Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010


490 Μάχη του Μαραθώνα. Πολεμώντας υπό τη στρατηγία του Μιλτιάδη, 10.000 Αθηναίοι και 1.000 Πλαταιείς συντρίβουν τους 55.000 Πέρσες, των οποίων ηγούνται οι Δάτις και Αρταφέρνης. Οι νεκροί Eλληνες αριθμούν τους 192.

1521 Η πρωτεύουσα των Αζτέκων Τενοχτιτλάν πέφτει στα χέρια των Ισπανών κονκισταδόρες του Φερδινάρδου Κορτέζ. Προηγήθηκε τρίμηνη πολιορκία, στην οποία βοήθησαν τους εισβολείς άλλες φυλές ιθαγενών.

1863 Πεθαίνει σε ηλικία 65 ετών ο Γάλλος ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά, κύριος εκφραστής του ρομαντισμού. Μαθήτευσε κοντά στον Ζακ Λουί Νταβίντ και επηρεάστηκε, κυρίως, από τον Φλαμανδό Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς.

1923 Ο Μουσταφά Κεμάλ εκλέγεται Πρόεδρος της Τουρκίας.

1927 Στο Μπιράν γεννιέται ο Φιντέλ Κάστρο, ηγέτης της Κούβας, την οποία μετέτρεψε σε σοσιαλιστικό κράτος.

1940 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Αρχίζει η Μάχη της Αγγλίας. Η ναζιστική Λουφτβάφε εξαπολύει καταιγιστικές επιθέσεις στο βρετανικό έδαφος.

1961 Οι Αρχές της Ανατολικής Γερμανίας αρχίζουν την κατασκευή του Τείχους του Βερολίνου, που αποτέλεσε το πιο γνωστό σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου. Θα διατηρηθεί μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 1989, οπότε θα γκρεμιστεί κατά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Σ’ αυτό το διάστημα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 86 άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να περάσουν στο δυτικό τμήμα της πόλης.

1968 Κοντά στη Βάρκιζα, ο Αλέκος Παναγούλης αποπειράται να ανατινάξει το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνει ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Το εγχείρημα αποτυγχάνει. Ο ίδιος θα συλληφθεί, θα βασανιστεί και θα καταδικαστεί σε θάνατο. Η ποινή δεν θα εκτελεστεί έπειτα από διεθνή κινητοποίηση.

Εντυπωσιακή ήταν η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας


2004 Εντυπωσιακή είναι η τελετή έναρξης των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Αποδίδονται παγκόσμια εύσημα στον καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Παπαϊωάννου.
εθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου