Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010


Το Σεπτέμβριο ο νόμος-πλαίσιο για το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων

«Θα είναι μία δύσκολη χρονιά το 2011» προέβλεψε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας παράλληλα, ότι το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων ανοίγει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης όχι του μνημονίου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε απο τους υπουργούς να αναλάβουν ταχύτατες πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων στους τομείς τους.

Αποφασίστηκε επίσης, να συσταθεί επιτροπή υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με συντονιστή το Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στο μεταξύ, το Σεπτέμβριο θα κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος-πλαίσιο για το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση στα μέλη της Τρόικας.

Στο ενιαίο νομοσχέδιο, που θα αφορά όλα τα επαγγέλματα κι όχι το καθένα χωριστά, θα ενταχθούν όλες οι σχετικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο μνημόνιο.

Μετά τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων σειρά παίρνουν δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και ορκωτοί λογιστές, αλλά και τα ταξί όπως τόνισε την Τετάρτη ο Δημήτρης Ρέππας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Για τους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες, όπως και για τους ορκωτούς λογιστές προωθείται η κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής.

Για τους φαρμακοποιούς προωθείται η κατάργηση των περιορισμών που αφορούν τον αριθμό των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους.

Η Τρόικα εκτιμά ότι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα επισπεύσει την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Μιλώντας στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Κώστας Βλαχάκης, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση είναι καλός και θα βρεθεί η χρυσή τομή. Επίσης είπε ότι οι συμβολαιογράφοι είναι δημόσιοι λειτουργοί με προκαθορισμένες αμοιβές και προκαθορισμένες θέσεις. «Εάν όμως ανοιχτεί το επάγγελμα θα πάψουμε να είμαστε συμβολαιογράφοι και θα έχουμε ρόλο νομικού των συμβάσεων» συμπλήρωσε ο κ. Βλαχάκης.
skai

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου