Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
317 Γεννιέται ο Κωνστάντιος Β΄, που θα διαδεχτεί στον αυτοκρατορικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης τον πατέρα του Μέγα Κωνσταντίνο.

626 Ο βυζαντινός στόλος διασκορπίζει τη ναυτική δύναμη των Αβάρων και των Σλάβων, που πολιορκούσε την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο αυτοκράτορας Ηράκλειος βρισκόταν σε εκστρατεία εναντίον των Περσών. Η νίκη αποδόθηκε στην «Υπέρμαχο Θεοτόκο», στην οποία αφιερώθηκε ο Ακάθιστος Υμνος. Επικεφαλής των πολιορκημένων ήταν ο πατριάρχης Σέργιος και ο πατρίκιος Βώνος.

1560 Γεννιέται η Ελισάβετ Μπάθορι, κόμησσα της Ουγγαρίας, επονομαζόμενη και «αιματοβαμμένη κυρία». Η μεγαλύτερη δολοφόνος γυναικών στην Ιστορία, αν και μητέρα πέντε παιδιών. Τα θύματά της υπολογίζονται σε 2.000. Συνελήφθη με έφοδο στο κάστρο της, έπειτα από παράπονα για κραυγές από βασανισμούς που ακούγονταν. Οι συνένοχοί της εκτελέστηκαν στην πυρά. Η ίδια δεν θανατώθηκε, επειδή ανήκε στην αριστοκρατία. Την έκλεισαν σε αποχωρητήριο του φρουρίου, όπου πέθανε μετά τέσσερα χρόνια.

1794 Στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινά η επανάσταση του Ουίσκι. Αγρότες της Πελσιλβάνια αντιδρούν στην επιβολή φόρου στα οινοπνευματώδη ποτά και μπλοκάρουν τις διαδικασίες απόσταξης.



Το ατμόπλοιο «Αρκάδι», που βυθίστηκε το 1867
1867 Τουρκικό πολεμικό βυθίζει το ατμόπλοιο «Αρκάδι», που είχε πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες αποστολές για την ενίσχυση της επαναστατημένης Κρήτης με εθελοντές, πυρομαχικά και εφόδια.





1914 Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το Μαυροβούνιο κηρύσσει τον πόλεμο στην Αυστροουγγαρία.

1938 Πεθαίνει ο Κονσταντίν Στανισλάβσκι, κορυφαίος της υποκριτικής του ρωσικού θεάτρου.

1929 Ιδρύεται στο Ηράκλειο Κρήτης το αθλητικό σωματείο «Εργοτέλης», που πήρε το όνομά του από αρχαίο Κρητικό ολυμπιονίκη.

1964 Η Τουρκική Αεροπορία βομβαρδίζει θέσεις Ελληνοκυπρίων.

1998 Βομβιστικές επιθέσεις στις πρεσβείες των ΗΠΑ σε Τανζανία και Κένυα. Συνολικά οι νεκροί είναι 224 και οι τραυματίες 4.500.

ethnos

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Την πρόβλεψη πως θα οδηγηθούμε σε βίαιες λύσεις από το Σεπτέμβριο «εάν δεν σοβαρευτούμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, έκανε μέσω του ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μαυράκης, αναφερόμενος στο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας. Έκανε μάλιστα λόγο για φοβική και εσωστρεφή λογική. 

Επίθεση στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εξαπέλυσε από το τηλεοπτικό βήμα της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» από την πλευρά του ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς.

Ο κ. Γεννηματάς αποκάλεσε τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ «δυνάμη εσωτερικής κατοχής», και εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος θα είναι ο τελευταίος ιστορικά πρόεδρος του συνδικάτου με το ρόλο που έχει σήμερα.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για απελευθέρωση όταν το 90% ελέγχεται από το κράτος. Η ΔΕΗ τα 20 τελευταία χρόνια υστερεί σε επενδύσεις, άρα υστερούμε σε επάρκεια ενέργειας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ως χώρα είμαστε πίσω γύρω στα 4 με 5 γιγαβάτ σε επάρκεια. 

Όπως τόνισε, το άνοιγμα θα αυξήσει την επάρκεια. Θεωρητικά ο ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές, αλλά η ΔΕΗ έχει εξασφαλίσει ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική πρόσθεσε.

Ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων πρόσθεσε ότι η οδηγία της Κομισιόν μιλάει για απελευθέρωση και δεν ταυτίζεται με συμφέροντα, άρα η ΓΕΝΟΠ δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα περί συμφερόντων. "Οι πιέσεις που δεχόμαστε από την Κομισιόν αφορούν τη διάρθρωση και την αποκατάσταση του ανταγωνισμού" τόνισε.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι η δήλωση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να πωληθούν μονάδες της επιχείρησης ικανοποιεί τους συνδικαλιστές, πρόσθεσε όμως ότι η ΓΕΝΟΠ δεν χαλαρώνει γιατί τα συμφέροντα θα επανέλθουν αργότερα.

«Σήμερα η εθνική οικονομία δεν χρειάζεται μεσάζοντες αλλά επενδυτές. Δεν είμαστε ενάντια στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά αυτό που πάει να γίνει εδώ είναι ότι ζητούν οι κύριοι να τους παραχωρηθούν έτοιμα εργοστάσια της ΔΕΗ, πώς θα βρουν δουλειά οι χιλιάδες άνθρωποι που είναι πεταγμένοι στον Καιάδα;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε ότι οι ιδιώτες θα έπρεπε να ζητούν να πάρουν λιγνιτικά κοιτάσματα που δεν έχει η ΔΕΗ για να ανταγωνιστούν τη ΔΕΗ επί ίσοις όροις.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είπε ότι η απελευθέρωση δεν είναι αυτοσκοπός. «Υποτίθεται ότι γίνεται για τον καταναλωτή για καλύτερη παροχή υπηρεσιών και φθηνότερες τιμές. Θέλουν να γίνει απελευθέρωση χωρίς να τους νοιάζει για τους καταναλωτές» δήλωσε.

Με τη σειρά του, ο πρώην γενικός διευθυντής ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, υποστήριξε στο ΣΚΑΪ πως «η ΔΕΗ προσαρμόζονταν έως τώρα στα εκάστοτε συμφέροντα των πολιτικών εξουσιών και τώρα το πληρώνει», συμπληρώνοντας πως η «κυβέρνηση και μπορεί και επιβάλλεται να ανοίξει την αγορά ενέργειας».

Επίθεση στους συνδικαλιστές εξαπέλυσε την Παρασκευή και ο καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Λιανός αναφερόμενος στις ποικίλες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας.

«Επειδή οι συνδικαλιστές θέλουν να ξαναγίνουν πρόεδροι να εκλεγούν βουλευτές ή να γίνουν υπουργοί πουλάνε στον κόσμο σαχλαμάρες και αηδίες που ο κοσμάκης τις πληρώνει» δήλωσε.
skai
523 Στη Ρώμη πεθαίνει ο Πάπας Ορμίσδας.Με ενέργειές του έγινε κατορθωτή η άρση του πρώτου Σχίσματος μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας. Είχε προκληθεί το 484 λόγω των υποχωρήσεων της Κωνσταντινούπολης προς τους Μονοφυσίτες. Με την αποδοχή κειμένου, που πήρε το όνομα «Ο τύπος του Πάπα Ορμίσδα», αποκαταστάθηκε η ενότητα.

1185 Οι Νορμανδοί φτάνουν στα τείχη της Θεσσαλονίκης. Θα καταλάβουν την πόλη στις 25 Αυγούστου.
1826 Μάχη του Χαϊδαρίου. Με στόχο την απελευθέρωση της Αθήνας, που έχει επανακαταλάβει ο Κιουταχής, δύναμη Ελλήνων και φιλελλήνων, με επικεφαλής τους Καραϊσκάκη, Φαβιέρο, Περραιβό και Κριεζώτη, κατεβαίνουν από την Ελευσίνα στο Χαϊδάρι. Αντιμετωπίζουν τους Τούρκους στη θέση Περιβόλι (σημερινό Παλατάκι). Οι Οθωμανοί κατατροπώνονται. Αφήνουν πίσω 200 νεκρούς, δύο σημαίες και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών.
1844 Το πρώτο τηλεγράφημα στην ιστορία του βρετανικού Τύπου φτάνει στους «Τάιμς του Λονδίνου». Αναγγέλλει τη γέννηση του πρίγκιπα Αλφρεντ.
1926 Στις κινηματογραφικές αίθουσες της Νέας Υόρκης κάνει πρεμιέρα η πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία. Είναι ο «Δον Ζουάν», με πρωταγωνιστή τον Τζον Μπάριμορ.
1945 Αμερικανικό βομβαρδιστικό ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Είναι τύπου Ουρανίου 235. Στο κέντρο συναρμολόγησης και δοκιμών Αλαμογκόρντο είχε πάρει το προσωνύμιο «Little boy» (αγοράκι). Τη ρίψη έκανε ο συνταγματάρχης τηςΑεροπορίας Στρατού, Πολ Τίμπετς.Υπολογίζεται ότι επί τόπου φονεύθηκαν 70.000, άμαχοι ως επί το πλείστον. Ακόμα περισσότεροι πέθαναν αργότερα λόγω ραδιενέργειας.
1961 Στο Θέατρο Επιδαύρου αποθεώνεται η Μαρία Κάλλας, στον ρόλο της «Μήδειας».
1992 Η Βούλα Πατουλίδου κατακτά το χρυσό μετάλλιο των 100 μέτρων με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.
εθνος

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 1-0


Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Υπάρχει συνταγματική κάλυψη για ενδεχόμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όταν καταργείται η θέση τους, αν και οι απολύσεις αποτελούν έσχατη λύση, τόνισε την Πέμπτη ο καθηγητής της Διοικητικής Επιστήμης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Μακρυδημήτρης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Ο κ. Μακρυδημήτρης αναφέρθηκε στιςκυβερνητικές αποφάσεις για συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών χαρακτηρίζοντας τες "εύλογες αν και αποσπασματικές", ενώ τόνισε ότι το ελληνικό κράτος έχει διασπαστεί σε μια έκταση που είναι αδιανόητη. 

"Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα είναι τρομερά μεγάλος, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από μεγάλη διασπορά κλάδων" σημείωσε. 

Ο κ. Μακρυδημήτρης χαρακτήρισε ως "άστοχες" τις αντιδράσεις στις μετατάξεις.

«Είναι αδιανόητο να μην καταργείται ένας δημόσιος οργανισμός επειδή δεν εξυπηρετούνται οι υπάλληλοι. Είναι υπηρέτες του ελληνικού λαού» παρατήρησε.
skai
Ακριβή μου Αθήνα!

 Τα λόγια αυτά ανήκουν σε δύο από τις εκατοντάδες τουρίστριες που αποφάσισαν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας. Η Anna Resendes και η αδερφή της Dulce είναι από την Πορτογαλία και τις τελευταίες τρεις ημέρες βρίσκονται στην Ελλάδα. 

Θα φύγουν την Κυριακή για να επιστρέψουν στη χώρα τους. «Μας αρέσει εδώ» λένε στο newsbeast.gr. Αλλά αναφέρουν ότι η Αθήνα δεν είναι και η πιο φθηνή πρωτεύουσα του κόσμου. «Για τέσσερις ώρες ξενάγηση στην πόλη, μας ζήτησαν 50 ευρώ το άτομο. Δεν είναι και φθηνά» τονίζουν. 

Την ίδια στιγμή, η είσοδος στην Αρχαία Αγορά ανέρχεται στα 4 ευρώ, για την Ακρόπολη το εισιτήριο είναι 12 ευρώ ενώ για το καινούργιο μουσείο της Ακρόπολης το αντίτιμο είναι 5 ευρώ. Η τιμή για τα σουβενίρ αρχίζει από τα 3 ευρώ και η τιμή τους ανεβαίνει ανάλογα με τις προτιμήσεις των υποψηφίων αγοραστών. 

Οι δύο τουρίστριες όμως προσθέτουν ότι ακόμη και το φαγητό σε κάποιο από τα πιο γνωστά ταβερνάκια που βρίσκονται στην Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Θησείο, στοιχίζει ακριβά. Είναι ενδεικτικό ότι μία 4μελης οικογένεια χρειάζεται το λιγότερο 50 ευρώ για φαγητό. 

newsbeast
305 Ο Σκοτσέζος ήρωας Γουίλιαμ Γουάλας, επικεφαλής της αντίστασης στην αγγλική εισβολή, συλλαμβάνεται στη Γλασκόβη από προδοσία. Θα μεταφερθεί στο Λονδίνο, όπου θα θανατωθεί με μαρτυρικό τρόπο. Κρεμάστηκε και, ενώ ήταν ζωντανός, ελευθερώθηκε από το σχοινί για να ευνουχιστεί, να ξεντεριστεί και να διαμελιστεί.
Η Θεσσαλονίκη στις φλόγες το 1917
1624 Οι Ενετοί υπό τον Μπερτόλντο ντ’ Εστέ, εξορμώντας από το Ναύπλιο, καταλαμβάνουν το κατεχόμενο από τους Τούρκους Αργος.
1716 Στο ουγγρικό Πετερβαντάιν ο πρίγκιπας Ευγένιος της Σαβοΐας, επικεφαλής 70.000 ανδρών πολυεθνικής ευρωπαϊκής σύνθεσης, συντρίβει τον υπέρτερο οθωμανικό στρατό. Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με τον τερματισμό της πολιορκίας της Κέρκυρας από τα σουλτανικά στρατεύματα (11 Αυγούστου), βάζει τέλος στην τουρκική επεκτατικότητα προς τη Δύση.
1824 Στο στενό της Μυκάλης, μεταξύ Σάμου και μικρασιατικών ακτών, ο ελληνικός στόλος καταναυμαχεί τον τουρκικό.
1832 Στο Ναύπλιο πεθαίνει ο 39χρονος Δημήτριος Υψηλάντης. Είχε αναπτύξει δεσμό με τη Μαντώ Μαυρογένους. Μετά τον θάνατό του, ο Κωλέττης διατάσσει την απομάκρυνση της ηρωίδας από την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Θα πεθάνει πάμπτωχη στη Μύκονο.
1861 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καθιερώνει τον φόρο εισοδήματος για να εξοφληθούν τα χρέη του Εμφυλίου Πολέμου. Οσοι παίρνουν περισσότερα από 800 δολάρια τον χρόνο, θα δίνουν το 3% του μισθού τους.
1914 Στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ εγκαθίσταται φωτεινός σηματοδότης που ρυθμίζει την κυκλοφορία.
1917 Πυρκαγιά που προκλήθηκε από τα γαλλικά στρατεύματα καταστρέφει τον κεντρικό τομέα της Θεσσαλονίκης.
1962 Στο Λος Αντζελες πεθαίνει από βαρβιτουρικά η Μέριλιν Μονρόε.
1986 Η Αμερικανική Γερουσία ψηφίζει το αντιπυραυλικό πρόγραμμα του προέδρου Ρίγκαν, γνωστό ως «Πόλεμος των Αστρων».
εθνος
Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010


Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ ακίνητα σε Μύκονο (φωτό) και Σαντορίνη
Σε οκτώ κατασχέσεις ακινήτων 
φορολογούμενων με σημαντική ακίνητη περιουσία στη Μύκονο και στη Σαντορίνη προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. 

Πρόκειται για μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι δεν προσήλθαν στην εφορία έως τις 30 Ιουλίου για να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους 

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του είναι ύψους 6.747.556 ευρώ. Τα ακίνητα των οφειλετών αυτών στις συγκεκριμένες δύο περιοχές είναι 2.917 αντικειμενικής αξίας 288.389.719 ευρώ, ενώ οι υπόχρεοι αυτοί έχουν συνολικά στην κατοχή τους ανά την επικράτεια 6.121 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567.892.905 ευρώ. 

Συνολικά από τους 990 φορολογούμενους που εντοπίστηκαν με ληξιπρόθεσμα χρέη, οι 300 τα εξόφλησαν και άλλοι 159 προχώρησαν σε ρύθμιση. 

Μέχρι στιγμής, το δημόσιο έχει εισπράξει συνολικά 1.044.735 ευρώ. 

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του κάνει σαφές ότι οι κατασχέσεις θα συνεχισθούν για όλους τους φορολογούμενους που δεν ανταποκρίθηκαν. Αυτό θα γίνει από το Σεπτέμβριο λόγω της δικαστικής αναστολής του Αυγούστου. 

Στο μεταξύ, εκτεταμένους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές διενήργησαν κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, για τον εντοπισμό φορολογικών παραβάσεων, το διάστημα από 1η Ιουνίου ως 31 Ιουλίου, σε καταστήματα εστίασης, κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων. 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ελέγχθηκαν περισσότερες από 1.600 επιχειρήσεις στην Αττική, στα νησιά των Κυκλάδων, στη Ρόδο, στην Κω, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν περίπου 65.000 παραβάσεις και καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 4.624.070 ευρώ.
skai
Λευκές αμμουδιές, ατέλειωτες παραλίες, κοκκοφοίνικες και γραφικοί ξενώνες καθιστούσαν τόσα χρόνια το Μπόκας ντελ Τόρο, ανοιχτά των ακτών του Παναμά στην Καραϊβική, ιδανικό τόσο για να ζει ή για να κάνει διακοπές κανείς. Ολα αυτά όμως, μέχρι που κάποιοι άνθρωποι άρχισαν να εξαφανίζονται μυστηριωδώς. 

Στην αρχή κανείς δεν υποπτεύθηκε το χαρούμενο ανδρόγυνο που είχε στην ιδιοκτησία του ένα μικρό ξενοδοχείο στην περιοχή. Οπως αποδείχτηκε όμως, ο Γουίλιαμ Ντάθαν Χόλμπερτ και η Λόρα Μισέλ Ρις δεν ήταν παρά κατά συρροή δολοφόνοι, που...
παραδέχτηκαν ότι είχαν σκοτώσει τουλάχιστον επτά άτομα, αφού προηγουμένως είχαν αποσπάσει τα περιουσιακά τους στοιχεία, ενώ εκτιμάται ότι κρύβονται πίσω από δύο ακόμη εξαφανίσεις. 

Οι ξενοδόχοι του τρόμου παρίσταναν τους πλούσιους επιχειρηματίες και αφού δημιουργούσαν φιλίες με τα θύματά τους, τα πυροβολούσαν στο κεφάλι, έθαβαν τις σορούς τους και έπαιρναν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. 

Η υπόθεση ξεσκεπάστηκε όταν οι αρχές ανακάλυψαν τις σορούς της Σέριλ Λιν Χιουζ, ιδιοκτήτη ξενώνα από το Μιζούρι, και της Μπο Ισελάρ, συνταξιούχου ιδιοκτήτριας γκαλερί από το Νέο Μεξικό. Οι υποψίες ύστερα από έρευνες στράφηκαν στον Χόλμπερτ και τη Ρις, που είχαν ζήσει στο Μπόκας ντελ Τόρο με ψεύτικα ονόματα και υποτίθεται ότι είχαν αγοράσει τον ξενώνα του Χιουζ και το σπίτι της Ισελάρ, λίγο πριν από τις εξαφανίσεις τους. Το κουβάρι ξετυλίχτηκε εύκολα από κει και πέρα, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να πέσει στα χέρια στρατιωτών της Νικαράγουα, στην προσπάθειά του να μπει παράνομα στη χώρα από την Κόστα Ρίκα. 

Ο 30χρονος Χόλμπερτ, γνωστός και με το παρατσούκλι «Αγριος Μπιλ» στο Μπόκας ντελ Τόρο, εξαιτίας της ενασχόλησής του με το bodybuilding, λέγεται ότι είχε αναπτύξει εμμονή με τον τηλεοπτικό γκάγκστερ Τόνι Σοπράνο και τον Χίτλερ, ενώ κατηγορείται για απάτες, φοροδιαφυγή σε έξι πολιτείες και κλοπές χρημάτων. Κατά τη σύλληψή του ήταν ευδιάθετος, συνεργάσιμος και δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες ότι ευχαριστεί πολύ τις αρχές για το ταξίδι του από την Κόστα Ρίκα στον Παναμά.

espresso
1072 Εξόριστος στην Πρώτη της Προποντίδας πεθαίνει ο ανατραπείς αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ρωμανός Δ’ Διογένης. Προηγουμένως είχε τυφλωθεί βάναυσα από τους αντιπάλους του.

1693 Ο βενεδικτίνος μοναχός Ντομ Περινιόν, υπεύθυνος για την κάβα του Αβαείου του Οτβιλιέ στην Καμπανία, παρασκευάζει την πρώτη σαμπάνια. Παρότι τυφλός, μπορούσε μόνο από τη γεύση του σταφυλιού να προσδιορίσει τον αμπελώνα προέλευσής του.

1704 Ο βρετανοολλανδικός στόλος υπό τον ναύαρχο Τζορτζ Ρουκ καταλαμβάνει το Γιβραλτάρ, κατά τον Πόλεμο της Ισπανικής Διαδοχής.

1875 Πεθαίνει σε ηλικία 70 ετών ο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, Δανός συγγραφέας και ποιητής, γνωστός σ’ όλο τον κόσμο από τα παραμύθια του. Την άνοιξη του 1872 είχε πέσει από το κρεβάτι και είχε χτυπήσει σοβαρά. Δεν ξανάγινε καλά.

1865 Με Βασιλικό Διάταγμα καθιερώνονται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας οι 12 πρώτες στροφές του «Υμνου εις την Ελευθερίαν», που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός και μελοποίησε ο Νικόλαος Μάντζαρος.

1936 Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία. Με την έγκριση του Γεωργίου Β’ αναστέλλει άρθρα του Συντάγματος και διαλύει τη Βουλή. Από τον Απρίλιο, με τον αιφνίδιο θάνατο του πρωθυπουργού Δεμερτζή, σχημάτισε κυβέρνηση, προετοιμάζοντας τη δικτατορία. Ως αφορμή χρησιμοποίησε τα αιματηρά γεγονότα του Μάη στη Θεσσαλονίκη και την πανελλαδική απεργία, που είχε προκηρυχθεί για τις 5 Αυγούστου.



Φασιστικοί χαιρετισμοί προς τον Μεταξά.




1960 Με παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, απαλείφονται από το λεξικό «Λαρούς» οι ερμηνείες του λήμματος Grec (Ελληνας) ως απατεώνας, παλιάνθρωπος.

1961 Στη Χαβάη γεννιέται ο Μπαράκ Ομπάμα, από το 2008 πρόεδρος των ΗΠΑ.

1965 Η Βουλή καταψηφίζει την υπό τον Γεώργιο Αθανασιάδη-Νόβα κυβέρνηση των αποστατών.
Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Εγώ με τη γυναίκα μου έχουμε κάποια μυστικά για να κρατάει ο γάμος...
1. Δύο φορές την εβδομάδα πηγαίνουμε σε ένα καλό ρεστοράν με καλό κρασί, καλό φαγητό και καλή παρέα. Αυτή πηγαίνει Τρίτες, εγώ Παρασκευές.

2. Κοιμόμαστε σε ξεχωριστά κρεβάτια. Το δικό της είναι στην Αθήνα και το δικό μου στη Θεσσαλονίκη.

3. Πηγαίνω τη γυναίκα μου παντού, αλλά πάντα βρίσκει το δρόμο για να γυρίσει.

4. Ρώτησα τη γυναίκα μου «Πού θέλεις να πάμε για την επέτειο μας;» και μου απάντησε «Κάπου που δεν έχω πάει καιρό». Έτσι της πρότεινα την.. κουζίνα!

5. Πάντα κρατιόμαστε χέρι – χέρι. Αν την αφήσω, ψωνίζει.

6. Έχει ένα ηλεκτρικό μίξερ, μια ηλεκτρική τοστιέρα και έναν ηλεκτρικό στίφτη. Μου είπε «Υπάρχουν πολλές συσκευές και δεν έχω μέρος να καθίσω». Της αγόρασα μία ηλεκτρική καρέκλα.

7. Μου είπε ότι το αυτοκίνητο δεν πηγαίνει καλά γιατί έχει νερό στο καρμπυρατέρ. Τη ρώτησα που είναι το αυτοκίνητο και μου είπε «Στη λίμνη!!!»

8. Η γυναίκα κάνει μία καινούρια δίαιτα. Καρύδες και μπανάνες. Δεν έχασε κιλό, αλλά πού να τη δείτε πώς σκαρφαλώνει στα δέντρα τώρα.
pswnio.gr
Μακελειό σε οικογενειακή επιχείρηση στο Κονέκτικατ
Υπάλληλος αντιμέτωπος με απόλυση, σκότωσε οκτώ άτομα

Οκτώ άτομα σκότωσε ένας 34χρονος στο Μάντσεστερ του Κονέκτικατ σήμερα πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters πριν από μερικά λεπτά.

Ο Omar Thornton, 34 ετών, είχε προσληφθεί πρόσφατα από εταιρεία διανομών μπύρας στο Μάντσεστερ. Σήμερα το πρωί έπρεπε να παρουσιαστεί στη διεύθυνση της οικογενειακής επιχείρηση, λόγω κάποιου λάθους που είχε κάνει.

Αντί λοιπόν να υπερασπιστεί τον εαυτό του, μια που αντιμετώπιζε απόλυση, πήρε ένα όπλο, σκότωσε οκτώ άτομα και, στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Αστρονομικά τα χρέη των δήμων στα ταμεία

Σε περίπτωση που ένας ιδιώτης χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία δεν παίρνει ασφαλιστική ενημερότητα ή σε πολλές περιπτώσεις είναι αντιμέτωπος με προσωποκράτηση. Αυτό όμως δεν ισχύει για τους δήμους.

Ερώτημα δε παραμένει το πώς υπερχρεωμένοι δήμοι συνεχίζουν να προχωρούν σε προσλήψεις.

skai
Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010
Στην Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχουν χρήματα που εδώ και μία δεκαετία αναζητούν αποδέκτες καθώς η πλειονότητα των δικαιούχων έχει... αποβιώσει

«Αναζητούνται υπερήλικοι πρώην βουλευτές, καθώς και χήρες και ορφανά παλαιών πολιτικών, για να εισπράξουν ξεχασμένα αναδρομικά» . Θα μπορούσε να είναι και μικρή αγγελία ή δισέλιδη καταχώριση με ανάλογο περιεχόμενο που φιλοξενείται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Ενημέρωσις» το οποίο εκδίδεται από την «Ενωση τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευ- τών» για να γίνει γνωστό ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχουν χρήματα που εδώ και μία δεκαετία αναζητούν αποδέκτες και δεν τους βρίσκουν. Ο λόγος που δεν τους βρίσκουν, όπως προκύπτει από τη δημοσιογραφική έρευνα, είναι διότι η πλειονότητα των δικαιούχων έχει από ετών αποδημήσει εις Κύριον, αλλά αυτό δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ στην Τράπεζα της Ελλάδος η οποία λειτουργεί ως εντολοδόχος του Δημοσίου. 

Η ιστορία ξεκινά από το 1991
Η υπόθεση αυτή που αποτυπώνει ανάγλυφα το ελληνικό δημοσιονομικό χάος, όπως και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ξεκινά από το... μακρινό 1991 όταν επί κυβερνήσεως του κ. Κ. Μητσοτάκη οι αυξημένες αμοιβές από εφημερίες ορισμένων γιατρών του ΕΣΥ προκάλεσαν προσφυγές δικαστικών στο Ελεγκτικό Συνέδριο με τις οποίες ζήτησαν να αναπροσαρμοστούν οι αποδοχές τους, καθώς με ερμηνεία του Συντάγματος έχει καθιερωθεί ότι ο ανώτερος μισθός στο Δημόσιο είναι εκείνος του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Η δικαίωση που, έπειτα από πολλές περιπέτειες, πέτυχαν οι προσφεύγοντες δικαστές οδήγησε σε γενναία αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεών τους για την περίοδο από 1.12.1991 ως 31.12.1995, ανοίγοντας ταυτοχρόνως την όρεξη και στους βουλευτές, η αποζημίωση των οποίων συνδέεται με βάση το Ζ Δ Ψήφισμα του 1975 με τις αποδοχές των επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων. 

Για τον... φόβο των Ιουδαίων όμως στον δικαστικό αγώνα μπήκαν μπροστά οι τέως βουλευτές, οι οποίοι, όπως ήταν φυσικό, δικαιώθηκαν επίσης, συμπαρασύροντας εκτός από την αναπροσαρμογή των συντάξεών τους και την αποζημίωση των εν ενεργεία συναδέλφων τους. Μαζί όμως με τις αυξήσεις που κατ΄ αντιστοιχία των δικαστικών πήραν οι βουλευτές, στις διεκδικήσεις τους ήταν και τα αναδρομικά της προηγούμενης πενταετίας, τα οποία μετά από πολλές συζητήσεις και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, η κυβέρνηση του κ. Κ.Σημίτη αποφάσισε να τους καταβάλει τμηματικά μέσω ομολόγων που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Η σχετική απόφαση υπεγράφη τον Ιούνιο του 2000 από τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Παπαντωνίου και όριζε ότι τα οφειλόμενα στους έχοντες συνταξιοδοτικό δικαίωμα πρώην βουλευτές ή τις χήρες, τα ανήλικα ορφανά τους και τις άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες όσων είχαν ήδη πεθάνει θα εξοφλούνταν «σε επτά ισόποσες άτοκες εξαμηνιαίες δόσεις με ομόλογα» τα οποία έληγαν από τις 2.1.2001 ως τις 2.1.2004. 

«Για τον ακριβή υπολογισμό των οφειλόμενων ποσών κατά δικαιούχο» , το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρεται στην απόφαση του κ. Παπαντωνίου, έστειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος πίνακα που εμφάνιζε το καταβλητέο ποσό. Ο χρόνος όμως παρήλθε και αρκετοί από τους δικαιούχους δεν εμφανίστηκαν για να εξαργυρώσουν τα ομόλογα που είχαν εκδοθεί στο όνομά τους. 

Η αλληλογραφία που εκτυλίχθηκε ήδη από το 2006 μεταξύ της Ενωσης Τέως Βουλευτών και της ΤτΕ δεν έλυσε τον γρίφο με τα αζήτητα ομόλογα του Δημοσίου. Με αποτέλεσμα τον περασμένο Δεκέμβριο το αρμόδιο Τμήμα Θεματοφύλαξης και Διαχείρισης Τίτλων Δημοσίου του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος να αποταθεί εκ νέου στο άτυπο συνδικαλιστικό των συνταξιούχων βουλευτών, γνωστοποιώντας ότι «αρκετά μέλη σας δεν έχουν ακόμη εισπράξει από την Τράπεζά μας τα αναλογούντα σε αυτούς ποσά (...) λόγω μη προσέλευσής των». Γι΄ αυτό και «παρακαλεί» να προβεί η Ενωση «σε σχετικές ενέργειες ενημέρωσής τους, επειδή στην τράπεζά μας οι καταστάσεις των δικαιούχων (...) δεν παραθέτουν διευθύνσεις ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας»! 

Οποιος το μάθει ας προσέλθει
Στοιχεία όμως δεν διέθετε ούτε η Ενωση Τέως Βουλευτών, γι΄ αυτό και περιορίστηκε στη δημοσιοποίηση της λίστας της Τράπεζας με την ελπίδα να γίνει γνωστό το θέμα στους δικαιούχους και στους τυχόν κληρονόμους τους. Οι αρμόδιοι του Τμήματος Θεματοφύλαξης με τους οποίους επικοινώνησε «Το Βήμα» επιβεβαιώνουν ότι η υπόθεση παραμένει εκκρεμής, αν και, κατά πληροφορίες, η δημοσίευση της λίστας των δικαιούχων κινητοποίησε ορισμένους εκ των δικαιούχων, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν οι ίδιοι αφού έχουν αποβιώσει από ετών αλλά... τυχεροί κληρονόμοι τους. 

Η λίστα με τους 69 αναζητούμενους που δεν εισέπραξαν τα ομόλογα

Εξήντα εννέα πρόσωπα αναζητεί η Τράπεζα της Ελλάδος,όπως προκύπτει από τη λίστα που επισυνάπτει στο έγγραφό της προς την Ενωση Τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «σας διαβιβάζουμε συνημμένα ονομαστικό κατάλογο εναπομεινάντων δικαιούχων για τις ενέργειές σας,για το συμφέρον των μελών της Ενωσής σας και για τη διευθέτηση της εκκρεμότητας». Ουδείς ωστόσο μπήκε στον πειρασμό να διαπιστώσει ποιοι εκ των «δικαιούχων» είναι εν ζωή! Ετσι η αποθανούσα από τον Αύγουστο του 2003 χήρα του αείμνηστου προέδρου της ΕΔΑ Ηλία Ηλιού,Ελευθερία,καλείται από την ΤτΕ να λάβει αναδρομικά τις συντάξεις που εδικαιούτο όσο ζούσε.Οπως και η μητέρα τού νυν βουλευτή του ΚΚΕ κ.Αντ.Σκυλλάκου, Μαρία,χήρα του προδικτατορικού βουλευτή Λαρίσης της ΕΔΑ, Ηλία Σκυλλάκου,η οποία έχει πεθάνει από το 1994! Χαρακτηριστικότερες εξάλλου είναι οι περιπτώσεις των τέως βουλευτών οι οποίοι καλούνται να λάβουν τις οφειλόμενες προς αυτούς συντάξεις ενώ έχουν αποδημήσει εις Κύριον εδώ και χρόνια,αν και θα ήταν πολύ πιο εύκολο για όποιον ήθελε να μπει στον κόπο να διαπιστώσει εάν ζουν ή όχι- αρκούσε να ανατρέξει σε κάποιο σχετικό ευρετήριο. 

Ετσι,η ΤτΕ εμφανίζεται να αναζητεί τον αποθανόντα από το 2002 Νικόλαο Γρηγοριάδη,υπουργό Εμπορίου επί Μαρκεζίνη,άλλοτε βουλευτή Καβάλας με το Λαϊκό Κόμμα του Κωνσταντίνου Τσαλδάρη και τον Ελληνικό Συναγερμό του Αλέξανδρου Παπάγου.Από το 2001 έχει πεθάνει και ο Δημήτριος Κελτεμλίδης,πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΕΔΑ,ενώ ο Διονύσιος Λιβανός,πρώην βουλευτής της ΝΔ και κατόπιν ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ,έχει αποβιώσει από το 2005. Μεταξύ εκείνων που καλούνται να λάβουν αναδρομικές βουλευτικές συντάξεις είναι και ο Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος,πρώην βουλευτής της Εθνικής Παράταξης του Σπυρίδωνα Θεοτόκη στις εκλογές του 1977 (τις μοναδικές που συμμετείχε το φιλοβασιλικό αυτό σχήμα που ιδρύθηκε από τον Στέφανο Στεφανόπουλο),ο οποίος έχει αποβιώσει από το 2004.Επίσης αναζητείται ο πρώην βουλευτής Λαρίσης του ΚΚΕ Ηλίας Παπαδημητρίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1998, δηλαδή πριν από 12 ολόκληρα χρόνια. 

Εξίσου χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του προδικτατορικού βουλευτή Πειραιώς Ευάγγελου Σαββόπουλου,που απεβίωσε το 1995,εκλεγέντος με τον Ελληνικό Συναγερμό το 1951, με την ΕΡΕ το 1956, με το Κόμμα Προοδευτικών του Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη το 1961,με την Ενωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου το 1964,την οποία εγκατέλειψε προσχωρώντας στο κόμμα των «Αποστατών» με την επωνυμία ΦΙΔΗΚ (Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κέντρο),για να καταλήξει μέσω της Εθνικής Παράταξης στη ΝΔ με την οποία ωστόσο δεν πέτυχε να εκλεγεί το 1981. 

Στη λίστα αναφέρεται επίσης και ο Γεώργιος Τζατζάνης,πρώην βουλευτής της ΕΠΕΚ του Νικόλαου Πλαστήρα το 1952,ο οποίος πέθανε το 2002 και ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής της ΕΡΕ και της ΝΔ Αθανάσιος Φιλιππίδης,ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1999. Προς αναζήτηση από την ΤτΕ είναι και ο πρώην ευρωβουλευτής και κατόπιν βουλευτής Καβάλας του ΠαΣοΚ Κωνσταντίνος Τσίμας,ο οποίος πέθανε το 2005 όντας εν ενεργεία βουλευτής. Αξιομνημόνευτη είναι και η περίπτωση του Ευστάθιου Κωστελίδη, βουλευτή Φλώρινας της ΕΡΕ ο οποίος είναι στη λίστα,το έτος γεννήσεως του οποίου είναι το 1908, δηλαδή πριν από 102 χρόνια. 

ΓΡΗΓ. ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ, Λ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ




Ελέχθηκαν 800 επιχειρήσεις σε νησιά του Αιγαίου και διαπιστώθηκαν 15.000 παραβάσεις φορολογικού χαρακτήρα

Λουκέτο σε 70 επιχειρήσεις -το επόμενο διάστημα- λόγω των συνεχιζόμενων φορολογικών παραβάσεων, προανήγγειλε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο γραμματέας του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης.Ο κ. Καπελέρης δήλωσε ότι το διάστημα Ιουνίου - Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 800 επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου και διαπιστώθηκαν 15.000 παραβάσεις, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων. 

tovima



Το φθινόπωρο θα είναι σκληρό και ενδεχομένως απαρχή πολιτικών εξελίξεων. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει καταφέρει να περάσει πολύ σημαντικά μέτρα και τομές, υπό την πίεση της τρόικας, και χωρίς πραγματικά να εκδηλωθούν μεγάλες αντιδράσεις. Ορισμένοι, μάλιστα, στην κυβέρνηση κάνουν το λάθος να επαναπαύονται και να θεωρούν πως τα δύσκολα έχουν περάσει. Είναι όμως έτσι;
Η κυβέρνηση θα βρεθεί σύντομα απέναντι στις πιο σκληρές συντεχνίες που έχουν εδραιώσει τη δύναμή τους τα τελευταία 30 χρόνια, με πρώτη τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που αποτελεί ένα αμιγώς πασοκικό δημιούργημα, το οποίο κανείς δεν έχει τολμήσει να ακουμπήσει. Ενα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει καταλάβει πως η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει με τέτοιου τύπου ισχυρές συντεχνίες να εκβιάζουν την εκάστοτε κυβέρνηση και να απορροφούν πολύτιμους κοινωνικούς πόρους. Αν κάτι έχει πραγματικά αλλάξει τους τελευταίους μήνες στην Eλλάδα είναι πως έσπασαν πολλά ταμπού και ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει τι είναι αυτά τα περιώνυμα «κεκτημένα» ορισμένων συντεχνιών. Μέσα από τη συλλογική ψυχοθεραπεία στα καφενεία και τις τηλεοράσεις, η κοινή γνώμη έχει αντιληφθεί πλήρως γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Είναι πιθανό κάποια στιγμή να επικρατήσει μια κόπωση από τις πολλές και ραγδαίες αλλαγές στο ασφαλιστικό και σε άλλους τομείς. Προς το παρόν πάντως ένα ζωτικό κομμάτι της μεσαίας τάξης δεν ανέχεται τις εκβιαστικές κινητοποιήσεις και τον συνδικαλιστικό αυτισμό διαφόρων ομάδων. Και αυτό γιατί καταλαβαίνει πια πως προκαλούν τεράστια οικονομική ζημία στις τσέπες όλων.
Το αν η κυβέρνηση θα επιβιώσει των συγκρούσεων που έρχονται θα εξαρτηθεί όμως και από τους πολιτικούς της χειρισμούς, το πώς θα πάει η πραγματική οικονομία το φθινόπωρο και -ως συνήθως- τον παράγοντα της τύχης... Ενα μικρό ή μεγάλο σκάνδαλο μπορεί εύκολα να τινάξει όλη την προσπάθεια στον αέρα. Tο ίδιο μπορεί να συμβεί αν ο κ. Παπανδρέου επιχειρήσει ανεπιτυχώς να περάσει από τη Βουλή τη σημαντική αλλαγή του εκλογικού συστήματος που έχει εξαγγείλει. Ο πρωθυπουργός διατρέχει επίσης κίνδυνο να αρχίσει να φαίνεται απόμακρος και ενδεχομένως εκκεντρικός στον μέσο Ελληνα με τα συνεχή του ταξίδια και άλλες συνήθειες που μέχρι τώρα αντιμετωπίζονται με κατανόηση. Η ελληνική κοινή γνώμη έχει μια εκπληκτική ικανότητα να «κόβει κομματάκια» τους ηγέτες της και να τους βάζει σε στερεότυπα του καφενείου, όπως συνέβη με το μυθώδες playstation και τώρα ολίγον με το... κανό. Τα στερεότυπα αυτά μπορεί να είναι άδικα, δύσκολα όμως αποδομούνται όταν σχηματισθούν.
Ο άλλος μεγάλος κίνδυνος είναι να φύγει ο πάτος της πραγματικής οικονομίας τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου. Ηδη έχουν κλείσει πολλές μικρές επιχειρήσεις και μαγαζιά. Το στοίχημα για το φθινόπωρο είναι αν θα αντέξουν μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες αυτή την ώρα υποφέρουν ανάμεσα σε επιτόκια που πλησιάζουν το 9% από τις τράπεζες και σε ένα Δημόσιο που δεν τους πληρώνει τις υποχρεώσεις τους. Αν αρχίσουν να κλείνουν πολλές εταιρείες και να έχουμε μαζικές απολύσεις, η ύφεση θα είναι βαθιά και ο θυμός του κόσμου μεγάλος. Κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται πως ο κ. Παπανδρέου έχει πάρει τα μηνύματα της αγοράς και θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ αναπτυξιακά μέτρα που θα δηλώνουν μια νέα εποχή φιλικής αντιμετώπισης των επιχειρήσεων. Οψόμεθα...
Το φθινόπωρο και ο χειμώνας ενδέχεται πάντως να είναι και πολιτικά δύσκολοι. Σκεφθείτε ένα Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο, κάτω από την επιρροή του κλίματος στην κοινή γνώμη, προφυλακίζει κάποιους υπουργούς της Ν.Δ. τραβώντας στα άκρα την ερμηνεία του νόμου. Και βεβαίως αναλογισθείτε τι θα πυροδοτήσει μια τέτοια εξέλιξη.
Ολα αυτά συνθέτουν μια εικόνα δύσκολη και εύφλεκτη. Γι' αυτό ας πάρουμε μια καλοκαιρινή ανάσα και μετά τα μέσα Αυγούστου ας ξαναβάλουμε τις ζώνες ασφαλείας και ας ετοιμασθούμε για ένα απρόβλεπτο και εκρηκτικό φθινόπωρο.

Tου Αλεξη Παπαχελα
Αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων για μείωση του δημόσιου ελλείμματος στο 7,6%, προβλέπει το Μνημόνιο.

Νέα δέσμη μέτρων που θα αποδώσουν πρόσθετους άμεσους και έμμεσους φόρους το 2011 κατά 4,5 δισ. ευρώ προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα στο 7,6% του ΑΕΠ, από το 8% που θα κλείσει φέτος.

Ο φιλόδοξος στόχος, που προβλέπεται στο Μνημόνιο, θα αποτυπωθεί στο σχέδιο του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού, που κατατίθεται στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.

Χωρίς να χρειαστεί να καλυφθούν το 2011 οι υστερήσεις του 2010, οι έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν κατά 2,58 δισ. ευρώ, και θα διαμορφωθούν στα 33,61 δισ. ευρώ, από 31,03 δισ. ευρώ, φέτος.

Οι άμεσοι φόροι θα αυξηθούν κατά 1,93 δισ. ευρώ (10,8%) και θα διαμορφωθούν σε 19,70 δισ. ευρώ, από 17,78 δισ. ευρώ, που εκτιμάται ότι θα φτάσουν φέτος. Η δημοσιονομική προσαρμογή θα απαιτήσει περισσότερα μέτρα και στο σκέλος των δαπανών όσο και στο σκέλος των μη φορολογικών εσόδων.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας τη Δευτέρα παραδίδουν στον υπουργό Οικονομικών την έκθεση με τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματά τους, μετά τους διεξοδικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν στη χώρα μας.

Οι συστάσεις των ελεγκτών αφορούν τα δημοσιονομικά και τις διαρθρωτικές αλλαγές, με αιχμή την εξυγίανση του ΟΣΕ, τη μείωση των δαπανών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Το κείμενο, που θα συνυπογραφεί από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και θα είναι δεσμευτικό, θα κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 20 Αυγούστου και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εκταμιευτεί έως τις 14 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση του δανείου, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.
skai





Σας υποσχεθήκαμε ότι θα επανερχόμασταν στο θέμα και εμείς πάντα τηρούμαι τον λόγο μας. Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φώς δείχνουν για μια ακόμη φορά σε τι κράτους ζούμε. Ένα κράτος που δίνει το δικαίωμα σε έναν εκδότη εφημερίδας να αλλάζει θέσεις δημοσίων λειτουργών επειδή απλά δεν πέρασε το γινάτι του. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Λιμενάρχης Πάρου πήρε φύλο πορείας και μετατίθεται σε άλλη υπηρεσία μετά τον τσαμπουκά στο νέο λιμάνι της Νάουσας. Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Λίγες μέρες πριν ο Τριανταφυλλόπουλος μπαίνει στην μπούκα του λιμανιού της Νάουσας με το φουσκωτό του. Δένει σε ένα σημείο της προβλήτας χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Ο υπεύθυνος της μαρίνας Γιάννης-με το ψευδώνυμο Γερμανός- διαπιστώνει την κίνηση αφού ο δημοσιογράφος έχει αποχωρήσει από το σκάφος για να κάνει την βόλτα του στα στενά του χωριού συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών και ενός πούρου. Επειδή η ...
συγκεκριμένη θέση ανήκει σε άλλον αποφασίζει να μετακινήσει το σκάφος. Με την επιστροφή του στην μαρίνα ο δημοσιογράφος καταφέρετε με ύβρεις και χαρακτηρισμούς κατά του υπευθύνου της μαρίνας, ο οποίος ωστόσο δε «μασάει». Η αδιαφορία του Γιάννη και η πρόθεσή του να εξηγήσει τον λόγο που μετακίνησε το σκάφος, εξοργίζει τον δημοσιογράφο ο οποίος φτάνει σε σημείο να επικοινώνησε με τον επιτελάρχη του ΥΕΝ. Ποιος ξέρει κάτω από ποιες συνθήκες δίνεται εντολή ν απομακρυνθεί σε πρώτη φάση ο υπεύθυνος της Μαρίνας. Και εδώ προκαλούνται πολλά ερωτηματικά καθώς ο χώρος ανήκει στον Δήμο και όχι στο Λιμεναρχείο. Όντως ο υπεύθυνος της μαρίνας απομακρύνεται με αποτέλεσμα στην μαρίνα και για δύο μέρες να «επικρατεί» συσκότιση. Και όλα αυτά συμβαίνουν εν τω μέσω καλοκαιριού. Την περίοδο δηλαδή με την μεγαλύτερη κίνηση των σκαφάτων στο νησί. Για το καπρίτσιο του Τριανταφυλλόπουλου δεν υπήρχε φώς και νερό για δύο μέρες!Αίσχος
Έξαλλοι οι επιχειρηματίες της Μαρίνας καταφέρονται κατά του Δημάρχου και δύο μέρες μετά επιστρέφει στην θέση του ο υπεύθυνος της Προβλήτας.
Αυτή η απόφαση αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον δημοσιογράφο ο οποίος λέγεται ότι ζήτησε ευθύνες απειλώντας θεούς και δαίμονες. Πληροφορίες θέλουν τον υπολιμενάρχη κ. Ραγκούση ο οποίος εκτελούσε χρέη λιμενάρχη να απομακρύνεται εξαιτίας του τσαμπουκά.
Άραγε ο Πρωθυπουργός που έρχεται τις επόμενες μέρες στο νησί θα ενημερωθεί για το θέμα. Και αν ναι… έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος έδωσε εντολή για την μετάθεση. Και στην τελική, τι έχει ο Τριανταφυλλόπουλος και μπορεί όποτε θέλει να μεταθέτει δημόσιους λειτουργούς;
Τα ερωτήματα είναι πολλά και θα εκτιμούσαμε πολύ κάποιον να απαντήσει επίσημα.
gossip-tv.gr
Κυριακή 1 Αυγούστου 2010





Διαβάστε κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις
Οι έλεγχοι των αρμόδιων αρχών, παρά τον αναγκαστικά περιορισμένο χαρακτήρα τους, αναδεικνύουν «πάρτι» παρανομιών στις προμήθειες (ιδίως στον τομέα της υγείας) υπερβολικές δαπάνες σε κάθε δραστηριότητα της κρατικής μηχανής, αδικαιολόγητες απευθείας αναθέσεις για να αποφεύγονται οι νόμιμες επιλογές με διαγωνισμούς, προσπάθεια εξυπηρέτησης προσωπικών και πελατειακών συμφερόντων. Ο καθένας από τη θέση του κάνει αλόγιστες σπατάλες, προσπαθεί να τακτοποιήσει φιλικά αιτήματα (ρουσφέτια), κάνοντας παράνομες επιχορηγήσεις από τον κρατικό κορβανά, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλείται στο Δημόσιο.

Τη θλιβερή αυτή εικόνα έρχεται να επιβεβαιώσει η ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που περιγράφει το όργιο των παρανομιών που έγιναν ή που αποτράπηκαν χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του ΕΣ (μέχρι το 2008).

Ευτυχώς, με τους προληπτικούς ελέγχους του, το ΕΣ κατόρθωσε να αποτρέψει παράνομες δαπάνες ύψους 72 εκατ. ευρώ, ενώ και ο κατασταλτικός του έλεγχος εντόπισε «μαργαριτάρια». Από την ατέλειωτη λίστα με παρανομίες και παρατυπίες, που περιλαμβάνεται στις 450 σελίδες, σταχυολογούμε διάφορες περιπτώσεις που εντόπισε το ΕΣ αντιδρώντας και σταματώντας την εκταμίευση χρημάτων:

Το τζιπ του δημάρχου
Δήμαρχος στη Β. Ελλάδα ήθελε την προμήθεια τζιπ τύπου Land Rover έναντι 25.000 ευρώ, ενώ μπορούσε να κάνει αποκλειστική χρήση ενός μόνο ΙΧ που ήδη διέθετε. Στην προσπάθεια αγοράς του έγινε επίκληση κάλυψης πλασματικών αναγκών (για τη μεταφορά υλικών, ανταλλακτικών για ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα), ενώ πραγματικός σκοπός ήταν η μετακίνηση του δημάρχου.

ΙΧ «δώρο» στον αντιδήμαρχο
Παρόμοια ήταν η περίπτωση αντιδημάρχου, πάλι στη Β. Ελλάδα, που ήθελε ΙΧ αξίας 20.000 ευρώ για τις ανάγκες της αντιδημαρχίας και το οποίο «κόπηκε», αφού δεν προβλέπεται όχημα για κανέναν άλλον πέραν του δημάρχου.

Δαπάνες για cd και χαρτοκόπτες
Πολλές ήταν οι δαπάνες δημοτικών αρχόντων που κρίθηκαν αδικαιολόγητες, γιατί αποσκοπούσαν στην προσωπική προβολή τους και δεν μπορούσαν να γίνουν με κρατικό χρήμα. Σε μία περίπτωση χρειάστηκαν 7.600 ευρώ για δημοσίευση ευχών για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα με μετάδοση των ευχών και ραδιοφωνικά. Άλλοι ήταν φθηνότεροι, αφού χρειάστηκαν για τον ίδιο σκοπό 3.700 ευρώ και 4.900 ευρώ αντίστοιχα μαζί με επιστολόχαρτα και ημερολόγια. Ωστόσο σε άλλη περιοχή της Αττικής, δήμαρχος χρειάστηκε 9.500 ευρώ για δημοσίευση ευχετηρίων, συγχαρητηρίων αλλά και απαντήσεων σε προσωπικές του αντιδικίες, καθώς και για την προεκλογική προβολή του. Όλα τα χρηματικά εντάλματα «κόπηκαν», όπως επίσης δαπάνες 14.700 ευρώ για χριστουγεννιάτικη εκδήλωση εργαζομένων σε δήμο, 8.700 ευρώ για προμήθεια αναμνηστικών για χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, 8.700 ευρώ για την προμήθεια CD.ROM για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, 14.600 ευρώ για ορείχαλκους χαρτοκόπτες για βράβευση μαθητών που μπήκαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, 7.200 ευρώ για προμήθεια ποτών για εκδήλωση.

Φουσκωμένοι λογαριασμοί κινητών
Σε αρκετές περιπτώσεις δεν εγκρίθηκαν δαπάνες για κινητά τηλέφωνα, καθώς υπήρξε υπέρβαση των επιτρεπτών ορίων από δημάρχους και αντιδημάρχους (9.200 ευρώ σε δήμο στη Β. Ελλάδα), ενώ σε άλλη περίπτωση κόπηκε η έγκριση προκαταβολικής μάλιστα δαπάνης 6.600 ευρώ για ετήσια χρήση κινητού από δήμαρχο στην Αττική. Σε άλλες περιπτώσεις δεν εγκρίθηκαν δαπάνες 7.700 ευρώ για λογαριασμούς κινητών σχολικών φυλάκων, καθώς δεν προβλέπεται από τον νόμο.

Περισυλλογή αδέσποτων σκύλων
Δεν εγκρίθηκε δαπάνη 10.500 ευρώ για περισυλλογή και φύλαξη αδέσποτων σκύλων σε Δήμο της Θεσσαλίας εν όψει της επίσκεψης επιτροπής για τους Μεσογειακούς Αγώνες, καθώς η σχετική σύμβαση καλυπτόταν από όμοια προηγούμενη με τον ίδιο ιδιώτη.

Κεραμοσκεπή με κονδύλια της πολιτικής προστασίας
Μη νόμιμη κρίθηκε δαπάνη 70.000 ευρώ για κατασκευή κεραμοσκεπής σε Ι. Ναό, καθώς η δημοτική αρχή χρησιμοποίησε πιστώσεις για την πολιτική προστασία, που όμως προβλέπονται μόνο για την κάλυψη αναγκών σχετικά με την περιουσία των πολιτών, που θίγεται από φυσικές καταστροφές, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κ.λπ. Επίσης κόπηκε η προσπάθεια δήμου για προμήθεια εκκλησιαστικών παραθύρων έναντι 3.600 ευρώ καθώς και αγοράς υλικών για γεύμα σε εκδήλωση ναού αξίας 6.300 ευρώ.

Χορηγία σε τουρνουά και... κορασίδες
Κόπηκαν επίσης γιατί ξεπερνούσαν τις νόμιμες δραστηριότητες και αρμοδιότητες δημοτικών αρχών, επιχορηγήσεις 45.000 ευρώ για σχολικό τουρνουά ποδοσφαίρου, επιχορήγηση 88.000 ευρώ σε ιδιωτική επαγγελματική σχολή, σε κυνηγετικούς συλλόγους, στο Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, σε σωματεία φιλόπτωχων αδελφοτήτων κυριών και δεσποινίδων.

Δείπνο σε... τουρκική ορχήστρα
Κόκκινη κάρτα πήραν τα έξοδα 18.000 ευρώ για γεύματα φιλοξενίας σε υπηρεσιακούς παράγοντες, που έγιναν από δήμο τουριστικού νησιού, αφού δεν προέκυπτε ότι συνέβαλλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην κοινωνική, πολιτιστική, κ.λπ. ανάπτυξη του δήμου, ενώ κόπηκαν και τα έξοδα 3.300 ευρώ για δείπνο και γεύμα σε μέλη τουρκικής ορχήστρας, που βρέθηκε στην περιοχή και επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον δήμο χωρίς να είναι προσκεκλημένη σε συναυλία.

Η φωτογραφική κάλυψη του κ. υφυπουργού
Μη νόμιμη κρίθηκε δαπάνη 42.700 ευρώ για την προμήθεια και εκτύπωση 3.000 ημερολογίων το 2007 για τις ανάγκες του γραφείου του υπουργού Υγείας, γιατί η σχετική δαπάνη δεν προβλέπεται στον νόμο ούτε συμβάλλει στις δραστηριότητες της υπηρεσίας. Κόπηκαν επίσης δαπάνες 9.500 ευρώ για την πληρωμή φωτογράφου, για τη φωτογραφική κάλυψη διαφόρων δραστηριοτήτων του τότε υφυπουργού Υγείας, καθώς κρίθηκε ότι οι δαπάνες συναθροιζόμενες υπερβαίνουν το προσήκον μέτρο για συνήθεις και όχι εξαιρετικές δραστηριότητες του υφυπουργού, που αφορούσαν και μικρό διάστημα.

Οι άγνωστες αγιογραφίες
Σε άλλη περίπτωση κόπηκε η προμήθεια 20 αγιογραφιών από το Πανελλήνιο Ιερό Ιδρυμα Παναγίας Σουμελά έναντι 4.600 ευρώ, καθώς δεν προέκυπτε η ταυτότητα των τιμώμενων προσώπων ώστε να θεωρηθεί η σχετική δαπάνη λειτουργική.

Ήθελε χειροποίητο γραφείο από ξύλο καρυδιάς
«Όχι» είπε το ΕΣ σε δαπάνη 3.100 ευρώ για το γραφείο προέδρου κέντρου παιδικής μέριμνας θηλέων καθώς υπερέβαινε το προσήκον μέτρο και δεν προέκυπταν οι λόγοι για τους οποίους έπρεπε να είναι από ξύλο καρυδιάς και χειροποίητο σκαλιστό.

Φωτογραφικές μηχανές σε... νοσοκομείο
Κόπηκε η δαπάνη 17.800 ευρώ για προμήθεια νησιωτικού νοσοκομείου με ηλεκτρικά είδη (τηλεόραση, πλυντήρια, ψυγεία οικιακής χρήσης, τοστιέρες, κλιματιστικά, φωτογραφικές μηχανές, λεμονοστύφτες κ.λπ.), γιατί δεν βεβαιωνόταν ποια τμήματα του νοσοκομείου αφορούσε και δεν προέκυπτε η εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών.

Πλήρωνε ξενοδοχείο δίπλα στο σπίτι του
Κόπηκαν τα έξοδα διανυκτέρευσης 12.700 ευρώ λιμενοφύλακα σε ξενοδοχείο, γιατί είχε αποσπαστεί σε υπηρεσία μόλις 50 χλμ. από το σπίτι του.

1,2 εκατ. ευρώ σε εταιρεία σεκιούριτι
Δεν εγκρίθηκε δαπάνη 1,2 εκατ. ευρώ για αμοιβή ιδιωτικών εταιρειών για φύλαξη τριών αεροδρομίων, γιατί έγινε με απευθείας ανάθεση μετά τη λήξη των συμβάσεων και 6μηνη παράταση, χωρίς να υπάρχουν απρόβλεπτες περιστάσεις.

Πλήρωσε ξένη δεξίωση και ρολόγια σε δικηγόρους
Κόπηκαν έξοδα 6.000 ευρώ του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης για δεξίωση παρουσίασης βιβλίου, γιατί η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από άλλους, καθώς και δαπάνη 7.200 ευρώ για προμήθεια επιτραπέζιων ρολογιών που προσέφερε σε εκδήλωση που διοργάνωσε δικηγορικός σύλλογος.

Φούλαραν τους ημέτερους
Δεν εγκρίθηκε δαπάνη δήμου 1,5 εκατ. ευρώ για απευθείας ανάθεση για προμήθεια υγρών καυσίμων.

Επιδότηση για κατοικία σε μεγαλοϊδιοκτήτη
Σε πολλές περιπτώσεις κόπηκαν επιδοτήσεις για αγορά κατοικιών λόγω υπηρεσίας σε παραμεθόριες περιοχές, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι δικαιούχοι διέθεταν ήδη κατοικίες εκεί, σε μία μάλιστα περίπτωση υπάλληλος είχε μαζί με τη σύζυγό του τρία ακίνητα.

10.000 ευρώ για 4 σελίδες
Κόπηκε η αμοιβή 10.000 ευρώ εξωτερικού δικηγόρου συνεργάτη οργανισμού για 4σέλιδη αγωγή απαλλοτρίωσης, καθώς η υπόθεση δεν ήταν δυσχερής με συνέπεια να υπερβαίνει η αμοιβή τα εύλογα όρια.

Το χρεωμένο ΙΚΑ
Αναψυκτικά και καφέδες στις εθνικές επετείους

Δεν εγκρίθηκαν δαπάνες της διοίκησης του ΙΚΑ 17.100 ευρώ για προμήθεια καφέδων, αναψυκτικών, εδεσμάτων για εορτασμούς 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου 2006 και 25ης Μαρτίου 2007, γιατί δεν βεβαιωνόταν ότι αφορούσε πράγματι αυτές τις εκδηλώσεις, αφού τα σχετικά τιμολόγια είχαν ημερομηνίες Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Δεκεμβρίου 2006 και Μαΐου 2007. Εξάλλου μη νόμιμη κρίθηκε δαπάνη για μίσθωση ακινήτου του ΙΚΑ, καθώς στο ακίνητο υπήρχε κεραία κινητικής τηλεφωνίας.
Επίσης εντοπίστηκε περίπτωση υπαλλήλου του ΙΚΑ που υπεξαίρεσε 19.500 ευρώ προφασιζόμενος ότι έπεσε θύμα ληστείας, καθώς και περιπτώσεις υπαλλήλων που παράνομα έδιναν ασφαλιστική ενημερότητα σε επιχειρήσεις της περιοχής τους και καταλογίστηκε σε βάρος τους ποσό 35.300 ευρώ.

Νοσοκομεία
Εντόπισαν όργια στις προμήθειες

Τεράστια προβλήματα νομιμότητας εντοπίστηκαν σε δαπάνες για προμήθειες νοσοκομείων ύψους τεράστιων ποσών, που κόπηκαν είτε γιατί έγιναν με απευθείας αναθέσεις είτε γιατί δεν ήταν νόμιμη η επιτροπή επιλογής, είτε γιατί έλειπαν ουσιαστικά δικαιολογητικά των προμηθευτών, έγιναν παράνομες κατατμήσεις δαπανών, δεν πληρούνταν τεχνικές προδιαγραφές κ.λπ.

Έτσι κόπηκαν απευθείας ανάθεση σε νοσοκομεία του ΙΚΑ για προμήθεια φίλτρων αιμοκάθαρσης τεχνητού νεφρού αξίας 306.000 ευρώ, όπως δαπάνη 3,5 εκ. ευρώ για παράταση υφιστάμενης σύμβασης για προμήθεια αντιδραστηρίων.

Ακόμα κόπηκαν δαπάνες 169.000 ευρώ για συντήρηση μονάδας λιθοτριψίας στο Σισμανόγλειο λόγω απευθείας ανάθεσης αν και η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ήταν 1,3 εκ. ευρώ και έπρεπε να γίνει προσυμβατικός έλεγχος από το ΕΣ, ενώ δεν εγκρίθηκε δαπάνη νοσοκομείου στην Πάτρα για υγειονομικό υλικό αξίας 3,2 εκ. ευρώ χωρίς διαγωνισμό.

Δεν εγκρίθηκαν προμήθειες 5 εκ. ευρώ για χειρουργικά αναλώσιμα είδη του ΙΚΑ, για ορθοπεδικό υλικό 22 εκ. ευρώ στην Κεντρική Μακεδονία, για χειρουργικά εργαλεία και όργανα συσκευών 5 εκ. ευρώ στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς κ.λπ.

Εξάλλου κόπηκαν δαπάνες 2,4 εκ. ευρώ της ΕΡΤ για προμήθεια ψηφιακών πομπών, καθώς και 14,4 εκ. ευρώ του ΟΣΕ για τεμάχια στρωτήρων από προεντεταμένο σκυρόδεμα.

Αθεώρητα επιστράφηκαν εντάλματα 5 εκ. ευρώ του στρατού για δαπάνη προμήθειας καυσίμων θέρμανσης και υγρών καυσίμων, γιατί εκδόθηκαν χρηματικά εντάλματα χωρίς να υπάρχει επείγουσα ανάγκη και χωρίς να τεθεί σε προηγούμενο έλεγχο του ΕΣ, όπως απαιτείται για προμήθειες τέτοιου ύψους.

Κόπηκε δαπάνη 36.000 ευρώ για προμήθεια επίπλων, συσκευών, ψυγείων, ψυκτικών μηχανημάτων για τον εξοπλισμό ΣΟΑ αξιωματικών, που γινόταν με μη νόμιμες διαδικασίες, αφού δεν υπήρχε καμία επείγουσα ανάγκη.
Πηγή: Έθνος
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στο Ρέθυμνο, όταν είδαν μέσα στη μαύρη νύχτα δύο νεαρούς άνδρες από το Νεπάλ δεμένους με χοντρές αλυσίδες και λουκέτα (!) ο ένας από το πόδι του άλλου, να τους ζητούν βοήθεια! Όπως αποδείχθηκε, άλλοι αλλοδαποί τους κρατούσαν φυλακισμένους σαν σκλάβους άλλης εποχής και ζητούσαν λύτρα από τους δικούς τους! Οι δύο εξαντλημένοι ψυχικά και σωματικά μετανάστες, ηλικίας 25 και 23 χρόνων, είχαν καταφέρει να το σκάσουν από το σπίτι- φυλακή όπου τους κρατούσαν επί πέντε μερόνυχτα σιδηροδέσμιους και νηστικούς οι τρεις αδίστακτοι απαγωγείς τους, που εικάζεται πως είναι Πακιστανοί. Για να τους ελευθερώσουν, τους ζητούσαν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους για να...
τους στείλουν συνολικά 20.000 ευρώ!
Οι δύο αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξετάστηκαν από ιατροδικαστή ο οποίος πιστοποίησε ότι ο 23χρονος είχε πέσει και θύμα βιασμού.

enimerwsi
Όλα αυτά συνέβησαν στη ΛάρισαΌλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2009. Τέσσερις Πακιστανοί στήνουν καρτέρι σε ομοεθνή τους, στον Τύρναβο και καταφέρνουν να τον απαγάγουν. Τον οδηγούν στο κρησφύγετό τους, τον δένουν και τον αναγκάζουν να τους δώσει το τηλέφωνο του πατέρα του, που βρισκόταν στο Πακιστάν.

Οι απαγωγείς ζητούν λύτρα. Διαμηνύουν στον πατέρα του 19χρονου, πως αν δεν τα πάρουν σύντομα 20.000€, είναι αποφασισμένοι να τον σκοτώσουν. Ακολουθούν κι' άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που όμως δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Η αστυνομία δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση...

Οι μέρες περνούν και οι δράστες χάνουν την ψυχραιμία τους. Τηλεφωνούν για τελευταία φορά στον πατέρα του 19χρονου. Ζητούν 15.000€ αλλά καταλαβαίνουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα λύτρα που ζητούν. Τότε, σκοτώνουν εν ψυχρώ τον 19χρονο και τον πετάνε σε ένα φρεάτιο, ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Δέντρων του ...
δήμου Τιρνάβου.

Η υπόθεση μένει στο σκοτάδι. Ο μόνος που ασχολείται είναι ο θείος του θύματος που έχει έρθει στην Ελλάδα από το Πακιστάν. Καταθέτει στην αστυνομία, τα όσα του έχει πει ο πατέρας του 19χρονου και ξεκινάει το κυνήγι για τον εντοπισμό των αδίστακτων δολοφόνων.

Στις 03 Δεκεμβρίου του 2009, η αστυνομία καταφέρνει να πιάσει τρεις από τους απαγωγείς, που όμως κρατούν το στόμα τους κλειστό. Στις 14 Ιουνίου πέφτει στα χέρια της αστυνομίας και ο τέταρτος της σπείρας, που οδηγείται στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ο θείος του άτυχου παιδιού τον επισκέπτεται στις φυλακές και ακούει συγκλονισμένος τις φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον ανιψιό του.

Ο 34χρονος δράστης υποδεικνύει το φρεάτιο που πέταξαν το πτώμα του 19χρονου. Το απόγευμα του Σαββάτου (31-07-2010), αστυνομικοί πηγαίνουν και βρίσκουν τη σορό του 19χρονου. Ο θείος του, αναγνωρίζει τη ζώνη και τα ρούχα. Για το τυπικό της υπόθεσης πάντως, αναμένεται να γίνει και εξέταση DNA για να διαπιστωθεί αν η σορός που βρέθηκε ανήκει στον 19χρονο.

enimerwsi
Ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων διαβεβαίωσε σήμερα ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράν, αν η Τεχεράνη αποκτήσει πυρηνικό όπλο, αλλά και ότι είναι «ιδιαίτερα ανήσυχος» για τις συνέπειες που θα είχε μία τέτοια επίθεση.
Μία στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν θα μπορούσε να έχει «ανεπιθύμητες συνέπειες που είναι δύσκολο να τις προβλέψει κανείς σε μία τόσο ασταθή περιοχή», δήλωσε ο ναύαρχος Μάικλ Μάλεν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.
Οι ΗΠΑ παρόλα αυτά, συνέχισε, δεν μπορούν να αφήσουν την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικό όπλο. «Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, και η μία και η άλλη επιλογή με ανησυχούν πολύ», παραδέχθηκε.
Ο Μάλεν δήλωσε «αισιόδοξος» ότι οι διπλωματικές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας και οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει στο Ιράν θα οδηγήσουν την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της εμπλουτισμού ουρανίου.
Παρόλα αυτά, «οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι και θα παραμείνουν εκεί». «Ελπίζω να μη χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε, αλλά είναι σημαντικές και γνωστές», πρόσθεσε.

Το ΔΝΤ σκληραίνει τη στάση του και απαιτεί διαρθρωτικές αλλαγές και ριζικές λύσεις για τα ελλείμματα

Απολύσεις στις ΔΕΚΟ ζήτησαν, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες κυβερνητικές πηγές, τα στελέχη της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) την εβδομάδα που πέρασε.

Το εξαιρετικά σοβαρό αυτό ζήτημα θα κυριαρχήσει, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Βήμα της Κυριακής, στις διαπραγματεύσεις των αμέσως επομένων εβδομάδων και η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να «προλάβει» την τρόικα προτείνοντας βιώσιμες και λειτουργικές λύσεις για τις μετατάξεις προσωπικού από τις ΔΕΚΟ σε τομείς του Δημοσίου όπου καταγράφονται ελλείψεις.

Καθίσταται πλέον σαφές ότι το βάρος πέφτει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που ήδη προκαλούν εντάσεις.

Από τις εξελίξεις θα κριθεί ως έναν βαθμό και η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου τον Δεκέμβριο. Αν τηρηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα των ελέγχων, η επόμενη κρίσιμη «επίσκεψη» της τρόικας για την «εξέταση» των ελληνικών αρχών θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου, κατά την κορύφωση δηλαδή της προεκλογικής περιόδου για τις κάλπες της τοπικής αυτοδιοίκησης (7 και 14 Νοεμβρίου).

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου