Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
523 Στη Ρώμη πεθαίνει ο Πάπας Ορμίσδας.Με ενέργειές του έγινε κατορθωτή η άρση του πρώτου Σχίσματος μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας. Είχε προκληθεί το 484 λόγω των υποχωρήσεων της Κωνσταντινούπολης προς τους Μονοφυσίτες. Με την αποδοχή κειμένου, που πήρε το όνομα «Ο τύπος του Πάπα Ορμίσδα», αποκαταστάθηκε η ενότητα.

1185 Οι Νορμανδοί φτάνουν στα τείχη της Θεσσαλονίκης. Θα καταλάβουν την πόλη στις 25 Αυγούστου.
1826 Μάχη του Χαϊδαρίου. Με στόχο την απελευθέρωση της Αθήνας, που έχει επανακαταλάβει ο Κιουταχής, δύναμη Ελλήνων και φιλελλήνων, με επικεφαλής τους Καραϊσκάκη, Φαβιέρο, Περραιβό και Κριεζώτη, κατεβαίνουν από την Ελευσίνα στο Χαϊδάρι. Αντιμετωπίζουν τους Τούρκους στη θέση Περιβόλι (σημερινό Παλατάκι). Οι Οθωμανοί κατατροπώνονται. Αφήνουν πίσω 200 νεκρούς, δύο σημαίες και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών.
1844 Το πρώτο τηλεγράφημα στην ιστορία του βρετανικού Τύπου φτάνει στους «Τάιμς του Λονδίνου». Αναγγέλλει τη γέννηση του πρίγκιπα Αλφρεντ.
1926 Στις κινηματογραφικές αίθουσες της Νέας Υόρκης κάνει πρεμιέρα η πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία. Είναι ο «Δον Ζουάν», με πρωταγωνιστή τον Τζον Μπάριμορ.
1945 Αμερικανικό βομβαρδιστικό ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Είναι τύπου Ουρανίου 235. Στο κέντρο συναρμολόγησης και δοκιμών Αλαμογκόρντο είχε πάρει το προσωνύμιο «Little boy» (αγοράκι). Τη ρίψη έκανε ο συνταγματάρχης τηςΑεροπορίας Στρατού, Πολ Τίμπετς.Υπολογίζεται ότι επί τόπου φονεύθηκαν 70.000, άμαχοι ως επί το πλείστον. Ακόμα περισσότεροι πέθαναν αργότερα λόγω ραδιενέργειας.
1961 Στο Θέατρο Επιδαύρου αποθεώνεται η Μαρία Κάλλας, στον ρόλο της «Μήδειας».
1992 Η Βούλα Πατουλίδου κατακτά το χρυσό μετάλλιο των 100 μέτρων με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.
εθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου