Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

70. Ο Τίτος, επικεφαλής των ρωμαϊκών λεγεώνων, καταλαμβάνει την Ιερουσαλήμ, έπειτα από πολιορκία ενός μηνός. Καίει τον Ναό του Σολομώντα και λαφυραγωγεί τους θησαυρούς του.

1675. Ο Κάρολος Β’ τοποθετεί τον θεμέλιο λίθο του Βασιλικού Αστεροσκοπείου της Αγγλίας, στο Γκρίνουιτς. Επειτα από 209 χρόνια, το 1884, στη διάρκεια διεθνούς διάσκεψης στην Ουάσιγκτον, οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ και της Βρετανίας θα ζητήσουν να υιοθετηθεί από όλες τις χώρες το Γκρίνουιτς ως πρωτεύων μεσημβρινός για τον προσδιορισμό της ώρας, πράγμα που έγινε.

1821. Πολυάριθμη τουρκική στρατιά, υπό τον Κεχαγιάμπεη, υφίσταται μεγάλη πανωλεθρία στη γράνα (οχυρωματική τάφρο), που είχε ανοιχτεί με διαταγή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για να διακόψει τον δρόμο Καλάβρυτα - Τρίπολη. Η μάχη αυτή έκρινε την τύχη της Τριπολιτσάς, αφού έκοψε τον ανεφοδιασμό των πολιορκούμενων Τούρκων.

1896. Αφήνει την τελευταία του πνοή ο πρωτοπόρος αεροπόρος Οτο Λίλιενταλ, που είχε γεννηθεί στο Ανκλαμ της Γερμανίας το 1848. Την προηγουμένη τραυματίστηκε σοβαρά σε πειραματική πτήση. Κρατώντας ως πρότυπο τον τρόπο που πετούν τα πουλιά είχε επινοήσει έναν τύπο ανεμόπτερου, με κυρτά πτερύγια, με το οποίο πραγματοποίησε πολλές πτήσεις.

1904. Ρωσοϊαπωνικός Πόλεμος. Ανοιχτά του Πορτ Αρθουρ, οι Ιάπωνες καταστρέφουν τον ρωσικό στόλο.

1918. Στην Αθήνα γεννιέται ο Αλέξης Σολομός, από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και θεατρικούς συγγραφείς.



Η υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών


1918. Στο προάστιο των Σεβρών, στο Παρίσι, υπογράφεται η φερώνυμη συνθήκη μεταξύ Τουρκίας και νικητών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δημιουργείται «η Ελλάς των πέντε θαλασσών και των δύο ηπείρων».

1953. Σφοδρός σεισμός πλήττει τα Επτάνησα. Νεκροί 871, τραυματίες 1.690, άστεγοι 145.052. Ζάκυνθος και Ιθάκη υφίστανται ολοκληρωτική καταστροφή.

ethnos


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου