Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010
«ΠΑΟΚ, εσύ εσύ θα προκριθείς»


Εντυπωσιακό «παρών» στο Αμστερνταμ Αρένα έδωσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Περισσότεροι από 3.000 φίλοι του «δικέφαλου» ταξίδεψαν στην Ολλανδία για να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα και το γήπεδο του Αγιαξ σειόταν όταν φώναζαν ρυθμικά τα συνθήματά τους.

Οι φίλοι του «δικέφαλου» στη μεγάλη τους πλειοψηφία τοποθετήθηκαν στο πάνω διάζωμα του γηπέδου, που έμεινε κενό, αν εξαιρέσει κανείς μια γωνία στην απέναντι πλευρά από αυτή που βρίσκονταν οι Ελληνες φίλαθλοι. Οι περισσότεροι ταξίδεψαν στο Αμστερνταμ από την Ελλάδα, αλλά υπήρχε και σημαντικός αριθμός από τη Γερμανία, την Ελβετία (από όπου ήρθε ένα ταξί καλυμμένο με τα σήματα του ΠΑΟΚ και της Θύρας 4), το Βέλγιο και φυσικά από την Ολλανδία.

Από το πρωί στην Νταμ, την κεντρική πλατεία της ολλανδικής πρωτεύουσας, είχε στηθεί ένα πραγματικό πανηγύρι από τους φίλους του ΠΑΟΚ. Ενώ τη Δευτέρα, όταν έφτασαν οι πρώτοι οπαδοί του «δικέφαλου» από τη Θεσσαλονίκη, και την Τρίτη δεν υπήρχε καθόλου αστυνομική παρουσία (άλλωστε, σε όλο το Αμστερνταμ υπάρχει δίκτυο από κάμερες ασφαλείας και η αστυνομία επεμβαίνει άμεσα, αν χρειαστεί), χθες υπήρχαν τέσσερις αστυνομικές κλούβες και συχνές περιπολίες έφιππων αστυνομικών.

Περίπου τρεις ώρες πριν από την έναρξη υπήρξαν στην Νταμ περιορισμένες συμπλοκές οπαδών του ΠΑΟΚ και του Αγιαξ, που δεν επεκτάθηκαν, χάρη στην άμεση επέμβαση της έφιππης αστυνομίας, που σύμφωνα με πληροφορίες συνέλαβε και έναν Ολλανδό. Συμπλοκές μικρής διάρκειας υπήρξαν και έξω από το γήπεδο, με τους οπαδούς του Αγιαξ να επιτίθενται με μπουκάλια σε αυτούς του ΠΑΟΚ αλλά και σε αυτήν την περίπτωση επενέβη άμεσα η αστυνομία.

Στο πέταλο των οπαδών του «δικέφαλου» υπήρχε ένα μεγάλο πανό που έγραφε «ΠΑΟΚ 1926», σύμφωνα με την απόφαση που πήραν οι οργανωμένοι στο πρόσφατο συνέδριό τους για να το απλώνουν στα φετινά εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Ο πρώτος παίκτης

Ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο του "Αμστερνταμ Αρένα" ήταν ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός αποθεώθηκε από τους φίλους του «δικέφαλου» που ήδη βρίσκονταν στο γήπεδο και φώναξαν ρυθμικά το όνομά του.

Φασαρία για τα πανό

Μέχρι και λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα εκπρόσωποι του Αγιαξ απαιτούσαν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να κατεβάσουν τα πανό τους, καθώς η συγκεκριμένη συνήθεια δεν είναι αποδεκτή στην Ολλανδία, αφού θεωρούν ότι αλλοιώνει την εικόνα του γηπέδου. Επειτα από συζήτηση αρκετής ώρας με την αστυνομία και προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις τελικά αποφασίστηκε τα πανό να παραμείνουν στη θέση τους.


sentragoal





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου