Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010


Επειδή όσο θα σφίγγει η οικονομική κρίση, τόσο θα κερδοσκοπούν κάποιοι επιτήδειοι εις βάρος μας, σκεφθήκαμε, να δημιουργήσουμε μία ομάδα ατόμων με «σωστή καταναλωτική συνείδηση», για ν’ αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τον ορυμαγδό των συνεχών αυξήσεων στις τιμές και να προστατέψουμε την τσέπη μας.

Στόχος μας είναι, από την καθημερινή εμπειρία μας, και για κάθε είδους αγορά υπηρεσιών ή αγαθών, που άπτονται της καθημερινότητάς μας, να συγκεντρώνουμε διαρκώς πληροφορίες, με τη μορφή προτάσεων και υποδείξεων (tips), ώστε να εκμεταλλευόμαστε τις «εκάστοτε προσφορές» που παρουσιάζονται στην αγορά, εξοικονομώντας έτσι χρήματα από τις δαπάνες διαβίωσής μας.

Οι πληροφορίες αυτές θα καταγράφονται με απλή κ κατανοητή μορφή στη ΘΕΣΗ αυτή, απ’ όπου θα είναι άμεσα προσβάσιμες στον κάθε ενδιαφερόμενο, για να τις αξιοποιήσει κατά την κρίση του.

Αν λοιπόν κάποιος φίλος, από δική του προσωπική εμπειρία ή πληροφορία γνωρίζει ότι, για το οποιοδήποτε αγαθό ή υπηρεσία (από βίδες κ πατάτες μέχρι υδραυλικούς και συνεργεία αυτοκινήτων), «τρέχει κάποια προσφορά» ή «κάποιος-κάπου, πουλάει το προϊόν του σε καλή-ανταγωνιστική τιμή», μπορεί να το δημοσιεύει στη θέση αυτή, για να εξυπηρετούνται, όσοι επισκέπτονται το site.

Απλά, για να είναι λειτουργική η προσπάθειά μας και να αποφέρει καρπούς, πρέπει η παρεχόμενη πληροφόρηση, να είναι σύντομη μεν στην περιγραφή της, αλλά ταυτόχρονα πλήρης και κατατοπιστική.

Παραδείγματα

α) Την εβδομάδα από 28.06-04.07, το super-market Lidl διαθέτει σε προσφορά «σαλάμι αέρος σε φέτες, τύπου Twinner, σε διάφορες γεύσεις, προς 1 €/συσκευασία 200 gr».

β) Την εβδομάδα από 28.06-04.07, το super-market Carrefour διαθέτει σε προσφορά «όλα τα ρούχα, αντρικά-γυναικεία-παιδικά, εκτός από κάλτσες κ εσώρουχα, με έκπτωση 50%, ως προς τις αρχικές τιμές».

γ) Στο Γουδί, συνεργείο επισκευής εξατμίσεων, χρεώνει «εργατικά», για αντικατάσταση ή επισκευή εξάτμισης (πίσω καζανάκι), 15 €, τηλ. 210-7793 733..
Τέλος, καλό θα ήταν, όποιος αντιλαμβάνεται και αναφέρει κάτι «οικονομικά συμφέρον στην αγορά», αφού το καταγράψει στο site, να δίνει και κάποιο «στίγμα επαφής-επικοινωνίας», π.χ. e-mail, ώστε σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερόμενος έχει κάποια απορία, να μπορεί ν’ απευθυνθεί και ενημερωθεί λεπτομερέστερα.

Ελπίζουμε, να έγινε κατανοητή η «λογική και φιλοσοφία» της προσπάθειας αυτής,
δηλαδή,

ΕΙΔΑΜΕ, ΜΑΘΑΜΕ, ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΚΑΤΙ Κ ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ, ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, για να «βοηθηθούν ενδεχομένως οικονομικά».

Αυτός είναι ο «βασικός κορμός» και ανάλογα με την επιτυχία και τις δυσκολίες του εγχειρήματος, στην πορεία αυτής της προσπάθειας, θα προβαίνουμε σε διορθωτικές κινήσεις, για να την καταστήσουμε αποδοτικότερη.

Τέλος, κάθε σχετική κ δημιουργική άποψη φίλων επί του θέματος, θα εξετάζεται και, κατά περίπτωση, ενσωματώνεται στο Ε! - ξύπνα, αγόραζε … έξυπνα !


πηγη vassilis1961

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου