Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Τον τελευταίο καιρό πολύ έχει πολύ απασχολήσει τα Μέσα η αποκαλούμενη γυναίκα- «αράχνη» από την Αλβανία, που δολοφόνησε και έθαψε τον 42χρονο Τάσο Τσαγκανόπουλο. Τέτοιες γυναίκες-αράχνες σίγουρα δεν αποτελούν καινούργιο φαινόμενο.Συγκεντρώσαμε λοιπόν, 9 υποθέσεις γυναικών που σόκαραν την κοινή γνώμη και προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.


Nannie Doss
Nannie Doss (1905-1965)
«Δεν αντέχω άλλο να με εκνευρίζεις» είπε η Nannie Doss στον σύζυγο της Samuel και τον ξαπόστειλε όπως ακριβώς και τους τρεις προηγούμενους συζύγους της – με μια δόση ποντικοφάρμακο. Στις 17 Μαΐου , 1955 δήλωσε ένοχη για περίπου 11 φόνουςσυμπεριλαμβανομένου των 4 συζύγων της και της μητέρας της. Με τους πρώτους τρεις συζύγους της είχε σταθεί αρκετά τυχερή αφού θεωρήθηκαν θάνατοι από φυσικά αίτια χωρίς να γίνει καν αυτοψία. Η τύχη της όμως τελείωσε με τον θάνατο του 4ου συζύγου στον οποίο βρέθηκε αρκετή ποσότητα αρσενικού να σκοτώσει 11 άνδρες με αποτέλεσμα η αστυνομία να διεξάγει έρευνα με σκοπό να αποδείξει την ενοχή της γυναίκας αράχνη. Πρωτού πεθάνει από λευχαιμία στις 2 Ιουνιού το 1965 , ακριβώς 10 χρόνια αφότου φυλακίστηκε , δήλωσε χαριτολογώντας :
“ Όποτε λείπει προσωπικό στην κουζίνα πάντα προσφέρομαι να βοηθήσω “Δυστυχώς ποτέ δεν δέχονται ’’.
Suzanne Basso
Suzanne Basso ( 1958 )
Στις 08/26/1998 η τότε 40 χρονών Basso μαζί με μια ομάδα που ηγείτο απήγαγε έναν 59χρονο άνδρα με νοητική καθυστέρηση τον οποίο αφού βασάνισαν χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων δερμάτινες ζώνες , ρόπαλα του baseball , χέρια και πόδια άφησαν ναξεψυχήσει. Η Basso είχε πείσει το θύμα να αφήσει την οικογένεια του στο New Jersey και να μεταφερθεί στο Texas , χρησιμοποιώντας ως πρόφαση ότι θα τον παντρευόταν. Το θύμα βρέθηκε σε ένα χαντάκι με τραύματα τόσο φριχτά που έκαναν σχεδόν αδύνατη την αναγνώριση του πτώματος.
Το κίνητρο του φόνου φυσικά δεν ήταν άλλο από τα χρήματα. Συγκεκριμένα ο φόνος διαπράχθηκε για τα έσοδα από την ασφάλεια του θύματος καθώς και για άλλα περιουσιακά στοιχεία όπου κληρονόμος είχε οριστεί η ίδια.
Janie Lou Gibbs
Janie Lou Gibbs (1933-2010)
Η Janie Lou Gibbs δολοφόνησε τον σύζυγο της , τα τρία παιδία της καθώς και τον εγγονό της δηλητηριάζοντας τους με αρσενικό. Η Janie Lou Gibbs ήταν μια αφοσιωμένη γλυκεία σύζυγος και μητέρα η οποία τον ελευθερό της χρόνο τον περνούσε προσφέροντας στην εκκλησία. Το 1965 , ο συζυγός της Marvin Gibbs πέθανε ξαφνικά έχοντας απολαύσει μία από της σπιτικές συνταγές της. Σε λίγο ακολούθησαν τα δύο μικρότερα παιδία της ηλικίας 13 και 16 . Από τηναρρωστημένη διάθεση της να σπείρει τον θάνατο δεν θα γλύτωνε ούτε ο μεγαλύτερος γιος της καθώς και το νεογέννητο εγγονάκι της. Αν και οι πρώτοι θάνατοι είχαν αποδοθεί σε φυσικά αίτια που είχαν σχέση με μια αρρώστια του ύπατος , τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα από τους τελευταίους θανάτους έδειξαν την χρήση δηλητηρίου. Στις 9 Μαίου 1976 βρέθηκε ένοχη για όλα τα εγκλήματα.
Helen Golay and Olga Rutterschmidt
Helen Golay and Olga Rutterschmidt (1931, 1933)                                               Η Golay (αριστερά) και Rutterschmidt συνωμότησαν να πλησιάζουν εύπορους άνδρες και να τους παντρεύονται. Έπειτα επιδίωκαν να τους ανοίξουν λογαριασμούς στα ονόματα τους και έπειτα να κλείνουν ασφάλειες ζωής με αυτές ως δικαιούχους . Το δίδυμο δεν άργησε να πιαστεί καθώς οι Αρχές υποπτεύθηκαν γρήγορα την δράσης τους μιας και υπήρχαν τεράστιες ομοιότητες στον τρόπο που «σκηνοθετούσαν» τα ατυχήματα των ανδρών τους. Όταν δε βρέθηκαν στοιχεία που συνέδεαν και τις δύο γυναίκες συνελήφθησαν αμέσως και ομολόγησαν. Συνολικά κατάφεραν να αποσπάσουν πάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια πριν φυλακιστούν ισόβια.
Betty Neumar
Betty Neumar (1931)
Η Betty Neumar σίγουρα είχε διάθεση να αγαπηθεί κάτι που φένεται από το γεγονός πως παντρεύτηκε πέντε διαφορετικούς συζύγους. Από τους πέντε άτυχους άνδρες οι τρείς βρέθηκαν νεκροί από πυροβολισμό. Ο πρώτος της άνδρας πυροβολήθηκε 18 χρόνια αφού αυτός και η Neumar είχαν χωρίσει. Ο δεύτερος άνδρας της πάγωσε μέχρι θανάτου σε ένα φορτηγό στην Νεα Υόρκη ενώ ο τρίτος «αυτοκτόνησε» μετά από έναν καυγά με την Neumar. Τον Μάιο του 2008 η Neumar κατηγορήθηκε πως προσέλαβε έναν εκτελεστή να σκοτώσει τον τέταρτο άνδρα της. Έλειπε εκτός πόλης όταν κάποιος τον πυροβόλησε έξι φορές στο σπίτι του. Τέλος η αυτοψία του τελευταίου άνδρα της έδειξε πως πέθανε από σήψη. Αν και έγινε εξέταση για να διαπιστωθεί για το αν υπήρχε δείγμα αρσενικού στο σώμα του , βγήκε αρνητική. Ακόμα η υπόθεση εξετάζεται από τις Αρχές της Βόρειας Καρολίνας ενώαναμένεται και η δίκη.
Amy Gilligan
Amy Archer-Gilligan (1873-1962)
Η Amy Archer-Gilligan ήταν γνωστή για τα θρεπτικά γεύματα της και την φροντίδα που έδινε σε όλους τους ανθρώπους που φιλοξενούνταν στο ιδιόκτητο της γηροκομείο στο Windsor, Connecticut. Αυτό βεβαίως ήταν μέχρι να ανακαλυφθέι πως προσέθετε αρσενικό στις συνταγές της , κάτι που προκάλεσε τον θάνατο πολλών από τους ασθενείς της καθώς και των πέντε συζύγων της , οι οποίοι είχαν ορίσει την Gilligan ως μοναδική κληρονόμο στις διαθήκες τους. Η Gilligan η οποία πέθανε το 1962 από φυσικά αίτια σε κρατικό ψυχιατρικό ίδρυμα υπολογίζεται πως σκότωσε πάνω από 45 ανθρώπους.
Sugar
Elfriede "Sugar" Blauensteiner (1931-2003)
Η χήρα από την Αυστρία ομολόγησε κατά την διάρκεια δίκης το 1996 πάνω από πέντε φόνους μεταξύ άλλων του δεύτερου άνδρα της και του πατριού της. Η Blauensteiner ακόμα πλησίαζε άνδρες σε μεγάλη ηλικία όπου αφού άλλαζαν την διαθήκη τους βάζοντας την ίδια ως κληρονόμο , τους δηλητηρίαζε. Η ποινή της για τα εγκλήματα που διέπραξε ήταν ισόβια κάθειρξη αλλά δεν πρόλαβε να την εκτίσει καθώς πέθανε το 2003 από όγκο στον εγκέφαλοσε ένα νοσοκομείο της Βιέννης.
Betty Lou Beets
Betty Lou Beets (1937-2000)
Τον Οκτώβριο του 1985 η Betty Lou Beets βρέθηκε ένοχη για τον πυροβολισμό του πέμπτου συζύγου της ,Jimmy Don. Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας από τις Αρχές στο σπίτι της γυναίκας αράχνη βρέθηκε το πτώμα ενός ακόμη ανδρός της θαμμένο στο γκαράζ. Τον είχε επίσης πυροβολήσει η Beets αλλά δεν είχε δικαστεί ποτέ για τον φόνο του. Ο γιός της Beets κατέθεσε εναντίον της στην δίκη για την υπόθεση του φόνου του Jimmy Don. Μετά από 10 χρόνια απ την φυλάκιση της εκτελέστηκε με θανάσιμη ένεση.
Blanche Moore
Blanche Moore (1933)
Οι Αρχές άρχησαν να υποψιάζονται την ενοχή της Moore όταν ξαφνικά ο άντρας της Dwight Moore αρρώστησε ξαφνικά το 1989. Όταν η τοξικολογική εξέταση έδειξε αρσενικό στον οργανισμό του , οι Αρχές αποφάσισαν να κάνουν εκταφή πέντε ανθρώπων στενά συνδεδεμένων με την Moore συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της , των δύο συζύγων της , του πρώην φίλου της καθώς και της πεθεράς της. Η έρευνα έδειξε πως και τα πέντε σώματα είχαν κάποια ποσοστά αρσενικού. Όπως ήταν φυσιολογικό η Moore συνελήφθη και καταδικάστηκε το 1990 για τον θάνατο του δεύτερου άνδρα της. Τώρα βρίσκεται στην πτέρυγα των θανατοποινιτών της Βόρειας Καρολίνας και αναμένεται η εκτέλεση της.
(Πηγή φωτογραφίας : NBC)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου