Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010
1821 Στο Χαλάνδρι Αττικής δύναμη 250 επαναστατών από το Μενίδι και τη Χασιά νικά την οθωμανική φρουρά της Αθήνας. Τραυματίζεται θανάσιμα ο οπλαρχηγός Αναστάσιος Λέκκας. Οι Τούρκοι κλείνονται στην Ακρόπολη. Θα αντέξουν την πολιορκία μέχρι τον Ιούνιο του 1822, οπότε θα παραδοθούν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, 44ος πρόεδρος των ΗΠΑΟ Μπαράκ Ομπάμα, 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ

1899 Στη Λειψία εκδίδεται το έργο του Ζίγκμουντ Φρόιντ «Η ερμηνεία των ονείρων». Ανοίγει πρωτόγνωρους δρόμους για την Ψυχολογία.

1922 Στην Αίγυπτο, ο Βρετανός αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ ανιχνεύει την είσοδο στον τάφο του Τουταγχαμών.



1944 Ολοκληρώνεται η   εκκένωση της ηπειρωτικής Ελλάδας από τους Ναζί. Γερμανικές φρουρές παραμένουν στα νησιά Ρόδο, Κάλυμνο, Κω, Λέρο, Τήνο, Μήλο. Στο Κιλκίς ο ΕΛΑΣ εξοντώνει συγκεντρωμένες δυνάμεις των Ταγμάτων Ασφαλείας, που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη της υποχώρησης των Γερμανών.

1956 Σοβιετικά στρατεύματα εισέρχονται στην Ουγγαρία για να καταστείλουν την αντικομμουνιστική εξέγερση. Σε δύο μέρες θα πετύχουν τον στόχο τους. Οι απώλειες θα είναι 700 νεκροί για τους Σοβιετικούς και 2.500 για τους Ούγγρους.

1957 Από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ εκτοξεύεται ο σοβιετικός δορυφόρος Σπούτνικ 2 με τον πρώτο ζωντανό επιβάτη στην ιστορία του διαστήματος. Είναι η σκυλίτσα Λάικα.

1968 Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο η ΑΕΚ κερδίζει τη Σλάβια Πράγας 89-82 και κατακτά το ευρωπαϊκό κύπελλο μπάσκετ. Ο αριθμός των 80.000 θεατών αποτελεί ρεκόρ ακατάρριπτο για την Ευρώπη.

1995 Στο Τελ Αβίβ, στην Πλατεία των Βασιλέων του Ισραήλ, ο 23χρονος φανατικός σιωνιστής Γιγκάλ Αμίρ δολοφονεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Γιτζάκ Ράμπιν.

2008 Ο Μπαράκ Ομπάμα εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ. Συγκεντρώνει το 52,92% των ψήφων και 365 εκλέκτορες, έναντι 45,57% και 173 εκλεκτόρων του Τζον Μακέιν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες