Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010
1072 Εξόριστος στην Πρώτη της Προποντίδας πεθαίνει ο ανατραπείς αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ρωμανός Δ’ Διογένης. Προηγουμένως είχε τυφλωθεί βάναυσα από τους αντιπάλους του.

1693 Ο βενεδικτίνος μοναχός Ντομ Περινιόν, υπεύθυνος για την κάβα του Αβαείου του Οτβιλιέ στην Καμπανία, παρασκευάζει την πρώτη σαμπάνια. Παρότι τυφλός, μπορούσε μόνο από τη γεύση του σταφυλιού να προσδιορίσει τον αμπελώνα προέλευσής του.

1704 Ο βρετανοολλανδικός στόλος υπό τον ναύαρχο Τζορτζ Ρουκ καταλαμβάνει το Γιβραλτάρ, κατά τον Πόλεμο της Ισπανικής Διαδοχής.

1875 Πεθαίνει σε ηλικία 70 ετών ο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, Δανός συγγραφέας και ποιητής, γνωστός σ’ όλο τον κόσμο από τα παραμύθια του. Την άνοιξη του 1872 είχε πέσει από το κρεβάτι και είχε χτυπήσει σοβαρά. Δεν ξανάγινε καλά.

1865 Με Βασιλικό Διάταγμα καθιερώνονται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας οι 12 πρώτες στροφές του «Υμνου εις την Ελευθερίαν», που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός και μελοποίησε ο Νικόλαος Μάντζαρος.

1936 Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία. Με την έγκριση του Γεωργίου Β’ αναστέλλει άρθρα του Συντάγματος και διαλύει τη Βουλή. Από τον Απρίλιο, με τον αιφνίδιο θάνατο του πρωθυπουργού Δεμερτζή, σχημάτισε κυβέρνηση, προετοιμάζοντας τη δικτατορία. Ως αφορμή χρησιμοποίησε τα αιματηρά γεγονότα του Μάη στη Θεσσαλονίκη και την πανελλαδική απεργία, που είχε προκηρυχθεί για τις 5 Αυγούστου.



Φασιστικοί χαιρετισμοί προς τον Μεταξά.




1960 Με παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, απαλείφονται από το λεξικό «Λαρούς» οι ερμηνείες του λήμματος Grec (Ελληνας) ως απατεώνας, παλιάνθρωπος.

1961 Στη Χαβάη γεννιέται ο Μπαράκ Ομπάμα, από το 2008 πρόεδρος των ΗΠΑ.

1965 Η Βουλή καταψηφίζει την υπό τον Γεώργιο Αθανασιάδη-Νόβα κυβέρνηση των αποστατών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου