Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010
Να που κάπου οι πολιτικοί… παραιτούνται!

Μετά τις αποκαλύψεις-κατηγορίες για την πρόσληψη της κόρης του υπουργού Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Γου Μιούνγκ-Χουάν, ο πολιτικός αποφάσισε να παραιτηθεί.

«Ο υπουργός Εξωτερικών παραιτήθηκε αποδεχόμενος την ευθύνη για την ταραχή που προκάλεσε η πρόσληψη της κόρης του, με συμφωνία πλήρους απασχόλησης, στο υπουργείο και η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Λι Μιουνγκ-Μπακ (φωτό)», ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.
www.newsbeast.gr
Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
863 Κοντά στον Λαλακάοντα Ποταμό της Μικράς Ασίας ο βυζαντινός στρατός, υπό τον στρατηγό Πετρωνά, συντρίβει τους Αραβες, που στο εξής παύουν να συνιστούν απειλή για την Αυτοκρατορία. Στους νεκρούς συγκαταλέγεται ο επικεφαλής των εισβολέων, εμίρης της Μελιτηνής Ομάρ.


Ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ
Ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ
1783 Στο Παρίσι, εκπρόσωποι της Βρετανίας και των εξεγερμένων αμερικανικών πολιτειών υπογράφουν τη συνθήκη ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

1808 Πυρκαγιά προξενεί βιβλικές καταστροφές στον Πανάγιο Τάφο. Προκλήθηκε από μεθυσμένο Αρμένιο καντηλανάφτη. Τοποθέτησε αναμμένα κεριά στο ξύλινο τέμπλο, αντί στα μπρούντζινα μανουάλια.

1826 Στο Ναύπλιο καταπλέει το πρώτο ελληνικό ατμοκίνητο πολεμικό πλοίο, «Καρτερία». Κυβερνήτης είναι ο Αγγλος Φραγκίσκος Αστιγξ.

1843 Μπροστά στα Ανάκτορα της Αθήνας (σημερινή Βουλή) συγκεντρώνονται επαναστατημένες στρατιωτικές δυνάμεις, υπό τον συνταγματάρχη Καλλέργη. Μαζί με τον λαό της πρωτεύουσας υποχρεώνουν τον Οθωνα να δεχτεί τη σύγκληση Εθνοσυνέλευσης, που θα καταρτίσει το Σύνταγμα του 1844.

1922 Από την προκυμαία της Σμύρνης αποχωρούν τα τελευταία τμήματα του Ελληνικού Στρατού.

1939 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στη ναζιστική Γερμανία, που έχει εισβάλει στην Πολωνία. Σε έξι ώρες ακολουθεί η Γαλλία.

1974 Ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ).

1983 Πεθαίνει η ηθοποιός Ελλη Λαμπέτη. Ο Φρέντυ Γερμανός έγραψε βιβλίο για τη ζωή της. Ξεκινά έτσι: «Φαίνεται πως κάποια μαγικά πλάσματα δίνουν ραντεβού, όταν έρχονται στον κόσμο αυτό -η Ελλη Λαμπέτη γεννήθηκε στα 1926, δηλαδή την ίδια ακριβώς χρονιά που θα γεννιόταν η Μαίριλυν Μονρόε, στην απέναντι ακτή του Ατλαντικού».

2006 Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ της Ιαπωνίας η Ελλάδα κατακτά τη δεύτερη θέση, χάνοντας 70-47 από την Ισπανία.
ethnos
Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Πέτρο Δούκα και τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Κουρή, φέρεται να εμπλέκει στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων η μάρτυρας Παναγιώτα Σπυρουλοπούλου, πρώην διευθύντρια της ΔΕΛΤΑ 23 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που εξέδωσε το ομόλογο της JP Morgan.

Σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον ανεξάρτητο Νίκο Τσούκαλη, η μάρτυρας και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΛΤΑ 23 κ. Φούκας, είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για το ομόλογο στους κ. Δούκα και Κουρή.

Ο υφυπουργός ωστόσο τους διαβεβαίωσε πως ήταν επωφελές γι' αυτό και υπέγραψε τη σχετική απόφαση το Φεβρουάριο του 2007.

Βουλευτές της ΝΔ πάντως αρνήθηκαν ότι η κ. Σπυρουλοπούλου κατέθεσε αυτά στην Εξεταστική και κατήγγειλαν το ΠΑΣΟΚ ότι εκφοβίζει τους μάρτυρες.


Άδικη χαρακτήρισε την επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, υποστηρίζοντας ότι έχει στόχο την πολιτική του εξόντωση.

Καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή υποστήριξε ότι υπάρχει σκάνδαλο Siemens, αλλά όπως είπε, ο ίδιος δεν έχει καμία εμπλοκή.

Ζήτησε, μάλιστα, από τα μέλη της εξεταστικής, να ξεκαθαρίσουν το σκάνδαλο και να βρουν ποιος πήρε τα λεφτά.

Διέψευσε τις δήθεν, όπως τις χαρακτήρισε, συναντήσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο που καταγράφονταν στο ημερολόγιο του ισχυρού άνδρα, παραδέχθηκε όμως, σύμφωνα με τους βουλευτές, ότι είχε σχέσεις φιλίας και αβροφροσύνης.

Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις της κόρης του με τον ισχυρό άνδρα της Siemens, είπε ότι η κόρη του ενδιαφερόταν ως πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ να λάβει κάποια χορηγία από τη γερμανική εταιρεία, η οποία όμως δεν ανταποκρίθηκε.


Νωρίτερα κατέθεσε ο πρώην συνεργάτης του Παύλος Νικολαΐδης, ο οποίος, σύμφωνα με βουλευτές, παραδέχθηκε ότι το 2000 έλαβε έμβασμα από τον Ηλία Γεωργίου για προσωπική του υπόθεση ύψους πέντε εκατομμυρίων δραχμών, σημειώνοντας ότι τα χρήματα αυτά τα επέστρεψε χωρίς όμως να έχει τα αντίστοιχα παραστατικά.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, παρότι τα χρήματα αυτά προήλθαν από προσωπικό λογαριασμό του Γεωργίου ο λογαριασμός αυτός τροφοδοτείτο από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
272 Σε οδομαχία στην πόλη του Αργους, ο βασιλιάς της Ηπείρου Πύρρος βρίσκει τον θάνατο, χτυπημένος από κεραμίδι, που έριξε στο κεφάλι του μια γυναίκα.


1715: Πέθανε ο Λουδοβίκος 14ος, βασιλιάς της Γαλλίας, γνωστός και ως «Βασιλιάς Ήλιος». Διάσημη ρήση του «Το Κράτος είμαι εγώ». [γεν. 5/9/1638]

1887: Ο Εμίλ Μπέρλινερ πατεντάρει τον δίσκο γραμμοφώνου, αλλά ο Τόμας Έντισον είναι αυτός που θα υλοποιήσει την ιδέα.

1902: Κάνει πρεμιέρα στo Παρίσι η ταινία του Ζορζ Μελιές «Ταξίδι στο φεγγάρι», που θεωρείται η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

1927: Γεννήθηκε ο Βαγγέλης Περπινιάδης, λαϊκός συνθέτης και τραγουδιστής. [θαν. 12/5/2003]

1939: Η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία. Αρχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

1946: Οι Έλληνες καλούνται σε δημοψήφισμα και αποφασίζουν με ποσοστό 68% την επάνοδο του Βασιλιά Γεώργιου Β' που βρίσκεται εξόριστος στη Βρετανία. Από την ψηφοφορία απέχει το ΚΚΕ.

1957: Γεννήθηκε η Γκλόρια Εστεφάν (Φαχάρδο), κουβανέζα τραγουδίστρια με σπουδαία καριέρα στις ΗΠΑ.

1969: Ο συνταγματάρχης Καντάφι ανατρέπει με πραξικόπημα τον βασιλιά Ιντρίς και αναλαμβάνει την εξουσία στη Λιβύη.

1981: Πέθανε ο Άλμπερτ Σπέερ, ο αγαπημένος αρχιτέκτονας του Χίτλερ. [γεν. 19/5/1905]

1984: Ο Ευάγγελος Αβέρωφ παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και στη θέση του εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με 70 ψήφους έναντι 40 του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.


2006. Στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, η Εθνική Ελλάδας νικά τις ΗΠΑ με 101-95 και προκρίνεται στον τελικό.
ethnos

Πλούσιο ήταν και φέτος το μεταγραφικό «νταραβέρι». Οι 16 μονομάχοι της Super League, φρόντισαν μέχρι και την τελευταία στιγμή να ενισχύσουν τα ρόστερ τους, ο καθένας αναλόγως των μπάτζετ που ήταν διατεθειμένη να δαπανήσει. Ηχηρά ονόματα αλλά και περισσότερο… πρακτικές λύσεις, «κλοπές» και εκπλήξεις. Από’ όλα είχε ο μπαχτσές… Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά αυτούς που ήλθαν αλλά και όσους απήλθαν:







ΑΕΚ

Ήρθαν: Αργυρίου, Δέλλας, Έντερ, Λυμπερόπουλος, Ματεντζίδης, Ντατόμο, Ντιόπ, Πατσατζόγλου, Νασούτι


Έφυγαν: Άλβες, Αλεξόπουλος, Άρτσε, Γιαχάγια, Ιορντάκε, Κουτρουμάνος, Μαϊστόροβιτς, Μαντούκα, Ματεντζίδης, Νέμεθ, Παυλής, Ρίκκα, Ταχτσίδης, Χέρσι, Χουανφράν












ΑΡΗΣ 

Ήρθαν: Βελλίδης, Καζναφέρης, Λαζαρίδης, Μενδρινός, Μίτσελ, Οριόλ, Παπαζαχαρίας, Ρουίς, Τόχα, Τσέζαρεκ, Τσεσνάουσκις, Χουάνμα

Έφυγαν: Αράνο, Γκαρσία, Γραικός, Κάμπορα, Λαμπριάκος, Μεριέμ, Μπατιόν, Νασούτι, Ντέιλι, Ορτίθ, Ρόβας, Τζόνσον, Φερνάντες, Φρασέρι







ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 

Ήρθαν: Αράς, Ιβάνοφ, Κερ, Κρις, Μάρτινς, Ορόθκο, Πιπίνης, Πουλίδο, Ριμκεβίτσιους, Ρομπέρτο, Ρούμπιλ, Σκόνδρας, Στεφανάκος, Τσαμπούρης, Φορτούνης, Φρανκού

Έφυγαν: Αμπάρης, Βίλτσες, Έντερ, Καούνος, Καρντόσο, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Νταμόντε, Ρόκας, Τσέζαρεκ







ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ


Ήρθαν: Καμαρά, Σαμπού

Έφυγαν: Βάσι, Καλαντζής, Κόρμπος, Μασάρα, Μπλένχιο






ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ


Ήρθαν: Αλεξόπουλος, Ολίσε, Χαντί

Έφυγαν: Γελαδάρης, Γ.Κοιλιάρας, Κορδονούρης, Μπαλάφας, Ογκουνσότο, Πόζα, Τσεσνάουσκις









ΗΡΑΚΛΗΣ 

Ήρθαν: Αλετσένβου, Αραμπατζής, Ελευθερόπουλος, Ζαβαρίζε, Κανακούδης, Κρέιτσι, Κυριαζής, Λίμα, Ντάνι, Πέντσας, Ρομάν, Σίσιτς, Σολτάνι, Στόικος, Στσοτ, Χοσέμι

Έφυγαν: Βέρα, Γιαννούλης, Γιάντσης, Επστάιν, Ιωαννίδης, Κοβαλέφσκι, Κονέ, Μαρκές, Μάρτος, Παπαζαχαρίας, Περπερίδης, Πιλότο, Ριμόλντι, Φερνάντεζ









ΚΑΒΑΛΑ

Ήρθαν: Αυλωνίτης, Βαγέχο, Βουτσίτσεβιτς, Δεληζήσης, Καρντόσο, Λίμα, Μωησίδης, Ναζλίδης, Σκλιοπίδης, Σόκοτα, Τόμασιτς, Τρίψας

Έφυγαν: Γκβοζντένοβιτς, Ιτάνζ, Κάλατς, Λάκης, Μουρ, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα, Παβίσεβιτς, Πόποβιτς, Ρινκόν, Σμολάρεκ, Σόσιν, Ψωμάς, Σκλιοπίδης






ΚΕΡΚΥΡΑ


Ήρθαν: Γιάντσης, Επστάιν, Καλαντζής, Κωνσταντόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Μακρής, Μίχος, Περνία, Στολτίδης, Χαμπλ

Έφυγαν: Βιτουλαδίτης, Γιαννιτσανάκης, Γκουστάβο, Κολοτούρος, Λουρένσο, Μάτος, Μπερνς, Μυρίλας, Πελαγίας, Ρεπερνέ 






ΛΑΡΙΣΑ


Ήρθαν: Αμπάρης, Γκέρεμι, Κανόμπιο, Κουζέν, Μακίνουα, Ρέντζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Φαλλάγας

Έφυγαν: Ααράμπ, Ζέσους, Κυριακίδης, Μελίσσης, Ντέλσον, Ραντοσάβλιεβιτς, Σέρεμετ, Φλάβιο










SKODA ΞΑΝΘΗ

Ήρθαν: Αλτιπαρμακόφσκι, Αντεφέμι, Βρονταράς, Γκλέισον, Καθάριος, Κατόνγκο, Μπόατενγκ, Στιούαρτ

Έφυγαν: Αλ Σαϊφί, Άλφα, Ζίεντσουκ, Κόλμπας, Κουκιέλκα, Λιαπάκης, Λουτσιάνο, Μάριτς, Μπαξεβανίδης, Ριζογιάννης, Παπαδημητρίου, Στίνγκα, Τζιωρτζόπουλος, Τσικίνιο







ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ


Ήρθαν: Γιακούποβιτς, Γκότοβος, Ζέρης, Κάστρο, Μαρτίν, Μπρέσκα, Ρίκκα, Ρόκα, Ρόκας, Σανκαρέ, Σέλεζι, Σκάρος, Τομάς, Φραντζιπάνε

Έφυγαν: Αμπράμοβιτς, Αρβανίτης, Κηπουρός, Κόρμπος, Κοτίτσας, Λιαπάκης, Μάρτινς, Σιαλμάς, Φούφουλας




 ΟΣΦΠ 


Ήρθαν: Ιμπαγάσα, Επστάιν, Μέγιερι, Μιραλάς, Μοντέστο, Νέμεθ, Ουρτάδο, Πάντελιτς, Παπάζογλου, Ριέρα, Ρόμενταλ, Σουμπίνιο, Φουστέρ, Χολέμπας

Έφυγαν: Επστάιν, Ζεβλάκοφ, Κατσικογιάννης, Κόβατς, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Λουά Λούα, Μαρέσκα, Νικλητσιώτης, Ντάρμπισιρ, Ντιόγκο, Ντομί, Πάντος, Παναγόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Στολτίδης, Σοϊλέδης






 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Ήρθαν: Γκαρσία, Γκοβού, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Πλεσίς, Φερνάντεζ

Έφυγαν: Γκάμπριελ, Δάρλας, Μάντζιος, Μελίσσης, Μουν, Μόρις, Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης, Κλέιτον, Μπιάρσμιρ









ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 

Ήρθαν: Βαζ Τε, Βαρό, Μάχο, Παναγόπουλος, Πούπο, Ρίσκαρντ, Σκούρτης, Χίκα

Έφυγαν: Ανδριόλας, Εστογιανόφ, Νικολάου, Σκούφαλης, Τζαβέλλας








ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 


Ήρθαν: Αλβαρέζ, Άμο, Βλασόπουλος, Αμπουμπακάρι, Βρούτσινα, Μαβενέ, Μουσικάκης, Μπέλιτς, Μπρίτες, Νόβοτα, Νταλέ, Παντελιάδης, Ράντμαν, Σαββίδης, Σουμπίνιο

Έφυγαν: Αθανασιάδης, Βαλσαμάκης, Γεωργίου, Ζαπρόπουλος, Καλί, Κοτταράς, Κωνσταντινίδης, Μιχαήλ, Παγώνης, Ρούτσης, Τράκις







ΠΑΟΚ


Ήρθαν: Γιακουμής, Ζουέλα, Μπουσαϊντί, Σαλπιγγίδης, Σακελλαρίου

Έφυγαν: Αμπουμπακάρι, Αραμπατζής, Βερόν, Εντίνιο, Μουν, Σορλέν



www.sport-fm.gr
Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
12: Γεννήθηκε ο Γάιος Καίσαρ, ρωμαίος αυτοκράτορας. Έμεινε στην ιστορία με το παιδικό του προσωνύμιο Καλιγούλας (Μποτούλες στα λατινικά) και για την εξαιρετική αγριότητα και φαυλότητά του.

1056: Πέθανε η Θεοδώρα, αυτοκράτειρα του Βυζαντίου, τελευταία εκπρόσωπος της Μακεδονικής Δυναστείας.

1788 Ο Λάμπρος Κατσώνης καταναυμαχεί τουρκική μοίρα κοντά στην Κάρπαθο.

1847 Σε ηλικία 77 ετών πεθαίνει ο πρωθυπουργός Ιωάννης Κωλέττης.

1866 Σφακιανοί και Αποκορωνιώτες επαναστάτες πολιορκούν τους Αιγύπτιους του Ισμαήλ Πασά στις Βρύσες Χανίων. Τους υποχρεώνουν σε συνθηκολόγηση. Περίπου 2.000 Τούρκοι, που σπεύδουν σε ενίσχυση των πολιορκημένων, αντιμετωπίζονται από 300 Ελληνες και υποχωρούν στα Χανιά.

1876 Στην Κωνσταντινούπολη, καθαιρείται ο σουλτάνος Μουράτ Ε΄ εξαιτίας διανοητικού προβλήματος. Βασίλεψε μόλις 93 ημέρες. Ειπώθηκε ότι παραφρόνησε μετά τη δολοφονία του προκατόχου του, από τύψεις ή από φόβο ότι θα μπορούσε να έχει και αυτός ίδια τύχη. Παρέμεινε έγκλειστος στα ανάκτορα μέχρι τον θάνατό του, το 1904.

1923: Οι Ιταλοί βομβαρδίζουν και καταλαμβάνουν την Κέρκυρα.

1932: Με υπουργική απόφαση, εγκαταλείπεται στην Ελλάδα η θερινή ώρα.

1934: Γεννήθηκε ο Νίκος Ξανθόπουλος, ηθοποιός και τραγουδιστής.

1949: Γεννήθηκε ο Ρίτσαρντ Γκιρ, αμερικανός ηθοποιός.

1976: Ο Τζορτζ Χάρισον καταδικάζεται για λογοκλοπή. Δικαστήριο αποφαίνεται ότι τμήμα της μεγάλης του επιτυχίας «My Sweet Lord» είναι αντιγραφή του τραγουδιού των Chiffon, «He's so fine». Η υπόθεση κοστίζει στο πρώην «σκαθάρι» πάνω από 500.000 δολάρια.

1980: Ιδρύεται το πολωνικό συνδικάτο «Αλληλεγγύη», το οποίο υπό την ηγεσία του ηλεκτρολόγου Λεχ Βαλέσα συνέβαλε καθοριστικά στην πτώση του κομμουνισμού στη χώρα.

1984: Αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Μίμη Δομάζου με τον Παναθηναϊκό, εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς. Ο αγώνας διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρουσία 50.000 θεατών και η ομάδα της Αργεντινής νικά με 3-2.

1997: Πέθανε η Λαίδη Ναϊάνα Σπένσερ, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, με τον φίλο της Ντόντι Αλ Φαγιεντ.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Αύριο, Τρίτη, λήγει η προσωρινή παράταση λειτουργίας που είχε παραχωρήσει η Ε.Ε. στον ελληνικό νηογνώμονα για 17 μήνες.

Έτσι, από την 1η Σεπτεμβρίου, δεν θα επιτρέπεται να επιθεωρεί η να δίνει πιστοποιητικά για πλοία με κοινοτική σημαία, αφού δεν κατάφερε να εναρμονιστεί με τους κανόνες λειτουργίας των ευρωπαϊκών νηογνωμόνων.

Μεγάλες και αρνητικές θα είναι οι επιπτώσεις για την ελληνική ναυτιλία από αυτήν την εξέλιξη, καθώς τα πλοία με ελληνική σημαία πλοία που βρίσκονταν στην κλάση του ελληνικού νηογνώμονα, μεταξύ των οποίων και πλοία της ακτοπλοΐας, επιβάλλεται άμεσα να μεταπηδήσουν σε άλλον νηογνώμονα με μεγάλο κόστος.

Την ίδια ώρα 130 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους σε μία περίοδο κρίσιμη οικονομικά.

Η αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. θα συνέλθει στις 14 Οκτωβρίου προκειμένου να αποφασίσει την οριστική παύση λειτουργίας του ελληνικού νηογνώμονα.
Ο Λένιν μετά τη δολοφονική επίθεση
1832 Στη Διάσκεψη του Λονδίνου καθορίζονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα στη γραμμή Αμβρακικού - Παγασητικού Κόλπου.

1894 Στο θέατρο «Παράδεισος» της Αθήνας παρουσιάζεται το «Λίγο απ’ όλα» του Μίκιου Λάμπρου και γεννιέται η ελληνική επιθεώρηση. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Λάμπρου Αστέρη και η μουσική του Ιωσήφ                            Καίσαρη. Την παράσταση ανεβάζει ο θίασος του Δημήτρη Κοτοπούλη, πατέρα της Μαρίκας Κοτοπούλη.

1918 Στη Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Ουλιάνοφ Λένιν πέφτει θύμα δολοφονικής επίθεσης.
Δράστης είναι η 35χρονη Φάνια Καπλάν, μέλος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των Εσέρων. Ο Σοβιετικός ηγέτης τραυματίζεται βαριά με δύο σφαίρες. Παρά τη σοβαρότητα των τραυμάτων θα επιζήσει. Oμως η υγεία του κλονίζεται σημαντικά και έξι χρόνια μετά, αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια θα τον οδηγήσουν στον θάνατο.

1938 Στο Λος Αντζελες πεθαίνει σε ηλικία 61 ετών ο ρωσοεβραίος Μαξ Φάκτορ, εφευρέτης του μέικ απ.

1944 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Κόκκινος Στρατός διώχνει τους ναζί από το Βουκουρέστι.

1996 Στην Ολλανδία η στρατιωτική θητεία γίνεται προαιρετική.

2003 Στο Λος Αντζελες πεθαίνει σε ηλικία 81 ετών ο ηθοποιός Τσαρλς Μπρόνσον, γνωστός για τους ρόλους του σε ταινίες όπως «Και οι επτά ήταν υπέροχοι».

2003 Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Κ-159 βυθίζεται στη θάλασσα Μπάρενς, στο ίδιο σημείο που τρία χρόνια πριν είχε γραφτεί η τραγωδία του «Κουρσκ» με τους 118 νεκρούς ναυτικούς. Από το ατύχημα χάνουν τη ζωή τους εννέα μέλη του πληρώματος και μόνο ένας ναύτης σώζεται.

2008 Υπογράφεται συμφωνία Λιβύης - Ιταλίας, βάσει της οποίας η Ρώμη θα προβεί σε επενδύσεις και θα καταβάλει μεγάλες αποζημιώσεις για την περίοδο της αποικιοκρατίας.
ethnos
Πριν ακόμη ξεκινήσουν οι διαδικασίες σύνταξης του προϋπολογισμού οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να υπολογίζουν σε νέους φόρους ύψους περίπου 4,6 -4,7 δις ευρώ με βάση τουλάχιστον τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται το 2011 από το μνημονίου.
Οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εργοδοτικών οργανώσεων ( Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας , και Εθνική συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου )που θα συναντήσουν το κ. Παπακωνσταντίνου εν όψει της ΔΕΘ θα θέσουν το θέμα της υπερφορολόγισης είτε πρόκειται για μικρές είτε για μεσαίες είτε είναι μεγάλες επιχειρήσεις
Ωστόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρείται βέβαιο ότι θα ταχθεί υπέρ της τήρησης του μνημονίου το οποίο για το 2011 προβλέπει :
Επιβάρυνση περίπου 550 -600 εκ ευρώ η οποία θα πρέπει να αναμένεται από την αναμόρφωση της φορολογικής κλίμακας και για όσους δήλωναν ήδη πάνω αππό 40.000 ευρώ εισόδημα με βάση τα στοιχεία της ΓΓΠΣ . 
Κέρδος περίπου 400 εκ ευρώ για τα δημόσια έσοδα από όσους επέμεναν να δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα αλλά είχαν περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας . Προκύπτει δε από την διαφορά των δηλωθέντων από το εισόδημα που διαμορφώνεται με την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών κριτηρίων . Τα επόμενα χρόνια η απόδοση του μέτρου αναμένεται να αυξηθεί στα 550-600 εκ ευρώ 
Νέα έσοδα του δημοσίου ύψους 600 εκ ευρώ από τις -λίγες πια -κερδοφόρες επιχειρήσεις οι οποίες θα αναγκαστούν και για το 2011 να πληρώσουν την έκταση εισφορά κρίσης όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μνημόνιο 
Για τις επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους ή και μεγαλύτερες , συνεισφορά ( περίπου 170 εκ ευρώ από τα συνολικά 400 εκ ευρώ που υπολογίζει να εισπράξει το ΥΠΟΙΚ από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων . Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2010 και οι νέες τιμές θα αρχίσουν να ισχύουν από 1/1/2011.
Συνεισφορά από τις επιχειρήσεις στην πληρωμή τα ου «πράσινου φόρου» ο οποίος θα επιβληθεί σταδιακά από το 2011 και θα μεταφέρει τα εφάπαξ τέλη κυκλοφορίας στην χρήση του δηλαδή το κόστος καυσίμων Το μέτρο αναμένεται να αποδώσει περί τα 300 εκατομμυρίων ευρώ στο 2011.
Την αύξηση της φορολόγησης αμοιβών σε είδος, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης αυτοκινήτων με χρονομίσθωση μέτρο από το οποίο αναμένεται να εισπραχθούν έσοδα ύψους τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ.
Κίνητρα για τη ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης, οι οποίες θα αποφέρουν επιπλέον έσοδα 1.500 εκατομμύρια ευρώ από το 2011 ως το 2013, από τα οποία τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2011.
Διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ μέσω της εφαρμογής σε υπηρεσίες οι οποίες σήμερα εξαιρούνται και μεταφορά σημαντικού ποσοστού (τουλάχιστον 30%) των αγαθών και υπηρεσιών που σήμερα εμπίπτουν στο μειωμένο κανονικό συντελεστή, με απόδοση 1.000 εκατομμυρίων ευρώ, ή μέτρο ισοδύναμης απόδοσης που θα συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr
Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ένας 25χρονος (ασκούμενος μέχρι πέρυσι) δικηγόρος που δεν έχει πάει καν φαντάρος ορίστηκε «ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού». Στα χνάρια του πατέρα του Ανδρέα βαδίζει ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιλογή του γεννημένου στις 18 Οκτωβρίου 1985 δικηγόρου κ. Άγγελου Χασαπόπουλου για τη θέση του ειδικού συμβούλου στο Γραφείο Οργάνωσης και Διοίκησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος ο εν λόγω «σύμβουλος» δεν έχει εκπληρώσει καν τη στρατιωτική του θητεία αλλά όπως τόνισε ο κ. Πεταλωτής για το θέμα των είκοσι νέων συμβούλων «η πρόσληψη έγινε για να έχει ο πρωθυπουργός πλήρη γνώση της όλης κατάστασης στη χώρα» αλλά και ότι «θα βοηθήσει για να βγούμε από την κρίση και να στηρίξει τις αλλαγές στο Μαξίμου»!!!

Εντύπωση επίσης προκαλεί η επιλογή στη δημοσίευση των σχετικών ΦΕΚ διορισμών των ειδικών συνεργατών του κ.Γιώργου Παπανδρέου να μη γίνονται, ως είθιστε, συγκεκριμένες αναφορές στα επαγγέλματα των συμβούλων και στους αριθμούς των αστυνομικών τους ταυτοτήτων, όπως συμβαίνει στους διορισμούς των υπουργείων. Ίσως να έγινε αυτό διότι κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήθελαν να αφήσουν το «αποτύπωμά» τους. Όμως σε μια κυβέρνηση που έταξε διαφάνεια και «open government» τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι απαράδεκτες.

Δυσβάσταχτο το βάρος της διπλής φορολόγησης

Η βιομηχανία κολοσσός σκέφτεται να μετακομίσει σε πιο πρόσφορες αγορές του πλανήτη. Είχε προειδοποιήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το δυσβάσταχτο βάρος της διπλής φορολόγησης και τώρα στρέφει τα πυρά της κατά του υπουργού Οικονομικών. Θεωρείται (και όχι άδικα) μία από τις λιγοστές ελληνικές «υπερδυνάμεις». Ένας όμιλος από τους λίγους που διεκδικούν για λογαριασμό τους τον όρο «ελληνική πολυεθνική». Ο όμιλος Coca-Cola 3Ε των 2.500 εργαζομένων, των 7 εργοστασίων και των 28 χωρών που διοικούνται από τη «μητέρα Ελλάδα» σαφώς εκπροσωπεί την εξωστρεφή επιχειρηματική εικόνα μιας χώρας που εκτός από τη ναυτιλία ελάχιστα έχει να επιδείξει στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Όπως συνεχίζει το ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα, παρά ταύτα, μια σειρά πληροφοριών που έρχονται στην επιφάνεια, σε συνδυασμό με δηλώσεις από τη μεριά των διοικούντων την κορυφαία εμφιαλωτική βιομηχανία του πλανήτη, δείχνουν ότι τα παραπάνω ρεκόρ που μας γεμίζουν εθνική υπερηφάνεια ενδεχομένως να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν. Την προηγούμενη βδομάδα ο Κύπριος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δώρος Κωνσταντίνου κάλεσε μέσω του Reuters την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το φορολογικό καθεστώς: «Δεν είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι η 3Ε και άλλες εταιρείες με σημαντικές δραστηριότητες εκτός Ελλάδας θα συνεχίσουν να φέρνουν τα κεφάλαια στη χώρα, να καταβάλλουν το 40% και να διανέμουν το υπόλοιπο.»
newsbeast

Ο Σμηναγός (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης κατέληξε στη 01.20 π.μ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά το σοβαρό Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 17.30 στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης.
Ο άτυχος σμηναγός έφερε συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.
Ο 36χρόνος πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.
τραυματισμό του στο αεροπορικό δυστύχημα της 26ης Αυγούστου 2010.
Έθνος.

Καλό ταξίδι, φίλε, και εκεί ψιλά που θα πετάς, να συνεχίσεις να μας προσέχεις. Σε ευχαριστούμε που μας διέθεσες το πολυτιμότερο πράγμα στην ζωή σου. Τον κτύπο της καρδιάς σου.

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου