Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010
1534 Το Αγγλικό Κοινοβούλιο αποδέχεται την Πράξη Υπεροχής. Ο Ερρίκος Η’ ανακηρύσσεται επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Αφορμή για το σχίσμα με την Καθολική Εκκλησία είναι η άρνηση του Πάπα Κλήμη Ζ’ να ακυρώσει τον γάμο του με την Αικατερίνη της Αραγονίας, που δεν έχει κατορθώσει να χαρίσει διάδοχο στον θρόνο.
H κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου (Νοέμβριος 1963)
H κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου (Νοέμβριος 1963)
1793 Γαλλική Επανάσταση. Στο Παρίσι καρατομείται η Ολίμπ ντε Γκουζ, υπέρμαχος της ισότητας των δύο φύλων. Το 1791 είχε συντάξει τη «Διακήρυξη των δικαιωμάτων της γυναίκας και της πολίτισσας».

1839 Αρχίζει ο Α’ Πόλεμος του Οπίου. Τα βρετανικά στρατεύματα επιτίθενται στην Κίνα, που απαγορεύει επί ποινή θανάτου τις εισαγωγές οπίου από τα λιμάνια της. Θα λήξει με τη συνθήκη του Νανκίνγκ (1842). Η Βρετανία θα καταλάβει το Χονγκ Κονγκ, θα αποκτήσει προνόμια σε Καντόνα και Σαγκάη και θα εξασφαλίσει ετεροδικία για τους υπηκόους της.

1905 Ο δήμαρχος Σπύρος Μερκούρης συνάπτει σύμβαση με ελβετική εταιρεία για την ασφαλτόστρωση της Πλατείας Ομονοίας και των οδών Πανεπιστημίου, Αθηνάς.

1935 Η δικτατορική κυβέρνηση Κονδύλη διοργανώνει νόθο δημοψήφισμα. Υπέρ της μοναρχικής παλινόρθωσης εμφανίζεται να ψηφίζει το 97,8%.

1963 Η Ενωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές με 42,02% (138 έδρες), περιορίζοντας την ΕΡΕ στο 39,37% (132 έδρες). Με την υποστήριξη της ΕΔΑ θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και θα σχηματίσει κυβέρνηση. Μη θέλοντας να ασκεί εξουσία εξαρτημένη από την Αριστερά, θα προχωρήσει γρήγορα σε νέες εκλογές.

1970 Στο Σαντιάγκο, ορκίζεται πρόεδρος της Χιλής ο σοσιαλιστής ηγέτης Σαλβαδόρ Αλιέντε.

2009 Πεθαίνει σε ηλικία 89 ετών η Ελλη Παππά, συγγραφέας και δημοσιογράφος, συντρόφισσα του Νίκου Μπελογιάννη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες