Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010


Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει: 

- Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;
Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει: 
- Δεν είμαι σίγουρη.
- Τότε, λέει ο Άγιος Πέτρος, θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις.

Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα. 

Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο. Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλάγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. 

Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει: 

- Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση.

Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση. Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς. 

Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά: 
- Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν.

Και ο Διάβολος της απαντά: 
- Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!
Ερωτήματα προκαλούν οι εγκρίσεις νέων εκπομπών στην ΕΡΤ από το προσωρινό συμβούλιο της εταιρίας, το οποίοι – όπως σημειώνουν έγκυροι νομικοί – δεν έχει νομική υπόσταση. Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί και το κόστος των εκπομπών αυτών εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ, πρώην σύμβουλος του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια, η οποία μία ημέρα μετά τον ανασχηματισμό βρέθηκε με εκπομπή για τους μετανάστες.

Την εκπομπή ενέκρινε το «ακέφαλο» διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, το οποίο παραμένει δίχως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο περίπου 2 μήνες μετά την παραίτηση Γαμπρίτσου, και 1 χρόνο μετά τις εκλογές. Εντούτοις, συνεχίζει να λαμβάνει αποφάσεις, χρεώνοντας αλόγιστα τον Έλληνα πολίτη.

Σύμφωνα με την έγκριση του «προσωρινού» Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, της 9ης Σεπτεμβρίου, η εκπομπή θα κοστίσει 14,888 € το επεισόδιο, ή 58,000 € το μήνα.

Η απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, που επέφεραν την παραίτηση της κυρίας Αλ Σάλεχ, η οποία μιλώντας στο MEGA υποστήριξε: «14,000 ευρώ ήταν το κόστος του κάθε επεισοδίου, δηλαδή το κόστος παραγωγής. Εγώ θα έπαιρνα 800 ευρώ μεικτά για την παρουσίαση.

Ερωτήματα προκύπτουν και για το πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα χρήματα όταν αντίστοιχες τηλεοπτικές παραγωγές στην ιδιωτική τηλεόραση, κοστίζουν πολύ λιγότερα.

Η εκπομπή για τους μετανάστες δεν είναι η μοναδική. Άλλες εκπομπές που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ κοστίζουν ακόμα περισσότερο, όπως για παράδειγμα το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» του Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την απόφαση της 9ης Σεπτεμβρίου 2010, η εκπομπή ξεπερνά τα 35,294 € το επεισόδιο. Προ κρίσης, το 2007, η ίδια μικτή παραγωγή και το ίδιο τηλεοπτικό προϊόν είχε κοστολογηθεί προς 29,192 € το επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Κούλογλου είχε δεχτεί έντονη κριτική από μερίδα του τύπου, όταν, κατά την επιλογή του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, είχε δηλώσει πως επανακάμπτει στην κρατική τηλεόραση για να ξαναπάρει τις εκπομπές που είχαν κοπεί.

Άλλη εκπομπή, που το 2003 είχε κοστολογηθεί με 15,973 ευρώ το επεισόδιο, επανέρχεται στην ΕΡΤ, με 24,772 ευρώ ανά επεισόδιο..

Πληροφορίες θέλουν τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ελέγχουν τα πεπραγμένα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, εν μέσω οικονομικής κρίσης.
σκαι
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010


642. Οι Αραβες ολοκληρώνουν την κατάκτηση της Αιγύπτου.Διαδήλωση κατά των αποστατών στην Αθήνα το 1965
Διαδήλωση κατά των αποστατών στην Αθήνα το 1965

1176. Ο βυζαντινός στρατός υπό τον Μανουήλ Α’ Κομνηνό ηττάται από τους Σελτζούκους Τούρκους κοντά στο Μυριοκέφαλο. Πρόκειται για τη σημαντικότερη μάχη από την εποχή του Ματζικέρτ (1071). Σηματοδότησε το τέλος κάθε βλέψης για ανακατάληψη της Μικράς Ασίας. Η σύγκρουση των δύο στρατών έγινε στη στενή ορεινή διάβαση Τζιβρίτζη, που είχε καταλάβει ο σουλτάνος Κιλίτζ Αρσλάν. Οι βυζαντινοί υπέστησαν φοβερή σφαγή.

1394. Ο Κάρολος Στ’ της Γαλλίας διατάσσει την απέλαση των Εβραίων.

1859. Ο Τζόσουα Νόρτον αυτοανακηρύσσεται αυτοκράτορας των ΗΠΑ, με το όνομα Νόρτον Α’.

1921. Μικρασιατική Εκστρατεία. Αρχίζει η τουρκική αντεπίθεση στο Αφιόν Καραχισάρ.

1952. Στο Αεροδικείο της Αθήνας ολοκληρώνεται η δίκη των Αεροπόρων. Στο εδώλιο είχαν καθίσει 19 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και πολίτες. Κατηγορήθηκαν για δολιοφθορά και κομμουνιστική συνωμοσία. Κατοπινές έρευνες έδειξαν ότι η δίωξή τους οφειλόταν σε σκευωρία. Το δικαστήριο είχε επιβάλει την ποινή του θανάτου στον σμηναγό Παναγουλάκη και τον υποσμηναγό Θεοδωρίδη. Σε τέσσερις κατηγορούμενους επέβαλε ισόβια, σε δύο εικοσαετή κάθειρξη, ενώ οι υπόλοιποι κηρύχθηκαν αθώοι.

1953. Σε νοσοκομείο της Νέας Ορλεάνης πραγματοποιείται με εγχείρηση ο πρώτος επιτυχής διαχωρισμός σιαμαίων. Οι αδελφές Κάρολιν Αν και Κατρίν Αν Μουτόν ήταν ενωμένες στη μέση.

1961. Στο νησί Ιμραλί, στη θάλασσα του Μαρμαρά, απαγχονίζεται ο Αντνάν Μεντερές, 13ος πρωθυπουργός της Τουρκίας.

1965. Ορκίζεται η τρίτη κυβέρνηση αποστατών υπό τον Στέφανο Στεφανόπουλο.

1982. Στη Μόσχα πεθαίνει από εγκεφαλικό ο μουσικοσυνθέτης Μάνος Λοΐζος.

2008. Στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σανά σκοτώνονται 17 άτομα από βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010
(Photo: Action Images)


Μία από τις σπουδαιότερες νίκες του στην Ευρώπη πανηγυρίζει ο Άρης!

Έπειτα από μίαμεγαλειώδη εμφάνιση, οι «κίτρινοι» επικράτησαν με ένα καταπληκτικό γκολ του Χαβίτο (59') 1-0 της κατόχου του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης, στο… κολασμένο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στο 2ο όμιλο της διοργάνωσης!

Ευκαιρίες να δώσει ακόμα και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Άρη είχε ο Κόκε στο 70' (δοκάρι) και στο 82'!

Πως έπαιξε

Με το αγαπημένο του 4-4-2παρέταξε τον Άρη ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Κάτω από την εστία ήταν ο Μιχάλης Σηφάκης, κεντρικοί αμυντικοί οι Ρονάλντο Γκιάρο και Λαζαρίδης, αριστερά ο Μισέλ και δεξιά ο Βανγκέλι. Αμυντικά χαφ οι Φατί και Πρίττας, δεξιά ο Χαβίτο, αριστερά ο Μενδρινός και στην κορυφή της επίθεσης ο Κόκε μαζί με τον Ρουίς.

Το ματς

Άρης να… γουστάρεις από την αρχή

Πολύ ορεξάτος μπήκε ο Άρης στο ματς, παίζοντας σαν… τη γάτα με το ποντίκι την Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Χωρίς να χάσει κάποια κλασική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πίεζε παντού την ισπανική ομάδα -που έδειχνε σαν να μην περίμενε τόσο κινητικούς τους γηπεδούχους-, είχε ένα καλό σουτ με τον Χαβίτο μόλις στο 3' και μία… υποψία φάσης στο 24', γενικότερα, όμως, δημιουργούσε προϋποθέσεις για ευκαιρία ανά πάσα στιγμή. 

(Photo: Action Images)

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύονταν τα κενά στην άμυνα της Ατλέτικο (ειδικά στην αριστερή πλευρά), την οποία και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» με συνεχείς πλαγιοκοπήσεις.

Σε ό,τι αφορά την αμυντική λειτουργία του Άρη, και μόνο το γεγονός ότι κοτζάμ Ατλέτικο Μαδρίτης δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μία φορά στο πρώτο ημίχρονο, λέει πολλά!

Δε… μάσησε

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης, ωστόσο, δε… μάσησε και πέντε λεπτά μετά την έναρξή του και για ένα δεκαπεντάλεπτο (περίπου), κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στο 50', ο Κόκε παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ισπανικής ομάδας με απευθείας εκτέλεση κόρνερ(!), ενώ, δύο λεπτά αργότερα, ο «κεραυνός» του Φατί από μακρινή απόσταση πέρασε δίπλα από το αριστερό, κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ της Ατλέτικο.

Χαβίτο και… ΓΚΟΟΟΟΟΛ!

Τελικά, το «Κλεάνθης Βικελίδης» πήρα… φωτιά στο 59', όταν ο κορυφαίος του αγώνα -μαζί με τον Φατί- Χαβίτο«εκτέλεσε» τον Ντε Χέα για το 1-0!




Μπορούσε και δεύτερο

Δέκα λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Άρης έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του, αλλά ο Σέρχιο Κόκε σημάδεψε το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της Ατλέτικο και ο Ρουίς νικήθηκε στην εξέλιξη της φάσης από τον Βαλέρα.

Άντεξε και… πανηγύρισε!

Από κει και πέρα και μέχρι το τέλος του αγώνα, η Ατλέτικο πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους. Οι «ροχιμπλάνος» λίγο έλειψε να σκοράρουν σε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησαν στο 79', με τον Σηφάκη αρχικά να αποκρούει και τον Ντιέγκο στη συνέχεια να παίρνει την κεφαλιά από κοντά, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Κόκε έκανε το γυριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, με τον γκολκίπερ της ισπανικής ομάδας να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα.

Μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι. Ο Άρης κράτησε τη σπουδαία νίκη και μαζί το αήττητο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια στην έδρα του για 42 ολόκληρα χρόνια!

Το φιλμ του αγώνα.



ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Φατί, Πρίττας, Μενδρινός, Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (90'+2' Καζναφέρης)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Φλόρες): Ντε Χέα, Βαλέρα, Γκοντίν, Αντόνιο Λόπεθ, Μερίδα (60' Ρέγες), Καμάτσο (77' Σουάρες), Τιάγκο, Σιμάο, Αλβάρο Ντομίνγκες, Ραούλ Γκαρσία (46' Ντιέγκο Κόστα), Φορλάν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον, Τζέικ Κόλιν, Κέβιν Φρεντ, Μάικλ Όλιβερ

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης», Θεσσαλονίκη

Η επόμενη αγωνιστική του 2ου ομίλου (30/9):

Ρόζενμποργκ-Άρης
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβερκούζεν

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης




Kρούσμα ατιμωρησίας με δυο επίορκους εφοριακούς υπαλλήλους, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές-χάδι από τα πειθαρχικά συμβούλια, ανέδειξε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Όπως αποκαλύψε το Μega, δύο εφοριακοί, οι οποίοι -παρότι εμπλέκονταν σε σοβαρά παραπτώματα- έπεσαν "στα μαλακά" σε σχέση με τη σοβαρότητα των ατασθαλιών τους . 

Ειδικότερα, ένας ελεγκτής εφορίας και ένας εφοριακός υπάλληλος στην περιοχή της Λαμίας κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, επειδή προσδιόριζαν χαμηλότερες τιμές σε ακίνητα σε σύγκριση με τις πραγματικές. Αποτέλεσμα ήταν οι φορολογούμενοι να γλιτώνουν την πληρωμή φόρου ενώ σε κάποια περίπτωση πήραν και επιστροφή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ρακιντζής ζήτησε από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθούν οι αποφάσεις του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του υπουργείου Εσωτερικών, με τις οποίες απαλλάχθηκαν από πειθαρχικές κατηγορίες. 

Σημειώνεται ότι με βάση τις πειθαρχικές αποφάσεις, θεωρήθηκε ότι οι ενέργειες των δύο εφοριακών υπαλλήλων δεν ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο, ενώ το πειθαρχικό συμβούλιο δεν έλαβε υπόψη του ότι σε βάρος του εφοριακού υπαλλήλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.
real


1669 Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους, υπό τον Αχμέτ Κιοπριλόγλου, που πολιορκούσαν την πόλη επί 21 χρόνια.

1810 Το Μεξικό γίνεται ανεξάρτητο από την Πορτογαλία.

1848 Καταργείται η δουλεία σε όλα τα γαλλικά εδάφη.

1904 Ηλεκτροδοτείται ο αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας - Πειραιά.

1908: O κατασκευαστής αμαξών Γουίλιαμ Ντιράντ ιδρύει την «General Motors Corporation», που θα κυριαρχήσει στο χώρο του αυτοκινήτου.

1918 Στη Θεσσαλονίκη η Βουλγαρία υπογράφει ανακωχή με την Αντάντ. Υποχρεώνεται να εγκαταλείψει τη Μακεδονία.

1922: Ο βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος αναχωρεί εξόριστος για το Παλέρμο της Ιταλίας.

1927: Η μεγάλη ηθοποιός Μαρίκα Κοτοπούλη παρουσιάζει για πρώτη φορά στη δημοτική την τραγωδία του Ευριπίδη «Εκάβη» και προκαλεί την αντίδραση των έφεδρων αξιωματικών που απειλούν με ταραχές.


1934: Ο Ντόναλντ Ντακ, η διάσημη πάπια της Ντίσνεϊ, εμφανίζεται για πρώτη φορά και σε κόμικ-στριπ εφημερίδας.
1956: Γεννήθηκε ο Μίκι Ρουρκ, αμερικανός ηθοποιός. 

1977: Πέθανε η Μαρία Κάλλας, ελληνίδα σοπράνο.

1978: Οι αμβλώσεις νομιμοποιούνται, υπό προϋποθέσεις, στην Ελλάδα.


Κατεβάζει ρολά η καρδιολογική κλινική στο νοσοκομείο Κοζάνης λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού!

Την απόφαση για «προσωρινή αναστολή της καρδιολογικής κλινικής, από τις 17 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, έλαβε το Δ.Σ. του νοσοκομείου, λόγω μη επαρκούς ιατρικού προσωπικού», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Κοζάνης, Νικόλαος Κίτσιου.

Πρόσθεσε ότι οι δύο γιατροί, που διαθέτει αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη κλινική, δεν μπορούν να καλύψουν τις εφημερίες όλου του μήνα. Τόνισε ότι τα πρωινά εξωτερικά ιατρεία της καρδιολογικής κλινικής θα λειτουργούν κανονικά, ενώ για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, οι ασθενείς θα διακομίζονται και θα εισάγονται σε όμορα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Για το πρόβλημα, ο κ. Κίτσιου -όπως είπε- ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές και αναμένεται ότι σύντομα θα δοθεί λύση.
σκαι

Η κ. Πελέκη έβαλλε κατά του κ. Καραμανλή
Ευθείες βολές κατά του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τις ευθύνες των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου εκτόξευσε την Τρίτη, καταθέτοντας στην προκαταρτική επιτροπής της Βουλής, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ενώ έβαλε στην κεντρική θέση του «κάδρου» των υπευθύνων, τόσο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο όσο και το πρωθυπουργό γραφείο, δηλαδή τον κ. Γιάννη Αγγέλου.

Η σύζυγός του Γιώργου Βουλγαράκη, προσήλθε στην Επιτροπή της Βουλής αποφασισμένη να μιλήσει γιατί όπως εξήγησε στους βουλευτές αλλά και στου δημοσιογράφους, λίγο αργότερα, ήταν ότι «είναι η τρίτη φορά που καλείται να καταθέσει», «έχει κουραστεί να λένε όλοι πως τα έχει πάρει», «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι…», τονίζοντας ότι «εγώ έχω καταστραφεί κοινωνικά και επαγγελματικά για μια υπόθεση που δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Ας αποκατασταθώ τουλάχιστον ηθικά. Κουράστηκα από όλα αυτά».

Η κυρία Κατερίνα Πελέκη, που είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση Βατοπεδίου και σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη που ελέγχεται από την προκαταρτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση, φέρεται να «έδειξε» ευθέως τον Κώστα Καραμανλή ως τον άνθρωπο που πήρε την κεντρική απόφαση για τις ανταλλαγές και έδωσε την εντολή για υλοποίησή της στους υπουργούς του.

Μάλιστα είπε στους δημοσιογράφους ότι «ακόμα και τώρα περιμένω τον πρώην πρωθυπουργό επιτέλους να μιλήσει… ας βγει και ας πει κάτι»

Η κυρία Πελέκη υποστήριξε επίσης ότι οι ανταλλαγές ήταν «μια απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό γραφείο, και τώρα έχουμε καταλήξει να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη και να είμαστε κατηγορούμενοι τρίτοι άνθρωποι που είναι ο κορμός του ελληνικού κράτους, όπως ορκωτοί λογιστές, γνωμοδοτικά συμβούλια, μια συμβολαιογράφος, η ΚΕΔ επειδή το μόνο που κάναμε ήταν να εκτελέσουμε τις Υπουργικές αποφάσεις. Ας πάρει κάποιος την ευθύνη… Έπρεπε να βγει τότε ο πρωθυπουργός και να πει: Ναι πήραμε αυτή την απόφαση και ο διευθυντής του γραφείου μου, ο υπουργός Επικρατείας διοχέτευσε την εντολή στους υπουργούς (κατονόμασε τους κ. Κοντό, Κιλτίδη, Δούκα και Μπασιάκο) προκειμένου να υλοποιήσουν την απόφαση αυτή . Εγώ ξέρω ότι όποιος φοράει παντελόνια αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εγώ που δεν φοράω τις ανέλαβα…» .

Πάντως, η κυρία Πελέκη επέμεινε σταθερά στην άποψή της ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο αφού δεν έχει αποδειχθεί ούτε ζημία του δημοσίου ούτε δόλος ή μαύρο χρήμα σε πολιτικό πρόσωπο»

Ερωτηθείσα δε από τους δημοσιογράφους εάν θα πρέπει να υπάρξει ειδικό δικαστήριο, απάντησε πως όχι αφού όπως είπε δεν υπάρχει σκάνδαλο αρά και ποινικές ευθύνες.

Σχετικά με την δική της δίωξη υποστήριξε πως «αν δεν ήμουνα γυναίκα του Γιώργου Βουλγαράκη δεν θα με ήξερε κανείς. Αν είμαι εγώ κατηγορούμενη θα πρέπει να είναι κατηγορούμενοι όλοι οι συμβολαιογράφοι της χώρας.»
σκαι
Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

1254: Γεννήθηκε ο Μάρκο Πόλο, βενετσιάνος έμπορος και εξερευνητής.

1890: Γεννήθηκε η Άγκαθα Κρίστι, αγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων.

1928: Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακαλύπτει την πενικιλίνη.

1935: Ο Αδόλφος Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα ως επίσημο σύμβολο της Ναζιστικής Γερμανίας. Την ίδια μέρα εκδίδει διάταγμα, με το οποίο υποβιβάζει τους Εβραίους στο καθεστώς του υπανθρώπου.

1936: Πέθανε ο Αλέξανδρος Ζαΐμης, πολιτικός, που διετέλεσε πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας. [γεν. 15/9/1936]

1946: Γεννήθηκε ο Όλιβερ Στόουν, αμερικανός σκηνοθέτης. («Πλατούν», «Γεννημένος την 4η Ιουλίου»)

1949: Αναγγέλλεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ελλάδα» η λήξη των εχθροπραξιών του Εμφυλίου Πολέμου.

1969: Το συγκρότημα των «Deep Purple» ηχογραφεί με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου το «Κοντσέρτο για ροκ γκρουπ και ορχήστρα», «ζωντανά» στο Royal Albert Hall.

1994: Η Βουλή παραπέμπει στο Ειδικό Δικαστήριο τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Ιωάννη Παλαιοκρασά και Ανδρέα Ανδριανόπουλο για την υπόθεση της πώλησης της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

2006: Πέθανε η Οριάνα Φαλάτσι, διάσημη ιταλίδα δημοσιογράφος, γνωστή και από τη σχέση της με τον Αλέκο Παναγούλη. Μετά την «11η Σεπτεμβρίου» θεωρήθηκε ότι με τα γραπτά της δυσφημίζει το Ισλάμ.
Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Βολές κατά του Γιώργου Παπανδρεου και όσων τον έθεσαν εκτός ΠΑΣΟΚ και αιχμές κατά της δικαιοσύνης αφήνει ο Θόδωρος Τσουκάτος στο υπόμνημα που κατέθεσε στην εξεταστική της Βουλής για την Siemens.

Καταλογίζει έλλειψη θάρρους στον κομματικό του χώρο που δεν αναγνωρίζει την αντικειμενική πραγματικότητα του τρόπου χρηματοδότησης των εκλογικών δαπανών επί σειρά ετών.

Υποστηρίζει ότι ψεύδονται συνειδητά όσοι εκπρόσωποι μεγάλων κομμάτων βεβαιώνουν πως το δικό τους δεν έχει χρηματοδοτηθεί απο ιδιώτες καθ' υπέρβαση της νομοθεσίας.

Αναφέρει ότι ο ίδιος ανέλαβε ποινικές ευθύνες γιατί άλλοι απέφυγαν να αναλάβουν τις πολιτικές τους και επισημαίνει οτι η τακτική δικαιοσύνη τον κατηγορεί με αβάσιμες κατηγορίες που αγγίζουν τα όρια της κατάχρησης εξουσίας.

Παράλληλα ο κ. Τσουκάτος εξουσιοδότησε την επιτροπή με συμβολαιογραφική πράξη να ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς του και κάνει έλεγχο για το αν έχει συμμετοχή σε off shore εταιρίες ο ίδιος ή μέλος της οικογένειας του.

Την Τετάρτη θα καταθέσει η κα. Μπακογιάννη.

Στο μεταξύ με επιστολή του ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργυρής ενημέρωσε την εξεταστική ότι δεν μπόρεσε να γίνει η διενέργεια περαιτέρω έλεγχου των πόθεν έσχες των κυρίων Αλογοσκούφη, Βουλγαράκη και Μαρκογιαννάκη.

Όπως σημειώνει δεν προσκομίσθηκαν πρόσφατα στοιχεία απο τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους και των μελών των οικογενειών τους.
σκαι

Παρά το αίτημα του αρμόδιου αντιπροέδρου της Βουλής

Σύμφωνα με επιστολή του αρμόδιου αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens Σήφη Βαλυράκη, τρεις πρώην υπουργοί δεν απέστειλαν στοιχεία για τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, σύμφωνα με την παραγγελία της εξεταστικής επιτροπής.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι δεν είναι εφικτή η διενέργεια περαιτέρω ελέγχου για τους Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιώργο Βουλγαράκη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη «καθόσον δεν προσκομίστηκαν πρόσθετα στοιχεία από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των ιδίων καθώς και των μελών της οικογενείας τους, προκειμένου να προχωρήσουμε σε περαιτέρω έλεγχο».

Σημειώνεται ακόμη ότι έχουν ζητηθεί πρόσθετα στοιχεία από τους Βύρωνα Πολύδωρα, Μιχ. Λιάπη, Γιάννο Παπαντωνίου και Χρήστο Βερελή για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
http://press-gr.blogspot.com

407. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος πεθαίνει από τις κακουχίες στον δρόμο προς την πόλη Πιτυούντα, στον Καύκασο. Εκεί τον εξόρισε ο αυτοκράτορας Αρκάδιος, επειδή καυτηρίαζε δημόσια τη διαφθορά της Αυλής. Τον είχε καθαιρέσει από το αξίωμα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως που είχε αναλάβει το 398


Το σπίτι όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία, στην ΟδησσόΤο σπίτι όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία, στην Οδησσό


1814. Οι Νικόλαος Σκουφάς, Εμμανουήλ Ξάνθος και Αθανάσιος Τσακάλωφ ιδρύουν στην Οδησσό τη Φιλική Εταιρεία.

1814. Βρετανοαμερικανικός Πόλεμος. Ο δικηγόρος Φράνσις Σκοτ Κι, έχοντας παρακολουθήσει τον 25ωρο βομβαρδισμό του οχυρού ΜακΧένρι της Βαλτιμόρης από τους Αγγλους, εμπνέεται τους στίχους του Εθνικού Υμνου των ΗΠΑ.

1956. Γεννιέται ο Κώστας Καραμανλής. Θα διατελέσει πρωθυπουργός από το 2004 μέχρι το 2009.

1960. Πεθαίνει ο πεζογράφος Μ. Καραγάτσης (ψευδώνυμο του Δημήτρη Ροδόπουλου). Στα είκοσί του χρόνια απέσπασε πρώτο έπαινο σε διαγωνισμό του νεοσύστατου τότε περιοδικού «Νέα Εστία», με το διήγημά του «Η κυρία Νίτσα». Το 1933 έκανε την επίσημη εμφάνισή του στον χώρο των γραμμάτων με το μυθιστόρημα «Ο συνταγματάρχης Λιάπκιν».

1965. Γεννιέται στο Λένινγκραντ (σημ. Αγία Πετρούπολη) ο Ντμίτρι Ανατόλιεβιτς Μεντβέντεφ. Το 2008 θα εκλεγεί Πρόεδρος της Ρωσίας, διαδεχόμενος τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

1999. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης και πέντε άτομα της συνοδείας του βρίσκουν τραγικό θάνατο. Εν πτήσει προς Βουκουρέστι, το πρωθυπουργικό Φάντομ, στο οποίο επιβαίνουν, υφίσταται αναταράξεις και πέφτει από τα 25.000 στα 5.000 πόδια.

2000. Ο βουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

2003. Οι Σουηδοί απορρίπτουν με δημοψήφισμα την ένταξη της χώρας τους στον μηχανισμό του Ευρώ.

2001. Πεθαίνει ο Στέλιος Καζαντζίδης, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.
Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ήταν 4 φίλοι που πήγαιναν για κυνήγι ελαφιού για πολλά χρόνια.

Φέτος, δύο μέρες πριν αναχωρήσουν, η γυναίκα του ενός, του Γιάννη, πατάει πόδι και του λέει ότι δεν θα πάει.
Οι άλλοι τρεις θύμωσαν, απογοητεύτηκαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν και τίποτα.

Σε δύο μέρες που έφθασαν στον προορισμό τους, βλέπουν τον Γιάννη να έχει στήσει σκηνή, είχε μαζέψει ξύλα και ανάψει φωτιά και είχε έτοιμο και το φαγητό.

- Καλά ρε φίλε του λέει ο Κώστας, πόση ώρα είσαι εδώ;

- Για να σας πω την αλήθεια, λέει ο Γιάννης, ήρθα χθες το βραδάκι.

- Και πως έγινε αυτό; του λένε.

- Χθες το απογευματάκι καθόμουν στην πολυθρόνα, λέει ο Γιάννης, και έβλεπα
τηλεόραση, όταν ήρθε η γυναίκα μου από πίσω, μου κάλυψε τα μάτια με τα χέρια της και μου ρώτησε:
«Μάντεψε ποιος είναι...»
Της τράβηξα τα χέρια και φορούσε ένα ολοκαίνουριο σέξι νεγκλιζέ.
Με τράβηξε στο υπνοδωμάτιο το οποίο είχε στολίσει με ροδοπέταλα και είχε ανάψει κεριά. Στο κρεβάτι είχε χειροπέδες και σχοινιά.
Μου είπε να την δέσω στο κρεβάτι, και όταν το έκανα μου είπε: «Κάνε ότι γουστάρεις»!
Να 'μαι κι εγώ εδώ! Ήρθα!
Η Κούβα θα καταργήσει περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα μέχρι τον Μάρτιο του 2011 στο πλαίσιο μιας διαδικασίας...εξορθολογισμού της οικονομίας από τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδία εργαζομένων της Κούβας. (CTC)
Το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2011, με τρόπο σταδιακό και προοδευτικό και θα έχει επίδραση σε όλους τους τομείς, ανέφερε το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.
«Το κράτος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί εταιρίες και υπηρεσίες, των οποίων τα άτομα είναι υπεράριθμα και όπου οι απώλειες είναι αντιπαραγωγικές», σημείωσε η ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την Ομοπσπονδία, οι νέοι άνεργοι θα μπορούν να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα, σε συνεταιρισμούς ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αυτό το μέτρο αποτελεί μέρος ενός προγράμματος οργάνωσης της εργασίας που δρομολογήθηκε από την κουβανική κυβέρνηση για την αύξηση της παραγωγικότητας, η οποία μειώθηκε κατά 1,1% το 2009

1321 Στη Ραβένα πεθαίνει ο Ντάντε (Δάντης) Αλιγκέρι, ποιητής της «Θείας Κωμωδίας».

1913 Στα Χανιά σχηματίζεται η Προσωρινή Κυβέρνηση από την τριανδρία Βενιζέλου, Κουντουριώτη, Δαγκλή, που έχει τεθεί επικεφαλής του «Κινήματος Εθνικής Αμύνης». Αποκόπτονται οι δεσμοί με τη βασιλική και γερμανόφιλη κυβέρνηση της Αθήνας. Σύντομα θα εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη. Τον Μάιο ο Κωνσταντίνος θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ελληνικό έδαφος.


Δυνάμεις του Κεμάλ στη Σμύρνη Δυνάμεις του Κεμάλ στη Σμύρνη

1922 Αρχίζει η σφαγή του ελληνικού και αρμενικού

πληθυσμού της Σμύρνης, επτά μέρες μετά την αποχώρηση του ελληνικού στρατού και την είσοδο των ατάκτων του Κεμάλ. Η φωτιά θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου και θα κατακάψει όλη την πόλη εκτός από τη μουσουλμανική και την εβραϊκή συνοικία.


1953 Ο Νικίτα Χρουστσόφ εκλέγεται γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1982 Πεθαίνει σε αυτοκινητικό δυστύχημα η ηθοποιός Γκρέις Κέλι, η οποία εγκατέλειψε τα κινηματογραφικά στούντιο για το πριγκιπάτο του Μονακό, όταν το 1956 παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ. Θεωρείται σύμβολο της γυναικείας κομψότητας και μια τσάντα του οίκου Hermes πήρε το όνομά της.

1986 Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει την Καλαμάτα. Τους 36 φτάνουν οι νεκροί.

1993 Στο Οσλο υπογράφεται μεταξύ Ισραήλ και PLO συμφωνία για την αυτονομία των παλαιστινιακών εδαφών.

1995 Υπογράφεται στη Νέα Υόρκη από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ Κάρολο Παπούλια και Στέβκο Τσερβενκόφσκι η Ενδιάμεση Συμφωνία, που ρυθμίζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Η Αθήνα αίρει το εμπάργκο προς τα Σκόπια, που αφαιρούν από τη σημαία τους τον Ηλιο της Βεργίνας.

2006 Μετά από 16χρονη καταδίωξη συλλαμβάνεται ο Νίκος Παλαιοκώστας, μετρ των αποδράσεων.

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου