Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010
Ανατροπή με σούπερ Ζαϊρί
Όπως και με την Μπέσα, ο Ολυμπιακός ήταν άλλη ομάδα στην επανάληψη, ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 του ημιχρόνου έχοντας για κορυφαίο τον Ζαϊρί, επικρατώντας με 2-1 της Μακάμπι και πάει στη ρεβάνς του Τελ Αβίβ για να «σφραγίσει» την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Με 10 παίκτες τέλειωσαν το ματς οι Ισραηλινοί, που ήταν ανύπαρκτοι στο β' ημίχρονο.

Κακό ξεκίνημα

Ο Εβαλντ Λίνεν, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου, λέγοντας χθες πως: «η Μακάμπι δεν είναι Μπέσα», όμως οι παίκτες του δεν έδειξαν να παίρνουν στα σοβαρά τα λεγόμενά του...

Τουλάχιστον στο α’ ημίχρονο, αφού όπως στον επαναληπτικό με τους Αλβανούς ο Ολυμπιακός ήταν άλλη ομάδα στην επανάληψη κι έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση επικρατώντας των Ισραηλινών, με τον Ρόμενταλ να σκοράρει στο ντεμπούτο του (σ.σ.: σε επίσημο ματς) με τα ερυθρόλευκα.

Ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, όπως και ο ομόλογός του της Μακάμπι, Γιόσεφ Μιζράχι. Ο Νικοπολίδης προτιμήθηκε αντί του Πάρντο, ο Χολέμπας αντί του Ραούλ Μπράβο, ο Ντάρμπισιρ αντί του Οσκαρ σε σχέση με τον επαναληπτικό κόντρα στη Μπέσα, ενώ ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα έκανε ο Ντένις Ρόμενταλ που αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Αγγλος φορ, ενώ πίσω του έπαιζε ο Ντιόγκο.

Οι Ισραηλινοί είχαν μοναδικό προωθημένο τον Κολαούτι, ενώ οι δυο κόφτες τους, Σιντιμπέ και Μπάνινγκ έκαναν πολύ καλή δουλειά στο κέντρο, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.

Ο Ολυμπιακός είχε μια φλύαρη υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, καθώς η Μακάμπι του έδωσε χώρο και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα.

Η ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων» γινόταν ως επί το πλείστον από τα άκρα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Στράουμπερ, παρά τις εναλλαγές θέσεων των εξτρέμ και των επιθετικών.

Γκολ από το... πουθενά

Ετσι, αφού ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος, η Μακάμπι έκανε την ζημιά σε μια φάση που δεν... μύριζε γκολ. Γκαλίτσιος και Μοντεστό δεν συνεννοήθηκαν, ο Νικοπολίδης δεν βγήκε να «καθαρίσει» τη φάση από την βαθιά μπαλιά του Σιντιμπέ και οι Ισραηλινοί κέρδισαν από το... πουθενά (αυστηρό) πέναλτι, έπειτα από χέρι του Γκαλίτσιου, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μεντούνγιανιν στο 18’.

Παρά την πίεση που προσπάθησαν να ασκήσουν οι γηπεδούχοι, η Μακάμπι όχι μόνο δεν κινδύνεψε, αλλά απείλησε σε μια-δυο φάσεις (σ.σ.: από στημένα) με ένα δεύτερο γκολ.

Ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 44’ έπειτα από κομπίνα σε φάουλ. Ο Μιραλάς εκτέλεσε φάουλ, ο Μέλμπεργκ έδωσε την κεφαλιά πάσα στον Ντουντού, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση όμως ο Στράουμπερ έδιωξε ενστικτωδώς, πραγματοποιώντας την απόκρουση του αγώνα.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ, η μπάλα απομακρύνθηκε και οι Ισραηλινοί βγήκαν στην κόντρα εκμεταλλευόμενοι την αργή επιστροφή των αμυντικών, όμως ο Ιτζχάκι «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη...

Άλλη ομάδα στην επανάληψη

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες, όμως ο Εβαλντ Λίνεν αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη του στο 52’, καθώς ο Μιραλάς υπέστη τράβηγμα κι αντικαταστάθηκε από τον Ζαϊρί.

Η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 57’ όταν ο Ζαϊρί «τσίμπησε» ωραία τη μπάλα για τον Ντάρμπισιρ, ο οποίος με πλάτη στην εστία έκανε μια λόμπα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, ο Αγγλος άφησε το παιχνίδι, εμφανώς χολωμένος δίνοντας τη θέση του στον Μήτρογλου που πέρασε στην κορυφή της επίθεσης. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση και στο 58’ ο Ντουντού σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 60’ η Μακάμπι έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη (αυστηρή) κίτρινη κάρτα στον Μπάνινγκ, έναν παίκτη-κλειδί που θα λείψει από τη ρεβάνς του Τελ Αβίβ.

Γκολ για όσκαρ από Ζαϊρί

Τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή με ένα γκολ-ποίημα του Ζαϊρί, ο οποίος σήκωσε τη μπάλα και με βολέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Στράουμπερ ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 67’.

Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ κι έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με τους Ρόμενταλ και Ντουντού. Τελικά κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ με τον Ρόμενταλ να εκμεταλλεύεται τη σέντρα του Χολέμπας και το... τσαφ του Μήτρογλου και να κάνει το 2-1 στο 73’ με συρτό πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 81’ ο Δανός έδωσε τη θέση του στον Αριέλ Ιμπαγάσα, με τον Αργεντινό μέσο να κάνει κι αυτός ντεμπούτο σε επίσημο ματς. Το τελευταίο σφύριγμα του ΜακΝτόναλντ βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν μια αγχωτική νίκη, που ωστόσο, του δίνει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς της 5ης Αυγούστου στο Τελ Αβίβ.

ΣΚΟΡΕΡ: 67' Ζαϊρί, 73' Ρόμενταλ - 17' πέναλτι Μεντουνιανίν.

ΔΟΚΑΡΙΑ: 45' Ιτζχάγκι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάγκλας Μακ Ντόναλντ (Σκοτία).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16' Χολέμπας, 34' Ντιόγο - 9' Μπάνινγκ 45'+4 Κολαούτι, 68' Ζιβ.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 60' Μπάνινγκ (δεύτερη κίτρινη).


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μοντεστό, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ (58' Μήτρογλου), Ρόμενταλ (82' Ιμπαγάσα), Ντουντού, Γκαλίτσιος, Μιραλάς (52' Ζαϊρί), Μαρέσκα.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Στράουμπερ, Σάμπαν, Στρουλ. Νιβάλντο, Μπάνιγκ, Σιντιμπέ, Ζιβ, Ιτζχάκι (72' Άβιντορ), Κολαούτι (62' Γεϊνί), Μεντουνιανίν (82' Μπουζάγκλο).
sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου