Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010


Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ ακίνητα σε Μύκονο (φωτό) και Σαντορίνη
Σε οκτώ κατασχέσεις ακινήτων 
φορολογούμενων με σημαντική ακίνητη περιουσία στη Μύκονο και στη Σαντορίνη προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. 

Πρόκειται για μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι δεν προσήλθαν στην εφορία έως τις 30 Ιουλίου για να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους 

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του είναι ύψους 6.747.556 ευρώ. Τα ακίνητα των οφειλετών αυτών στις συγκεκριμένες δύο περιοχές είναι 2.917 αντικειμενικής αξίας 288.389.719 ευρώ, ενώ οι υπόχρεοι αυτοί έχουν συνολικά στην κατοχή τους ανά την επικράτεια 6.121 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567.892.905 ευρώ. 

Συνολικά από τους 990 φορολογούμενους που εντοπίστηκαν με ληξιπρόθεσμα χρέη, οι 300 τα εξόφλησαν και άλλοι 159 προχώρησαν σε ρύθμιση. 

Μέχρι στιγμής, το δημόσιο έχει εισπράξει συνολικά 1.044.735 ευρώ. 

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του κάνει σαφές ότι οι κατασχέσεις θα συνεχισθούν για όλους τους φορολογούμενους που δεν ανταποκρίθηκαν. Αυτό θα γίνει από το Σεπτέμβριο λόγω της δικαστικής αναστολής του Αυγούστου. 

Στο μεταξύ, εκτεταμένους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές διενήργησαν κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, για τον εντοπισμό φορολογικών παραβάσεων, το διάστημα από 1η Ιουνίου ως 31 Ιουλίου, σε καταστήματα εστίασης, κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων. 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ελέγχθηκαν περισσότερες από 1.600 επιχειρήσεις στην Αττική, στα νησιά των Κυκλάδων, στη Ρόδο, στην Κω, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν περίπου 65.000 παραβάσεις και καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 4.624.070 ευρώ.
skai

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου