Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010
Οι γερμανοί χάνουν είτε έτσι είτε αλλιώς από αυτήν την κατάσταση με την Ελλάδα.
Και αυτό συμβαίνει διότι πλέον περίτρανα έχουν αποδείξει στους λοιπούς εταίρους τα κάτωθι.
1. Οι γερμανοί είναι πάνω από όλα και πριν από όλα μόνο γερμανοί, και όχι ευρωπαίοι.
2. Ενδιαφέρονται για το γράμμα του νόμου, και όχι για το πνεύμα του.
3. Δεν είναι η ΕΕ ούτε ομοσπονδία ούτε συνομοσπονδία και δεν ενδιαφέρονται να την κάνουν.
4. Δεν ενδιαφέροντα για τίποτε άλλο έκτος από ισχυρό Ευρώ και πλεονασματικό ισοζύγιο του προϋπολογισμού τους.
5. Η ΕΕ είναι ένα κλαμπ της Γερμανίας για να πουλούν τα προϊόντα τους.
6. Ο νότος της ΕΕ υπάρχει για να πουλά ο βοράς της ΕΕ.
7. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη.
8. Τα δικά τους προβλήματα είναι ευρωπαϊκά, όλα τα άλλα είναι ξένα.
9. Δεν τους ενδιαφέρει να λύνουν προβλήματα, και δει άλλων χωρών, «ξένων»
10. Είναι δογματικοί. Προτιμούν να αφήσουν τους πολεμίους της ΕΕ να ανακατευτούν στα της ΕΕ, πάρα να αφήσουν τον νόμο.
11. Είναι εγωιστές σε σημείου ηλιθιότητας. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό το παιχνίδι με την Ελλάδα, είναι παιχνίδι που έχει οργανωθεί από μαεστρικούς κύκλους.
12. Δεν έχουν μάθει το μάθημα τους από τον Β ΠΠ. Προτιμούν να καταρρεύσει η ΕΕ, πάρα να αλλάξουν σκέψη.
13. Δεν βλέπουν μπροστά. Αυτή τη στιγμή όλος ο ευρωπαϊκός νότος, άσχετα αν βοηθήσουν την Ελλάδα ή όχι, είδε τι τους περιμένει με μια αλαζονική Γερμανία. Επομένως ξέρουν ότι και δεν θα τους βοηθήσει κανείς όταν αργά ή γρήγορα έχουν κάποιο πρόβλημα, και στις απαραίτητες ψηφοφορίες θα τους το θυμίζει η Γαλλία.
Αυτό το παιχνίδι είναι στημένο από αμερικανούς, με απλό σκοπό να ρίξουν την ΕΕ και την Γερμανία στο καναβάτσο, και να ασχοληθούν με το πραγματικό πρόβλημα που είναι η κίνα. Η μεγάλη ζημιά έγινε με την Ελλάδα. Σκέψου ένα άλλο πρόβλημα να προκύψει μια άλλη χώρα, πχ Ιρλανδία, Πορτογαλία, κλπ θα είναι το κερασάκι στην τούρτα.
μια συμφωνία δεν κρίνεται μονό από αυτά που κερδίζεις, αλλά και από αυτά που μπορεί να χάσεις. αν πχ, ακυρώσουμε όλα τα εξοπλιστικά από γερμάνια, 4,5 δις € χάνονται, πάρουμε βοήθεια από Ισπανία και Γαλλία, δηλαδή τα δώσουμε σε άλλους ανταγωνιστές της Γερμανίας, ή στην Αμερική, έχασαν οι γερμανοί? βέβαια. σήμερα αναδόχους σε ομόλογα μας δώσουμε σε αμερικανούς γάλλους. Από το 2000-04 οι ελληνικές εκδώσεις ομολόγων έδωσαν μόνο στην Goldman 1 δις € κέρδη.
οι συμφωνίες για βοήθεια ή όχι στην σημερινή εποχή κρίνονται από το κέρδος ή την πιθανότητα ζημιάς.
Μην ξεχνάς ότι για να γίνει πράξη μια προσπάθεια στην ΕΕ, χρειάζεται ομοφωνία. Έχουμε δύναμη εμείς οι έλληνες, και πολύ, απλά οι πολιτικοί μας είναι τόσο διεφθαρμένοι που την χαρίζουν. Επιπλέων αυτήν τη στιγμή, σοβαρά κράτη που έχουν αντιληφτεί την κατάσταση, πχ ισπανοί, ιταλοί, πορτογάλοι, ιρλανδοί, συνασπίζονται ενάντια στην αλαζονεία της Γερμανίας. Αυτήν την βλακεία που έκαναν οι γερμανοί θα τους στοιχίσει πολύ ακριβά, και όχι απαραίτητα από την Ελλάδα.
Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010
Αυτή η φράση του Χάρυ Κλύν νομίζω ότι περιγραφεί την κατάσταση. Η χώρα έχει χάσει όλη την αξιοπιστία της, οι πολιτικοί της θεωρούνται οι πιο άχρηστοι και ανίκανοι άνθρωποι που προσπαθούν απλά να οικονομήσουν. Και ενώ αυτή την στιγμή που μιλάμε, υπάρχουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, άχρηστων και τεμπέληδων ανθρώπων στο δημόσιο, λχ των 40 κηπουρών στον ευαγγελισμό, που δεν υπάρχει κήπος, στον οργανισμό για την αποξήρανση της Κωπαΐδας, που έχει αποξηρανθεί από το 1931, δεν προσχωρούμε σε γενναίες, απολύσεις αυτών των άχρηστων ΔΥ, άλλα για να μην επωμιστούμε το πολίτικο κόστος, τα ρίχνουμε όλα στους  κακούς άλλους.
Σήμερα μας νοιάζει περισσότερο, αν με το νέο ψηφιακό σήμα, η plasma τηλεόραση μας, ή η LCD και η LED με το νέο MPEG4 αποκωδικοποιητή θα πιάνει τον ματς, ή αν θα μπορέσουμε να δουμε τον καινούργιο φίκο μας να ανθίζει στην γλάστρα. Δεν ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας μας, άλλα όπως λέει και το τραγούδι, με το …..σουβλάκι με πίτα, ντατσουν ADIDAS και χάνι της Γραβιάς.
Λοιπόν είμαστε άλλου γι’ άλλου, αυτό είναι σίγουρο, το ερώτημα είναι κάποια στιγμή θα σοβαρευτούμε και θα ασχοληθούμε με τα τους οίκου μας ή όχι?
emallers.com • Διαγωνισμός .. Μάρτιος 2010

"...Για να δηλώσετε συμμετοχή, απλά απαντήστε στο post..."
Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010
Μέσα σε αυτήν την αναμπουμπούλα, σε αυτόν τον κακό χαμό, έχουν αποδεικτή αρκετά πράγματα.
·         Τα συμφέροντα μιας χωράς μέλους της ΕΕ ή της ΟΝΕ δεν συμπίπτουν πάντα με τα συμφέροντα της ένωσης. Όπως και τα συμφέροντα της Καλιφορνίας δεν συμπίπτουμε τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
·         Οι έλληνες πολιτικοί, άσχετα το τι κάνουν και σε ποιους, οι συνάδελφοι τους ανεξάρτητου κόμματος, δεν τους τιμωρούν άλλα και ούτε επιστρέφουν κλεμμένα χρήματα πίσω. Συναδελφικότητα πάνω από όλα.
·         Οι συνδικαλιστές κοιτούν μόνο την πάρτη τους.
·         Όλοι οι έλληνες κοιτούν την πάρτη τους μόνο. Οι ΔΥ την πάρτη τους, οι ΙΥ, οι εε, οι πολιτικοί, οι παπάδες, όλοι.
·         Ο έλληνας μόνιμα νομίζει ότι όλοι οι άλλοι λαοί του χρωστούν.
·         Οι δημοσιογράφοι αποτελούν κατάπτυστα όργανα των νταβατζήδων και του συστήματος, καθώς κάνουν οτιδήποτε τα ανήθικα αφεντικά τους άλλα και το σύστημα τους ζητά.
·         Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κοιτούν τα παιδιά τους πρώτα και μετά οι αριστερές θεωρίες περί δικαιοσύνης και λοιπών ηλιθιοτήτων. http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_4693.html
·         Κανείς δεν θέλει να θυσιάσει τίποτε γι’ αυτήν την χώρα.
·         Τα πάντα ξεχνιούνται σε αυτή τη χώρα. Όπως ξεχάστηκε ότι η κυβέρνηση του Σημίτη έδινε πλαστά στοιχεία, έτσι θα ξεχαστεί και ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έδινε πλαστά στοιχεία.
Άρα μήπως θα πρέπει να καταλάβει και η Ελλάδα ότι τα συμφέροντα της δεν ταυτίζονται πάντοτε με τα συμφέροντα της ΕΕ? Τουλάχιστον σε διαφορά θέματα ας πουλάμε την ψήφο μας, μην πεθάνουμε και εμείς ως την τελευταία πόντια πόρνη!
Τρίτη 16 Μαρτίου 2010
Όλες αυτές τις μέρες βλέπω διαφόρους πολιτικούς, πχ τον Χατζηδάκη της ΝΔ ή τον Χρυσοχοΐδη του ΠΑΣΟΚ, να λένε τις ίδιες μπούρδες, ξανά και ξανά, και ξανά.
Ρε παιδιά γιατί ξεχνάτε ότι όλοι σας κυβερνήσατε κάποια στιγμή?
Όλοι σας δεν βολέψατε ΔΥ άσχετους με την θέση που τους χώσατε?
Όλοι σας δεν υπογράψατε και κατασπαταλήσατε δημόσιο χρήμα?
Όλοι σας δεν βολέψατε τους γνωστούς σας και τους φίλους σας σε θεσούλες, και με δουλειές?
Όλοι σας δεν κάνατε τα χατίρια στα καρτέλ που σας συνέδραμαν οικονομικά πριν τις εκλογές, και εκλεχτήκατε βουλευτές και υπουργοί?
Όλοι σας είστε η αίτια της κατάπτωσης της Ελλάδας, και όλοι σας είστε ανάξιοι για να μιλάτε περί ηθικής.
Κύριες και κύριοι της μεταπολιτευτικής πολίτικης  της Ελλάδας, είστε η ρίζα του κακού, γι’ αυτό και οφείλετε να αισθάνεστε και λίγο ντροπή.
Εσείς είστε οι άνθρωποι που οφείλατε να γαλουχήσετε τον έλληνα, στην εργατικότητα στην αποταμίευση, στην δικαιοσύνη. Αντιθέτως τον σπρώξατε στην υπερκατανάλωση, σε βίλες των 5000τμ και των 10 καμπινέδων, στα σαλέ τις Ελβετίας για τα Χριστούγεννα.
Χάσαμε την μπάλα. Το λυπηρό είναι ότι αντί ο έλληνας να τους διώξει κάθετε αποχαυνωμένος και τους ακούει.
Βγαίνει ο καθένας από αυτούς λένε την κάστανα που θα τους έρθει στο κεφάλι, και όλα καλά. Μήπως τελικά έχουμε νοητικό πρόβλημα, εμείς οι έλληνες?
Κυριακή 14 Μαρτίου 2010
Πριν από λίγο είδα αυτήν την ανάρτηση στο μπλοκ του troktiko.

"Είμαι αγρότης και παραγωγός ντομάτας και σήμερα έδιωξα από το χωράφι ντομάτες με τιμή 0.23? - 0.40? Α ποιότητα ..


Πόσο τις αγοράζετε εσείς ;;...


Η ερώτηση φυσικά είναι ρητορική
Απλά για να δείτε τι γίνετε"

Ρε παιδιά, θα τρελαθούμε τελείως. Αν αυτου του κοστίζουν  από 0,23-0,40 € το κιλό η ντομάτα, τότε πως και οι παράγωγοι που πουλούν στις λαϊκές τις δίνουν 1,50€ το κιλό δηλαδή 300 - 500%  πάνω.

Το γνωρίζω ότι δεν είναι όλοι παράγωγοι αυτοί στις λαϊκές, αλλά υπάρχουν και παράγωγοι. Αν έδιναν στις λαϊκές με 0,50-0,85 € το κιλό, χώρους θα έστηναν οι καταναλωτές. Για αυτό φωνάζω, απελευθέρωση της αγοράς και άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων. Αύριο να πάρω 100 άδειες πωλητού για λαϊκή, 100 άδειες για βενζινάδικα ότι γουστάρω. Φυσικά μέσα στους ορους για να πάρεις άδειες, να μην υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις. Ο οποιοσδήποτε να μπορεί να πάρει άδεια για οτιδήποτε. Να πουλά από τσιγάρα ως Coca Cola, και Pepsi, εφημερίδες, και χρυσό, τηλεοράσεις και Toyota.

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες