Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010
394. Στη μάχη παρά τον Φρίγδο ποταμό της Ιταλίας ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α’ συντρίβει τον ηγεμόνα της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Φλάβιο Ευγένιο, τον στρατηγό Αρβογάστη και τον Νικόμαχο Φλάβιο, που επιδίωξαν την αναβίωση της θρησκείας των ειδώλων. Οι δύο τελευταίοι αυτοκτονούν. Τα χριστιανικά στρατεύματα εξοντώνουν όλους τους πρωτεργάτες της ανταρσίας.

1522. Η «Βιτόρια» είναι το πρώτο πλοίο που ολοκληρώνει τον περίπλου της Γης. Επιστρέφει στο Σαν Λουκάρ ντε Μπαραμέντα της Ισπανίας, όμως χωρίς τον Πορτογάλο εξερευνητή Φερδινάνδο Μαγγελάνο, που σκοτώθηκε σε μάχη με ιθαγενείς στις Φιλιππίνες.

1813. Η εφημερίδα «Τρόι Ποστ» της Νέας Υόρκης χρησιμοποιεί για πρώτη φορά το προσωνύμιο «Θείος Σαμ» ως αναφορά στις ΗΠΑ.

1861. Στην Πλατεία Συντάγματος ο 18χρονος φοιτητής της Νομικής Αριστείδης Δότσιος επιχειρεί να δολοφονήσει τη βασίλισσα Αμαλία. Αστοχεί στον πυροβολισμό του.

1899. Η γαλακτοβιομηχανία Carnation διαθέτει για πρώτη φορά στην αγορά παστεριωμένο γάλα σε συσκευασία (μεταλλικού) δοχείου.

1901. Στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης ο Πολωνός αναρχικός Λεόν Κζολγκόζ δολοφονεί τον Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ, 25ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο βήμα πολιτικής συγκέντρωσης 1910. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, θριαμβευτής των εκλογών της 8ης Αυγούστου, εκφωνεί λόγο σε λαϊκή συγκέντρωση, στο Σύνταγμα. Εξαγγέλλει Αναθεωρητική Βουλή, ενώ το πλήθος φωνάζει για Συντακτική.

1955. Σεπτεμβριανά. Βίαιες ανθελληνικές εκδηλώσεις ξεσπούν σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη. Αφετηρία έχουν το Κυπριακό. Ως πρόσχημα χρησιμοποιείται η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, που είναι έργο των μυστικών υπηρεσιών της Αγκυρας. Στην Πόλη καταστρέφονται 4.500 ελληνικά καταστήματα, 1.000 σπίτια, 73 εκκλησίες, 37 σχολεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου