστημονικός συνεργάτης της ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Γιώργος Ρωμανιάς. 

«Αμέσως μετά το φθινόπωρο θα σταματήσουν να εργάζονται οι εποχιακώς απασχολούμενοι στον τουριστικό κλάδο και ο δείκτης ανεργίας θα εκτιναχθεί στο 1 εκατομμύριο» σημείωσε. 

Όπως επισήμανε δε, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα συρρικνώσει περαιτέρω τη δραστηριότητα στην οικοδομή κάτι που σημαίνει ότι η ανεργία θα ανέβει ακόμη περισσότερο. 

Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις ο κ. Ρωμανιάς εκτίμησε ότι 9 στα 10 επικουρικά ταμεία θα παρουσιάσουν πρόβλημα όπως θα καταδείξει η αναλογιστική μελέτη που θα είναι έτοιμη έως το Μάρτιο του 2011. 

«Το 90% των ανθρώπων που είναι στα επικουρικά ταμεία πλήττονται. Θα έχουμε μειώσεις και στις επικουρικές συντάξεις, ακόμη και σημερινοί συνταξιούχοι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα» σημείωσε. 

Πρόκειται για 45 επικουρικά ταμεία στα οποία περιλαμβάνεται το ΤΕΑΔΥ και το ΕΤΕΑΜ.
σκαι
380 Μετά την κατάληψη των Θερμοπυλών από τους Πέρσες, ο ελληνικός στόλος αποπλέει από το Αρτεμίσιο του Βόρειου Ευβοϊκού με κατεύθυνση τη Σαλαμίνα.

1305. Στο Λονδίνο οι Αγγλοι θανατώνουν κατά μαρτυρικό τρόπο τον πρωταγωνιστή του Πολέμου για την Ανεξαρτησία της Σκοτίας, Γουίλιαμ Γουάλας. Αφού τον περιφέρουν με άλογο στους δρόμους της πόλης, τον κρεμούν. Ενώ είναι ακόμα ζωντανός, τον ελευθερώνουν από το σκοινί, τον ευνουχίζουν, του βγάζουν τα άντερα και τον αποκεφαλίζουν.


1617. Στο Λονδίνο ορίζεται ο πρώτος δρόμος μονής κατεύθυνσης. Εξυπηρετεί ιππήλατες άμαξες.

1821. Με τη συνθήκη της Κόρντομπα το Μεξικό ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος μετά από δεκαετή αγώνα κατά των Ισπανών αποικιοκρατών.

1863. Στις Μουρνιές των Χανίων γεννιέται ο Ελευθέριος Βενιζέλος (παλ. ημ. 11/8). Το όνομα Ελευθέριος, επειδή δεν προϋπήρξε ως οικογενειακό, κατά πιθανότερη εκδοχή προέρχεται από το τάξιμο, που έκανε η μητέρα του Δέσποινα να «ελευθερωθεί» από τον οδυνηρό τοκετό και να επιβιώσουν η ίδια και το παιδί.

Οι Σάκο και Βαντσέτι με χειροπέδες
Οι Σάκο και Βαντσέτι με χειροπέδες

1927. Στη Μασαχουσέτη εκτελούνται στην ηλεκτρική καρέκλα ο Νίκολα Σάκο και ο Μπαρτολομέο Βαντσέτι, αναρχικοί, μετανάστες από την Ιταλία.

1933. Στην Ινδία αποφυλακίζεται κάτισχνος μετά από απεργία πείνας 8 ημερών ο Μαχάτμα Γκάντι, κεντρική μορφή του κινήματος για την ανεξαρτησία των Ινδιών.

1982. Η Βουλή ψηφίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης (Ν. 1285/82).

2004. Εναν τόνο κοκαΐνης, τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ελλάδα, κατάσχει η ΕΛΑΣ. Τα 300 κιλά εντοπίζονται την ώρα που ξεφορτώνονται από ιστιοφόρο σε ΙΧ αυτοκίνητο. Τα υπόλοιπα 700 βρίσκονται
αργότερα σε διαμέρισμα στη Μαντίνεια.
εθνος.
Κυριακή 22 Αυγούστου 2010
Έχοντας εξασφαλίσει την σχετική άδεια από την Αρχή Οικονομικών Υπηρεσιών, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετάνιας Τόνυ Μπλερ διευρύνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και αυξάνει τα ήδη μεγάλα έσοδα του.

Ήδη έχει αρχίσει να προσλαμβάνει έμπειρους και ικανούς τραπεζίτες ενώ σύμφωνα με την Sunday Times η νέα αυτή τράπεζα σκοπεύει να εξυπηρετεί, σε θέματα επενδύσεων, τους πλουσίους από όλο τον κόσμο όπως οι κυβερνήσεις του Κουβέιτ και των Αραβικών Εμιράτων, καθώς και πολυεθνικές εταιρείες. Τα ετήσια έσοδά του αυτή την στιγμή υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια λίρες.

Όσο για την επωνυμία της τράπεζας θα είναι «ΤΟΝΥ BLAIR ASSOCIATES», ενώ αυτή θα είναι κάτω από την ομπρέλα της μητρικής εταιρείας συμφερόντων του Τονυ Μπλερ.

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου