Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010
1605 Συνωμοσία της πυρίτιδας. Ομάδα καθολικών, με επικεφαλής τον Γκάι Φοκς οργανώνει σχέδιο για την ανατίναξη του Μεγάρου της Βουλής, στο Λονδίνο. Στόχος είναι να σκοτώσουν τον τυραννικό βασιλιά Ιάκωβο Α’ και όλα τα στελέχη του. Στις σήραγγες, κάτω από το Κοινοβούλιο, συγκεντρώνουν 39 βαρέλια με πυρίτιδα. Ενόψει του εγχειρήματός τους θέλουν να αποτρέψουν την παρουσία ομόδοξών τους στη Βουλή και τους ειδοποιούν. Το μυστικό διαρρέει. Οι συνωμότες συλλαμβάνονται. Θα εκτελεστούν στις 31 Ιανουαρίου με αγχόνη και διαμελισμό.

Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας
Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας
1688 Ενδοξη Επανάσταση. Ο Γουλιέλμος Γ’ της Οράγγης φθάνει στο Λονδίνο. Ανατρέπει τον τυραννικό Ιάκωβο Β’ Στιούαρτ με στήριξη των Τόρις και των Ουίγων. Θεμελιώνεται ο σύγχρονος αγγλικός κοινοβουλευτισμός.

1789 Γαλλική Επανάσταση. Η Συνέλευση των Τάξεων ανακηρύσσει την ισότητα των πολιτών έναντι του νόμου.

1815 Στο Παρίσι η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν συνθήκη με την οποία τα Επτάνησα τίθενται υπό την προστασία της πρώτης. Ονομάζονται Ηνωμέναι Πολιτείαι των Ιονίων Νήσων.

1913 Η Βρετανία προσαρτά την Κύπρο και κηρύσσει τον πόλεμο στην Τουρκία.

1961 Νεροποντή πλήττει την Αθήνα και πλημμυρίζει ο Κηφισός. Στις συνοικίες της δυτικής όχθης πνίγονται 40 άνθρωποι και χιλιάδες μένουν άστεγοι.

1963 Στην Πραιτόρια, ο ηγέτης των μαύρων της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα φυλακίζεται. Eμεινε στις φυλακές του Απαρτχάιντ για 27 χρόνια.

1989 Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, οι δεύτερες εντός τριών μηνών. Η ΝΔ υπό τον Κώστα Μητσοτάκη έρχεται πάλι πρώτη, αλλά δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία βουλευτών (150 +1). Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη συγκρότηση βραχύβιου οικουμενικού σχήματος.

2006 Στο Ιράκ καταδικάζεται σε θάνατο ο Σαντάμ Χουσεΐν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες