Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Στην συνάντηση που είχε ο διοικητής της ΑΤΕ και ο υπουργός Οικονομιών κ Παπακωνσταντίνου ζήτησε να υπάρξει εξαίρεση της τράπεζας από τα πλάνα αποκρατικοποιήσεων και πρότεινε δύο λύσεις..
1)Η πρώτη που θεωρείτε και η πιο υλοποιήσιμη η ΑΤΕ να υλοποίηση αύξηση κεφαλαίου 500 εκατ ευρώ ενώ παράλληλα το κράτος να μετατρέψει τις προνομιούχες μετοχές σε κοινές δηλαδή τα 675 εκατ ευρώ που αναλογούν στις προνομιούχες μετοχές να μετατραπούν σε κοινές και έτσι να ενισχυθούν καίρια τα κεφάλαια και οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Αν τα 675 εκατ μετατραπούν σε κοινές αυτομάτως το κεφάλαιο αυτό καθίσταται πυρήνας της κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας.
Με την κίνηση αυτή η ΑΤΕ θα βρεθεί με 1,1 δις ευρώ επιπλέον κεφάλαια, ενισχύοντας τα υφιστάμενα κεφάλαια και τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας κατακόρυφα.
Την πρόταση αυτή φαίνεται το ελληνικό δημόσιο να την εξετάζει και όπως αναφέρθηκε θα εξετασθεί με την δέουσα προσοχή από την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων. Η πρόταση θα εξετασθεί αλλά δεν είναι σαφές σε ποιο μοντέλο θα καταλήξει η κυβέρνηση.
2)Η δεύτερη πρόταση ήταν να συγχωνευθούν η ΑΤΕ, το ΤΤ με την Attica Bank και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ωστόσο η λύση αυτή είναι δύσκολο να υλοποιηθεί εμφανίζει σοβαρές αδυναμίες και ακόμη πιο σοβαρές δυσλειτουργίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση Πανταλάκη ως προς την προσφορά της Πειραιώς είναι ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της τράπεζας και ότι είναι πολύ χαμηλή.
Αν και δεν έχουν υπάρξει λεπτομέρειες εκατέρωθεν από το υπουργείο Οικονομικών και την τράπεζα ωστόσο ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΑΤΕ έθεσε θέμα αποτίμησης.

www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου