Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010
551 Στην πόλη Κιουφού του κινεζικού κρατιδίου Λου γεννιέται ο Κομφούκιος, φιλόσοφος με παγκόσμια φήμη, που σφράγισε τον τρόπο σκέψης στην Απω Ανατολή. Είναι γόνος ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας. Η σύλληψή του έγινε εκτός γάμου, όταν ο πατέρας του ήταν 70 χρόνων και η μητέρα του μόλις 15. Τρία χρόνια αργότερα, ο πατέρας του θα πεθάνει.


Υπερασπιστές του Λένινγκραντ κατά την πολιορκία από τους ναζί Υπερασπιστές του Λένινγκραντ κατά την πολιορκία από τους ναζί
1380 Στην πεδιάδα του Κουλίκοβο, κοντά στον ποταμό Ντον, οι Ρώσοι υπό τον Ντμίτρι Ντονσκόι νικούν τους Τάταρους της Χρυσής Ορδής, που διοικεί ο Χαν Μαμάι. Πρόκειται για γεγονός αποφασιστικής σημασίας για την ενοποίηση των ρωσικών λαών.





1570 Οι Οθωμανοί υπό τον Μουσταφά Πασά κυριεύουν τη Λευκωσία, ολοκληρώνοντας την κατάκτηση της Κύπρου. Επικεφαλής των υπερασπιστών της πόλης ήταν ο Ενετός τοποτηρητής Ντάντελο και ο Ελληνας Ευγένιος Συγκλητικός.

1636 Πουριτανοί ιδρύουν στη Μασαχουσέτη το Κολέγιο του Χάρβαρντ, μετέπειτα Πανεπιστήμιο. Είναι το πρώτο ανώτατο πνευματικό ίδρυμα που συγκροτείται στην Αμερική.

1822 Ναυμαχία των Σπετσών. Ο ελληνικός στόλος καταναυμαχεί τον τουρκικό και αποτρέπει τον ανεφοδιασμό του Ναυπλίου, που πολιορκούσαν οι εξεγερμένοι Ελληνες.

1907 Στην Αθήνα αρχίζουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Πανεπιστημίου.

1941 Αρχίζει η πολιορκία του Λένινγκραντ από τη χιτλερική Βέρμαχτ και τη Γαλάζια Μεραρχία της φρανκικής Ισπανίας.

1944 Στο Δαφνί εκτελείται από τους ναζί η Λέλα Καραγιάννη μαζί με 57 ακόμα Ελληνες.

1960 Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης ο διάδοχος Κωνσταντίνος κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα, στην κατηγορία «Ντράγκον», με πλήρωμα τους Γιώργο Ζαΐμη και Οδυσσέα Εσκιτζόγλου.

1991 Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της έπειτα από δημοψήφισμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου