Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010
1513. Στη μάχη του Φλόντεν Φιλντ σκοτώνεται ο βασιλιάς της Σκοτίας Ιάκωβος Δ΄. Είχε επιτεθεί στην Αγγλία, εκμεταλλευόμενος την απουσία του Ερρίκου Η΄ στη Γαλλία. Το πτώμα του αναγνωρίστηκε και μεταφέρθηκε στο Λονδίνο, όπου παρέμεινε άταφο λόγω αφορισμού.

Ο Ν. Ζέρβας με επιτελείς του ΕΔΕΣ
Ο Ν. Ζέρβας με επιτελείς του ΕΔΕΣ

1821. Στη Μονή Σέκου της Μολδαβίας ο Γεωργάκης Ολύμπιος ανατινάζει το κωδωνοστάσιο. Παίρνει μαζί του στον θάνατο, εκτός από 11 συμπολεμιστές του, τους Τούρκους που επιχειρούσαν να τους αιχμαλωτίσουν.

1828. Γεννιέται στη Γιάσναγια Πολιάνα ο Ρώσος συγγραφέας Λέων Τολστόι. Κορυφαία μυθιστορήματά του τα «Πόλεμος και ειρήνη» και «Αννα Καρένινα». Θα πει: «Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η

δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση».

1901. Πεθαίνει ο Γάλλος ζωγράφος Ανρί ντε Τουλούζ-Λοτρέκ, ο οποίος φιλοτέχνησε τις περίφημες αφίσες για το καμπαρέ Μουλέν Ρουζ.

1918. Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Στη μάχη της Βρένιτσας η 14η Μεραρχία υπό τον υποστράτηγο Ιωάννη Ορφανίδη νικά τις γερμανικές και βουλγαρικές δυνάμεις.

1926. Η κυβέρνηση Κονδύλη καταστέλλει βίαια στρατιωτικό κίνημα οπαδών του ανατραπέντος Θεόδωρου Πάγκαλου, με επικεφαλής τους Ναπολέοντα Ζέρβα και Βασίλειο Ντερτιλή. Νεκροί και τραυματίες φτάνουν τους 300.

1930. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγορεύει την είσοδο αλλοδαπών εργατών στη χώρα για να καταπολεμήσει την ανεργία.

1941. Ιδρύεται στην Αθήνα ο Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος (ΕΔΕΣ) με αρχηγό τον Ναπολέοντα Ζέρβα.

1976. Στο Πεκίνο πεθαίνει ο Μάο Τσε Τουνγκ, ηγέτης της Κίνας.

1993. Ο βουλευτής Γιώργος Συμπιλίδης προσχωρεί στην Πολιτική Ανοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Πέφτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Προκηρύσσονται εκλογές για τις 10 Οκτωβρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου