Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010
1793. Το Μουσείο Λούβρου ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό.

Η εξέγερση των «Ευαγγελικών» σε γκραβούρα
Η εξέγερση των «Ευαγγελικών» σε γκραβούρα

1901. Ευαγγελικά. Αιματηρά επεισόδια ξεσπούν στην Αθήνα με επίκεντρο το Πανεπιστήμιο. Αφορμή είναι η μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική από τον Αλέξανδρο Πάλλη. Στις συγκρούσεις με την Αστυνομία σκοτώνονται 11 άτομα (οι 3 φοιτητές, οι 8 ιδιώτες) και τραυματίζονται 80. Παραιτείται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Προκόπιος. Τις επόμενες μέρες θα υποβάλει παραίτηση ο πρωθυπουργός Γεώργιος Θεοτόκης.

1912. Α’ Βαλκανικός Πόλεμος. Ο ελληνικός στρατός αποβιβάζεται στη Μυτιλήνη. Η τουρκική φρουρά θα παραδοθεί μετά από μάχη στην Κλαπάδου.

1917. Ρωσική Επανάσταση. Στο Σμόλνι της Πετρούπολης συνέρχεται το 2ο Συνέδριο των Σοβιέτ. Η εξουσία έχει περάσει στα χέρια τους από το περασμένο βράδυ. Εξεγερμένοι εργάτες και στρατιώτες είχαν καταλάβει με έφοδο τα Χειμερινά Ανάκτορα, έδρα της Προσωρινής Κυβέρνησης. Το Συνέδριο εγκρίνει τον σχηματισμό μπολσεβίκικης κυβέρνησης υπό τον Βλαντιμίρ Λένιν και ψηφίζει τα διατάγματα για την ειρήνη και την ιδιοκτησία της γης.

1923. Στο Μόναχο, ο Αδόλφος Χίτλερ αποτυγχάνει να καταλάβει πραξικοπηματικά την εξουσία. Είναι το «Πραξικόπημα της Μπιραρίας».

1960. Στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι κερδίζει τον Ρίτσαρντ Νίξον και σε ηλικία 43 ετών γίνεται ο νεότερος πρόεδρος των ΗΠΑ.

1977. Ο Μανόλης Ανδρόνικος ανακαλύπτει στη Βεργίνα τον τάφο του Μακεδόνα βασιλιά Φίλιππου Β’. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα.

1994. Επιβάλλεται στον Γεώργιο Κοσκωτά κάθειρξη 25 ετών για υπεξαίρεση 32 εκατομμυρίων δραχμών από την Τράπεζα Κρήτης.

2003. Στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, τους 17 φτάνουν οι νεκροί από επίθεση βομβιστές καμικάζι, μέλη της Αλ Κάιντα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες