Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
449 Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Φλαβιανός πεθαίνει από τραύματα, που του προκάλεσε στη Σύνοδο της Εφέσου ο αιρεσιάρχης Διόσκουρος Αλεξανδρείας.

1685 Χριστιανικές δυνάμεις, από Βενετούς, Σάξονες και λίγους Ελληνες, διώχνουν τους Τούρκους από την Κορώνη. Επικεφαλής είναι ο κόμης Βανιτεγκέι.



1716 Οι Τούρκοι λύνουν την πολιορκία της Κέρκυρας. Αυτό σε συνδυασμό με τη στρατιωτική συντριβή, που υπέστησαν πριν από 17 μέρες στο Πετροβαρντέιν της Ουγγαρίας, σημαίνει το τέλος της προέλασής τους στην Ευρώπη. Επικεφαλής της ολιγάριθμης φρουράς της Κέρκυρας είναι ο Γερμανός - Πομερανός Ματθίας Ιωάννης Σουλεμβούργος. Ο τουρκικός στόλος καταστράφηκε από σφοδρή κακοκαιρία, που ο λαός απέδωσε σε σωτήρια επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνα.

1864 Στις Μουρνιές Χανίων γεννιέται ο Ελευθέριος Βενιζέλος, κορυφαίος Ελληνας πολιτικός.

1875 Καθιερώνεται στην ελληνική πολιτική η αρχή της δεδηλωμένης, ύστερα από επίμονες προσπάθειες του Χαρίλαου Τρικούπη. Τη διακηρύσσει ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ στον Λόγο του Θρόνου, που εκφωνεί στη Βουλή. Στο εξής η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα ανατίθεται σε όποιον διαθέτει τη «δεδηλωμένη» κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία επιβεβαιώνεται με την ανάδειξη προέδρου της Βουλής.

1934 Στις φυλακές του νησιού Αλκατράζ, στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, φτάνουν οι πρώτοι κατάδικοι.

1947 Στην Αμφιθέα γεννιέται ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

1962 Μέσα σε 24 ώρες η Σοβιετική Ενωση εκτοξεύει δύο πυραύλους στο διάστημα, καταπλήσσοντας τον κόσμο.

1983 Διορίζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά η πρώτη Ελληνίδα εισαγγελέας, Αργυρώ Χουδεστανάκη.

Η δολοφονία του Αναστάσιου Ισαάκ το 1996
1996 Στη Δερύνεια, στα όρια του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, δολοφονείται ο Αναστάσιος Ισαάκ. Στη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη κατοχή, οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρια, λοστούς και πέτρες.


εθνος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου