Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010


Από παλαιότερη εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΠΝΟ για το ίδιο πλοίο
Η αδιάλλακτη στάση της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας «βυθίζει» νέες επενδύσεις που σχεδιάζονταν για τη χώρα μας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της εταιρίας Αdriatic Lines Σάιμον Τέιλορ χαρακτήρισε «τριτοκοσμική» την κατάληψη του πλοίου “Ρόπαξ 1”, από την Τρίτη, στο λιμάνι της Κορίνθου από συνδικαλιστές της ΠΝΟ, με αίτημα την πρόσληψη τουλάχιστον 45 Ελλήνων.Eπισήμανε δε στον ΣΚΑΪ ότι οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν οδηγήσει αναπόφευκτα την εταιρία να επανεξετάσει μελλοντικές επενδύσεις που σχεδιάζει στην Ελλάδα.

Ο Σαϊμον Τέιλορ χαρακτήρισε τις δράσεις της ΠΝΟ παράνομες, επισημαίνοντας ότι τηρεί τους κοινοτικούς κανόνες και το πλήρωμα του είναι ευρωπαίοι πολίτες. 

Ο κ. Τέιλορ τόνισε ότι προσφέρθηκε να προσλάβει έναν αριθμό Ελλήνων, αλλά αυτό απορρίφθηκε από την ΠΝΟ, η οποία απειλεί με κατάληψη και του “Ρόπαξ 2”, το οποίο φθάνει την Πέμπτη στην Κόρινθο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία επιδίκασε υπέρ της το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Ωστόσο ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι δεν παρενέβη ο εισαγγελέας Κορίνθου.

Την Τετάρτη η εταιρία κατέθεσε και μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών. 
Αμετακίνητοι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, οι ναυτεργάτες της ΠΝΟ
Ζητούν την πρόσληψη τουλάχιστον 45 ναυτεργατών

Τη Δευτέρα η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΠΝΟ.

Τα πλοία της εταιρίας Adriatic Lines, είναι υπό βρετανική σημαία και έχουν ως πλήρωμα Ρουμάνους.

Η δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση αποφάσισε ότι δεν συντρέχει ακόμα λόγος παρεμπόδισης των πλοίων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της πλοιοκτήτριας εταιρίας Μιχάλης Μαρκουλάκος είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ΠΝΟ αλλά και το κράτος, που απλά παρατηρεί και αδρανεί.

Ο κ. Μαρκουλάκος τόνισε ότι η ΠΝΟ απαιτεί από την εταιρία να απολύσει το εργατικό δυναμικό που απασχολεί στα πλοία και να προσλάβει τους Έλληνες. Μάλιστα, είπε, ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, επειδή το πλοίο δεν είναι επιβατηγό, θα έπρεπε να απασχολεί 18 ναυτικούς, αλλά απασχολεί 32.

www.skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου