Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010
1715. Επειτα από πολιορκία οι Ενετοί του Φέριγκο Μπαντόερ παραδίδουν στους Τούρκους τη Μονεμβασία, τελευταίο οχυρό της Βενετίας στην Πελοπόννησο. Οι Ελληνες κάτοικοι οδηγούνται βίαια στα τουρκικά καράβια. Οι περισσότεροι στέλνονται στην Κωνσταντινούπολη για να πουληθούν σκλάβοι.


Τα ερείπια της  Ρικομέξ  μετά τον σεισμό του 1999 Τα ερείπια της "Ρικομέξ" μετά τον σεισμό του 1999


1766. Πόλεμος της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας. Για πρώτη φορά επιχειρείται επίθεση με υποβρύχιο. Οι επαναστατημένοι άποικοι χρησιμοποιούν μια κατασκευή, που μπορεί να πλέει κάτω από τη θάλασσα. Επιχειρούν ανεπιτυχώς να τοποθετήσουν ωρολογιακή βόμβα στα ύφαλα της βρετανικής ναυαρχίδας Eagl, στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.



1821. Ο Σιμόν Μπολιβάρ ιδρύει τη Δημοκρατία της Μεγάλης Κολομβίας (Βενεζουέλα, Κολομβία, Παναμάς, Ισημερινός).

1812. Στο Μποροντινό, έξω από τη Μόσχα, η Μεγάλη Στρατιά του Ναπολέοντα συγκρούεται με τον ρωσικό στρατό του Μιχαήλ Ιλαριόνοβιτς Κουτούζοφ. Οι απώλειες των αντιπάλων είναι τρομερές, με αποτέλεσμα να μην είναι καθαρό ποιος νίκησε. Ο Ναπολέων μπαίνει στη Μόσχα. Οι Ρώσοι την έχουν πυρπολήσει, αρχίζοντας και κλεφτοπόλεμο. Πεινασμένοι, ξεπαγιασμένοι, πληγωμένοι και άρρωστοι, οι 100.000 επιζήσαντες από τη στρατιά των 600.000 Γάλλων θα υποχωρήσουν μπροστά στον δριμύ χειμώνα.

1833. Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Δημήτριος Πλαπούτας συλλαμβάνονται και φυλακίζονται στο Παλαμήδι για εσχάτη προδοσία.

1901. Στην Κίνα καταπνίγεται η Εξέγερση των Μπόερς από διεθνή δύναμη, που έχουν συγκροτήσει Βρετανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Αυστροουγγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία. Η Κίνα υποχρεώνεται σε πολεμική αποζημίωση και θανάτωση των αξιωματούχων, που είχαν ευνοήσει τους επαναστάτες.

1942. Στη Σοβιετική Ενωση ο Κόκκινος Στρατός υποχρεώνει τους Γερμανούς να οπισθοχωρήσουν βορειοδυτικά του Στάλινγκραντ.

1999. Σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ πλήττει το Λεκανοπέδιο Αττικής. Αφήνει πίσω του 142 νεκρούς και περισσότερους από 700 τραυματίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου