Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010
48 π.Χ. Στην αποφασιστική σύγκρουση του ρωμαϊκού εμφύλιου πολέμου, ο Ιούλιος Καίσαρ συντρίβει τον Πομπήιο στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.




480 π.Χ. Ο Λεωνίδας με 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς πέφτουν στις Θερμοπύλες. Το μονοπάτι στο Καλλίδρομο, που οδηγούσε στα νώτα τους, υπέδειξε ο Εφιάλτης. Οταν οι Πέρσες θα φύγουν ηττημένοι από την Ελλάδα, θα επικηρυχθεί και θα κρυφτεί στη Θεσσαλία. Οταν, έπειτα από χρόνια, θα επιστρέψει στην πατρίδα του Αντίκυρα Φθιώτιδας, θα δολοφονηθεί από την Αθηνάδη.

681. Στις εκβολές του Δούναβη στον Εύξεινο Πόντο δημιουργείται το Χανάτο των Βουλγάρων. Προηγήθηκε νίκη τους επί των στρατευμάτων του Κωνσταντίνου Δ’ Πωγωνάτου, που έκανε το λάθος να επιλέξει ελώδη περιοχή για τη μάχη.


Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη, έργο του Λ. Λιπαρίνι

Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη, έργο του Λ. Λιπαρίνι

1823. Στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου, ο Μάρκος Μπότσαρης επιχειρεί αιφνιδιαστική νυχτερινή επίθεση εναντίον των Τουρκαλβανών του Μουσταή Πασά της Σκόρδας. Η έκβαση της μάχης είναι νικηφόρα για τους Σουλιώτες, αλλά σκοτώνεται ο Μπότσαρης.

1936. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου ο Αφροαμερικανός Τζέσε Οουενς κατακτά το τέταρτο χρυσό. Νικά στα 400 μ., όπως είχε κάνει σε 110, 200 και μήκος.

1945. Αμερικανικό βομβαρδιστικό προχωρεί στη ρίψη της δεύτερης ατομικής βόμβας. Το όνομα που της έχει δοθεί είναι Fat man (=χοντρός). Το Ναγκασάκι της Ιαπωνίας ισοπεδώνεται και 70 - 80.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

1969. Η ηθοποιός Σάρον Τέιτ, σύζυγος του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι και 8 μηνών έγκυος, δολοφονείται από τον σατανιστή Τσαρλς Μάνσον.

1974. Ο Τζέραλντ Φορντ ορκίζεται 38ος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την παραίτηση του Ρίτσαρντ Νίξον για το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ.

1979. Καταργείται στην Ελλάδα το ιατρικό προγαμιαίο πιστοποιητικό.

ethnos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου