Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Το πρώτο ρήγμα στο μέτωπο των κινητοποιήσεων έγινε στις τάξεις των ιδιοκτητών φορτηγών είχαμε αφού στη Βόρεια Ελλάδα παραιτήθηκε το προεδρείο της επιτροπής αγώνα.

Στο μεταξύ, ιδιωτικά βυτιοφόρα και βυτιοφόρα του Στρατού εφοδιάζονταν από το πρωί του Σαββάτου από τα διυλιστήρια της χώρας, προκειμένου να μεταφέρουν καύσιμα σε κρίσιμους τομείς, όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία πλοία κα. 

Έξω από τα διϋλιστήρια, υπήρχε διακριτική παρουσία της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παρεμπόδισης εισόδου και εξόδου των βυτιοφόρων, σαν αυτά που εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή στα διυλιστήρια Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, όπου ομάδα απεργών μεταφορέων παρεμπόδισαν βυτιοφόρα να προμηθευτούν με καύσιμα, προπηλάκισαν οδηγούς και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Στο μεταξύ, τα ιδιωτικά βυτιοφόρα και μικρός αριθμός επιταγμένων οχημάτων εφοδιάζονται χωρίς προβλήματα από τα διυλιστήρια στο Καλοχώρι. 

Ήδη έχουν εφοδιαστεί με καύσιμα 70 βυτιοφόρα, 46 ιδιωτικής χρήσης και 24 δημοσίας χρήσης, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν εφοδιαστεί εβδομήντα πρατήρια

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 250 πρατήρια στην Αττική έχουν πληρότητα σε καύσιμα.

Εκτιμάται ότι μέχρι την Κυριακή η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως. 

Στα Χανιά οι μεταφορείς αποδέχθηκαν αίτημα των βενζινοπωλών του νομού να τροφοδοτείται η αγορά καθημερινά με 10 βυτία ιδιωτικής χρήσεως.

Στο μεταξύ με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες από την αστυνομία, στο πλαίσιο εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για πολιτική επιστράτευση. 

Η διαδικασία επίδοσης των περίπου 30.000 φύλλων, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή το βράδυ ή το αργότερο έως τη Δευτέρα το πρωί. 

Παρά την επίταξη, πάντως, την Παρασκευή οι βυτιοφορείς αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Μάλιστα, τα σωματεία των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά της απόφασης για επίταξη και σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου θα καταθέσουν αποζημιώσεις και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την ανακοπή της απόφασης για επίταξη 

Όσον αφορά στην αυτόφωρη διαδικασία που προβλέπεται για όσους απεργούς δε συμμορφωθούν, οι αστυνομικοί είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τους εισαγγελείς. Τα στοιχεία των παραβατών θα διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικών διώξεων. Οι κυρώσεις, που φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοστούν αμέσως.

Την Παρασκευή, η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε να επιστρατεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις για τον εφοδιασμό με καύσιμα κρίσιμων τομέων, όπως αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ και νοσοκομεία, ενώ ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους απεργούς ότι «η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη και ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει». 

«Καλούμαστε να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου» είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών που γίνεται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. 

Τέλος, με ανακοίνωση του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλεί τους ιδιοκτήτες - οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο οδόστρωμα εθνικών, επαρχιακών και νομαρχιακών οδών να τα παραλάβουν άμεσα, καθώς δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

skai

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου