Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 20 Απριλίου 2010


«Δεν υπάρχει ελπίδα υποχώρησης των spreads», δήλωσε ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Νέοι Φάκελοι» και το δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, επικαλούμενος ένα «αναξιόπιστο» Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που δεν έπεισε.

«Δεν υπάρχει ελπίδα να πέσουν τα spreads. Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου ή άλλους εκπροσώπους της κυβέρνησης δεν έπεισε τις αγορές. Είναι ένα από τα αρνητικά στοιχεία των προσπαθειών του πρωθυπουργού», δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος.

«Το επόμενο βήμα είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», πρόσθεσε. «Ωστόσο, δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας νέας περιόδου». Το αν η βοήθεια θα δοθεί από κοινού με την Ευρώπη, παραμένει νεφελώδες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της MIG.

«Είναι σχετικό, κατά πόσο θα αποδειχθεί ότι το ΔΝΤ είναι δαίμονας ή μπορεί όντως να βοηθήσει τη χώρα», σχολίασε ο κ. Βγενόπουλος, μνημονεύοντας τα παραδείγματα της Ουγγαρίας και της Τουρκίας που η παρέμβαση του ΔΝΤ αποδείχθηκε ευεργετική, αλλά και της Αργεντινής που δεν έφερε θετικά αποτελέσματα. "Θα περιμένουμε τα μέτρα του Οργανισμού για να δούμε αν μπορούμε να έχουμε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης".


Ερωτηθείς για το αν η αγορά δανεισμού είναι κλειστή για την Ελλάδα, ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι «η αγορά δεν είναι κλειστή, έχει ωστόσο πολύ μεγάλο κόστος», κάνοντας αναφορές στο τεράστιο χρέος που συσσωρεύτηκε σε όλη την περίοδο του δανεισμού αλλά και τα επιπλέον δάνεια που έρχονται. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τίποτα άλλο, παρά να προσφύγουμε στο ΔΝΤ» 

Ο επικεφαλής της MIG αναφέρθηκε επίσης στο πόσο πρόσφορο είναι το επενδυτικό έδαφος της χώρας για ξένα η εγχώρια κεφάλαια. «Δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε. «Η χώρα μας έχει δημοσιονομική αστάθεια, φορολογική αστάθεια επί σειρά ετών (σχεδόν εννέα φορολογικές διατάξεις αλλάζουν κάθε χρόνο), ενώ το όλο καθεστώς για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι αποτρεπτικό».

«Η μόνη λύση είναι οι δημόσιες επενδύσεις», επανέλαβε ο κ. Βγενόπουλος. Ο ίδιος εκτιμά πως μπορεί να μην υπάρχουν κεφάλαια υπό μορφή ρευστών, υπάρχουν όμως ακίνητα και δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων. «Μια μηχανοργανωμένη Ελλάδα, θα μπορούσε να εξοικονομήσει πόρους», είπε.
πηγη Καπιταλ.γρ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου