Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010
• Oι πολιτικοί, ασχέτως κόμματος, δε θεωρούν τον εαυτό τους ένα κομμάτι της Ελλάδας, γιατί θεωρούν την Ελλάδα ένα κομμάτι του εαυτού τους!

• Δεν ήρθαν οι εταίροι μας για να μας ελέγξουν. Για να ξεσηκώσουν το σχέδιο ήρθαν. Όλοι θέλουν να κλέψουν, αλλά δεν ξέρουν πώς γίνεται.

• Έτσι και συνεχίσει για κανένα χρόνο ακόμα τη βιόλα της λιτότητας και της άγριας φορολόγησης ο ΓΑΠ, βλέπω να ληστεύουμε τους Αλβανούς.

• Τα φτηνά χέρια δίνουν ακριβό ξύλο!

• Ποιος υπαρκτός σοσιαλισμός; Η Ελλάδα έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι η μοναδική χώρα στην οποία εφαρμόζεται ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός.

• Αισχροκέρδεια, κλεψιά και τω θεώ δόξα. H γυναίκα μου νομίζει πως μισό κιλό φέτα ζυγίζει τριακόσια γραμμάρια!

• Στο σπίτι δεν τρώμε. Κατεβάζουμε τις μπριζόλες από το ιντερνέτ. Στην κόρη μου που μένει στην Αγγλία στείλαμε μια σπανακόπιτα με e-mail.

• Ούτε κενό εξουσίας, ούτε κενό οικονομίας ΚΕΝΟ ΛΑΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

• Aυτή η κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

• Όσο πάει και παχαίνει το φιλαράκι μου ο 'Πάγκαλος. Tις προάλλες στο λεωφορείο, ευγενικός σηκώθηκε και παραχώρησε τη θέση του σε 4 κυρίες...

• Σε όλα τα ασανσέρ που υπάρχουν στο υπουργείο έχουν κρεμάσει ταμπέλες: ΑΤΟΜΑ 5, ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΝΑΣ. 



• Αν σκεφτεί κανείς πόσο στοίχισε στον Αδάμ και στην Εύα ένα μήλο, τα φρούτα σήμερα είναι πάμφθηνα.

• Οι μόνοι που έχουνε μετρητό σήμερα, είναι οι ζητιάνοι.

• Τις προάλλες πήγα σε ένα διαγνωστικό κέντρο για τσεκ απ και το πρώτο πράγμα που μου εξετάσανε ήταν το πορτοφόλι μου!

• Μην πετάτε άσκοπα τα λεφτά σας από δω κι από κει, φυλάξτε τα. Ίσως κάποτε πάρουν αξία.

• Στον καιρό που ζούμε το πιο εύκολο πράγμα είναι να βγάλεις λεφτά. Και το πιο δύσκολο να ζήσεις με αυτά που βγάζεις.


τελικά πιο δουλεύει ποιον σε αυτόν τον τόπο?
αυτοί εμάς, ή εμείς αυτούς?
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010
622 Ολοκληρώνεται η Εγίρα, η μετοικεσία του Μωάμεθ από τη Μέκκα στην πόλη Γιατρίμπ, που κατόπιν θα ονομαστεί Μεδίνα. Αιτία της φυγής του προφήτη είναι η αποκήρυξη της διδασκαλίας του από τον νέο αρχηγό της δυναστείας των Κουρές, Αμπού Ζαλ. Αρχή του μουσουλμανικού ημερολογίου.


Ο Μωάμεθ στη Μεδίνα Ο Μωάμεθ στη Μεδίνα



787 Στη Νίκαια της Βιθυνίας αρχίζει η Ζ’ Οικουμενική Σύνοδος. Η Ειρήνη η Αθηναία αναστηλώνει τις εικόνες.

1180 Πεθαίνει ο αυτοκράτορας Μανουήλ Α’ Κομνηνός. Τον διαδέχεται ο ανήλικος γιος του Αλέξιος Β’. Ουσιαστικά κυβερνά η μητέρα του, Μαρία της Αντιόχειας. Πριν πεθάνει ο Μανουήλ είχε συνάψει γάμο πολιτικής σκοπιμότητας με τη δωδεκάχρονη πριγκίπισσα της Γαλλίας Αννα, κόρη του Λουδοβίκου Ζ’. Ο Αλέξιος και η μητέρα του στραγγαλίστηκαν από τον Ανδρόνικο Α’, που σε ηλικία 65 ετών παντρεύτηκε την Αννα και στέφτηκε αυτοκράτορας.

1493 Ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκινά το δεύτερο ταξίδι του στον Νέο Κόσμο.

1664 Η Ολλανδία παραδίδει το Νέο Αμστερνταμ στην Αγγλία. Η πόλη μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.

1822 Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ανακηρύσσεται αρχιστράτηγος της Ανατολικής Στερεάς. Σε μεγαλοπρεπή τελετή οι αρχιερείς της Αθήνας και της Θήβας τον ζώνουν με το σπαθί του Ομέρ Βρυώνη. Πρόκειται για λάφυρο από συμπλοκή του Τουρκαλβανού πασά με τον Αθηναίο Δήμο Ρουμπέση κοντά στην Αθήνα. Ο Ρουμπέσης τράβηξε το γιαταγάνι για να του πάρει το κεφάλι κι εκείνος στην ταραχή του έχασε το σπαθί του.

1869 Χρηματιστηριακή κρίση στις ΗΠΑ. Αφορμή αποτελεί η κερδοσκοπική προσπάθεια των Τζέιμς Φισκ και Τζέι Γκουλντ να χειραγωγήσουν την αγορά χρυσού, με αποτέλεσμα να ανέβει η τιμή της ουγκιάς.

1957 Εγκαινιάζεται το «Καμπ Νόου», έδρα της Μπαρτσελόνα.
εθνος
Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010
480 Ο ελληνικός στόλος υπό τον Θεμιστοκλή κατατροπώνει τον περσικό, στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

1529 Αρχίζει η πολιορκία της Βιέννης από τους Οθωμανούς.

1821 Aλωση της Τριπολιτσάς. Η εκπόρθηση του διοικητικού, οικονομικού και στρατιωτικού κέντρου του Μοριά πραγματοποιείται υπό την αρχηγία του Θόδωρου Κολοκοτρώνη. Συνοδεύεται από μαζική σφαγή Τούρκων και Ισραηλιτών αμάχων, αλλά και Ελλήνων που είχαν χαρακτηριστεί τουρκολάτρες. Ολόκληρη η Πελοπόννησος βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων, εκτός των φρουρίων Πατρών, Μεθώνης, Κορώνης και Ναυπλίου.

1863 Το ΙΓ’ Ιόνιο Κοινοβούλιο αποφασίζει την Eνωση της Επτανήσου με την Ελλάδα σε «μία και αδιαίρετη πολιτεία υπό το συνταγματικό σκήπτρο του Γεωργίου Α’». Αντιδρά μερίδα Ριζοσπαστών, οι οποίοι αγωνίζονται για ανατρεπτική και επαναστατική ένωση με μια ανεξάρτητη και δημοκρατική Ελλάδα.

1916 Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μετά την ολοκλήρωση της απόβασης των αγγλογαλλικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος υποχρεώνει σε παραίτηση την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου.
1939: Πέθανε ο Ζίγκμουντ Φρόιντ, ψυχίατρος και ιδρυτής της ψυχανάλυσης.

1941 Οι ναζί προχωρούν στα πρώτα πειράματα σε θαλάμους αερίων στο Αουσβιτς.

1943: Γεννήθηκε ο Χούλιο Ινγκλέσιας, ισπανός τραγουδιστής της αγάπης και πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης.

1949: Γεννήθηκε ο Μπρους Σπρίνγκστιν, εκπρόσωπος του αμερικάνικου ροκ.

1956: Το μουσείο της Ακρόπολης ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, μετά την περίοδο της κατοχής, με νέες αίθουσες.

1967: Η χούντα των συνταγματαρχών απελευθερώνει το Γεώργιο Παπανδρέου.

1973: Πέθανε ο Πάμπλο Νερούντα, χιλιανός ποιητής και διπλωμάτης. Τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1971. Δημιουργός του «Κάντο Χενεράλ», που μελοποιήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη.

2000: Ο Πύρος Δήμας κατακτά το τρίτο του συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, στην κατηγορία των 85 κιλών της άρσης βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

2004: Πέθανε η Διδώ Σωτηρίου, συγγραφέας. («Ματωμένα Χώματα»)

2006 Στο Ασουάν της Αιγύπτου γίνεται απαγωγή 15 ξένων τουριστών, κυρίως Γερμανών και Ιταλών. Θα καταβληθούν λύτρα για την απελευθέρωσή τους.
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010
Άλλες 138 συμβάσεις νοσοκομείων με τη Siemens έβαλαν στο μικροσκόπιο οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, μετά το πρώτο «πακέτο» 164 συμβάσεων που κοινοποίησαν στην εξεταστική τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως και με τα προηγούμενα πορίσματα, έτσι και με αυτά προκύπτει ότι με τις διοικήσεις πολλών νοσοκομείων να ανοίγουν διάπλατα το δρόμο, η Siemens ήταν ο μοναδικός μειοδότης αρκετών διαγωνισμών και κατόπιν «βάραγε αλύπητα» τις τιμές για να προμηθεύει συντήρηση και ανταλλακτικά των μηχανημάτων που είχε πουλήσει.

Ειδικότερα, βασικό συμπέρασμα των ελεγκτών είναι ότι εντοπίζονται πολλές περιπτώσεις παρατυπιών και ότι ειδικά για το κομμάτι της συντήρησης του εξοπλισμού δεν είχαν προβλεφθεί όροι, και συνεπώς η εταιρεία καθόριζε το κόστος μονομερώς.

Χαρακτηριστικό πρόβλημα επίσης παρατήρησαν οι ελεγκτές με τις ακτινολογικές λυχνίες της Siemens, που φαίνεται ότι χάλαγαν συχνά… Για παράδειγμα, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν από μερικούς μήνες, μόνο για τις συγκεκριμένες λυχνίες το Θριάσιο ξόδεψε μέσα σε μια πενταετία 512.000 ευρώ.

«Βγάζει μάτι», επίσης, η περίπτωση του Γ. Ν. Αγίου Νικολάου Κρήτης, που αγόρασε αξονικό τομογράφο με 436.331 ευρώ τοις μετρητοίς. Το ίδιο μοντέλο, με διαφοροποίηση ως προς τη γεννήτρια και τη λυχνία, διαθέτει το Γ.Ν. Σητείας από δωρεά πολιτών. Οι πολίτες της Σητείας μάζεψαν χρήματα με έρανο και αγόρασαν το μηχάνημα με 240.000 ευρώ σε πέντε δόσεις.
newsbeast
Η περαίωση ανέλεγκτων και εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων είναι μία τακτική του Υπουργείου Οικονομικών με ιστορία πάνω από 20 χρόνια.
Η πρώτη καταγεγραμμένη περαίωση πραγματοποιήθηκε το 1978 από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Θανάση Κανελλόπουλο και διήρκεσε μέχρι τις 31 Απριλίου του 1981, ύστερα από συνεχείς παρατάσεις.

Το 1988 με την εγκύκλιο ΠΟΛ.670, δόθηκε η δυνατότητα στους επιτηδευματίες να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποθέσεις από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Τσοβόλα, σε μία περαίωση που κρίθηκε απόλυτα 
επιτυχημένη από τους οικονομικούς κύκλους.
Το Μάρτιο του 1991 με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά (που κυρώθηκε αργότερα με τον ν.2008/11.2.1992) δόθηκε μαζικά η δυνατότητα της περαίωσης σε όλες τις εταιρίες, ανεξαρτήτως τζίρου, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών, μέχρι τις 31 Μαΐου 1991.

Η επόμενη περαίωση έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα το 1994 με τον ν.2198/1994 από τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Αλέκο Παπαδόπουλο. Η συγκεκριμένη περαίωση είχε θεσπίσει όριο τις 3δις δραχμές, ενώ περισσότερες διευκρινήσεις είχαν δοθεί με τις εγκυκλίους ΠΟΛ.1099/1009 και ΠΟΛ.1157/1994.

Βασικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης περαίωσης είναι ότι αρκετά αργότερα, το 2005, κρίθηκε αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού καθόριζε τις φορολογικές υποχρεώσεις ορισμένων πολιτών με ειδικό τρόπο. Παρά την ακύρωση της απόφαση, όλες οι υποθέσεις θεωρήθηκαν περαιωμένες και δεν έγινε νέος έλεγχος για τις χρήσεις αυτές.
Στη συνέχεια και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι επιχειρήσεις λειτουργούσαν χωρίς τις ευνοϊκές διατάξεις των περαιώσεων. Η επόμενη δυνατότητα για περαίωση δόθηκε με την ΠΟΛ.1155 το 2002 από τον τότε Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Φωτιάδη και αφορούσε μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις εταιρίες που τηρούσαν βιβλία Α’ και Β΄ κατηγορίας. 

Το όριο μάλιστα για την υπαγωγή στην περαίωση ήταν μόλις 75 εκατομμύρια δραχμές, δηλαδή πολύ χαμηλότερο από τις 3 δις δραχμές που είχαν δοθεί το 1994. Επιπλέον, η συγκεκριμένη περαίωση που έληγε στις 30/09/2002 δεν συμπεριλάμβανε τις λοιπές φορολογίες, άρα οι επιτηδευματίες ήταν υποχρεωμένοι να διατηρήσουν τα βιβλία τους σε περίπτωση προσωρινού ελέγχου.

Η επόμενη μαζική περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων έγινε με τον ν.3259 το 2004 από τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη ρύθμιση αυτή τέθηκε το όριο των 8.804.000 € (που αντιστοιχεί στα 3δις δραχμές) για την υπαγωγή στην περαίωση, αλλά συμπεριλήφθηκαν όλες οι λοιπές φορολογίες. Περαιτέρω διευκρινήσεις και παραδείγματα δόθηκαν με τις εγκυκλίους ΠΟΛ.1027, ΠΟΛ.1105 και ΠΟΛ.1082 του 2005, ενώ η ημερομηνία λήξης παρατάθηκε μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2005. 
Η τελευταία περαίωση, που πραγματοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατοχυρώθηκε με τον ν.3679 του 2008 πάλι από τον κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος είναι ο μοναδικός Υπουργός Οικονομικών που έχει προωθήσει 2 διαδικασίες περαίωσης μέσα μία τετραετία. Η διαδικασία ακολούθησε τις οδηγίες που δόθηκαν με την ΠΟΛ.1130 η οποία εξαιρούσε τις επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ. 

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της περαίωσης πρέπει να εκδοθεί το Εκκαθαριστικό Σημείωμα. Το 2008 ήταν η πρώτη χρονιά που η έκδοση των σημειωμάτων έγινε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, γεγονός που διευκόλυνε σημαντικά τους επιτηδευματίες και αποφόρτισε τις εφορίες.

Με την ανεπιφύλακτη και αμετάκλητη αποδοχή του περιεχομένου του Εκκαθαριστικού Σημειώματος ο επιτηδευματίας αποδέχεται το αποτέλεσμα της περαίωσης και κλείνει οριστικά τις χρήσεις. Η υπογραφή της περαίωσης που γίνεται παρουσία του προϊσταμένου της ΔΟΥ είναι στην ουσία μία διαδικασία οριστικού συμβιβασμού με τις φορολογικές αρχές.

Η περαίωση θεωρείται πανάκεια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις εταιρίες και τους λογιστές, αλλά είναι πολλές οι φορές που το αποτέλεσμα της περαίωσης δεν είναι προς όφελός του. Μία τέτοια περίπτωση είναι όταν η εταιρία έχει να παρουσιάσει πραγματικές ζημιές στις χρήσεις αυτές, τις οποίες δεν μπορεί να μεταφέρει στις επόμενες χρήσεις.

Εν αναμονή της νέας απόφασης, το ενδιαφέρον του κόσμου έχει στραφεί στα παρακάτω σημεία:

- Αν θα εξαιρεθούν όσες εταιρίες δεν έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα δηλώσεις εισοδήματος.
- Το ύψος των ακαθαρίστων εσόδων για το οποίο θα ισχύει η διαδικασία της περαίωσης
- Ο τρόπος με τον οποίο θα λυθεί το πρόβλημα με τις λοιπές φορολογίες.
- Αν ο επιτηδευματίας θα μπορεί να καταστρέψει τόσο τα βιβλία όσο και τα στοιχεία για τις χρήσεις αυτές.
- Πώς θα αντιμετωπιστούν ελεγκτικά οι επιχειρήσεις για τυχόν συμπληρωματικά στοιχεία που δεν ήταν σε γνώση των οποιωνδήποτε φορολογικών αρχών κατά τον χρόνο της περαίωσης.

Τέλος, εάν η απόφαση θα συνδυαστεί με ένα «άρθρο 84» όπως εκείνο του Απριλίου, αλλά λαμβανομένων υπ' όψη και των δύσκολων καιρών σε μια πιο «γενναία παραλλαγή του», θα οδηγήσει σε μία καθολική φορολογική αμνηστία που θα έχει μόνο θετικές επιδράσεις στην αγορά και την πραγματική οικονομία.

Πηγή: www.taxexperts.gr
Στα 569.222 άτομα έφτασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Αύγουστο. Ο αριθμός αυτός είναι ανεπαίσθητα μειωμένος κατά 0,09% σε σχέση με τον Ιούλιο.

Τον Αύγουστο οι απολύσεις έφτασαν τις 18.225, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 21.185 και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 25.380. Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου κατά τον Αύγουστο (39.410) εμφανίζεται αυξημένο κατά +10,31% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009 (35.728).

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 191.653 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 3,76% (6.944 άτομα) σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010 ενώ οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας εμφανίζονται μειωμένες κατά -36,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 52.660 και είναι ελαφρά μειωμένες κατά -0,24% σχετικά με τον Αύγουστο του 2009.

«Φακελάκι» 30.000 ευρώ για να μην κάνουν έλεγχο σε πισίνες της Κέρκυρας ζήτησαν τρία στελέχη του ΣΔΟΕ από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία του νησιού, αλλά έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, η οποία συνέλαβε τον έναν και αναζητά τους άλλους δύο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Protothema.gr, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε τις τελευταίες ημέρες ελέγχους στα Ιόνια νησιά, αναζητώντας φορολογούμενους με χαρακτηριστικά υψηλής και πολυτελούς διαβίωσης, όπως οι ιδιοκτήτες σκαφών, βιλών και πισινών.

Κατά τους ελέγχους, εντόπισαν κατασκευαστική εταιρεία με ειδίκευση στις πισίνες και απέσπασαν από το ηλεκτρονικό της αρχείο σημαντικά στοιχεία για πολίτες που είχαν αποκτήσει πισίνες. Αντί όμως να ολοκληρώσουν τους σχετικούς ελέγχους με διασταύρωση των στοιχείων, επέλεξαν να διαπραγματευτούν την επιστροφή της πολύτιμης δισκέτας στην κατασκευαστική εταιρεία, έναντι 30.000 ευρώ.

Το «ραντεβού» για τη συνάντηση κλείστηκε για το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο η κατασκευαστική εταιρεία ενημέρωσε την Ασφάλεια, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας και τη σύλληψη του επικεφαλής του κλιμακίου, ο οποίος μάλιστα έχει και έντονη συνδικαλιστική δράση. Πρόκειται για τον επί χρόνια πρόεδρο των εφοριακών στα Ιόνια νησιά, Γιάννη Μέξα, ο οποίος, με εντολή των σημερινών αρμόδιων, μετατέθηκε πρόσφατα στο ΣΔΟΕ. Ο κ. Μέξας είναι εξέχον συνδικαλιστικό στλελεχος της ομοσπονδίας εφοριακών, στην οποία τις τελευταίες ώρες επικρατεί αναστάτωση από τις εξελίξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και αναζητούνται οι συνεργοί του. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι διέφυγαν με σκάφος από το νησί, καταδιωκόμενοι από την αστυνομία, προς άγνωστη κατεύθυνση.




480 π.Χ: Ο ελληνικός στόλος υπό τον Θεμιστοκλή καταναυμαχεί τον περσικό στόλο στα στενά της Σαλαμίνας. Ο αρχηγός των Περσών, Ξέρξης, παρακολούθησε την τραγωδία του ναυτικού του από το όρος Αιγάλεω.

480 π.Χ: Γεννήθηκε ο Ευριπίδης, ένας από τρεις κορυφαίους τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας. («Βάκχες», «Μήδεια»). Γεννήθηκε στο Δήμο Φλύας, το σημερινό Χαλάνδρι.


597. Πρώτη οργανωμένη πολιορκία της Θεσσαλονίκης από τους Σλάβους αποτυγχάνει.

1735. Ο Ρόμπερτ Ουόλπολ γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός της Βρετανίας που κατοικεί στην Ντάουνιγκ Στριτ, στον αριθμό 10.

1792. Εγκρίνεται το επαναστατικό ημερολόγιο στη Γαλλία. Το χριστιανικό 1793, που η έλευσή του πλησιάζει, θα ονομαστεί έτος 1.

1828: Πέθανε ο Σάκα, βασιλιάς των Ζουλού, που από φυλή τούς κατέστησε έθνος στο πλαίσιο της Νοτίου Αφρικής.

1908: Η Βουλγαρία απελευθερώνεται από τον οθωμανικό ζυγό.

Το «Αδριάς 1» επιστρέφει στην Αλεξάνδρεια

Το «Αδριάς 1» επιστρέφει στην Αλεξάνδρεια

1943. Το ελληνικό αντιτορπιλικό «Αδρίας 1» προσκρούει σε νάρκη, ενώ πλέει κοντά στην Κάλυμνο. Από την έκρηξη αποκόπτεται η πλώρη του. Παρά τις ζημιές κατορθώνει να φτάσει στις απέναντι τουρκικές ακτές, χρησιμοποιώντας την πίσω κίνηση. Τον Δεκέμβριο, μετά από μικρές επισκευές και πάντοτε χωρίς πλώρη, θα καταπλεύσει στην Αλεξάνδρεια. Ενθουσιώδης θα είναι η υποδοχή από τον συμμαχικό στόλο.

1955: Το πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι (ITV) εκπέμπει στη Μ. Βρετανία.

1968: Ιδρύεται η Κομουνιστική Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ).

1971: Η κηδεία του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη εξελίσσεται σε διαδήλωση κατά της χούντας.

1977: Γεννήθηκε ο Ρονάλντο, κατά κόσμον Λουίς Ναζάριο Ντα Λίμα, βραζιλιάνος άσσος του ποδοσφαίρου.

1996: Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 41,4%. Ακολουθεί η ΝΔ με 38,1%, το ΚΚΕ με 5,6%, ο Συνασπισμός με 5,1% και το ΔΗΚΚΙ με 4,4%. Η Πολιτική Άνοιξη μένει εκτός Βουλής με 2,9%.
Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010
«Η απάντηση στην κατακραυγή των πολιτών "πώς φάγατε τα λεφτα;", είναι "σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί, σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος"» υπογράμμισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στη Βουλή, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου.

Με τα λόγια αυτά, ο κ. Πάγκαλος απάντησε στην έκκληση του Προκόπη Παυλόπουλου να μην συμπαρασύρουν σε απολύσεις των εργαζομένων οι καταργήσεις νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, όπως της «Αγρογή». Ο κ. Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι του «ασκήθηκαν πιέσεις, ειδικά για το θέμα της Αγρογή, για να μην εκτεθούν συνάδελφοι, δηλαδή να κάνω κι εγώ ένα βήμα συνενοχής, αλλά δεν το δέχθηκα».

«Εμείς θα συνεχίσουμε. Ετοιμάζεται το δεύτερο πακέτο για εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο λογιστικό και την εξοικονόμηση προσπαθειών. Για τη διόγκωση του δημόσιου τομέα είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ακόμη και τα μικρά κόμματα της Αριστεράς, που δεν κυβερνούν μεν, αλλά ακολουθούν την ίδια πρακτική, μέσα από τους ΟΤΑ που ελέγχουν» προσέθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, που έχει και την ευθύνη του νομοσχεδίου, είπε ότι αυτό είναι η πρώτη φάση κι η διυπουργική επιτροπή συνεχίζει το έργο της. Σε σχετική ερώτηση μάλιστα, προσδιόρισε ότι η δεύτερη φάση καταργήσεων και συγχωνεύσεων θα γίνει με νεώτερο νομοσχέδιο και όχι με την εξουσιοδότηση που δίδεται από το σημερινό.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στις καταργούμενες ή συγχωνευόμενες υπηρεσίες, πλην της «Αγρογή», που απολύονται, καθώς πρόκειται για προσλήψεις, που δεν έγιναν με τους απαιτούμενους κανόνες διαφάνειας.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι είναι αυτονόητη ανάγκη οι συγχωνεύσεις, υπενθυμίζοντας ότι η σχετική έκθεση της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ) έκανε λόγο για κατάργηση ή συγχώνευση 270 συνολικά φορέων. Διαφώνησε ωστόσο με την κατάργηση κάποιων υπηρεσιών, όπως το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και με τη λογική που επικαλείται η κυβέρνηση, για να απολύσει τους 269 εργαζομένους της «Αγρογή».

Παρεμβαίνοντας, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το μόνο που προσέφερε το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ήταν τα τρία πανάκριβα αυτοκίνητα και τα πολλαπλά ταξίδια του προέδρου του στο εξωτερικό. Στην επισήμανση ότι το Ινστιτούτο ιδρύθηκε επί ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε: «Αν κατάφερε να διαφθείρει δύο κυβερνήσεις, καλώς καταργείται».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος υπερασπίστηκε τόσο το έργο της «Αγρογή» όσο και τις προσλήψεις που έγιναν επί ημερών του με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως διευκρίνισε.
protothema.gr
ΥΓ. Εγώ κύριε πάγκαλε δεν είμαι ΔΥ αρά δεν χρωστώ να πληρώσω τίποτα από αυτά που λέτε. Να τα πληρώσετε εσείς και όσοι αναφέρεστε. Ουστ λαμογιο.

480 πχ Ο Πέρσης στρατηγός Μαρδόνιος καταλαμβάνει την Αθήνα, που είχε εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Πυρπολεί την Ακρόπολη και το άστυ. Προτείνει στους Αθηναίους να επιστρέψουν στην πόλη και να τους βοηθήσει στην ανοικοδόμηση, αν δέχονταν ανακωχή. Εκείνοι απορρίπτουν την πρόταση. Συνεχίζουν τις προετοιμασίες για την αποφασιστική σύγκρουση

19 π.Χ: Πέθανε ο Βιργίλιος, ρωμαίος ποιητή, γνωστός για το ημιτελές επικό έργο του «Η Αινιάδα».

1532 Ο Γενουάτης ναύαρχος Αντρέα Ντόρια καταλαμβάνει την Κορώνη διώχνοντας τους Τούρκους.

1792 Τρία χρόνια μετά την έκρηξη της Γαλλικής Επανάστασης, η Συντακτική Συνέλευση στην πρώτη συνεδρίασή της αποφασίζει την κατάργηση της Μοναρχίας.

1832: Πέθανε ο Σερ Ουόλτερ Σκοτ, σκοτσέζος μυθιστοριογράφος και ποιητής, γνωστός για το έργο του «Ιβανόης».

1860 Β’ Πόλεμος του Οπίου. Τα αγγλογαλλικά στρατεύματα νικούν τα κινεζικά στη μάχη του Μπαλικιάο.

1925: Εξουδετερώνεται η συμμορία των θρυλικών Γιαγκούλα και Μπαμπάνη.

1949: Δημιουργείται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, γνωστότερη ως Δυτική Γερμανία, από τις τρεις κατοχικές δυνάμεις που την ελέγχουν (Αγγλία, Γαλλία και ΗΠΑ).

1950: Γεννήθηκε ο Μπιλ Μάρεϊ, αμερικανός ηθοποιός.

1972: Γεννήθηκε ο Λίαμ Γκάλαχερ, ο τραγουδιστής του βρετανικού συγκροτήματος «Oasis».

1974: Νομιμοποιείται το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ).

1985: Η Μαντόνα φθάνει για πρώτη φορά στο Νο1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ της «Like a Virgin».

1991: Η αμερικανική ομοσπονδία του μπάσκετ ανακοινώνει, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης του 1992, τη δημιουργία της αποκληθείσας «Ντριμ Τιμ», που αποτελείται από παίκτες του ΝΒΑ.

2001 Το καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν αρνείται να εκδώσει τον Μπιν Λάντεν στις ΗΠΑ. Καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να πολεμήσουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Ο πρόεδρος Μπους απευθύνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου, τονίζοντας: «’Η είστε μαζί μας ή με τους τρομοκράτες». Στα διεθνή χρηματιστήρια συνεχίζεται η πτώση. Ο Ντάου Τζόουνς έχει υποχωρήσει κατά 12,8% σε δέκα μέρες.

2006 Ο σκελετός νηπίου ηλικίας 3,3 εκατομμυρίων ετών ανακαλύπτεται στην Αιθιοπία. Δίνει νέα στοιχεία για το πώς οι πρόγονοι του ανθρώπου κατέβηκαν από τα δέντρα.
Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010
Ε. Δαμιανάκης 72 ακίνητα

Ν. Νικολόπουλος 60

Γ. Ανδριανός 58

Θ. Πάγκαλος 58

Άννα Νταλάρα 58

Κ. Μουσουρούλης 50

Γ. Παπαθανασίου 44

Απ. Κακλαμάνης 32

Γ. Δριβελέγκας 29

Κ. Κουκοδήμος 25

Ντόρα Μπακογιάννη 25

Βασίλης Μιχαλολιάκος 25
Α. Καταθέσεις 600.000 ως 1 εκατ. ευρώ
Χρήστος Παπουτσής 600.000
Γιώργος Βλάχος 674.000
Δημήτρης Παπουτσής 769.000
Αλέξανδρος Αθανασιάδης 800.000
Αρης Σπηλιωτόπουλος 858.000
Κώστας Καραμανλής 890.000
Αννα Νταλάρα 982.700

Β. Πάνω από ένα εκατ. ευρώ
Τηλέμαχος Χυτήρης 1.041.000
Δημήτρης Κρεμαστινός 1.336.000
Πάνος Παναγιωτόπουλος 1.624.000
Ευτύχης Δαμιανάκης 1.718.000
Μάγια Τσόκλη 1.801.600
Γιάννης Ιωαννίδης 1.858.000

Γ. Το τοπ 3
Ευάγγελος Βενιζέλος 2.770.000
Γιώργος Βαγιωνάς 4.000.000
Ντόρα Μπακογιάννη 4.200.000
Η Ελλάδα μετά βίας κρατιέται στην επενδυτική βαθμίδα (investment grade),παρά την σημαντική πρόοδο στην μείωση του ελλείμματος, δήλωσε κορυφαίος αναλυτής του οίκου Fitch, του τελευταίου από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που εξακολουθούν να αξιολογούν την χώρα στην επενδυτική βαθμίδα.

«Η χώρα κρατιέται στην επενδυτική βαθμίδα αλλά από τα ακροδάχτυλα,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Chris Pryce, ο επικεφαλής αναλυτής του οίκου για την Ελλάδα, σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Reuters.

«Όλα τα προβλήματα που εντοπίστηκαν εξακολουθούν να υπάρχουν, δεν υπάρχει ευκολη λύση για αυτά,» δήλωσε για να προσθέσει ότι ο οίκος θα «μελετήσει πολύ σχολαστικά» τα μεγέθη κατά τις ερχόμενες επισκέψεις στην Ελλάδα, που πιθανόν να γίνουν τέλη Οκτωβρίου.

Τόνισε ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στις αξιολογήσεις της Ελλάδας αν δεν ολοκληρωθούν αυτές οι επισκέψεις.
http://www.euro2day.gr
75 χιλιάδες ευρώ («Λεφτά Υπάρχουν») διανέμουν η κυρία Διαμαντοπούλου και ο κύριος Σαχινίδης στο διοικητικό προσωπικό του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), ως «εφ’ άπαξ αμοιβή» του έτους 2010 «για την αποδεδειγμένη συμμετοχή του στη διεξαγωγή και υποστήριξη των Γενικών (Εισαγωγικών Εξετάσεων) στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ». Ανεξάντλητη η εφευρετικότητα της δημοσιοϋπαλληλίας, απύθμενη η ελαστικότητα των υπουργικών διαβεβαιώσεων, ανεξερεύνητη η διαδικασία των «Γενικών Εξετάσεων»: άραγε δεν επαρκούν για την διεξαγωγή και την υποστήριξή τους οι δεκάδες χιλιάδες των εκπαιδευτικών που τις διεκπεραιώνουν κάθε χρόνο; άραγε είναι τόσο αναγκαία και καθοριστική η συμμετοχή των (πόσων; 80; 100; 200;) υπαλλήλων ενός ΝΠΔΔ; άραγε αυτή η (έστω απαραίτητη) συμμετοχή του διοικητικού προσωπικού του 



ΟΕΔΒ δεν μπορεί να παρασχεθεί στο πλαίσιο της τακτικής υπηρεσίας τους; άραγε δεν υπάρχει ούτε το στοιχειώδες θάρρος στις αποσκευές των πολιτικών ταγών, ώστε να επικαλούνται και να εκτρέφουν και να αμείβουν «αποδεδειγμένη συμμετοχή», για να διαιωνίσουν μια εικονική πραγματικότητα, αντί να φροντίσουν για ρωμαλέες αποδοχές έναντι υπαρκτής, αποδοτικής, δημιουργικής εργασίας; άραγε οι αφεντάδες μας θα συνεχίσουν για πολύ ακόμα να παριστάνουν πως χαϊδεύουν αυτιά, να ξεγελούν τις διψασμένες τσέπες των ραγιάδων, να διαιρούν τους υπηκόους, να επεκτείνουν υλικά και ψυχικά την τυραννία τους; (για την ιστορία: η κοινή απόφαση Διαμαντοπούλου-Σαχινίδη δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμ. 1375 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 2ας Σεπτεμβρίου 2010 – και αποτελεί ένα ακόμη μνημείο πασοκισμού, τοσούτω μάλλον καθόσον ήδη έχει χορηγηθεί «εφ’ άπαξ αμοιβή στο διοικητικό προσωπικό της Κεντρικής και των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για την αποδεδειγμένη συμμετοχή τους στη διεξαγωγή και υποστήριξη των Γενικών (Εισαγωγικών Εξετάσεων) στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ», συνολικού ύψους (προσδεθήτε και μη καπνίζετε – εδώ κι αν «Υπάρχουν Λεφτά»:) 2.821.000 ευρώ – με απόφαση των ίδιου Υπουργικού διδύμου, δημοσιευθείσα στο υπ’ αριθμ. 1248 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 6ης Αυγούστου 2010. Οπότε τι αξία έχουν οι χάντρες και τα καθρεφτάκια των 75 χιλιάδων (έστω διασταλτικά χορηγούμενα) μπροστά στην «αποδεδειγμένες συμμετοχές» στου Μνημονίου τον καιρό…).






451. Στα Καταλαυνικά Πεδία (σημ. Πεδιάδα της Καμπανίας) οι λεγεώνες του στρατηγού Αέτιου κατανικούν τους Ούννους του Αττίλα.

Η κηδεία του Σεφέρη τον Σεπτέμβριο του 1971Η κηδεία του Σεφέρη τον Σεπτέμβριο του 1971
1378. Παπικό Σχίσμα. Καρδινάλιοι, που βρίσκονται σε ρήξη με τον πάπα Ουρβανό ΣΤ’, συγκεντρώνονται στο Φόντι της Βόρειας Ιταλίας και εκλέγουν τον Κλήμη Ζ’ αντίπαπα. Μεταφέρει την Αγία Εδρα στην Αβινιόν και αναγνωρίζεται από τον Κάρολο Δ’ της Γαλλίας. Ο διχασμός θα ταλαιπωρήσει τη Δύση για 40 χρόνια.


1792. Στο Βαλμί, η επαναστατική Γαλλία με 24.000 στρατιώτες νικά τους εισβολείς του Πρώτου Συνασπισμού, που αποτελούσαν 35.000 Πρώσοι, Αυστριακοί και εμιγκρέδες. Η έκβαση της μάχης εδραιώνει τη Γαλλική Επανάσταση και σημαίνει τη γέννηση της Α’ Γαλλικής Δημοκρατίας.

1870. Οι Ερυθροχίτωνες του Ιωσήφ Γαριβάλδη μαζί με Σώμα Βερσαλλιέρων εισέρχονται στην Πόρτα Πία της Ρώμης. Με σφοδρούς κανονιοβολισμούς καταλύουν το ποντιφικό κράτος. Ολοκληρώνεται η ενοποίηση της Ιταλίας.

1942. Μέλη της αντιστασιακής Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιζόμενων Νέων (ΠΕΑΝ) ανατινάσσουν τα γραφεία της προδοτικής Εθνικοσοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης (ΕΣΠΟ) στη συμβολή των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος, στην Αθήνα. Νεκροί, 43 Γερμανοί και 23 μέλη της ΕΣΠΟ.

1971. Σε ηλικία 71 ετών πεθαίνει στην Αθήνα ο τιμημένος με το βραβείο Νόμπελ ποιητής Γεώργιος Σεφέρης. Η κηδεία του θα γίνει από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στην Πλάκα. Θα μετατραπεί σε συλλαλητήριο κατά της δικτατορίας.

1989. Η Βουλή, με ψήφους 169 υπέρ, 2 κατά και 2 αποχές, χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

2003. Στη Λετονία εγκρίνεται με δημοψήφισμα η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου