Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
317 Γεννιέται ο Κωνστάντιος Β΄, που θα διαδεχτεί στον αυτοκρατορικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης τον πατέρα του Μέγα Κωνσταντίνο.

626 Ο βυζαντινός στόλος διασκορπίζει τη ναυτική δύναμη των Αβάρων και των Σλάβων, που πολιορκούσε την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο αυτοκράτορας Ηράκλειος βρισκόταν σε εκστρατεία εναντίον των Περσών. Η νίκη αποδόθηκε στην «Υπέρμαχο Θεοτόκο», στην οποία αφιερώθηκε ο Ακάθιστος Υμνος. Επικεφαλής των πολιορκημένων ήταν ο πατριάρχης Σέργιος και ο πατρίκιος Βώνος.

1560 Γεννιέται η Ελισάβετ Μπάθορι, κόμησσα της Ουγγαρίας, επονομαζόμενη και «αιματοβαμμένη κυρία». Η μεγαλύτερη δολοφόνος γυναικών στην Ιστορία, αν και μητέρα πέντε παιδιών. Τα θύματά της υπολογίζονται σε 2.000. Συνελήφθη με έφοδο στο κάστρο της, έπειτα από παράπονα για κραυγές από βασανισμούς που ακούγονταν. Οι συνένοχοί της εκτελέστηκαν στην πυρά. Η ίδια δεν θανατώθηκε, επειδή ανήκε στην αριστοκρατία. Την έκλεισαν σε αποχωρητήριο του φρουρίου, όπου πέθανε μετά τέσσερα χρόνια.

1794 Στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινά η επανάσταση του Ουίσκι. Αγρότες της Πελσιλβάνια αντιδρούν στην επιβολή φόρου στα οινοπνευματώδη ποτά και μπλοκάρουν τις διαδικασίες απόσταξης.



Το ατμόπλοιο «Αρκάδι», που βυθίστηκε το 1867
1867 Τουρκικό πολεμικό βυθίζει το ατμόπλοιο «Αρκάδι», που είχε πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες αποστολές για την ενίσχυση της επαναστατημένης Κρήτης με εθελοντές, πυρομαχικά και εφόδια.





1914 Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το Μαυροβούνιο κηρύσσει τον πόλεμο στην Αυστροουγγαρία.

1938 Πεθαίνει ο Κονσταντίν Στανισλάβσκι, κορυφαίος της υποκριτικής του ρωσικού θεάτρου.

1929 Ιδρύεται στο Ηράκλειο Κρήτης το αθλητικό σωματείο «Εργοτέλης», που πήρε το όνομά του από αρχαίο Κρητικό ολυμπιονίκη.

1964 Η Τουρκική Αεροπορία βομβαρδίζει θέσεις Ελληνοκυπρίων.

1998 Βομβιστικές επιθέσεις στις πρεσβείες των ΗΠΑ σε Τανζανία και Κένυα. Συνολικά οι νεκροί είναι 224 και οι τραυματίες 4.500.

ethnos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου