Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010
Δείτε στο έγγραφο πως η Ζήμενς ήθελε να ελέγχει τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους. Στο έγγραφο περιέχονται οι συμβάσεις με την εταιρεία CIVITAS

www.antinews.gr/?p=49376


Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010



Παντού έδινε δωράκια ο Χριστοφοράκος, αφού ο Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ, έδωσε χαρτιά του Χριστοφοράκου που εμφανίζει σαν δωρολήπτες το Μαξίμου (2004), το ΠαΣοΚ, το ΣΔΟΕ, το Τσοχατζόπουλο κ.α. Μάλιστα οι αξία από τα... δωράκια ήταν 4.000.000 ευρώ.
Σαν πολλά δεν είναι βρε παιδιά 4 μύρια για... τοστιέρες.

Τον καταπέλτη του πλοίου «Ρόπαξ 2» της εταιρείας "Αντριάτικ Λάινς", που έφτασε το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι της Κορίνθου κατέλαβαν συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. 

Συνδικαλιστές παραμένουν για τρίτη ημέρα στον καταπέλτη του αδελφού πλοίου «Ρόπαξ 1».

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει ο εισαγγελέας Κορίνθου αν και το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά επιδίκασε τα ασφαλιστικά μετρα υπέρ της εταιρείας "Αντριάτικ Λάινς", η οποία κατέθεσε και μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Ο διευθυντής της Σάιμον Τέιλορ, χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ "τριτοκοσμική" την κατάληψη του πλοίου και παράνομες τις δράσεις της ΠΝΟ.

Αναφερόμενος στο αίτημα των συνδικαλιστών για πρόσληψη τουλάχιστον 45 Ελλήνων, είπε ότι αν και προσφέρθηκε να προσλάβει έναν αριθμό η προσφορά του απορρίφθηκε από την Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τον κ. Τέϊλορ η εταιρεία βρισκόταν σε διαπραγμάτευση για τη ναύλωση δύο ακόμη πλοίων με ελληνικά, πληρώματα. Ωστόσο το θέμα θα επανεξεταστεί εξαιτίας της κατάστασης.
www.skai.gr



Το περίφημο και ιστορικό HOTEL-PALLINI της
Χαλκιδικής όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες από την Διοίκηση του Συγκροτήματος
(που είχε κλείσει για λίγες εβδομάδες αφού είχε φιλοξενήσει πριν κανά δυό μήνες
το Συνέδριο της ΓΣΕΕ) ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ για τη φετινή ΣΑΙΖΟΝ και δεν δέχεται ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ!!!
Ο Τουρισμός ΔΕΝ πάει καθόλου καλά και τα κανόνια άρχισαν.



Από παλαιότερη εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΠΝΟ για το ίδιο πλοίο
Η αδιάλλακτη στάση της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας «βυθίζει» νέες επενδύσεις που σχεδιάζονταν για τη χώρα μας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της εταιρίας Αdriatic Lines Σάιμον Τέιλορ χαρακτήρισε «τριτοκοσμική» την κατάληψη του πλοίου “Ρόπαξ 1”, από την Τρίτη, στο λιμάνι της Κορίνθου από συνδικαλιστές της ΠΝΟ, με αίτημα την πρόσληψη τουλάχιστον 45 Ελλήνων.Eπισήμανε δε στον ΣΚΑΪ ότι οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν οδηγήσει αναπόφευκτα την εταιρία να επανεξετάσει μελλοντικές επενδύσεις που σχεδιάζει στην Ελλάδα.

Ο Σαϊμον Τέιλορ χαρακτήρισε τις δράσεις της ΠΝΟ παράνομες, επισημαίνοντας ότι τηρεί τους κοινοτικούς κανόνες και το πλήρωμα του είναι ευρωπαίοι πολίτες. 

Ο κ. Τέιλορ τόνισε ότι προσφέρθηκε να προσλάβει έναν αριθμό Ελλήνων, αλλά αυτό απορρίφθηκε από την ΠΝΟ, η οποία απειλεί με κατάληψη και του “Ρόπαξ 2”, το οποίο φθάνει την Πέμπτη στην Κόρινθο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία επιδίκασε υπέρ της το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Ωστόσο ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι δεν παρενέβη ο εισαγγελέας Κορίνθου.

Την Τετάρτη η εταιρία κατέθεσε και μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών. 
Αμετακίνητοι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, οι ναυτεργάτες της ΠΝΟ
Ζητούν την πρόσληψη τουλάχιστον 45 ναυτεργατών

Τη Δευτέρα η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΠΝΟ.

Τα πλοία της εταιρίας Adriatic Lines, είναι υπό βρετανική σημαία και έχουν ως πλήρωμα Ρουμάνους.

Η δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση αποφάσισε ότι δεν συντρέχει ακόμα λόγος παρεμπόδισης των πλοίων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της πλοιοκτήτριας εταιρίας Μιχάλης Μαρκουλάκος είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ΠΝΟ αλλά και το κράτος, που απλά παρατηρεί και αδρανεί.

Ο κ. Μαρκουλάκος τόνισε ότι η ΠΝΟ απαιτεί από την εταιρία να απολύσει το εργατικό δυναμικό που απασχολεί στα πλοία και να προσλάβει τους Έλληνες. Μάλιστα, είπε, ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, επειδή το πλοίο δεν είναι επιβατηγό, θα έπρεπε να απασχολεί 18 ναυτικούς, αλλά απασχολεί 32.

www.skai.gr

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την αναβολή - πρακτικά ματαίωση - της κατασκευής και το σταμάτημα της χρηματοδότησης του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης αποφάσισε η Ρωσία αποδίδοντας κατά κύριο λόγο την απόφασή της "εξαιτίας της αναποφασιστικότητας της βουλγαρικής κυβέρνησης για το έργο" και κατά δεύτερον στην "Μη πίεση από ελληνικής πλευράς προς την Βουλγαρία".

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο το RIA Novosti, ο Ρώσος υπουργός ενέργειας Sergei Shmatko δήλωσε: “Σήμερα πρέπει να δηλώσουμε πως το έργο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη έχει πρακτικά αναβληθεί. Δεν λέω πως θα το σταματήσουμε, αλλά θα το αναβάλουμε μέχρι να καταλάβουμε τη θέση της Βουλγαρίας και θα σταματήσουμε τη χρηματοδότησή του.”

Ο S.Shmatko πριν δύο μέρες ματαίωσε το ραντεβού του με την Ελληνίδα υπουγό Τ.Μπιρμπίλη που είναι αρμόδια για το έργο και εγκάλεσε την Βουλγαρία γιατί προβάλλει ανύπαρκτα κωλύματα όπως η “οικολογική αποτελεσματικότητα” του αγωγού και τις ανησυχίες της για το "σχεδιαζόμενο σύστημα διανομής μεριδίων".

Το τέλος του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης πλήτει καίρια τα ελληνικά γεωστρατηγικά συμφέροντα και μάλιστα εις διπλούν: Τον χάνει η Ελλάδα και τον κερδίζει η Τουρκία με τον Σαμψούντα-Τσεϊχάν. Οι δε ΗΠΑ που πολέμησαν τον αγωγό, πρέπει να αισθάνονται και αυτές ηττημένες αφού μπορεί να μην εγκαταστάθηκε στις Βουλγαρία και Ελλάδα, αλλά θα εγκατασταθεί σε έναν πολύ πιο ανεξάρτητο παίκτη όπως είναι η Τουρκία...

Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι μεγάλες, αφού δεν πίεσε την βουλγαρική κυβέρνηση του Μπορίσοφ με τον τρόπο που είχαν υποδείξει οι Ρώσοι, ενώ και η δική της θέση, βάσει των όσων είχε πει προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετική.

defencenet.gr



  




ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ 11ΤΠ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΓΛΕΝΤΑΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΗ!!!ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Μεγάλο σκάνδαλο στις ένοπλες δυνάμεις και στον στρατό με εμπλεκόμενο τον νεοσύλλεκτο φαντάρο που φέρει το όνομα Τριανταφυλλόπουλος και ευθύνη του αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη καθώς και του διοικητή της μονάδας στην 11ΤΠ στην Τρίπολη.

Η αλήθεια που σας αποκαλύπτουμε παρακάτω έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων(λόγω των προαναγγελιών μας για το θέμα)και έχει ξεκινήσει έρευνα ο Βαγγέλης Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες και ο Π.Μπεγλίτης.

Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος παρουσιάστηκε στο ΠΕΖΙΚΟ (11ο σύνταγμα ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ)και με ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ....αεροπλανική ΜΕΤΑΤΑΞΗ - ενώ ήδη υπηρετεί - τον πήγαν στο ευγενές ΟΠΛΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ που πάνε οι επιστήμονες!

Η ειδικότητα που πήρε είναι ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΣ(και όχι σκαπανέας όπως ψευδώς αναφέρει ο Μάκης - αλλάξτε το προλαβαίνετε να γυρίσετε την ειδικότητα σε σκαπανέα)και με αυτή την ειδκότητα θα παραμείνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ άλλους 3 μήνες στο Ναύπλιο. Θα κάνει καλοκαίρι στο γραφικό Ναύπλιο. Μετά απομένουν 20 ημέρες για να περάσει το μισό της θητείας του και θα πάει στην Σάμο ενώ μετά το μισό της θητείας του υπάρχει η ειδικότητα διαβιβαστή στην Αθήνα!

Αρχικά ήταν να πάει στον Έβρο όμως άλλαξε ΟΠΛΟ και πάει στο Μηχανικό για να τύχει ευνοικής μετάθεσης και μεταχείρισης!

Η μετάταξη είναι παράνομη και παράτυπη και σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που έκανε το υπουργείο, αποδείχθηκε ότι ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ της μονάδας νεοσυλλέκτων στην Τρίπολη όπου χθες έκαναν τα γλέντια και την μπουζουγκλερί, πήρε τηλέφωνο και άλλαξαν την μετάθεση του μέσω των κομπιούτερ και από το Πεζικό βρέθηκε στο Μηχανικό και βέβαια στην Σάμο(γιαυτό και ο Μάκης λέει παραμεθόριο λες και μπορούσε να πάει στην Εκάλη αλλά δεν μας λέει ότι αυτό ζήτησε)!

κ.Αρχηγέ του ΓΕΣ γιατί...


δεν είχε επιλεγεί από την αρχή για το μηχανικό ο γιος του Τριανταφυλλόπουλου και έγινε μετάταξη ενώ ήδη υπηρετεί την θητεία του κάτι που δεν γίνεται ούτε με τον ...Πάρι Κασιδόκωστα;

Χθες η βραδιά του οπλίτη ήταν μια νύχτα δημοσίων σχέσεων του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που πήγε δύο επώνυμους τραγουδιστές(σε αντίθεση με άλλα στρατόπεδα) με τον διοικητή του στρατοπέδου που σύμφωνα με την έρευνα του υπουργείου έκανε παρέμβαση για την μετάταξη του υιου Τριανταφυλλόπουλου!

Η "αεροπλανική" μετάταξη για όσους έχουν πάει στρατό δεν μπορεί να γίνει και μάλιστα όταν έχεις ήδη μπει στο στρατόπεδο παρά μόνο αν έχεις ...μπάρμπα στην Κορώνη ή είσαι ο γιος του Τριανταφυλλόπουλου.

Ο αδέκαστος δημοσιογράφος που δεν πήγε στρατό έγραψε ολόκληρο λίβελο μιλώντας ακόμα και για εκβιασμούς από το troktiko χωρίς να περιμένει να δει τι θα του βγάλουμε.

Ο διοικητής της μονάδας της Τρίπολης είναι αυτονόητο ότι πρέπει να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια για μη ισόνομη συμπεριφορά σε στρατιώτες ενώ ο αρχηγός του ΓΕΣ που δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι το στράτευμα του διοικείται από ανθρώπους που κάνουν δημόσιες σχέσεις.

Το υπουργείο εθνικής άμυνας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να βγάλει ανακοίνωση για το ΜΕΓΑ σκάνδαλο και να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το θέμα.

Λυπούμαστε που ο Μπαμπάς Μάκης εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον γιο του που δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Από τις τύψεις και τις ενοχές του για την ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ μετάταξη έκαναν το πάρτυ του οπλίτη με γλέντι για να ευχαριστήσουν τον διοικητή της μονάδας στην Τρίπολη!

Όμως έκανε και το άλλο! Τράβηξε την εκδήλωση που έκανε και την ανέβασε στο portal του με ...αράχνη και ενώ κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο να γίνει χωρίς ειδική άδεια!!! Τόσο κολλητοί είναι με τον διοικητή στην Τρίπολη που ήθελε να δείξει ότι απλά έγινε ένα πανηγύρι για να καλύψει τις παρεμβάσεις του.

Όπως είδες Μάκη μιλάμε πάντα μόνο με στοιχεία όταν εσύ απλά βωμολοχείς.

Όσο για τα...σκουπίδια των ερτζιανών (όπως τους αποκαλεί ο Μάκης) Γκιόλια - Κακλαμάνο θα του απαντήσουν αύριο από το ΘΕΜΑ 98,9 στις 12.35.
Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010



Αυξήσεις έως και 200% περιλαμβάνουν τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για εξίσωση των αντικειμενικών τιμών με τις αγοραίες, βάζοντας φωτιά σε φόρους μεταβίβασης, γονικών παροχών, κληρονομιών, ΦΠΑ και Φόρο Κατοχής Ακινήτων, αλλά και στα τεκμήρια. 

Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η πρώτη δόση των αυξήσεων θα επιβαλλόταν την 1η-1-2011, όπως προκύπτει και από το μνημόνιο που έχει υπογράψει με την τρόικα Ε.Ε. - ΔΝΤ - ΕΚΤ, όπου προβλέπονται πρόσθετα έσοδα 400 εκατ. ευρώ για το 2011 και επιπλέον 200 εκατ. ευρώ για το 2012.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, εξαιτίας των αρρυθμιών που παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού διατυπώνονται εισηγήσεις για επίσπευση του χρόνου υλοποίησης των αυξήσεων, με την πρώτη δόση να έρχεται τον Σεπτέμβριο. Όσον αφορά στον χρόνο οι αποφάσεις είναι ακόμα ανοιχτές, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών όμως προετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε τον Σεπτέμβριο να είναι όλα έτοιμα.

Το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην πλήρη εναρμόνιση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών με μέσες αυξήσεις της τάξεως του 50% και επιμέρους αυξήσεις έως και πάνω από 200%, προκειμένου να φέρει στην επιφάνεια «μαύρα» εισοδήματα που καλύπτονται σήμερα ακριβώς εξαιτίας της ψαλίδας αντικειμενικών και αγοραίων.

Δεδομένου ότι στα συμβόλαια αγοραπωλησιών αναγράφονται οι αντικειμενικές αξίες όπως νόμιμα ορίζεται, κατασκευαστές έχουν τη δυνατότητα να εισπράττουν, κάτω από το τραπέζι και αφορολόγητα, μεγάλα ποσά που αφορούν ακριβώς στη διαφορά ανάμεσα στην αντικειμενική τιμή που περιγράφεται στο συμβόλαιο και στην πραγματική αξία πώλησης των ακινήτων. Με την εξίσωση αντικειμενικών και αγοραίων η οδός αυτή κλείνει, όπως κλείνει και η αντίστροφη οδός της αποφυγής πόθεν έσχες για τους αγοραστές.

---Η ψαλίδα

Σήμερα, η ψαλίδα αντικειμενικών και αγοραίων τιμών συνυπολογιζομένης της πτώσης στις τιμές των ακινήτων το τελευταίο διάστημα φτάνει να ανοίγει έως και 100% στη Θεσσαλονίκη και έως και 205% στην Αττική. Στοιχεία της Aspis Real Estate για τις αγοραίες τιμές ακινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2010 δείχνουν ότι η μέση αγοραία τιμή στον Βύρωνα διαμορφώνεται στα 2.900 ευρώ, όταν η αντικειμενική αξία κυμαίνεται από 950 έως 1.600 ευρώ.

Έτσι, η ψαλίδα ανοίγει από 81% έως και 205%. Ομοίως στην Πεύκη, οι αντικειμενικές αξίες κυμαίνονται από 1.550 έως και 1.950 ευρώ, αλλά η μέση αγοραία αξία φτάνει τα 3.000 ευρώ με την ψαλίδα να ανοίγει έως και 94%, ενώ σε φθηνότερες περιοχές, όπως για παράδειγμα στο κέντρο στο Περιστέρι, όπου οι αντικειμενικές κυμαίνονται μεταξύ 800 και 1.300 ευρώ, οι πραγματικές τιμές πώλησης ανέρχονται σε μέσα επίπεδα σε 2.000 ευρώ, με την ψαλίδα να ανοίγει έως και 150%.

Αποκλίσεις έως και 100% καταγράφονται μεταξύ αντικειμενικών και αγοραίων τιμών και στη συμπρωτεύουσα. Στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, η εφορία καταγράφει αντικειμενικές τιμές από 1.300 έως 4.600 ευρώ. Οι πραγματικές τιμές όμως διαμορφώνονται από 2.000 έως 6.000 ευρώ και οι αποκλίσεις κυμαίνονται από 30% έως και 54%. Την ίδια ώρα, στο Κορδελιό, με αντικειμενικές αξίες από 650 έως 1.100 ευρώ, οι αγοραίες τιμές διαμορφώνονται 27% έως και 69% υψηλότερα μεταξύ 1.100 και 1.400 ευρώ.

---Φωτιά οι φόροι



Σαρωτικές επιβαρύνσεις σε σειρά φόρους που επιβάλλονται στα ακίνητα επιφυλάσσουν οι αυξήσεις των αντικειμενικών, στήνοντας «παγίδα» Φόρου Κατοχής Ακινήτων και τεκμηρίων σε εκατομμύρια φορολογουμένους και φέρνοντας αυξήσεις-φωτιά για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές, ΦΠΑ αλλά και πρώτη κατοικία. 

Οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών θα κάνουν ακριβότερη και την πρώτη κατοικία η οποία σήμερα είναι αφορολόγητη έως του ποσού των 200.000 ευρώ για τον άγαμο και των 250.000 ευρώ για τον έγγαμο, με προσαύξηση κατά 25.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και 30.000 ευρώ για το τρίτο και για κάθε επόμενο τέκνο.

Μετά το αφορολόγητο επιβάλλεται φόρος μεταβίβασης με συντελεστή 9%. Έτσι, για παράδειγμα, άγαμος που αγοράζει σήμερα πρώτη κατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων στην Κυψέλη με αντικειμενική αξία 1.900 ευρώ, κερδίζει πλήρη απαλλαγή. Αν οι αντικειμενικές στην Κυψέλη όμως φτάσουν στα ύψη των αγοραίων, δηλαδή στα 2.900 ευρώ, η αξία του ακινήτου αυξάνεται σε 290.000 ευρώ και για το τμήμα από 200.000 έως 290.000 ευρώ ο φορολογούμενος θα πληρώσει φόρο μεταβίβασης 9% ή 8.100 ευρώ.

Μεγάλες επιβαρύνσεις έρχονται και για τους υπόχρεους σε Φόρο Κατοχής Ακινήτων που αντικαθιστά από φέτος το ΕΤΑΚ και επιβάλλεται σε ακίνητη περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ, με συντελεστές που κυμαίνονται από 0,1% έως και 1%. Έτσι, ιδιοκτήτες ακινήτων αντικειμενικής αξίας 400.000 ευρώ, που σήμερα γλιτώνουν τον Φόρο Κατοχής Ακινήτων, με αύξηση αντικειμενικών αξιών κατά 50% θα πιαστούν στην τσιμπίδα του ΦΜΑΠ και θα κληθούν να καταβάλλουν φόρο 400 ευρώ τον χρόνο.

Στο μέτωπο του ΦΠΑ που επιβάλλεται στα νεόδμητα, η «καμπάνα» θα είναι διπλή, αφού από την 1η Ιουλίου ο συντελεστής αυξάνεται από 21% σε 23%. Έτσι, για αγορά νεόδμητου ακινήτου 80 τετραγωνικών μέτρων στη Δάφνη με αντικειμενική αξία 1.300 ευρώ, ο ΦΠΑ είναι σήμερα 21.840 ευρώ (η αξία του ακινήτου στα 104.000 ευρώ). Αν η αντικειμενική εξισωθεί με την αγοραία (2.200 ευρώ), η αξία του ακινήτου εκτοξεύεται σε 176.000 ευρώ και με την αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 23% ο φόρος που οφείλεται διαμορφώνεται σε 40.480 ευρώ.

Φωτιά θα βάλουν οι αντικειμενικές και στα τεκμήρια ακινήτων αλλά και σε σειρά άλλους φόρους και τέλη, όπως για παράδειγμα το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, τα τέλη μεταγραφής ακινήτων, το τέλος υπέρ του ταμείου νομικών και συμβολαιογράφων κατά τη σύνταξη συμβολαίων, τα τέλη και τις εισφορές για την έκδοση οικοδομικών αδειών αλλά και το ελάχιστο κόστος οικοδομής που λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό των αμοιβών των επαγγελματιών που εμπλέκονται στην κατασκευή.
πηγη www.euro2day.gr
Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Tα περισσότερα συμβόλαια αγοράς είναι μετά το 1998. Άλλες δύο Off shore εταιρείες που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων, τα οποία περιήλθαν στην κυριότητα του Άκη Τσοχατζόπουλου εντόπισε η υπηρεσία ειδικών ελέγχων. Βρέθηκαν τουλάχιστον άλλα 15 ακίνητα και ελέγχεται ο τρόπος απόκτησής τους, καθώς τα περισσότερα συμβόλαια αγοράς είναι μετά το 1998. 
Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος έχει εισηγηθεί την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ ο εισαγγελέας που διενεργεί τη δικαστική έρευνα προσανατολίζεται στο να ζητήσει αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός των οφ σορ εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα ακίνητα του πρώην υπουργού είναι πολύ μεγάλος.

πηγη σκαι


   

Να καθησυχάσει τους πολίτες αναφορικά με τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 9,89, ο κ. Γιώργος Πεταλωτής τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα υπάρχει σύνταξη 400 και 500 ευρώ. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με ΕΕ και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημείωσε: «Εμείς κάνουμε τον αγώνα μας και δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια σύνταξη από την ελληνική πολιτεία». Γνωστοποίησε ακόμη πως δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα το ποσοστό της αναπλήρωσης, όμως επισήμανε πως «δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτούμε ότι με το 50% της σύνταξης θα μπορούσε ο Έλληνας συνταξιούχος να μπορέσει να επιβιώσει και να ζήσει».
Ο κ. Πεταλωτής παράλληλα επανέλαβε πως δεν υπάρχει θέμα επιστροφής στη δραχμή ούτε θέμα πτώχευσης.

8-1.gif image by kafeneio

Τέλος η εξεταστική για το Βατοπαίδι και το πράγμα είναι όπως σας είπαμε νωρίτερα. Κατέληξαν σε 6 διαφορετικά πορίσματα και όπως καταλαβαίνετε τσάμπα κι άδικα συνεδρίαζαν τόσο καιρό. Ο καθένας κάνει το κομμάτι του.











ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ 

Νέο σκάνδαλο έσκασε μύτη με στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη που κάνει τον Κινέζο. Σε λογαριασμό του πρώην εκσυγχρονιστή βουλευτή Νίκου Φλώρου φέρεται να πήρε μίζα 7 εκ ευρώ από επιχειρηματία και αφού η υπόθεση πήγε στο ελεγκτικό συνέδριο τον αθώωσαν και από πάνω. Ε ρε κατάντια ένα ένα βγαίνουν και τελειωμό δεν έχουν.
πηγη τροκτικο
Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010



« Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, απαντώντας στις διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων που την περίμεναν στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για να παρουσιάσει προγράμματα Leader και ΟΠΑΑΧ, για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, διαβεβαίωσε, τους κτηνοτρόφους, πως σε ό,τι αφορά το 2009 οι βοσκότοποι που έχουν δηλωθεί στο ΟΣΔΕ, έχουν θεωρηθεί επιλέξιμοι και συνεπώς δε χάνουν τις επιδοτήσεις τους, ενώ για το 2010 διευκρίνισε ότι έχει συγκροτηθεί μία ομάδα, που εξετάζει όλα τα αιτήματα των κτηνοτρόφων, έτσι ώστε να δοθεί μία ουσιαστική και τελική λύση στο πρόβλημα.»
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως και γιατί επιδοτούμε τους βοσκότοπους?
Ο θεούλης, ρίχνει βροχούλα, στα χωράφια που εκεί είναι εδώ και 2 δις χρόνια, βγαίνει το χορταράκι, όπως κάνει εδώ και 2 δις χρόνια, και πάνε οι κατσικούλες και βόσκουν. Δηλαδή τι επιδοτούμε, το χόρτο που είναι τσάμπα , τη βροχή που επίσης είναι τσάμπα, ή το χώμα που επίσης είναι εκεί? Εγώ ήξερα ότι επιδοτούμε τους κτηνοτρόφους, για τα ζωντανά που έχουν.


Άλλο ένα κουφό από τον νεοδιορισθέντα διοικητή του νοσοκομείου Σπάρτης κ.Ν.Κουφό.
Στις 31/5/10 συνήλθε το Δ.Σ του νοσοκομείου Σπάρτης και μεταξύ άλλων αποφάσισε την προαγωγή του Παντελή Ματσικά σε Διευθυντή της χειρουργικής κλινικής,διότι τηρούσε τα κατά τον νόμο προβλεπόμενα. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο προαχθής
γιατρός, ήταν νεκρός από καιρό!!!


Είναι ο πίνακας των ραντεβού που έκανε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

πηγη τροκτικο.

Η κυρία Καίτη Χατζηβασιλείου είναι η επί 28 έτη γραμματέας του κ. Αρ. Αλαφούζου, η οποία αποκάλυψε σε εκπομπή του κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλου ότι την περίοδο 1989-1993 ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης και ο τέως πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Ν. Κωνσταντόπουλος εισέπρατταν σημαντικά χρηματικά ποσά από τον κ. Αλαφούζο. Η κυρία Χατζηβασιλείου, όπως λέει, γνώριζε από πρώτο χέρι τις συναλλαγές αυτές αφού τις εκτελούσε η ίδια, κατ' εντολήν του εργοδότη της, και παράλληλα κρατούσε αρχείο των λογαριασμών και των ποσών που ελάμβαναν οι δύο πολιτικοί.
Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι έστελνε τον οδηγό του, ο οποίος έπαιρνε φεύγοντας σακ βουαγιάζ με μετρητά (τα είχε γεμίσει η ίδια, τρεις φορές με το ποσόν των 30 εκατ. δρχ. - 88.041 ευρώ). Ο οδηγός κατευθυνόταν σε κεντρική οδό της Αθήνας όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΝΔ, αλλά επειδή εκεί κοντά είναι και το σπίτι του κ. Μητσοτάκη δεν ήξερε πού ακριβώς κατέληγαν οι τσάντες με τα λεφτά.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία της κυρίας Χατζηβασιλείου, πήγαινε ο ίδιος στο γραφείο του κ. Αλαφούζου και έφευγε με επιταγές. Αυτό, είπε, έγινε τρεις-τέσσερις φορές, όχι μόνο σε προεκλογικές περιόδους, και ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος εμφανιζόταν ως άτυπος νομικός σύμβουλος του επιχειρηματία αφού επισήμως δεν ανελάμβανε υποθέσεις του.
Η κυρία Χατζηβασιλείου πρόσθεσε ότι δεν είχε δει ποτέ το όνομα του κ. Κωνσταντόπουλου ως νομικού συμβούλου στις επιχειρήσεις Αλαφούζου. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι λειτουργούσε «σαν τη φωνή του επιχειρηματία στη Βουλή» αφού πολλές φορές είχε υπερασπιστεί εκεί τις θέσεις του επιχειρηματία. Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, ο κ. Κωνσταντόπουλος επετίθετο εκ συστήματος στη Βουλή εναντίον όσων ο κ. Αλαφούζος είχε επιχειρηματικές ή άλλες διαφορές.
Η πρώην γραμματέας είπε ακόμη ότι γνώριζε και άλλους πολιτικούς που επισκέπτονταν τον κ. Αλαφούζο με σκοπό να πάρουν χρήματα. Για τα στοιχεία αυτά η κυρία Χατζηβασιλείου έχει καταθέσει υπόμνημα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=177177&dt=26/11/2006#ixzz0q6o6zqJP
Κυριακή 6 Ιουνίου 2010




Την 60χρονη συνταξιούχο σύζυγο του Φρόσω επέλεξε να διορίσει στο προσωπικό του γραφείο ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σαρτζετάκης.
Η κυρία Ευφροσύνη Αργυρίου-Σαρτζετάκη, αφού συνταξιοδοτήθηκε από το Δημόσιο τον Δεκέμβριο του 2007 πληροφορήθηκε μέσα σε λίγες μέρες το διορισμό της και πάλι στο Δημόσιο και μάλιστα ως υπάλληλος στο γραφείο του συζύγου της.
Με απλά λόγια η οικογένεια Σαρτζετάκη λαμβάνει πέρα από τη σύνταξη του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και τη σύνταξη της συζύγου του και έναν επιπλέον μισθό του δημοσίου (μισθολογικό κλιμάκιο 1ο και βαθμό Α’ της κατηγορίας ΠΕ).
Σαν να μην έφτανε αυτό η Πετρούλα Σαρτζετάκη, η κόρη του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών κ. Σπύρου Φλογαΐτη, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Δυστυχώς η σταδιοδρομία της ολοκληρώθηκε 20 μέρες μετά, αφού αμέσως μετά τις εκλογές όλοι οι υπάλληλοι που είχαν διοριστεί στο πολιτικό του γραφείο παραιτήθηκαν.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
στο ΦΕΚ 15/15-01-2008 ΥΟΔΔ, (Αριθμός βεβαίωσης ΥΔΕ στην Προεδρία 
της Δημοκρατίας 58/14-01-0)
Στο καλό και με τη νίκη!
Με τις ευχές και τις ελπίδες όλων των Ελλήνων στις αποσκευές της, η Εθνική ομάδα πέταξε για τη Νότια Αφρική. Δεν έκαναν δηλώσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι διεθνείς που από αύριο κιόλας ξεκινούν την τελική τους προετοιμασία για τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Δείτε τι είπαν παίκτες και τεχνική ηγεσία πριν την αναχώρησή τους για το Ντέρμπαν.

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής έκαναν νωρίτερα την τελευταία τους προπόνηση επί ελληνικού εδάφους στον Άγιο Κοσμά. Πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στη χώρα της μαύρης ηπείρου μετά από πτήση εννέα ωρών, οι διεθνείς μας συμμετείχαν σε μια σειρά εκδηλώσεων που οργανώθηκαν με στόχο ο φίλαθλος κόσμος να αποχαιρετήσει την ομάδα και να ευχηθεί καλή επιτυχία.

«Θα τους φάμε όλους!», η υπόσχεση του Γιώργου Καραγκούνη στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, αφιέρωμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τίτλο «Ελλάδα δίπλα σου» της Τράπεζας Πειραιώς.

«Να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας», ήταν το κοινό μήνυμα των Ότο Ρεχάγκελ, Βασίλη Τοροσίδη, Γιώργου Σαμαρά και Αβραάμ Παπαδόπουλου σε εκδήλωση της Vodafone.

Θέλουμε να κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους», τόνισε ο Κώστας Κατσουράνης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 λίγη ώρα πριν την αναχώρηση για το Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής.

Όνειρο ζωής για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο η συμμετοχή στο Μουντιάλ, όπως δήλωσε σε εκδήλωση της Adidas.
πηγη sport-fm.gr

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου