Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Την πρόβλεψη πως θα οδηγηθούμε σε βίαιες λύσεις από το Σεπτέμβριο «εάν δεν σοβαρευτούμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, έκανε μέσω του ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μαυράκης, αναφερόμενος στο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας. Έκανε μάλιστα λόγο για φοβική και εσωστρεφή λογική. 

Επίθεση στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εξαπέλυσε από το τηλεοπτικό βήμα της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» από την πλευρά του ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς.

Ο κ. Γεννηματάς αποκάλεσε τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ «δυνάμη εσωτερικής κατοχής», και εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος θα είναι ο τελευταίος ιστορικά πρόεδρος του συνδικάτου με το ρόλο που έχει σήμερα.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για απελευθέρωση όταν το 90% ελέγχεται από το κράτος. Η ΔΕΗ τα 20 τελευταία χρόνια υστερεί σε επενδύσεις, άρα υστερούμε σε επάρκεια ενέργειας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ως χώρα είμαστε πίσω γύρω στα 4 με 5 γιγαβάτ σε επάρκεια. 

Όπως τόνισε, το άνοιγμα θα αυξήσει την επάρκεια. Θεωρητικά ο ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές, αλλά η ΔΕΗ έχει εξασφαλίσει ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική πρόσθεσε.

Ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων πρόσθεσε ότι η οδηγία της Κομισιόν μιλάει για απελευθέρωση και δεν ταυτίζεται με συμφέροντα, άρα η ΓΕΝΟΠ δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα περί συμφερόντων. "Οι πιέσεις που δεχόμαστε από την Κομισιόν αφορούν τη διάρθρωση και την αποκατάσταση του ανταγωνισμού" τόνισε.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι η δήλωση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να πωληθούν μονάδες της επιχείρησης ικανοποιεί τους συνδικαλιστές, πρόσθεσε όμως ότι η ΓΕΝΟΠ δεν χαλαρώνει γιατί τα συμφέροντα θα επανέλθουν αργότερα.

«Σήμερα η εθνική οικονομία δεν χρειάζεται μεσάζοντες αλλά επενδυτές. Δεν είμαστε ενάντια στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά αυτό που πάει να γίνει εδώ είναι ότι ζητούν οι κύριοι να τους παραχωρηθούν έτοιμα εργοστάσια της ΔΕΗ, πώς θα βρουν δουλειά οι χιλιάδες άνθρωποι που είναι πεταγμένοι στον Καιάδα;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε ότι οι ιδιώτες θα έπρεπε να ζητούν να πάρουν λιγνιτικά κοιτάσματα που δεν έχει η ΔΕΗ για να ανταγωνιστούν τη ΔΕΗ επί ίσοις όροις.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είπε ότι η απελευθέρωση δεν είναι αυτοσκοπός. «Υποτίθεται ότι γίνεται για τον καταναλωτή για καλύτερη παροχή υπηρεσιών και φθηνότερες τιμές. Θέλουν να γίνει απελευθέρωση χωρίς να τους νοιάζει για τους καταναλωτές» δήλωσε.

Με τη σειρά του, ο πρώην γενικός διευθυντής ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, υποστήριξε στο ΣΚΑΪ πως «η ΔΕΗ προσαρμόζονταν έως τώρα στα εκάστοτε συμφέροντα των πολιτικών εξουσιών και τώρα το πληρώνει», συμπληρώνοντας πως η «κυβέρνηση και μπορεί και επιβάλλεται να ανοίξει την αγορά ενέργειας».

Επίθεση στους συνδικαλιστές εξαπέλυσε την Παρασκευή και ο καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Λιανός αναφερόμενος στις ποικίλες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας.

«Επειδή οι συνδικαλιστές θέλουν να ξαναγίνουν πρόεδροι να εκλεγούν βουλευτές ή να γίνουν υπουργοί πουλάνε στον κόσμο σαχλαμάρες και αηδίες που ο κοσμάκης τις πληρώνει» δήλωσε.
skai

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου