Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Σάββατο 15 Μαΐου 2010


Ο όρκος του Ιπποκράτη είναι ο όρκος που λαμβάνεται από ιατρούς και αναφέρεται στην ηθική εξάσκηση της ιατρικήςΟ αρχικός όρκος


Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε. Ἡγήσασθαι μὲν τὸν διδάξαντά με τὴν τέχνην ταύτην ἴσα γενέτῃσιν ἐμοῖσι, καὶ βίου κοινώσασθαι, καὶ χρεῶν χρηίζοντι μετάδοσιν ποιήσασθαι, καὶ γένος τὸ ἐξ ωὐτέου ἀδελφοῖς ἴσον ἐπικρινέειν ἄῤῥεσι, καὶ διδάξειν τὴν τέχνην ταύτην, ἢν χρηίζωσι μανθάνειν, ἄνευ μισθοῦ καὶ ξυγγραφῆς, παραγγελίης τε καὶ ἀκροήσιος καὶ τῆς λοιπῆς ἁπάσης μαθήσιος μετάδοσιν ποιήσασθαι υἱοῖσί τε ἐμοῖσι, καὶ τοῖσι τοῦ ἐμὲ διδάξαντος, καὶ μαθηταῖσι συγγεγραμμένοισί τε καὶ ὡρκισμένοις νόμῳ ἰητρικῷ, ἄλλῳ δὲ οὐδενί. Διαιτήμασί τε χρήσομαι ἐπ' ὠφελείῃ καμνόντων κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν, ἐπὶ δηλήσει δὲ καὶ ἀδικίῃ εἴρξειν. Οὐ δώσω δὲ οὐδὲ φάρμακον οὐδενὶ αἰτηθεὶς θανάσιμον, οὐδὲ ὑφηγήσομαι ξυμβουλίην τοιήνδε. Ὁμοίως δὲ οὐδὲ γυναικὶ πεσσὸν φθόριον δώσω. Ἁγνῶς δὲ καὶ ὁσίως διατηρήσω βίον τὸν ἐμὸν καὶ τέχνην τὴν ἐμήν. Οὐ τεμέω δὲ οὐδὲ μὴν λιθιῶντας, ἐκχωρήσω δὲ ἐργάτῃσιν ἀνδράσι πρήξιος τῆσδε. Ἐς οἰκίας δὲ ὁκόσας ἂν ἐσίω, ἐσελεύσομαι ἐπ' ὠφελείῃ καμνόντων, ἐκτὸς ἐὼν πάσης ἀδικίης ἑκουσίης καὶ φθορίης, τῆς τε ἄλλης καὶ ἀφροδισίων ἔργων ἐπί τε γυναικείων σωμάτων καὶ ἀνδρῴων, ἐλευθέρων τε καὶ δούλων. Ἃ δ' ἂν ἐν θεραπείῃ ἢ ἴδω, ἢ ἀκούσω, ἢ καὶ ἄνευ θεραπηίης κατὰ βίον ἀνθρώπων, ἃ μὴ χρή ποτε ἐκλαλέεσθαι ἔξω, σιγήσομαι, ἄῤῥητα ἡγεύμενος εἶναι τὰ τοιαῦτα. Ὅρκον μὲν οὖν μοι τόνδε ἐπιτελέα ποιέοντι, καὶ μὴ ξυγχέοντι, εἴη ἐπαύρασθαι καὶ βίου καὶ τέχνης δοξαζομένῳ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ἐς τὸν αἰεὶ χρόνον. παραβαίνοντι δὲ καὶ ἐπιορκοῦντι, τἀναντία τουτέων.
[Επεξεργασία]Μεταφρασμένος όρκος


Ορκίζομαι στο θεό Απόλλωνα τον ιατρό και στο θεό Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και επικαλούμενος τη μαρτυρία όλων των θεών ότι θα εκτελέσω κατά τη δύναμη και την κρίση μου τον όρκο αυτόν και τη συμφωνία αυτή. Να θεωρώ τον διδάσκαλό μου της ιατρικής τέχνης ίσο με τους γονείς μου και την κοινωνό του βίου μου. Και όταν χρειάζεται χρήματα να μοιράζομαι μαζί του τα δικά μου. Να θεωρώ την οικογένειά του αδέλφια μου και να τους διδάσκω αυτήν την τέχνη αν θέλουν να την μάθουν χωρίς δίδακτρα ή άλλη συμφωνία. Να μεταδίδω τους κανόνες ηθικής, την προφορική διδασκαλία και όλες τις άλλες ιατρικές γνώσεις στους γιους μου, στους γιους του δασκάλου μου και στους εγγεγραμμένους μαθητές που πήραν τον ιατρικό όρκο, αλλά σε κανέναν άλλο. Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω. Ούτε θα δίνω θανατηφόρο φάρμακο σε κάποιον που θα μου το ζητήσει, ούτε θα του κάνω μια τέτοια υπόδειξη. Παρομοίως, δεν θα εμπιστευτώ σε έγκυο μέσο που προκαλεί έκτρωση. Θα διατηρώ αγνή και άσπιλη και τη ζωή και την τέχνη μου. Δεν θα χρησιμοποιώ νυστέρι ούτε σε αυτούς που πάσχουν από λιθίαση, αλλά θα παραχωρώ την εργασία αυτή στους ειδικούς της τέχνης. Σε όσα σπίτια πηγαίνω, θα μπαίνω για να βοηθήσω τους ασθενείς και θα απέχω από οποιαδήποτε εσκεμμένη βλάβη και φθορά, και ιδίως από γενετήσιες πράξεις με άνδρες και γυναίκες, ελεύθερους και δούλους. Και όσα τυχόν βλέπω ή ακούω κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή και πέρα από τις επαγγελματικές μου ασχολίες στην καθημερινή μου ζωή, αυτά που δεν πρέπει να μαθευτούν παραέξω δεν θα τα κοινοποιώ, θεωρώντας τα θέματα αυτά μυστικά. Αν τηρώ τον όρκο αυτό και δεν τον παραβώ, ας χαίρω πάντοτε υπολήψεως ανάμεσα στους ανθρώπους



Αυτά είναι τα ονόματα των γιατρών φοροφυγάδων του Κολωνακίου. Διαπιστώθηκαν ουσιαστικές παραβάσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης σε 57 γιατρούς, των οποίων τα ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο.

















πηγη http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_6418.html



























































"Καλησπέρα σας, θα σας παρακαλέσω πολύ να αναρτήσεται μια ανακοίνωση για την ανάγκη αιμοπεταλίων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στο όνομα Μπαλτάς, μόνο με ομάδα αίματος Α+ μπορούν να δώσουν, Όσοι θέλουν να βοηθήσουν θα ενημερωθούν απο το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείο, την Δευτέρα το πρωϊ"
Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η βασική αρχή του ποινικού δικαίου είναι αυτή η φράση, "Κανένα έγκλημα και καμία ποινή χωρίς νόμο". Δηλαδή για να το κάνουμε λιανά, αν σήμερα αποφασιστεί να απαγορευτεί το σουβλάκι, δεν μπορεί να πάνε φυλακή όσοι Έλληνες έτρωγαν σουβλάκι, πριν απαγορευτεί. Αυτή είναι η μία άποψη και αυτό είναι αυτό που λέει ο Καστανίδης. Όμως εμείς λέμε ότι π.χ για φοροδιαφυγή ή για κάποιο ποινικό αδίκημα, μπορεί να υπάρχει αναδρομική ισχύ, εφόσον υπάρχει ο νόμος. Γιατί η απιστία, η φοροδιαφυγή, η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος υπήρχαν και υπάρχουν ως κατηγορίες.



Δηλαδή έκλεψε ένας πολιτικός πριν από 20 χρόνια; Φυλακή
Έκλεψε πριν από 10 χρόνια; Φυλακή
Τετάρτη 12 Μαΐου 2010


Τα φασιστοειδή του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαν να κλείνουν λιμάνια και επιχειρήσεις, να σπάνε μαγαζιά και πανεπιστημιακά ιδρύματα, να δέρνουν και να σκοτώνουν καταστηματάρχες και εργαζόμενους που θέλουν να δουλέψουν, εάν δεν είχαν ισχυρή κάλυψη, όχι μόνο από τα αντίστοιχα κόμματα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την εκτελεστική εξουσία και την δικαιοσύνη, κάτι που αποδεικνύει ότι τα φασιστικά αυτά τάγματα εφόδου και οι προστάτες τους αποτελούν κομμάτια του ίδιου βαθέως αντιδημοκρατικού καθεστώτος.
Δείτε ποιοι είναι οι προστάτες τους και πως παρεμβαίνουν εξωθεσμικά και παράνομα για την προστασία των ψευτοαναρχικών πλιατσικολόγων:
Ο πρώην ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ υφυπουργός ψευδοπροστασίας του πολίτη κ. Βούγιας, παρεμβαίνει εξωθεσμικά για να απελευθερώσει συλληφθέντες με μολότοφ, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο ΄΄ επαναστάτης ΄΄ γιός του επίσης ΄΄ επαναστάτη ΄΄ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη.
http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/12/o-boygias-afhnei-elefthera-ta-paidia-toy-boylefth-toy-syriza-koy.html
Ο φίλος των αναρχικών ΄΄ -κατά δήλωση του- υπουργός ψευδοπροστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης, αφήνει ελεύθερους ψευτοαριστερούς που επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς ή και χειροδίκησαν εναντίων τους και κατακεραυνώνει τους αστυνομικούς γιατί τους κυνήγησαν!!!
http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/10/530221.html
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κουράκης με εκλεκτά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, υποστηρίζει σε δίκη, τα φοιτητικά τάγματα εφόδου που χειροδίκησαν εναντίων άλλου ακαδημαϊκού και κατέστρεψαν δημόσια περιουσία (έχτισαν την είσοδο του γραφείου του αντιπρύτανη), με αποτέλεσμα το δικαστήριο να βγάλει την εξής μοναδική αθωωτική απόφαση.
Ο εισαγγελέας της έδρας διαπίστωσε μεν ότι «τα αδικήματα της άσκησης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης φαίνεται από τις καταθέσεις και τα στοιχεία της δικογραφίας ότι έχουν αντικειμενικά διαπραχθεί». Παρόλα αυτά οι έξι «χτίστες» αθωώθηκαν γιατί λέει «τελούσαν υπό νομική πλάνη, θεωρώντας ότι στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας αντίστοιχες ενέργειες καταγράφονται συχνά».
http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/11/535726.html

Ο ΄΄ λαοπρόβλητος ΄΄ δήμαρχος Ηρακλείου, απαιτεί και επιτυγχάνει την απελευθέρωση δύο πλιατσικολόγων νεοαριστερών που είχαν συλληφθεί την ημέρα διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδα-Ισραήλ
http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/05/ypothalpsh-egklhmatia-apo-politika-proswpa-moygga-ta-mme.html
Σε οποιαδήποτε αστική δημοκρατία όπου λειτουργούν οι θεσμοί, οι παράνομες και εξωθερμικές παρεμβάσεις υπέρ συλληφθέντων θα είχαν ως αποτέλεσμα την δίωξη των αξιωματούχων που την διέταξαν και την κατακραυγή των ΜΜΕ.
Αυτά βέβαια συμβαίνουν για τους κουτόφραγκους στις Δυτικές Αστικές Δημοκρατίες. Εμείς εδώ έχουμε τους τοπικούς φεουδάρχες, οι οποίοι κάνουν ότι θέλουν, ενώ παράλληλα μας λένε πόσο περήφανοι πρέπει να νιώθουμε που είμαστε απόγονοι του Περικλή...
Στην νοτιοβαλκανική μπανανία μας, οι Παπανδρέου, ΝΔ του Σαμαρά, KKE, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, κουκουλοφόροι είναι όλοι μέρος του ίδιου αντιευρωπαϊκού ψευδοπολυκομματικού καθεστώτος, που κοροϊδεύει και καταστρέφει τον Ελληνικό λαό. Πηγή http://liberalcreta.pblogs.gr/


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΜΑ

1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
2. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ πχ 200
3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 8
4. ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10ΕΤΙΑΣ
5. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΤΡΑ
6. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ,ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ
7. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ ,Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
8. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ,ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ.Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ
9. ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ(ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ) ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
10. ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
πηγηManosmv


Αφού το καθεστώς έχει σαμποτάρει κάθε επένδυση φιλοδυτικού κεφαλαίου εδώ και χρόνια ώστε να οδηγήσει την χώρα συνειδητά -μακριά από το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι- στην οικονομική εξαθλίωση και στον αντιευρωπαϊσμό -απαραίτητη προϋπόθεση για να αγοράσουν φτηνά οι Ρωσοκινεζοσιτες φασίστες- και με την σύμφωνη γνώμη της κεντροαριστερής και της ψευτοπατριωτικής συνιστώσας του αντιευρωπαϊκού ψευδοπολυκομματικού δοσιλογικού καθεστώτος των Ρωσοκινεζοτσολιάδων..
http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/05/o-syriza-heri-heri-me-ton-karatzaferh-se-antiefrwpa-smo-kai-rwso.html
Το καθεστώς αναγγέλλει την πρόσδεση της χώρας στον Ρωσοκινεζοσιιτικό νεοναζιστικό άξονα και ταυτόχρονα ξεκινάει πολιτικές εκκαθαρίσεις με πρόσχημα την διαφθορά.
Η ομιλία του Πρωθυπουργού στο ΣΕΒ ήταν αποκαλυπτική
όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, έχουν ήδη προηγηθεί επαφές για επενδύσεις από αραβικές χώρες, όπως το Άμπου Ντάμπι, το Κατάρ και η Λιβύη καθώς και από τα λεγόμενα BRIC. Μας ενδιαφέρουν κοινοπραξίες και συνεργασίες, σημείωσε ο πρωθυπουργός
Όπου BRIC=Brazil, Russia, India, China ...;.
παράλληλα ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε παρεμβάσεις για τη δήμευση περιουσιών υπαλλήλων και πολιτικών προσώπων που βρέθηκαν να κατέχουν παράνομα δημόσιο χρήμα ή προϊόντα διαφθορά
Για όσους δεν το κατάλαβαν αρχίζει η φασιστική εκκαθάριση των φιλοευρωπαιων πολιτικών, καθώς οι διώξεις θα είναι φυσικά επιλεκτικότατες.
Κανείς δεν θα ασχοληθεί με τις μίζες της Siemens που πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν θα ασχοληθεί με την παραχώρηση των ορυχείων Κασσάνδρας στον Μπόμπολα, καθώς και στις απευθείας αναθέσεις και στην παραχώρηση του Καραϊσκάκη στον πρώην πράκτορα της Stazi Κόκκαλη.
Οι αρχι - διεφθαρμένοι δοσίλογοι θα κάνουν ''κάθαρση'' με επιλεκτικά ή και στημένα σκάνδαλα εναντίων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών ....
Η Ελλάδα γίνεται μια ναζιστική χώρα και ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τίποτα...
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1683800
Όποιος κατάλαβε - κατάλαβε και όποιος δεν κατάλαβε θα καταλάβει... σύντομα Πηγή http://liberalcreta.pblogs.gr/

Άγνωστη είναι η τύχη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος εφοριακού της Α΄ Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, η οποία εξασφάλιζε πλαστογραφημένες φορολογικές ενημερότητες για εκλεκτούς της! Τα μεγάλα μέσα φαίνεται ότι έπεσαν και στην περίπτωση αυτή, η οποία απασχολεί την υπηρεσία εδώ και τέσσερις μήνες περίπου.
Η εν λόγω εφοριακός χρησιμοποιούσε τους κωδικούς άλλων συναδέλφων της για να εισέρχεται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών, πλαστογραφούσε ακόμη και τις υπογραφές τους και έτσι συναλλασσόμενοι με οφειλές έφευγαν ως κύριοι από την Εφορία, αφού είχαν φορολογική ενημερότητα.
Όταν η απάτη αυτή αποκαλύφθηκε η εν λόγω υπάλληλος παραπέμφθηκε σε ένορκη διοικητική εξέταση και συνάμα άλλαξε αντικείμενο στο χώρο εργασίας της.
Τώρα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντί να τιμωρηθεί αναβαθμίζεται, αφού μετακινείται στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, σε μία υπηρεσία που έχει την ευθύνη των Ανώνυμων Εταιριών!
Μία από τις υποθέσεις που χειρίστηκε στα Γιάννινα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς ο συναλλασσόμενος εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα παρότι οι οφειλές του ξεπερνούσαν τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος δεν κατάγεται από την περιοχή, αλλά από πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσιάζονταν ως χρηματιστής και έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι με την ιδιότητα αυτή είχε καταφέρει να αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά από κατοίκους των Ιωαννίνων με την υπόσχεση ότι θα τα επενδύσει στο χρηματιστήριο.
Σε μία περίοδο λοιπόν όπου γίνεται πολύς λόγος για διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς είναι περίεργο αν θα υπάρξει υπεύθυνος και ποιος να δικαιολογήσει την υπόθεση αυτή....















Πρέπει να δουμε αυτήν την κρίση, με ποιο ουδέτερο μάτι. 

1. Καταργήθηκε η συνθήκη της Λισσαβόνας

2. Καταργήθηκε η συνθήκη του Μάαστριχτ

3. Αναδείχτηκαν οι εθνικές αγκυλώσεις της εκάστωτε χώρας. 

4. Αναδείχτηκε η έλλειψη πραγματικού ρόλου της ΕΚΤ

5. Αναδείχτηκε η γερμανική αλαζονεία. 

6. Αναδείχτηκε η Αμερικανική υπεροπλία και ηγεμονία. 

7. Αναδείχτηκε η διαφορετικότητα σε στόχων και σκοπών εντος της ΕΕ. 

8. Αναδείχτηκε η έλλειψη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη. 

9. Αναδείχτηκε η έλλειψη ενός πολιτικού ηγέτη. 

10. Αναδείχτηκαν οι συμμαχίες και οι υποτελείς. 

11. Αναδείχτηκε η ευστροφία της Γαλλίας. 

12. Αναδείχτηκε το μπατηριλίκη της Γαλλίας. 

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, άλλα τα παραπάνω νομίζω ότι μπορούν να δώσουν μια εικόνα της κατάστασης που έφτασε η ΕΕ.
Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Το άκουσα πριν λίγο σε ραδιόφωνο της Λάρισας (TRT) από ακροατές, εκνευρίστηκα και τα γράφω να ξεθυμάνω.
Ο προαστιακός Λάρισα-Θεσσαλονίκη συνδέει τη Λάρισα με τους Νέους Πόρους και τον Πλαταμώνα σε 20 και 25 λεπτά αντίστοιχα. Ο χρόνος που χρειάζεται να πας με το αυτοκίνητο είναι διπλάσιος ή και πολύ περισσότερο αν μπλοκάρουν τα Τέμπη.
Το εισιτήριο κοστίζει πήγαινε –έλα 4 ευρώ(!) και αν είσαι άνω των 60 ή κάτω των 20 ή φοιτητής 3 ευρώ(!). Αν πας με το αυτοκίνητο σου τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν ούτε για διόδια.
Την Κυριακή λοιπόν όπως και κάθε Κυριακή χιλιάδες Λαρισαίοι πάνε για μπάνιο στα δύο αυτά θέρετρα.
Σε ένα από τα τραίνα τα απογευματινά από Πλαταμώνα προς Λάρισα ανεβαίνουν περίπου 400 άτομα (κυρίως νεαροί). Έλεγχος εισιτηρίων στο τραίνο ανύπαρκτος.
Στον σταθμό Λάρισας υπάρχουν ακυρωτικά μηχανήματα. Πόσοι ακύρωσαν τα εισιτήρια τους; Ούτε ένας!! Τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ (γαϊδούρια πρέπει να πω) διαβάζουν εφημερίδα και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή που κανείς δεν ακυρώνει το εισιτήριο του.
Στην συνέχεια στον σταθμό τηλεφωνεί άλλος ακροατής ο οποίος καταγγέλλει ότι αυτό είναι μόνιμο φαινόμενο και ότι κάποιος με ένα εισιτήριο κάνει όλο το καλοκαίρι μπάνιο. 

Έτσι εξηγείται άλλωστε ότι ο προαστιακός είναι γεμάτος κάθε μέρα.
Μετά τηλεφωνεί στον σταθμό εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ Λάρισας (ιδιωτική επιχείρηση) ο οποίος καταγγέλλει ότι όλα αυτά είναι γνωστά ,αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό για το ΚΤΕΛ και ότι τηλεφώνησαν στον αρμόδιο (υπεύθυνο κίνησης) στη Λάρισα ο οποίος δήλωσε …αναρμόδιος! 

Και μετά εσύ κορόιδο Έλληνα πλήρωνε τα ελλείμματα του ΟΣΕ!
Γιώργο αν δεν καταργήσεις την μονιμότητα τώρα το μπορδέλο αυτό δεν γίνεται κράτος!

Συγγνώμη που το βλέπω, ίσως και λάθος, αλλά μήπως η ΕΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ξευτίλα?

τα 500 δις προέρχονται από την ιδία την ΕΕ, τα λοιπά 250? δεν προέρχονται από το ΔΝΤ, δηλαδή κυρίως τους αμερικανούς? Τι δουλειά έχουν οι αμερικανοί να ανακατευτούν σε ξένο κράτος? δηλαδή μήπως η αμερικανοί έσωσαν την ΕΕ? λέω μήπως? Άσε που πήραν και 200 τηλέφωνα την βλαμμένη τη Μέρκελ, για να καταλάβει ότι όλη αυτή η κατάσταση δεν είναι απλή τσιγκολελέτα.

Προσηλωμένη σε εγωισμούς το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να διαλύσει την ένωση. Και το κατάφερε. Ξύπνησε μετά από τηλεφώνημα του Ομπάμα, και αφού πρόβλημα χτύπησε είδη και την Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία.
Κυριακή 9 Μαΐου 2010
" Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι καιροί είναι δύσκολοι.

Γι αυτό κι εμείς προσφέρουμε σε ένα τυχερό ζευγάρι την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να σκεφτεί, με παραδοσιακή κυκλαδίτικη φιλοξενία στο οικογενειακό ξενοδοχείο Μαντό στην γραφική Νάουσσα της Πάρου.



Ο φίλος/η που θα κερδίσει το διαγωνισμό Μαΐου λοιπόν μπορεί κατόπιν συνεννοήσεως με τους ιδιοκτήτες να πάρει το έτερον ήμισυ, ένα φίλο ή μια φίλη, ένα συγγενή ή όποιον θέλει βρε αδελφέ και να περάσει ένα μαγευτικό διήμερο σε ένα μαγευτικό νησί, όπως είναι η Πάρος.

Η προσφορά ισχύει για τον Ιούνιο μόνο, γι αυτό έχετε το νου σας τέλος του μηνός, μιας και μπορεί να είστε εσείς ο τυχερός νικητής...

Αναμένουμε τη συμμετοχή σας! http://forum.emallers.com/viewtopic.php?f=20&t=143


παιδιά μόνο έτσι βλέπω να πηγαίνω διακοπές φέτος.

Με την φράση «αντιμετωπίζουμε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και έχουμε αντιληφθεί όλοι ότι η κατάσταση είναι σοβαρή», ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου των ηγετών της ευρωζώνης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Με συνοπτικές διαδικασίες οι 16 ηγέτες της ευρωζώνης σφράγισαν την βοήθεια προς την Ελλάδα ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ με την πρώτη δόση να αναμένεται στα μέσα Μαΐου. Αντιθέτως, οι διαβουλεύσεις για το μέλλον του ευρώ ήταν μαραθώνιες και οι ηγέτες ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΚΤ για τις εξελίξεις στις αγορές. 

Ο Χ. Βαν Ρομπέι ανακοίνωσε ότι η κατάσταση χρήζει δραστικών μέτρων και για αυτό το λόγο θα συνεδριάσει εκτάκτως το συμβούλιο του Ecofin την Κυριακή, δέκα μόλις μέρες πριν την κανονική του συνεδρίαση, για να εγκρίνει μια σειρά από μέτρα που αλλάζουν ουσιαστικά την συνθήκη του Μάαστριχτ. 

Ο κ. Ρομπέι ανακοίνωσε ότι πλέον η δημοσιονομική εξυγίανση είναι η πρώτη προτεραιότητα και ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να επιταχύνουν την δημοσιονομική τους εξυγίανση, ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση. 

Μέχρι το τέλος Ιουνίου η Κομισιόν θα ελέγξει την πορεία όλων των χωρών. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου άφησε να εννοηθεί ότι αναμένονται ανακοινώσεις και από την ΕΚΤ αφού δήλωσε ότι όλα τα ευρωπαϊκά όργανα θα χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στην διάθεση τους για να διασφαλίσουν την σταθερότητα του ευρώ.
Επιπλέον οι 16 δεσμεύθηκαν ότι : 

1. Λόγω των ειδικών συνθηκών, η Κομισιόν θα προτείνει μηχανισμό στήριξης κατά των κρίσεων που θα παρουσιαστεί στο έκτακτο Ecofin της Κυριακής. 

2. Πρέπει να υπάρξει σύσφιξη της οικονομικής διακυβέρνησης και εποπτείας ιδιαίτερα στην ανταγωνιστικότητα, σύσφιξη του Συμφώνου Σταθερότητας και αυστηρότερα κριτήρια επιτήρησης. Επίσπευση της δημιουργίας ομάδων εργασίας-εποπτείας 

3. Θα επισπευθεί η υιοθέτηση μέτρων κατά της κερδοσκοπίας καθώς και η νομοθετική ρύθμιση στην παρακολούθηση των αγορών αλλά και των οίκων αξιολόγησης . Οι τελικές προτάσεις αναμένεται να παρουσιαστούν στην σύνοδο κορυφής του Ιουνίου. 

Την υπόσχεση για πλήρη στήριξη της Ελλάδας επανέλαβε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο που δήλωσε ότι την Τετάρτη η Επιτροπή θα είναι έτοιμη να ανακοινώσει της προτάσεις της για σύσφιξη των δημοσιονομικών κανόνων στην ΕΕ. 

Φήμες για καταλυτική παρέμβαση από ΕΚΤ για ομόλογα-τράπεζες

Εν τω μεταξύ, φήμες κυκλοφορούν από την Παρασκευή στα trading desks, σύμφωνα με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα (ενδεχομένως και εντός του σαββατοκύριακου) τη δημιουργία fascility ύψους 650 δισ. - 1 τρις. ευρώ για τις τράπεζες, με στόχο και την αποκλιμάκωση των πιέσεων στην αγορά των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων. 

Αν και η φήμη δεν επιβεβαιώθηκε στο Eurogroup της Παρασκευής, εντούτοις οδήγησε στην ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου. 


Γ. Παπανδρέου: Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για τη σταθερότητα

«Με αυτή τη συνάντηση Κορυφής, με την απόφασή μας οι χώρες της Ευρωζώνης έδειξαν ότι στέκονται με αποφασιστικότητα δίπλα μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου μετά την ολοκλήρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. 

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η εκταμίευση του δανείου των 110 δισ. ευρώ που εξασφαλίσαμε από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, πόροι που όπως τόνισε «θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε χωρίς την καθημερινή αβεβαιότητα των διεθνών αγορών το πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης της οικονομίας μας. 

«Όμως η συνάντηση έδειξε και κάτι παραπάνω. Η ανάγκη να θωρακίσουμε την ευρωζώνη δεν σχετίζεται μόνο με τα προβλήματα της Ελλάδας, το ζήτημα είναι πολύ ευρύτερο και αφορά το σύνολο της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου. 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι με τις αποφάσεις που λήφθησαν «δείξαμε ότι θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα του κοινού μας νομίσματος, τη σταθερότητα της Ευρώπης». 

Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι οι αποφάσεις αυτές «δείχνουν ότι θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να μην αφήσουμε ανεξέλεγκτη τη διεθνή κερδοσκοπία στις αγορές, για να βγάλουμε την Ευρώπη από την κρίση και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας και τελικά να διασφαλίσουμε και δουλειές και σιγουριά για όλους τους πολίτες μας». 

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι εδώ και επτά μήνες η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τον ελληνικό λαό έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. 

Τόνισε δε ότι αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση απέδειξε και αποδεικνύει κάθε μέρα την αποφασιστικότητά της να τολμήσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, να μειώσει τα μεγάλα ελλείμματα, να ελέγξει το χρέος, να δημιουργήσει τη βάση για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία που παράγει επενδύσεις, δουλειές και πλούτο για όλους του Έλληνες, να φέρει τη διαφάνεια στην κοινωνία και την πολιτική ζωή. 

Όλες τις «μεγάλες» και «απαραίτητες» αλλαγές, όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Παπανδρέου «για την Ελλάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε, για την Ελλάδα του αύριο». 

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, απαραίτητες όμως για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία και την καταστροφή», επισήμανε ο πρωθυπουργός. 

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου