Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 30 Απριλίου 2010



Τον τελευταίο καιρό ακούμε συνέχεια ότι τα έσοδα του δημοσίου είναι πολύ μικρότερα από τα έσοδα, ότι η χώρα είναι σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, και ότι θα χρειαστεί όλοι να κάνουμε θυσίες για επανέλθουμε σε μια φάση βιώσιμης ανάπτυξης. 

Με δεδομένο λοιπόν ότι τα έσοδα του δημοσίου από την φορολογία είναι κατά πολύ μικρότερα από τα έξοδα, είναι προφανές ότι η μόνη λύση σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε είναι η μείωση του δημοσίου τομέα, και αυτό θα μας επιβάλλουν οι όποιοι δανειστές μας, κάτι το οποίο έχει ήδη αρχίσει να γίνεται ξεκάθαρο τις τελευταίες μέρες. Ένα από τα κακά που θα φέρει αυτή η απόφαση, είναι ότι εκεί “μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά”.

Είχα πει παλαιότερα σε μια δημόσια συζήτηση σε κάποιο φόρουμ ότι ένας “αναίμακτος” τρόπος να γίνει αυτό, είναι η πώληση δημοσίων επιχειρήσεων. Έτσι με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, και λεφτά στα ταμεία και μείωση του δημοσίου. Ο άλλος τρόπος είναι το κλείσιμο ή η συρρίκνωση ζημιογόνων επιχειρήσεων, κάτι το οποίο προωθεί η κυβέρνηση και με τον Καλλικράτη.

Αυτό όμως θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας η οποία μπορεί και να ξεπεράσει το 20% όπως είπε ο καθηγητής Καρακίτσος από το Κέιμπριτζ πολύ σωστά πριν μερικές μέρες, κάτι το οποίο το βλέπουμε να συμβαίνει σε γειτονικές μας χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Αυτό εάν επαληθευτεί δικαιώνει την άποψή μου, ότι όλοι οι δείκτες μπορούν και θα φτιάξουν, εκτός από έναν τον ποιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου, αυτόν της ανεργίας . 

Εκτός όμως από το μισθολογικό και λειτουργικό κόστος του δημοσίου τομέα, ένα μεγάλο μέρος των εξόδων του κράτους το οποίο έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε και στο μέλλον σε μεγάλο βαθμό, είναι το κόστος του δανεισμού. Για το λόγο αυτό η όποια αναδιάρθρωση της οικονομίας, πρέπει να έχει σαν βασικό στόχο και την μείωση των επιτοκίων δανεισμού, παράλληλα με την μείωση των δανειακών αναγκών που θα προέλθει από τον εξορθολογισμό της λειτουργίας, αλλά και της μείωσης του δημόσιου τομέα. 

Επειδή αυτό όμως (μείωση επιτοκίων δανεισμού), δεν έρχεται με κραυγές σαν αυτές της κυβέρνησης περί «κακών κερδοσκόπων», οι οποίοι όμως θα γίνουν πολύ καλοί μόλις μας δανείσουν και πάρουν και ‘κανα δύο δουλειές (αποκρατικοποιήσεις), πρέπει να μειωθεί το δημόσιο. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κατά πάσα πιθανότητα έχουν ήδη ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να μας δοθεί το “φιλί της ζωής”, για να αποφύγουμε σαν χώρα τα χειρότερα. Άρα τα όποια δάνεια χρειαζόμαστε άμεσα για να αποκληρώσουμε προηγούμενες υποχρεώσεις μας, αλλά και να χρηματοδοτήσουμε τις τρέχουσες ανάγκες μας, μπορούμε να πούμε ότι έχουν εξασφαλιστεί, εκτός απροόπτου φυσικά. 

Δεδομένου λοιπόν ότι θα πάρουμε μια ανάσα έστω και προσωρινή, και αφού προχωρήσουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς αυτά τα πολύ βασικά που περιγράφονται παραπάνω, το επόμενο βήμα πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου η μείωση των φορολογικών συντελεστών σταδιακά για τις επιχειρήσεις, η μείωση της γραφειοκρατίας (πάει μαζί με ην μείωση του δημοσίου αυτό), προκειμένου να έρθουν χρήματα από το εξωτερικό σε παραγωγικούς τομείς της χώρας. 

Αυτό το πράγμα οι οικονομολόγοι το ονομάζουν “οικονομικά της προσφοράς”, όπως ίσως θα γνωρίζουν πολλοί από τους αναγνώστες του παρόντος. Με τον τρόπο αυτόν μειώνεται ένα πιθανό “crowding out effect”, αν μπορούμε να πούμε ότι κάτι τέτοιο ισχύει τώρα με μεταφορική έννοια, και ο ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει πρωτοβουλία, και δίνει δουλειά σε κόσμο με τα όποια καλά και κακά η μεγάλη προσφορά εργασίας που θα δημιουργηθεί, μπορεί να έχει στην αρχή τουλάχιστον, αλλά και σε πιο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. 

Εννοώ ότι είναι αναπόφευκτα προβλήματα ανεργίας κυκλικού αλλά και διαρθρωτικού τύπου, καθώς και η περεταίρω παγίωση και επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας (κλασσικό μοντέλο), όπως πιθανόν υπονοεί ο καθηγητής Καρακίτσος στα άρθρα του που έχουν δημοσιευθεί τις τελευταίες μέρες. Στην περίπτωση όμως αυτή το όποιο βάρος θα έχει κατανεμηθεί ποιο δίκαια, δεδομένου ότι θα υπάρχει μικρότερο δημόσιο για να θρέψει ο ιδιωτικός τομέας.

Οι επενδύσεις που θα πρέπει να γίνουν κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι σε προϊόντα που σχετίζονται με την ενέργεια και τα τρόφιμα για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί όπως πολύ σωστά μου επεσήμανε ένας διαδικτυακός “φίλος” τσε μια αντίστοιχη συζήτηση που είχαμε, είναι αυτά που εισάγουμε περισσότερο από όλα, και δεύτερον και σημαντικότερο κατά την δική μου γνώμη, διότι αυτά τα δύο δίνουν σε μια χώρα σχετική ανεξαρτησία.

Στο σκέλος των τροφίμων θεωρώ ότι η βιολογική γεωργία είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε να διαπρέψουμε, το ίδιο και η κτηνοτροφία, εφ όσον λυθεί το πρόβλημα του ζευγαρώματος ιδιαίτερα στο δεύτερο. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει κατά τη γνώμη μου με στοχευμένες πολιτικές από την κυβέρνηση, αλλά θα απατήσει χρόνο και εκπαίδευση, αλλά και γενικότερη αναδιάρθρωση της υπαίθρου. Στην Κρήτη από όπου και κατάγομαι επιχειρούν και τα δύο (καλλιέργειες, κτηνοτροφία) με αρκετή επιτυχία, παρά το γεγονός ότι κατά τη γνώμη μου η όποια προσπάθεια γίνεται με πολύ πρωτόγονα μέσα (αναφέρομαι στο management).

Όσον αφορά το δεύτερο η λύση από ότι λένε οι γνώστες του αντικειμένου είναι η πυρηνική ενέργεια, την οποία πρέπει να υιοθετήσουμε χωρίς φόβο και πάθος, αλλά σε συνδυασμό με την αιολική και ηλιακή κατά τη γνώμη μου, προκειμένου να μειωθούν οι όποιες παρενέργειες προκύψουν από απόβλητα κλπ., και ας χάσουμε και λίγο σε κέρδος, θα κερδίσουμε σε ποιότητα ζωής εμείς και τα παιδιά μας.

Τέλος η ανάπτυξη του τουρισμού είναι κάτι που θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να γίνει, το οποίο και θα βοηθήσει στην “εξαγωγή” των άλλων δύο προϊόντων, θεωρώ δε ότι η στόχευση θα πρέπει να είναι σε μεγάλο βαθμό, στον λεγόμενο εναλλακτικό τουρισμό, ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι και πάλι απλός. Η μέση ηλικία ενός ανθρώπου έχει ανέβει για ευνόητους λόγους, και πλέον κάποιος γύρω στα 45 θεωρείται μεσήλικας, ο οποίος όμως σύμφωνα με το νέο πρότυπο ζωής που λανσάρεται, είναι και υγιής (σχετικά), γυμνάζεται, έχει ενδιαφέροντα για τη φύση, την ιστορία κλπ. Όλα αυτά η Ελλάδα τα έχει σε μεγάλο βαθμό κα μπορεί να τα αξιοποιήσει, αν και εφ όσον παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Και κάτι ακόμα που το έχω ακούσει σαν επιχείρημα σε διάφορες συζητήσεις που κάνω κατά καιρούς, ενάντια σε αυτά που προτείνω παραπάνω στο σκέλος των επενδύσεων. Λένε κάποιοι ότι το “ακριβό” ευρώ (αν υποθέσουμε ότι παραμένει “ακριβό” κάτι που εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι θα συμβεί το επόμενο διάστημα), θα είναι εμπόδιο στην όποια τέτοια προσπάθεια κάνει η χώρα όπως αυτή περιγράφεται παραπάνω, ιδιαίτερα δε στην αιχμή του δόρατος της παραπάνω πρότασης, δηλαδή του τουρισμού. 

Η απάντησή που εγώ μπορώ να σκεφτώ είναι η εξής: Το “ακριβό” ευρώ δεν νομίζω ότι θα αποτρέψει κάποιον να καταναλώσει ένα Ελληνικό προϊόν, αν μέσα στο μυαλό του έχει εντυπωθεί κατ’ αρχήν, η εκτίμηση για αυτό κάθε αυτό το προϊόν. Άλλωστε εμείς οι Έλληνες το ξέρουμε αυτό πολύ καλά, αν πάρω ως παράδειγμα τις BMW και Mercedes που βλέπω να κυκλοφορούν γύρω μου.

Εν κατακλείδι, αυτό που λέω είναι ότι ή αναβαθμίζουμε τις όποιες υπηρεσίες ή προϊόντα μπορούμε να παρέχουμε, στο βαθμό που μπορούμε και ταυτόχρονα μειώνουμε κράτος και στη συνέχεια φορολογία, μήπως έρθει και καμία ξένη εταιρεία προς τα εδώ μελλοντικά, ή απλά πάμε για τον πάτο.








πηγη Manosmv
Πέμπτη 29 Απριλίου 2010





Το τελευταίο διάστημα, ενώ γίνεται μια προσπάθεια να σωθεί η χώρα από την οικονομική καταστροφή, η δικαιοσύνη παρουσιάζεται κατώτερη των προσδοκιών της κοινωνίας.

Παραθέτω θέματα, σκάνδαλα, ή δικαστικές αποφάσεις που έχουν απασχολήσει άλλες χώρες και αφορούν την Ελλάδα τις τελευταίες 40 ημέρες.
· Πρόστιμο στη Ferrostaal αφόρα τα υποβρύχια. Στις 28/4/10. http://kourkoulos-kostos.blogspot.com/2010/04/ferrostaal.html
· Νέο σκάνδαλο με μίζες! Αφόρα γερμανικού σιδηροδρομικού οργανισμού Deutsche Bahn, DB International στις 25/4/10. http://kourkoulos-kostos.blogspot.com/2010/04/blog-post_25.html
· Βρετανία: Μίζες για προμήθειες σε ελληνικά νοσοκομεία αφόρα Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, επέβαλε πρωτοδικείο του Λονδίνου στον Ρόμπερτ Τζον Ντούγκαλ πρώην στέλεχος της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας Depuy international. Στις 14/4/10. http://kourkoulos-kostos.blogspot.com/2010/04/blog-post_6298.html
· Για δωροδοκίες σε 22 χώρες κατηγορείται η Daimler, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας στις 24/3/10. http://kourkoulos-kostos.blogspot.com/2010/03/22-daimler.html
· Προχθές το ΠΑΜΕ φασιστικά έκλεισε τουρίστες στο λιμάνι του Πειραιά.
http://kourkoulos-kostos.blogspot.com/2010/04/blog-post_9881.html

Όλο αυτό το χάλι, όλη αυτήν την κατάντια της χώρας, ήθελα και να' ξερα δεν την βλέπουν οι δικαστικοί λειτουργοί του ελληνικού κράτους?
Σε κανέναν εισαγγελέα δεν πέρασε από το μυαλό να μεταβεί σε αυτές τις χώρες και να αναζητήσει τους ανθρώπους που εμπλέκονται, ή καταδικαστήκαν, να τους προσφέρει πλήρη νομική αμνηστία, και να βρούμε ποιοι έλληνες τα πήραν, και τουλάχιστον να τους επιβάλουμε τους διαφυγόντες, φόρους? Κανονικά φυλακή θέλουν και δήμευση περιούσιας, αλλά λέω έστω και φόρους, τώρα που καλούνται οι λοιποί έλληνες να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη?
Τους εργατοπατέρες του ΠΑΜΕ δεν μπορούσε κάνεις να τους ζητήσει στην αρχή ευγενικά, να μην παρεμποδίζουν τον κόσμο, και μετά αν δεν υποχωρούσαν να επιβάλει τον νόμο και την τάξη?
Καλός η κακός, αυτή η κατασκευή που ονομάζεται κράτος, οφείλει να στηρίζεται σε κολώνες. Μια από αυτές τις κολώνες είναι η δικαιοσύνη και ο νομός. Χάνοντας αυτό, το κατασκεύασμα είναι καταδικασμένο να πέσει.


Πρόστιμο ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η εισαγγελία του Μονάχου στην γερμανική εταιρεία Ferrostaal για παράβαση του νόμου περί προμηθειών. 

Όπως έχει αποκαλύψει ο ΣΚΑΪ η Ferrostaal κατηγορείται ότι την περίοδο 2000-2003 κατέβαλε μίζες ύψους 83 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσει μαζί με την επίσης γερμανική εταιρεία HDW το συμβόλαιο για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων που κόστισαν 1,85 δισ. ευρώ. 

Με αφορμή τα όσα έχουν αποκαλυφθεί στην Γερμανία από την εισαγγελική έρευνα και τον εσωτερικό έλεγχο, που διενεργείται στην Ferrostaal, ο πρόεδρός της, Ματίας Μιτσερλιχ βρίσκεται σε διαδικασία αποπομπής.
στην Ελλάδα ένας ρημάδι εισαγγελέας δεν υπάρχει?
πηγη ΣΚΑΙ
Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Να ανοίξουν οι προσωπικοί λογαριασμοί όλων των πολιτικών στην Ελλάδα, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι μπήκαν στην πολιτική για να βοηθήσουν τη χώρα, ζήτησε ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που εφαρμόζει η κυβέρνηση ένα "άδειο βαρέλι". 

Εδώ δεν μπορούμε να μάθουμε ποιοι παίρνουν επιδοτήσεις από το κράτος, πράγμα που είναι υποχρεωμένοι να το δημοσιεύουν και θα ανοίξουν οι λογαριασμοί των πολιτικών στην Ελλάδα;

πηγη τροκτικο.

Νέο σκληρό πακέτο μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μέσα στα επόμενα 24ώρα ίσως την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Παράλληλα θα ανακοινωθεί με σημαντικές λεπτομέρειες ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα. Το κείμενο που έχει συνταχθεί απαριθμεί περίπου 2000 σελίδες και προσδιορίζει όρους και προϋποθέσεις.
Πάντως παρά τις διαψεύσεις στο τραπέζι βρίσκεται τόσο το τεχνικό default ή ακόμη και το haircut στο χρέος και προφανώς θα αποτελέσει το καταλύτη για το μέλλον της οικονομικής ζωής της Ελλάδος. Η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους προφανώς και δεν αποτελεί εύκολη λύση καθώς θα έχει σοβαρές παρενέργειες μεσοπρόθεσμα στην Ελλάδα αλλά εξετάζεται στην κυβέρνηση ως έσχατη λύση.
Ο πρωθυπουργός της χώρας χρησιμοποιώντας δραματικούς ότι η χώρα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει θα ανακοινώσει νέα σκληρά μέτρα τα οποία θα αφορούν με βάση ενδείξεις κατάργηση της 14 ου και 13 ου μισθού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κατάργηση περίπου όλων των επιδομάτων.
Ταυτόχρονα το ΔΝΤ και η ΕΕ ασκούν πιέσεις στην Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ακόμη σκληρότερα μέτρα όπως μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε ριζικές συγχωνεύσεις.
Όσον αφορά τον μηχανισμό στήριξης
Με βάση πληροφορίες στις λεπτομέρειες θα περιλαμβάνονται
1)Χρόνος η Ελλάδα θα μπορεί να δανείζεται από το πακέτο στήριξης για τα επόμενα 3 χρόνια. Κατά την παρουσίαση θα αναφερθεί πόα χρήματα αντιστοιχούν σε κάθε χρονιά.
2)Το επιτόκιο το οποίο τελικά θα είναι σταθερό και για την ΕΕ και το ΔΝΤ δηλαδή 5%. Σημειώνεται ότι στα 3 χρόνια η Ελλάδα πληρώνει 9,5% περίπου.
3)Θα αναφερθούν λεπτομέρειες για τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε χώρα. Π.χ. η Γερμανία θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα με 8,7 δις ευρώ μέσω της KFW κ.α.


news@bankingnews.gr
Τρίτη 27 Απριλίου 2010




ο Αλαβάνος, θα απαγόρευε την είσοδο στην χώρα του Γιώργου και του Παπακωνσταντίνου. μέλη του ΚΚΕ, μπλοκάρουν ότι γουστάρουν οπότε γουστάρουν.
κύριοι που συμμετέχετε σε τέτοια και εγκρίνεται τέτοια, είστε φασίστες.
εξ όσων γνωρίζω, αν έχεις 5 ανθρώπους που θέλουν το Α και 10 που θέλουν το Β, πρέπει η πρώτη ομάδα να συμμορφωθεί με την γνώμη

των πολλών. αυτό το ορίζει ο κανονισμός της δημοκρατίας. και η αστυνομία, και ο εισαγγελέας που είναι, να τους ρίξει κάνα χεράκι ξύλο, μπας και βάλουν μυαλό.


δίκιο είναι το δίκιο του εργάτη μόνο? το δίκιο του εε, το δίκιο του μαγαζάτορα, το δίκιο του οποιουδήποτε έχασε 5 € από αυτήν την ενέργεια? τι σοι αντιλήψεις είναι αυτές. ή συμφωνείτε με ότι λέω, ή με το έτσι θέλω σας απαγορεύω?
σύντομα νομίζω να γίνονται πορείες εε, ΙΥ, και ανθρώπων έξω από τον περισσό, και να φωνάζουν έξω οι φασίστες.

Τις υψηλότερες πιθανότητες πτώχευσης παγκοσμίως συγκεντρώνει η Ελλάδα, μεγαλύτερες ακόμα και από την Αργεντινή και την Βενεζουέλα, με βάση την κίνηση των ελληνικών πενταετών CDS όπως παρακολουθείται από την CMA Datavision.

Την Τρίτη, τα ελληνικά CDS σημειώνουν νέο ιστορικό υψηλό, στις 797 μ.β., επίπεδο που υποδηλώνει πιθανότητα πτώχευσης 46,07% για την Ελλάδα, ακολουθεί η Βενεζουέλα... (43,65%), η Αργεντινή (43,15%), ενώ χαμηλότερα στην κατάταξη βρίσκονται χώρες όπως το Πακιστάν (36,61%), η Ουκρανία (32,08%), η Πορτογαλία (26,11%) και το Ιράκ (25,79%).

Οι πιθανότητες χρεοκοπίας
Χώρα
Mid Spread
CPD (%)
Ελλάδα763,7846,07
Βενεζουέλα824,5443,65
Αργεντινή839,2343,15
Πακιστάν670,2036,61
Ουκρανία554,8332,08
Πορτογαλία348,9526,11
Ιράκ416,4025,79
Ντουμπάι427,3725,72
Ισλανδία400,7023,92
Λετονία336,7320,95
Πηγή: CMA DataVision


πηγη τροκτικο -www.euro2day.gr
Δευτέρα 26 Απριλίου 2010


Παρακολουθώντας τις δηλώσεις όλων των πολιτικών, όλες αυτές τις μέρες, και ανατρέχοντας σε παλαιότερες δηλώσεις τον ίδιων ανθρώπων, βλέπω ότι παρόλο που ορθώς διαπιστώνουν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, παρόλο που ορθώς αναγνωρίζουν τις επιπολαιότητες και τις κομματικές μικρότητες που μπολιάζουν όλους που τοποθετούν τα πισινά τους στις χρυσές καρέκλες των καθισμάτων της βουλής ή των υπουργείων, μόλις οι ίδιοι καθίσουν σε αυτές τις καρέκλες, συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια λάθη.

Εφόσον είναι έτσι, το πρόβλημα είναι η δυσκόλευα στις αποφάσεις και στην εφαρμογή όλων σωστών μέτρων που συμβουλεύει η ΕΕ, το ΔΝΤ, και οι διεθνείς οργανισμοί.

Αναρωτιέμαι, δεν θα ήταν καλυτέρα τότε, να πούμε σε όλους αυτούς τους οργανισμούς, να διορίσουν πρωθυπουργό, υπουργούς υφυπουργούς, μη έλληνες, και να παύσουμε το κοινοβούλιο για μια περίοδο 5 ετών?

Έτσι και τα μέτρα θα παίρνονται απευθείας από αυτούς που τώρα τα υπαγορεύουν, αλλά και τους πολιτικούς μας θα βγάλουμε από την δύσκολη θέση να εκτελούν εντολές, αλλά και να κάνουν πράγματα που διαφωνούν, και θα γλυτώναμε χρήματα, μιας και για 5 χρόνια δεν θα λειτουργούσε κοινοβούλιο, βουλευτές, ΔΥ στην βουλή.

 Ας βάζαμε 20 υπουργούς, άγγλους, γερμανούς, γάλλους, αυστριακούς, αμερικανούς, και τελειώνουμε


ο κ. Αλαβάνος, δήλωσε
"Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα τόσο στον κ. Παπανδρέου όσο και στον κ. Παπακωνσταντίνου. Διότι αυτή η συμφωνία υποδούλωσης στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, για πάρα πολλά χρόνια, της Ελλάδας και του ελληνικού λαού είναι απαράδεκτη. Και θέλω να ελπίζω ότι όχι πια μόνο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αλλά σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη καταλαβαίνουν ότι τους πιάνουν οι ρυθμίσεις, θα την ακυρώσουν πολύ γρήγορα στην πράξη".
Το πολίτικο μήνυμα δεν με απασχολεί, διότι νομίζω ότι ο σύριζα επαναλαμβάνει το ιδία και τα ιδία ανέφικτα πράγματα.
Όμως το να λέει κάποιος άνθρωπος ότι «  πιστεύω ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα τόσο στον κ. Παπανδρέου όσο και στον κ. Παπακωνσταντίνου » είναι απλά φασιστικό, ολικής. Δηλαδή κάποιοι έλληνες, 2.5 εκ έλληνες πολίτες ψηφίσαν κάτι που ο κύριος Αλαβάνος δεν εγκρίνει, άρα ακυρώνουμε τις εκλογές και απαγορεύουμε της επαναπατρισμό αυτών των ανθρώπων? Τι ιδιότυπος φασισμός είναι αυτό?
Φωνάζουμε όταν διάφοροι δεξιοί λένε ότι τους έρθει στο κεφάλι, και τους λέμε φασίστες, άλλα όταν το λέει η αριστερά, δεν θα το πούμε φασιστικό? Μωρέ φασιστικό του κέρατα είναι.
Έλεος πια, έλεος!
Κυριακή 25 Απριλίου 2010




Ένα τραγούδι, ενός σύντεκνου μου. αυτές τις μέρες με την έλευση του ΔΝΤ, πιστεύω ότι οι στοίχοι του, αποτελούν ένα μήνυμα θα το καταλάβουμε όλοι. γι' αυτό το αφιερώνω σε όλους, που φωνάζουν για οχτρούς.






Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί


τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί


κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές


την πρώτη μέρα






Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί


αδέρφια πήραν οι οχτροί


κι εμείς κοιτούσαμε τις κοπελιές

την άλλη μέρα









Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί


φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί


κι εμείς φωνάζαμε στα σκοτεινά

την τρίτη μέρα






Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί


σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί

κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά

την άλλη μέρα






Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

μοιράσαν δώρα οι οχτροί


κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά


την πέμπτη μέρα




Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

κρατούσαν δίκιο οι οχτροί

κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια


σαν κάθε μέρα

Στίχοι: Γιώργος Σκούρτης
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης & Μαρία Δημητριάδη 



http://www.youtube.com/watch?v=cHPcu-VeQmQ

Ένα νέο σκάνδαλο με εκατομμύρια ευρώ σε μίζες φαίνεται ότι ακουμπά την Ελλάδα μετά από έρευνες στη Γερμανία. Γερμανοί δημόσιοι κατήγοροι ξεκίνησαν έρευνα σε στελέχη της διεθνούς θυγατρικής του
γερμανικού σιδηροδρομικού οργανισμού Deutsche Bahn, DB International, σχετικά με το ενδεχόμενο δωροδοκίας στην Ελλάδα, την Αλγερία και τη Ρουάντα.



Σύμφωνα με πληροφορίες από τις εισαγγελικές Αρχές της Γερμανίας, ξεκίνησαν έρευνες τόσο στα γραφεία, όσο και στις ιδιωτικές κατοικίες των στελεχών του οργανισμού στο Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη, ωστόσο οι Αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα των ερευνών. Σημειώνεται ότι για την υπόθεση οι κατήγοροι είχαν ενημερωθεί από τον περασμένο χρόνο.
πηγη τροκτικο

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου