Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Σάββατο 17 Απριλίου 2010
Αισίως μπήκαμε στον Απρίλιο....

Ο μηνιαίος μας διαγωνισμός δεν θα προσφέρει δώρα! Θα προσφέρει όμως λεφτά!

100 ευρώ μετρητά !!!

Εικόνα
Η ομάδα του emallers.com γνωρίζοντας ότι ο οβελίας κοστίζει θα προσφέρει στο νικητή του διαγωνισμού μας Ο νικητής θα ανακοινωθεί μετά το τέλος του μήνα. Με την απάντησή σας εδώ συμμετέχετε στον μηνιαίο μας διαγωνισμό!

Ελάτε λοιπόν ... μην περιμένετε στιγμή. Ενημερώστε φίλους και συγγενείς

http://forum.emallers.com/viewtopic.php?f=20&t=94
Παρασκευή 16 Απριλίου 2010


"ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ. ΣΤΑΥΡΟΥΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΑΔΑ "
Πέμπτη 15 Απριλίου 2010



Kάτι σαν τα ακόλουθα μας οδήγησαν εδω που ειμαστε.

Αντίγραφα από άρθρα και σχόλια που βρήκα.

"Το 1996 ο φάκελος διεκδίκησης των Αγώνων ανέφερε ότι το κόστος θα φτάσει περίπου τα 500 δισ. δρχ.
Το 1997, λίγο μετά την ανάθεση των Αγώνων, ο επίσημος προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ανέβηκε στα 850 δισ. δρχ.
Δύο χρόνια μετά, το 1999, ο προϋπολογισμός αυτός έφτασε... αισίως το 1 τρις. δρχ.
Το 2000, χρονιά που η Γ. Αγγελοπούλου ανέλαβε τα ηνία της «Αθήνα 2004», ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1,35 τρις. δρχ.
Τον Ιούνη του 2001 ανακοινώνεται, μετά από μία συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, ότι το κόστος θα φτάσει το 1,5 τρις. δρχ.
Τον Οκτώβρη του 2001, πάλι μετά από συνεδρίαση της διυπουργικής, γίνεται γνωστό ότι το κόστος διαμορφώνεται στα 2,3 τρις. δρχ.

Στο παραπάνω κόστος δε συνυπολογίζονται:
- ο προϋπολογισμός της «Αθήνα 2004», ύψους 670 δισ. δρχ.
- το κόστος του Ολυμπιακού Χωριού, που βαρύνει τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και που έχει φτάσει τα 130 δισ. δρχ.
- το κόστος του Ιππικού Κέντρου και του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, προϋπολογισμού 100 δισ. δρχ., που βαρύνει τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών."

σε ένα άρθρο μετέπειτα λέει

" ... Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ένα ακραίο σενάριο ανεβάζει το κόστος των Αγώνων στα 12 δισ. ευρώ,..ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το κόστος για την ασφάλεια των Ο.Α., το οποίο ήταν 600 εκ. ευρώ περίπου και φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τα 1,5 δις ευρώ."

μετέπειτα άρθρο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη στην «Κυριακάτικη Αυγή», μία εβδομάδα μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, " επισήμως υπολογίστηκε σε 11,2 δισ. ευρώ, όμως ανεπίσημες κυβερνητικές πηγές το ανέβαζαν στα 20 δισ. ευρώ "

Μήπως τελικά δεν φταίει το ΔΝΤ για ότι μας έρχεται?

το να μπούμε στο ΔΝΤ, είναι το καλύτερο για τους εε, επιχειρηματίες, επενδυτές, ΙΥ, αγγλοσάξονες, Γερμανία.
το να μπούμε στο ΔΝΤ, είναι το χειρότερο για τους πολιτικούς, ΔΥ, νταβατζηδες, συνταξιούχους, Γαλλία, ΕΚΤ και ΕΕ.
αναρωτιέμαι ποιο είναι το καλύτερο για την Ελλάδα.
Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών σεπρώην στέλεχος βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, επέβαλε πρωτοδικείο του Λονδίνου στον Ρόμπερτ Τζον Ντούγκαλ πρώην στέλεχος της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας Depuy international.

Στην απολογία του παραδέχθηκε ότι έδινε χρήματα σε γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων στην Ελλάδα και εξασφάλιζε παραγγελίες υπερκοστολογημένων προϊόντων.

Η εταιρεία, που είναι θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson, διέθεσε την τετραετία 2002 - 2005 ορθοπεδικά υλικά σε γιατρούς ελληνικών νοσοκομείων, οι οποίοι φέρονται να έλαβαν συνολικές προμήθειες άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, με τη μεσολάβηση ελληνικής εταιρείας διάθεσης ιατρικού εξοπλισμού.

Η δίωξη σε βάρος του 45χρονου Ντούγκαλ ασκήθηκε από το αντίστοιχο βρετανικό Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, μετά από πληροφορίες των αμερικανικών αρχών που ερευνούσαν καταγγελίες της Johnson & Johnson.

Κατά την ακροαματική διαδικασία του Λονδίνου οι δικηγόροι της κατηγορούσας αρχής χαρακτήρισαν τους Έλληνες πολίτες ως τον «μεγάλο χαμένο» της υπόθεσης. Όπως έχει αποκαλύψει ο ΣΚΑΪ και η «Καθημερινή», η υπόθεση και οι εξελίξεις είναι εν γνώσει των ελληνικών αρχών.


"Ο αρχιχ... Μάκης τριανταφυλλόπουλος ξανα-παρανομεί! Και όχι μονο, ξανα-στοχοποιεί ανθρώπους για τους οποίους δεν έχει καν ολοκληρωθεί η απολογητική διαδικασία!

Συγκεκριμένα ο γνωστός αλητ..., πριν καν ολοκληρωθεί η απολογητική διαδικασία των φερομένων ως εμπλεκομένων στον ΕΑ δίνει στη δημοσιότητα μέσα από το ασφαλιτοσάιτ του το 13σέλιδο παραπεμπτικό των κατηγορουμένων το οποίο περιέχει τα προσωπικά τους δεδομένα... 

Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ όχι μόνο για τον Τριανταφυλλόπουλο αλλά και για εκείνον που του έδωσε το συγκεκριμένο δικόγραφο το οποίο προορίζεται μόνο για υπηρεσιακή χρήση και χρήση διαδίκων! Και βέβαια δεν τίθεται θέμα ότι του το έδωσε ΜΠΑΤΣΟΣ αφού οι συνήγοροι υπεράσπισης (οι μόνοι που θα μπορούσαν να το κατέχουν) κάθε άλλο παρά έχουν λόγους να του το δώσουν!

ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. για τη "διαρροή"!'

Για το original κείμενο με τα μπινελίκια στο : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1154458

πηγη http://troktiko.blogspot.com/2010/04/m_3101.html


H αστειότητα δημοσιογράφων που προφανώς δεν κάνουν καλά το ρεπορτάζ τους και ...ρουφιανεύουν συναδέλφους τους που βγάζουν πληροφορίες. Μιλάει ποιος; Ο Δ.Τρίμης που το αφεντικό της η Μ.Τεγοπούλου έχει υιοθετήσει τον Γιωτόπουλου τον ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ εγκληματία της 17Ν και της γυναίκας που σαν μέθυσος κλώτσαγε αστυνομικό και απέφυγε έλεγχο με αποτέλεσμα να κατηγορείται δικαστικά για την υπόθεση της.

Οι κύριοι και κυρίες αυτές που εκπροσωπούν μέσα τα οποία μόνο ανεξάρτητα δεν είναι αφού ελέγχονται κομματικά ή επιχειρηματικά φθάνουν σε σημείο να μιλάνε για τους δημοσιογράφους που δήθεν μεταφέρουν πληροφορίες από ανώτερους της ΕΛ.ΑΣ. Ε, αν κάνουν αστυνομικό ρεπορτάζ από που θα πάρουν πληροφορίες; Ρεπορτάζ κάνουν και προσπαθούν να βγάλουν άκρη. Δηλαδή θα κατηγορήσουμε τους δημοσιογράφους που έβγαλαν το σκάνδαλο γουτεργκειτ επειδή το "βαθύ λαρύγγι" τους χρησιμοποίησε;

Επίσης η Ματίνα Παπαχριστούδη τι δουλειά έχει και ανακατεύεται όταν δεν έχει σχέση με το ρεπορτάζ και κάνει τηλεκριτική; Η ίδια δεν μιλάει με τα επιχειρηματικά αφεντικά των καναλιών για να κάνει ρεπορτάζ; Μήπως ξεχνάει ότι εργαζόταν σε όμιλο που είχε η Γιάννα και άρα δεν κάνει να μας το παίζει.... επαναστάτρια γιατί πολύ απλά η κυρία Γιάννα έκλεισε το μαγαζί;

Όσο για τα σεξιστικά σχόλια των blogs που αναφέρουν ελπίζουμε να μην ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΑΤΟ και να εννοούν την ανάρτηση μας που λέμε ότι η Ρούπα είναι άσχημη και δεν ταιριάζει στον Μαζιώτη γιατί θα πηδηχθούμε από το παράθυρο.
Αυτό είναι σεξιστικό σχόλιο ή σατιρικό; Οι άνθρωποι προφανώς έχασαν την μπάλα και δεν πήραν χαμπάρι τι έχει γίνει. Σεξιστικό σχόλιο είναι να πούμε ότι ο Δ.Τρίμης είναι κακάσχημος(δείτε φωτο - φάτσα) και ότι εμείς είμαστε πανέμορφα μοντέλα;

Σε τελική ανάλυση κάθε δημοσιογράφος κρίνεται από το μέσο που εργάζεται και από τον ΚΟΣΜΟ και δεν θέλει μπάστακα καμία ΕΣΗΕΑ. Δηλαδή ο Τρίμης που είναι στον "Ιο" της Ελευθεροτυπίας έχει το ΘΡΑΣΟΣ να μιλάει για καταδίκες όταν μέσα από την στήλη του έχει καταδικάσει ΠΛΗΘΟΣ ανθρώπων που ΔΕΝ είχαν καμία σχέση με όσα έλεγε; Μα δεν ντρέπονται λίγο να θέλουν να γίνουν και τιμητές; Όλοι μέσα στον ίδιο βούρκο είστε. Στην λάσπη κυλίεστε και το ένα γουρούνι κατηγορεί το άλλο για βρωμιά.

Όσο για τα Blogs , οι άνθρωποι είναι τόσο proho που ζητάνε από την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει αν οι διαχειριστές είναι δημοσιογράφοι. Και ρε σαίνια που θα το καταλάβει αυτό η ΕΣΗΕΑ; Μακάρι να γίνει αλλά η παρανομία ποια είναι. Μα τι ρουφιάνοι είναι τούτοι;

Αλήτες ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι. Κορυφαίο και αληθινό σύνθημα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ" ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΧΘΗ ΠΡΙΝ Η ΡΟΥΠΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: "Οι επαναστάτες δεν απολογούνται"...

Δεν θέλει υπερασπιστές για ότι έκανε ή δεν έκανε ρε κορόιδα.

"Να λάβουν θέση, καλούν με δήλωσή τους, το εποπτικό όργανο δεοντολογίας και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, οι δημοσιογράφοι, Βαγγέλης Γέττος, (Στο Κόκκινο 105,5) , Σπύρος Γεράρδης (Στο Κόκκινο 105,5) , Μαρία Καλυβιώτου, («Αυγή), Γιώργος Κυρίτσης, ( «Αυγή») , Μαρία Λούκα(Στο Κόκκινο 105,5), Ιασωνας Παναγιωτόπουλος, (Στο Κόκκινο 105,5), Ματίνα Παπαχριστούδη («Ισοτιμία»), Κώστας Ράπτης,(Αθήνα 9,84) και Δημήτρης Τρίμης, («Ελευθεροτυπία»). Η δήλωση τους, έχει ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες γράφεται μια από ακόμα μελανή σελίδα της ελληνικής δημοσιογραφίας, καθώς εκτυλίσσεται μπροστά μας μια, συντονισμένη από την αστυνομία, όπως φαίνεται, επιχείρηση τρομοϋστερίας και ανθρωποφαγίας από μερίδα των ΜΜΕ εις βάρος των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Θεμελιώδεις αρχές δεοντολογίας του κλάδου μας, όπως ο σεβασμός στην προσωπικότητα και την ιδιωτική ζωή των πολιτών, ο σεβασμός του τεκμηρίου της αθωότητας, ο έλεγχος και η τεκμηρίωση της πληροφορίας που
μεταδίδεται παραβιάζονται κατ’ εξακολούθηση από αρκετούς δημοσιογράφους, πιθανότατα με την παρότρυνση των “πηγών” τους και των ιεραρχικά ανωτέρων τους στα Μέσα Ενημέρωσης που εργάζονται.

Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε κάποια δείγματα αυτής της πραγματικότητας, όπως η αναφορά στους χαρακτηρισμούς «τρομοκράτες» ή «εγκληματίες» ήδη από το βράδυ του Σαββάτου και ενώ η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ μιλούσε για προσαγωγές, προεξοφλώντας δικαστικές αποφάσεις, η οργανωμένη από την αστυνομία είσοδος των τηλεοπτικών συνεργείων στις οικείες των συλληφθέντων και η έκθεση του προσωπικού τους χώρου, η ενόχληση και διαπόμπευση του οικογενειακού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος, η άκριτη υιοθέτηση και αναπαραγωγή χωρίς καμία
τεκμηρίωση «διαρροών από την Αστυνομία», η απόκρυψη πληροφοριών που φωτίζουν από άλλες πλευρές την υπόθεση (όπως λ.χ. ο εμφανής τραυματισμός 2 εκ των συλληφθέντων) και βεβαίως τα σεξιστικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα blog και sites, τα οποία ακόμα και αν δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της ΕΣΗΕΑ, η Ένωση οφείλει να ελέγξει αν οι διαχειριστές τους ή οι συντάκτες τους είναι μέλη της.

Αυτά τα φαινόμενα παραβιάζουν τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, υπονομεύουν το δικαίωμα της κοινωνίας στην αξιόπιστη πληροφόρηση και ασφαλώς ουδεμία σχέση έχουν με τη θεμελιώδη αρχή της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφίας.

Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να επανακατοχυρωθούν οι δεοντολογικές αρχές που οφείλουν να διέπουν το επάγγελμά μας".


Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη λήψης αναπτυξιακών μέτρων έκρουσαν προχθές ενώπιον του κ. Προβόπουλου εκπρόσωποι περίπου 30 μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ήτοι, πλην κάποιων εξαιρέσεων, η «αφρόκρεμα» όλου του φάσματος της οικονομικής δραστηριότητας, με εξαίρεση τον τραπεζικό τομέα.

Αυτή η ταύτιση απόψεων μεταξύ τραπεζιτών και επιχειρηματιών για την κρισιμότητα της λήψης αναπτυξιακών μέτρων (βλέπε χθεσινό θέμα του euro2day.gr) αποκαλύπτει την αγωνία των συντελεστών της οικονομίας για το παραγωγικό και ανταγωνιστικό «κενό» της ελληνικής οικονομίας και την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί πλέον στην ταχεία καταπολέμηση της ύφεσης την οποία αναπόφευκτα θα προκαλέσουν τα «σταθεροποιητικά» και εισπρακτικά μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί.

Πεποίθηση, άλλωστε, των περισσότερων παραγόντων της αγοράς είναι ότι εφόσον δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε μοντέλο και να αναζωπυρώσουμε αναπτυξιακή δυναμική, το περιβόητο Πρόγραμμα Σταθερότητας μεσοπρόθεσμα είναι πιθανό ότι θα αποτύχει, δημιουργώντας πλέον στη χώρα πρόβλημα φερεγγυότητας.

Τη συνάντηση προκάλεσε ο διοικητής της ΤτΕ, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την εξωστρέφεια της τράπεζας και να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τα προσκόμματα που συναντούν οι επιχειρηματίες στην άσκηση της δραστηριότητάς τους, αλλά και τι προτείνουν.




Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κοινός τόπος μεταξύ των απόψεων που ακούστηκαν είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σειρά νέων μέτρων που αυτήν τη φορά θα έχουν σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας, καθώς τα μέχρι τώρα μέτρα είχαν καθαρά «εισπρακτικό» χαρακτήρα.


Οι επιχειρηματίες στηλίτευσαν την υπάρχουσα γραφειοκρατία, την αδυναμία των πολιτικών να αντιληφθούν τα προβλήματα, την απαξίωση των θεσμών και των οργάνων τους καθώς και τις στρεβλώσεις που υπάρχουν σε πληθώρα τομέων.


Εστίασαν δε στη μεγάλη σημασία που έχουν η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, που θα τερματίσουν τις στρεβλώσεις σε πολλούς τομείς, από τα κλειστά επαγγέλματα ως την ενέργεια και τα απορρίμματα.


Της συνάντησης είχε προηγηθεί η σύνταξη έρευνας την οποία πραγματοποιούν όλες οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης σε κοινοτικό επίπεδο, όπου οι επιχειρηματίες απάντησαν σε μια σειρά ερωτήματα αναφορικά με τις "επιπτώσεις της κρίσης στον τρόπο λειτουργίας των εταιριών που διοικούν και στις επιθυμούμενες παρεμβάσεις".


Τα συμπεράσματα της έρευνας κατέδειξαν: τη ματαίωση των επενδυτικών προγραμμάτωναπό πολλές εταιρίες, τη μεταβολή της σύνθεσης του δανεισμού με στροφή στα εταιρικά ομόλογα και την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων.


Μεταξύ άλλων, από τον χώρο της βιομηχανίας παρέστησαν οι κ. Κανελλόπουλος, Μάνεσης, Μαΐλλης, Μπήτρος και Μούτσος, από τον τουρισμό οι κ. Διβάνης και Κωνσταντακόπουλος.


Από το εμπόριο παρέστησαν οι κ. Μαρινόπουλος και Βερόπουλος, ο κ. Κυριακόπουλοςαπό τις εξορυκτικές επιχειρήσεις, ο κ. Βασιλάκης από τις αερομεταφορές, ενώ από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας παρέστησαν οι κ. Βουρλούμης και Φέσσας. 


Από τις κατασκευαστικές ήταν παρόντες οι κ. Κάμπας, Εμφιετζόγλου και Στέγγος, από την ενέργεια οι κ. Ζερβός, Μυτιληναίος, Κοπελούζος και Γιαννίτσης και από τη ναυτιλία οι κ. Κωνσταντακόπουλος, Βαφειάς, Ευγενίδης και Κούστας. 

Σε αυτήν την χώρα αν δεν ζούμε σε μια ψευδαίσθηση, δεν ζει κανείς άλλος λαός. Οι πολιτικοί αλήτες που μας κυβερνούν, ενώ μας λένε συνεχώς ψέματα, εμείς πιστεύουμε ότι νοιάζονται. Ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ δεν ονόμασε «πολιτισμικό πλεόνασμα» το γεγονός ότι οι ολυμπιακοί αγώνες προγραμματιστήκαν να στοιχίσουν 9 και ξεπέρασαν τα 22 δις €? Και είναι υπουργός και το κόμμα του κυβέρνηση, και ο πρωθυπουργός του είναι αυτός ο οποίος δεν ήξερε τίποτα για της ρεμούλας και τις μίζας το κάγκελο που γίνονταν στην κυβέρνηση του. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτός θα είναι καλύτερος και θα μας σώσει.
Ο Καραμανλής, δεινέ ψεύτικα στοιχεία στην ΕΕ και στους έλληνες, και αυτός και οι υπουργοί του.  Γιατί δεν βγήκαν τώρα να μας υπερασπιστούν στην Μέρκελ και στην Ευρώπη τώρα που μας βρίζουν? Αντιθέτως 3 εκ έλληνες τους ψηφίσαν διότι ζουν στην ψευδαίσθηση ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, όταν ήταν μητροπολίτης Θηβών, δεν τα έβαζε με τον Χριστόδουλο που μιλούσε ενάντια στην φορολογία της εκκλησίας. Τώρα και αυτός ζει στην ψευδαίσθηση που του χαρίζει ο χρυσοποίκιλτος θρόνος του, και ξέχασε τα λεγόμενα του.
Οι ΔΥ ζουν σε μια ψευδαίσθηση ότι εργάζονται, ότι παράγουν, ότι αξίζουν τα λεφτά που πληρώνονται. Οι εε, ζουν σε μια ψευδαίσθηση ότι κλέβουν για το κάλο μας, ότι προσφέρουν εργασία με 3 και 60 σε κάτι κακόμοιρους μετανάστες.
Οι αστυνομικοί μας, έχουν την ψευδαίσθηση ότι φυλούν τους πολίτες.
Οι καθηγητές μας έχουν την ψευδαίσθηση, ότι μας μορφώνουν.
Όλοι μας έχουμε μια ψευδαίσθηση, ότι εμείς κάνουμε το σωστό, ενώ οι άλλοι κάθονται.
Δεν ξέρω τι ναρκωτικό καπνίζουμε όλοι σε αυτήν την χώρα, άλλα είναι και γαμώ τα χόρτα, αφού όλοι έχουμε παραισθήσεις.
Τρίτη 13 Απριλίου 2010




Ογδόντα έξι χρόνια ιστορίας συμπληρώνει σήμερα η ΑΕΚ.

Ήταν 13 Απριλίου του 1924, όταν γεννήθηκε ο σύλλογος που για τους πολυπληθείς φίλους του παραμένει ιδέα. Και παρότι η «Ένωση» διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της «ζωής» της, αντιμετωπίζοντας προβλήματα ακόμη και για αυτή την επιβίωσή της, η προσδοκία για αναγέννηση παραμένει.

Το όραμα υλοποιήθηκε στην οδό Πατησίων από τους συνεταίρους σε κατάστημα αθλητικών ειδών Αιμίλιο Ιωνα και Κωνσταντίνο Δημόπουλο. Στις 29 Μαΐου του ίδιου χρόνου, ανήμερα της Άλωσης της Πόλης, συντάχθηκε το καταστατικό του νέου συλλόγου και στις 18 Σεπτεμβρίου 1924 το Πρωτοδικείο Αθηνών το ενέκρινε, με πρώτο πρόεδρο του νεοσύστατου συλλόγου τον Δημήτρη Σπανίδη. Αυτή ήταν μόνο η αρχή για μία πολύ όμορφη ιστορία.

Ημερομηνίες-Σταθμοί

1930: Εγκαινιάζεται το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

8/11/1931: Πρώτος τίτλος στην ιστορία της, το Κύπελλο Ελλάδας έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό (5-3 τον Άρη).

28/5/1939: Γίνεται η πρώτη ομάδα που κατακτά το νταμπλ στην Ελλάδα. Η νίκη της με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου έρχεται να προστεθεί στο πρωτάθλημα.

1957-58: Κατακτά το πρώτο της πρωτάθλημα στο μπάσκετ.

23/6/1963: Σε μπαράζ για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ μένει στην ισοπαλία (3-3 με Παναθηναϊκό) και κατακτά τον πιο... δραματικό τίτλο της ιστορίας της.

1968: Γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που παίζει στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (αντίπαλος η δανική Ακαντέμισκ).

4/4/1968: Κατακτά το Κύπελλο Κυπελλούχων στο μπάσκετ νικώντας τη Σλάβια Πράγας μπροστά σε 80.000 και πλέον φιλάθλους στο «Καλλιμάρμαρο», επίδοση που αποτελεί μέχρι και σήμερα παγκόσμιο ρεκόρ.

1974: Ο Λουκάς Μπάρλος αναλαμβάνει την προεδρία της. Επί των ημερών του η ΑΕΚ θα κατακτήσει αρκετούς τίτλους, θα κάνει ευρωπαϊκές πορείες, θα ολοκληρωθούν τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

16/3/1976: Με δύο γκολ του Μαύρου κι ένα του Παπαϊωάννου (3-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση) και δύο αποκρούσεις του Χρηστίδη στα πέναλτι η ΑΕΚ αποκλείει την ΚΠΡ και προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

1977-78: Η ΑΕΚ κατακτά το δεύτερο νταμπλ της ιστορίας της.

13/9/78: Η ευρύτερη ευρωπαϊκή νίκη της, το 6-1 επί της Πόρτο.

1988: Αναλαμβάνει προπονητής ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Υπό την καθοδήγησή του η ΑΕΚ επιστρέφει στους τίτλους και κατακτά τέσσερα πρωταθλήματα, το 1989, το 1992, το 1993 και το 1994.

24/8/1994: Με τη νίκη στη Γλασκώβη (1-0 τη Ρέιντζερς) προκρίνεται για πρώτη φορά σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ.

7/4/1999: Σε μια απόφαση καρδιάς η ΑΕΚ σπάει το εμπάργκο του ΝΑΤΟ και ταξιδεύει στην εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία για φιλικό με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι.

11/4/2000: Δεύτερο Κυπελλούχων στο μπάσκετ (Σαπόρτα Καπ) με νίκη επί της Κίντερ Μπολόνια.

2003: Ολοκληρώνεται η κατεδάφιση του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, μια λανθασμένη απόφαση από τον τότε πρόεδρο, Γιάννη Γρανίτσα.

Η τροπαιοθήκη

Σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένους τους τίτλους και τις σπουδαιότερες διακρίσεις της ΑΕΚ σε ομαδικά σπορ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (27)

11 πρωταθλήματα: 1939, 1940, 1963, 1968, 1971, 1978, 1979, 1989, 1992, 1993, 1994
13 Κύπελλα: 1932, 1939, 1949, 1950, 1956, 1964, 1966, 1978, 1983, 1996, 1997, 2000, 2002
1 Λιγκ Καπ: 1990
2 Σούπερ Καπ: 1989, 1996

ΜΠΑΣΚΕΤ (13)

2 Κυπελλούχων Ευρώπης: 1968, 2000
8 πρωταθλήματα: 1958, 1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970, 2002
3 Κύπελλα: 1981, 2000, 2001

ΧΑΝΤΜΠΟΛ (1)

1 Κύπελλο: 2009

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ημιτελικά: 1976-77 (ΟΥΕΦΑ)
Προημιτελικά: 1968-69 (Πρωταθλητριών), 1996-97, 1997-98 (Κυπελλούχων)

ΜΠΑΣΚΕΤ


Τελικός Ευρωλίγκας: 1998
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου φτάνουν τις 550.000, ή το 50% του συνόλου

Οι μόνιμοι υπάλληλοι πλησιάζουν τις 450.000 (συμπεριλαμβανομένου και του στρατιωτικού προσωπικού) ενώ οι υπόλοιποι προσλήφθηκαν με διάφορες δικαιολογίες και με διάφορες μορφές εργασίας. Ο αριθμός του συνολικού αριθμού των απασχολουμένων στο Δημόσιο προακαλεί ίλιγγο και δικαιολογεί τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι κυμαίνονται γύρω στο 40% του συνόλου, ενώ οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ξεπερνούν το 50%.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, συνολικά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα ανέρχονται σε 1.098.117 άτομα. Από αυτούς:

Μόνιμοι υπάλληλοι είναι 268.832 εργαζόμενοι, το 24,5%.

Αν στους μόνιμους συνυπολογιστεί και το στρατιωτικό προσωπικό (177.600), ο συνολικός αριθμός τους φθάνει τα 446.432 άτομα, ή ποσοστό 40,7% του συνόλου.

Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ανέρχονται σε 101.685, ή ποσοστό 9,3% του συνόλου.

Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου φτάνουν τις 550.000, ή το 50% του συνόλου.

άντε βρε και εις ανώτερά.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=27101190
Δευτέρα 12 Απριλίου 2010


Ενας συνανθρωπός μας χρειάζεται επειγόντως αίμα μονάδα Β Ρέζους ή 0 Ρέζους Αρνητικό λόγω επιπλοκής ύστερα από πολύωρης επέμβασης ανοιχτής καρδιάς. Οποιος έχει αυτή την ομάδα και μπορεί να δώσει παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τον Κο Ανδρέα Παπαδημητρίου στο τηλ 6945218442
Όλοι μας, είτε ανήκουμε σε επιχειρηματικούς ομίλους, είτε σε μαγαζάκια, και δίνουμε για κάτι λεφτά, θέλουμε κάτι πίσω.

Έτσι και οι ξένοι, είτε εταιρείες, είτε άτομα, είτε κράτη που δίνουν, θέλουν και κάτι πίσω. Ορισμένοι δίνουν 5 και θέλουν 6 πίσω. Άλλοι πάλι δίνουν 5 και θέλουν πίσω δικαιώματα. Όπως και να έχει όμως αυτοί θα πάρουν πίσω κάτι. Με εμάς τι γίνεται. Με όλους τους έλληνες που έχουν δώσει τόσα λεφτά στο ελληνικό κράτος, και τα καρπώθηκαν οι γνωστοί νταβατζηδες, δεν πρέπει να πάρουν και αυτοί κάτι πίσω?

Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να πάρει πίσω, ο Έλληνας, είναι μια αλλαγή στην νοοτροπία όλων μας, και την αξιοπρέπεια του. Βέβαια, πόση αξιοπρέπεια μπορεί να έχει ένας ζητιάνος? Νομίζω λίγο πολύ, όλοι μας έχουμε μια αξιοπρέπεια.

Αυτή η αξιοπρέπεια είναι που πρέπει να επιστραφεί. Αξιοπρέπεια δεν είναι μόνο αν η Ρόδος και τα Ίμια είναι ελληνικά, αξιοπρέπεια, είναι να μην παρακαλούν όλοι αυτοί να γίνουν ΔΥ σε ένα κράτος που δεν μπορεί να συντηρήσει άλλους ΔΥ, αδιαφορώντας στο αν ο γείτονας μπορεί να καλύψει το μισθό. Αξιοπρέπεια είναι ο εε, να μην κάνει μια εκδήλωση στην Μύκονο, να κλέβει το κράτος, και να λαδώνει έναν ΔΥ και το 3 εκ€ πρόστιμο, να μετατρέπετε σε 3 €.

Αξιοπρέπεια είναι ο ΙΥ να αμείβεται και να παράγει όσο μπορεί μια οικονομία και μια επιχείρηση. Αξιοπρέπεια είναι ο πολίτικος να μάθει και να διαχειρίζεται τους ανθρώπους και το χρήμα του πόστου του, όπως ακριβώς αν ήταν δικά του χρήματα. Αξιοπρέπεια είναι ο συνδικαλιστής να επιδιώκει να βελτιώσει την ζωή του εργαζομένου, και όχι να απαιτεί βελτίωση προσωπική ή απαιτεί παράλογα πράγματα, όπως οι 16 μισθοί των ΔΥ της βουλής.

Το κακό είναι ότι ως έλληνες, κάνουμε όλα τα παραπάνω. Έχουμε χάσει την αξιοπρέπεια μας. Διότι αν η γνωριμία με τον εαυτό μας είναι αρχή της ανθρώπινης σοφίας, τότε ο Έλληνας δεν θα ζητούσε όλα αυτά τα παράλογα αιτήματα, θα είχε λίγη αξιοπρέπεια.

Αν αλλάξουμε, και αρχίσουμε να φερόμαστε αξιοπρεπώς, πολλά θα βελτιωθούν. Όπως ακριβώς το σώμα, όταν στερηθεί της ψυχής, πεθαίνει, έτσι και το κράτος, όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη, οικογένεια και αξιοπρέπεια, διαλύεται.

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου