Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
ΑΔΕΔΥ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Όχι στη μείωση των αποδοχών
Όχι στην υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων
Όχι στην υποβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, στη μείωση των συντάξεων και την άυξηση των ορίων ηλικίας

2008 - ΜΕΙΩΣΗ αποδοχών λόγω αύξησης των κρατήσεων
2009 - ΠΑΓΩΜΑ αποδοχών
2010 - ΜΕΙΩΣΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ από 3% έως και πάνω από 15%

Μόνιμη η λιτότητα, η πτώχευση των μισθωτών και συνταξιούχων. Η «λύση» είναι μόνιμη και διαρκής και βρίσκεται πάλι στη μείωση του εισοδήματος των υπαλλήλων (που σε μέσα επίπεδα δεν ξεπερνούν τα 1.350 €).
Διεκδικούμε προστασία και αναβάθμιση των αποδοχών μας

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Όχι στην επαγγελματική, κεφαλαιοποιητική, ιδιωτική, ατομική ασφάλιση

18 μήνες αναμονή για το εφάπαξ

Ανάλογα προβλήματα στο Μετοχικό Ταμείο

Μόνιμη η περιοδική διακοπή των ιατροφαρμακευτικών παροχών

Αγωνιζόμαστε για μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι
ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ:

Φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή

Ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, σκάνδαλα

Κερδοσκοπικά, χρηματιστηριακά, δομημένα παιχνίδια

Υποταγή δημοσίων πολιτικών, δημοσίων επενδύσεων στα συμφέροντα της ελίτ, αντί των κοινωνικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας

Συρρίκνωση δημόσιων αγαθών, κοινωνικών δαπανών, υπηρεσιών και δικαιωμάτων

Ασυδοσία Κεφαλαίου και Τραπεζιτών

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ

Στην ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς

Στην ανεργία και τις χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Στη φτώχεια και τη χρεωκοπία της ζωής των πολλών προς όφελος των κερδών των λίγων, στο φθαρμένο κλεπτοκρατικό σύστημα

ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι έχουν πρόγραμμα

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Για πραγματικές αυξήσεις

Για στήριξη και χρηματοδότηση των ταμείων

Για δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα

Για αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.

ΤΕΛΟΣ στη «φάρσα», τα παραμύθια, τα ψευτοδιλήμματα, τη μαύρη προπαγάνδα, τον λαϊκισμό, την παραπληροφόρηση, την διαστρέβλωση, την κατασκευή ενόχων για τη διαφυγή των πραγματικά υπεύθυνων για την κρίση. Τέλος στην εργασιακή, επιδοματική διαίρεση, τη διάσπαση μισθωτών και συνταξιούχων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εργαζομένων και ανέργων, των νέων και παλιών.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ: 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΩΡΑ 10:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ


Μήπως θα έπρεπε να μας πουν και ποια είναι η συμβολή του δημοσιου υπαλλήλου στη λύση του προβλήματος που ονομάζεται «υπερβολικό εξωτερικό χρέος» και «ανάπτυξη και επενδύσεις στην Ελλάδα»?
Game over στα ομόλογα , αποσύρθηκαν οι τιμές μετά την εκτόξευση του spread στις 360 μ.β. για να μην καταρρεύσει η αγορά - Διαψεύδονται τα σενάρια για Κίνα
27/01/10 - 11:09

Σοκ στην αγορά ομολόγων το spread εκτοξεύθηκε στο ιστορικό υψηλό των 360 μ.β. κυρίως λόγω πωλήσεων από την J P Morgan και την Citigroup απόρροια προφανέστατα κερδοσκοπίας ενόψει της έκδοσης 10ετών ομολόγων,αλλά και της αβεβαιότητας της οικονομίας. Οι τράπεζες απέσυραν άρον άρον τις τιμές από την ΗΔΑΤ φοβούμενες κατάρρευση της αγοράς ενώ το ΧΑ μετά το άλμα του spread καταγράφει απώλειες 1,6%. Εν τω μεταξύ από το υπουργείο
Οικονομικών διαψεύδουν το δημοσίευμα των FT ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις για να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα οι Κινέζοι προκαλώντας μεγαλύτερη αναστάτωση στην αγορά ομολόγων.
Παράλληλα η αναλυτής της Fitch, Chris Pryce δηλώνει ότι είναι λίγο πιο αισιόδοξος , λίγο πιο σίγουρος για την Ελλάδα η οποία αν πείσει ότι μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα σταθερότητας θα αντιμετωπισθεί θετικότερα. Το www.bankingnews.gr από νωρίς το πρωί αναφέρει ότι είναι διάχυτη η απαισιοδοξία των τραπεζιτών για το 2010, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το ΧΑ και τις τραπεζικές μετοχές. Οι τραπεζίτες θεωρούν , ότι κίνδυνος χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδος από την ζώνη του ευρώ δεν υφίσταται.
Όμως θεωρούν και ορθά ότι η κατάσταση της οικονομίας, η στασιμότητα των δανείων , η αύξηση του κόστους δανεισμού άρα και αύξηση των εξόδων από τόκους , η αύξηση των προβλέψεων για προβληματικά δάνεια και η καθίζηση των εκτάκτων κερδών διαμορφώνουν ένα προφανώς νέο αρνητικό περιβάλλον όπου η κερδοφορία του συστήματος θα βαίνει μειούμενη.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι προς τα πού θα μπορούσε να κατευθυνθεί το ΧΑ και οι τράπεζες;
Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις παραμέτρους όπως και ότι η Morgan Stanley και η Santander προβλέπουν διόρθωση στα διεθνή χρηματιστήρια από 10% έως 15% και αξιολογώντας το γεγονός ότι με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων χρήσης 2009 τον Φεβρουάριο η αγορά δεν θα έχει κίνητρο ανόδου , το πιθανότερο σενάριο είναι τις προσεχείς εβδομάδες το ΧΑ να διολισθήσει προς τις 1800 μονάδες.
Βέβαια δεν θα προκύψουν και θετικές ειδήσεις;
Προφανώς στις 3 Φεβρουαρίου θα εγκριθεί το πρόγραμμα σταθερότητας της Ελλάδος και αυτό όσο και αν έχει προεξοφληθεί θα επιδράσει θετικά.
Στις 8 ή 15 Φεβρουαρίου το δημόσιο θα αντλήσει 5 δις ευρώ από την έκδοση 10ετών ομολόγων όπου και αυτή αναμένεται να εξελιχθεί θετικά παρά το υψηλό κόστος δανεισμού.
Ίσως από εκείνη την περίοδο ξεκινήσει μια σταδιακή αποκλιμάκωση του spread από τις 300 και πλέον μονάδες προς τις 250 μ.β. αρχικά και μεσοπρόθεσμα χαμηλότερα.
Το μείγμα θετικών και αρνητικών ειδήσεων θα διαμορφώσει κατεύθυνση στο ΧΑ και τις τράπεζες.
Ενώ θα ήταν πιο εύκολη η πρόβλεψη ότι το ΧΑ και οι τράπεζες που όντως έχουν υποχωρήσει αρκετά ότι θα ανακάμψουν , ωστόσο από το μέτωπο της μικροοικονομίας , από το μέτωπο των αποτελεσμάτων τα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά. Βέβαια τράπεζες όπως η Εθνική θα ξεχωρίσουν καθώς λόγω π.χ. Finansbank θα διατηρήσουν σημαντικό μέρος της υψηλής της κερδοφορίας , αλλά σε κλαδικό επίπεδο θα ασκηθούν πιέσεις.


Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών τα σενάρια για Κίνα

Η επιτυχής έκδοση του 5ετούς ομολόγου από την Ελληνική Δημοκρατία, την 25/1/2010, αποδεικνύει ότι υπάρχει ζήτηση από τις διεθνείς αγορές για ελληνικά ομόλογα. Η επιτυχής υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας, και των μεγάλων αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση αναμένεται να οδηγήσει και σε καλύτερους όρους δανεισμού.

• Στο πλαίσιο του δανεισμού της χώρας, εντάσσεται και η γεωγραφική διαφοροποίηση των πηγών δανεισμού. Ο Υπουργός Οικονομικών πρόσφατα πραγματοποίησε ταξίδι στο Λονδίνο για συνάντηση με θεσμικούς επενδυτές. Συναντήσεις παρόμοιου είδους συνεχίζονται και στην Αθήνα ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις στις ΗΠΑ και στην Ασία.

• Διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με την αγορά χρέους, είτε ελληνικών ομολόγων, είτε Ελληνικών περιουσιακών στοιχείων από επενδυτικά σχήματα στην Κίνα ή αλλού. Επίσης διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε εντολή σε επενδυτική τράπεζα να κάνει διαπραγματεύσεις σε αυτή την κατεύθυνση για λογαριασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Η ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα της κυβέρνησης.


Πέτρος Λεωτσάκος
petros@bankingnews.gr
Δήλωση Λ. Κατσέλη για την αδιαφανή εκποίηση δημόσιας περιουσίας και κερδοφόρων επιχειρήσεων (11-06-09)

Η Κυβέρνηση δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών. Δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πολίτες ψήφισαν αλλαγή πορείας – αλλαγή πολιτικής.

Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει:

Α). Την ανεξέλεγκτη προσφυγή σε δανεισμό και τη χρήση των Κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ 2007-13 για εξυπηρέτηση καθαρά κομματικών σκοπιμοτήτων και χαριστικών ρυθμίσεων με στόχο την αύξηση της εκλογικής της πελατείας εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Β). Την φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα για να καλύψει τις τρύπες του προϋπολογισμού που διευρύνονται από τη διόγκωση της σπατάλης,
την κατάρρευση των εσόδων και τη πρωτοφανή δημοσιονομική κακοδιαχείριση.

Γ). Την αδιαφανή εκποίηση δημόσιας περιουσίας και κερδοφόρων επιχειρήσεων που επιτελούν ένα σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο, τόσο για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, όσο και για την αύξηση των εσόδων.

Στο βωμό των επιζήμιων αυτών πολιτικών, η Κυβέρνηση, χωρίς επαναλαμβάνω την απαραίτητη νομιμοποίηση, δεν διστάζει ακόμα και σήμερα εσπευσμένα να προωθεί την πώληση της ΕΥΑΘ και της ΔΕΠΑ, καθώς και την πώληση 5% επιπλέον μετοχικών μεριδίων του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση του ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ στο 20% και την περαιτέρω απώλεια του ελέγχου από το Ελληνικό Δημόσιο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια. Την καλούμε να μην συνεχίσει την εγκληματική και επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον πολιτική της εκποίησης κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Για το ΠΑΣΟΚ, στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυα και υποδομές, οι οποίες έχουν σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο, οφείλουν να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου. Το ΠΑΣΟΚ όταν γίνει Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε νομική, οικονομική και πολιτική δυνατότητα, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να επανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων της.

πηγη: http://loukakatseli.gr/que/node/498

ΥΓ1. για να μην ξεχνάμε τι λέγαμε 6 μήνες πριν.
ΥΓ2. Πότε θα τα κάνετε αυτά και τι θα κάνετε με τον ΟΤΕ και
ΟΛΠ?
ΥΓ3. μα και ο Γιώργος δεν είπε πως θα κάνει αποκρατικοποιήσεις, 5,5 δις €?
Οι watchers της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν αρχίσει και… ψάχνονται τις τελευταίες μέρες, μετά από μία έκθεση που έγραψε το νομικό τμήμα της ΕΚΤ και την οποία μοίρασε στις γιορτές σε όλα τα γραφεία, η οποία εξετάζει την νομική δυνατότητα εξόδου μίας χώρας από το ευρώ.

Όπως γνωρίζουμε, δεν υπάρχει καμία νομοθετική πόρτα εξόδου από την ζώνη του ευρώ αυτήν την στιγμή και αυτή η έκθεση με τίτλο “Withdrawal and Expulsion from the EU an EMU: Some Reflections” έχει αρχίσει και ταράζει τα νερά των ειδικών.

Ο ελληνικής καταγωγής νομικός σύμβουλος της ΕΚΤ κ. Φοίβος Αθανασίου υπογραμμίζει σε αυτήν
την έκθεση ιδεών, όπως την αποκαλεί, πως οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν ίσως αυξήσει τον κίνδυνο αποχώρησης από την ζώνη του ευρώ, και παράλληλα έχουν αυξήσει και την ανάγκη να δούμε κάτι τέτοιο ως ένα πιθανό σενάριο.

Όπως καταλήγει ο κ. Αθανασίου, το να δει κάποια χώρα την πόρτα της εξόδου από τη Ε.Ε δεν είναι αδιανόητο, σε ότι έχει να κάνει με τον νόμο, αν και μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες ενστάσεις λόγω «αρχής». Επίσης, η αποχώρηση από της ευρωζώνη χωρίς την παράλληλη αποχώρηση από Ε.Ε δεν είναι νομικά πιθανή.

Σε ότι αφορά την αποβολή ενός μέλους, το συμπέρασμα είναι πως αν και πρακτικά είναι πιθανή – αν και μόνο έμμεσα καθώς ακόμα (!) δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός τη Συνθήκης της Ε.Ε που προβλέπει κάτι τέτοιο – η αποβολή από την ευρωζώνη ή την Ε.Ε είναι σήμερα μία μεγάλη πρόκληση, και νομικά και πρακτικά και ηθικά.

Αν και μέχρι τώρα η προοπτική εξόδου ή η αποβολή δεν είχε τεθεί ποτέ στο τραπέζι, η κρίση του προϋπολογισμού στην Ελλάδα, έχει αρχίσει και επιβάλει την ανάγκη εξέτασης τους.
πηγή: reporter.gr

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες