Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Αυτήν την στιγμή, φορολογούμε τις επιχειρήσεις, που τολμούν να δώσουν μέρισμα στους μέτοχους τους, διότι συμφώνα με το ελληνικό κράτος, ο στόχος ενός επιχειρηματία δεν είναι το κέρδος. Τους φορολογούμε με 40% συν 85% προπληρωμή, και έκτακτες εισφορές, και λαδώματα, και γραφειοκρατία, και λοιπά κερασάκια, και πάνω σε αυτά είναι και η κρίση της οικονομίας. Και ύστερα αναρωτιόμαστε που όσοι είναι ακόμα με λεφτά φεύγουν τρέχοντας προς την Βουλγαρία της ΕΕ, με 8% φόρους, και 1/3 εργατικό κόστος. Και μετά έχουμε και τα φασιστάκια του ΠΑΜΕ. 


Αυτές τις μέρες καθόμουν και σκαφτόμουν όλα αυτήν την κατάσταση. Προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο που θα μπορούσε να ανατρέψει το παιχνίδι. Φυσικά τίποτα δεν είναι τσάμπα, κάπου θα χάσεις κάπου άλλου θα κερδίσεις.

Σκέφτηκα το εξής σενάριο. 

1.Ραγδαια μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Δηλαδή. 

Όσοι έχουν κέρδη έως 1 εκ € φόρος φλατ στο 5%. 

Όσοι έχουν κέρδη από 1 έως 10 εκ € φόρος φλατ στο 7,5%. 

Οι εισηγμένες φόρος φλατ στο 10%. 

Όποιες επιχειρήσεις θέλουν να φορολογούνται πλέον έτσι πρέπει 

Όσες απασχολούν από 1-20 άτομα να προσλάβουν 1 υπάλληλο, όποιον θέλουν. 

Όσες απασχολούν από 20 – 100 άτομα να προσλάβουν 2 υπάλληλους, όποιους θέλουν. 

Όσες απασχολούν άνω των 100 άτομα να προσλάβουν 3 υπάλληλους, όποιους θέλουν. 

Αυτοί οι υπάλληλοι θα έχουν μίνιμουμ μισθό 800€ καθαρά, και θα ισχύει μόνο για τον ιδιωτικό τομέα, και όχι για ΔΕΚΟ και δημόσιο. Οι μεγάλες δημοσιές εταιρείες, θα πάρουν εργαζόμενους μόνο από απόσπαση και όσες δεν είναι εισηγμένες θα είναι στο 12,5% φορολογία. πχ ΔΕΗ



Έχοντας 1.5 εκ επιχειρήσεις στην Ελλάδα και με αυτήν την κίνηση καταφέρνεις. 

1. Είσαι πιο ανταγωνιστικός από τις δίπλα χώρες, και σταματάς την αιμορραγία επιχειρήσεων προς αυτές. 

2. Γίνεσαι πολύ ανταγωνιστικός, και πλέον οι άλλοι για να σε συναγωνιστούν πρέπει να έχουν χαμηλότερη φορολογία από το 5%, πράγμα αδύνατο, μόνο το Ντουμπάι έχει. 

3. Έτσι έρχονται επιχειρήσεις σε εσένα. 

4. Αν οι 1.5 εκ επιχειρήσεις προσλάβουν μέσο όρο 1.1 υπάλληλους, θα είναι μια τεράστια ένεση για τα ασφαλιστικά σου ταμεία και την κατανάλωση. 

5. Δημιουργείς οικονομικές προοπτικές για της επιχειρήσεις. 

6. Με την χαμηλή φορολογία δημιουργείς ανάπτυξη. 

7. Εντάσεις περί των 1,650,000 ανθρώπους από την ανεργία στην εργασία. Ακόμη και αν είναι οικογένεια, από το 1,650 τουλάχιστον το 1/3 θα είναι από την ανεργία. Άρα μειώνεις δραστικά την ανεργία. 

8. Από το 1,650 υπάλληλους, και οι 1 εκ να είναι ξένοι, πακιστανοί, κούρδοι, κλπ, βγάζεις από τα νύχια της εγκληματικότητας ένα τεράστιο νούμερο, πιθανούς κοινωνούς της, διότι αν αυτοί άνθρωποι δεν έχουν δουλειά, θα πρέπει να ζήσουν κάπως, άρα είναι θέμα χρόνου να εγκληματήσουν. 

9. Αν δημιουργήσεις τόσους εργαζόμενους, με την σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, σε άλλες δουλειές. 

10. Αναστρέφεις την ψυχολογική κατάσταση των ελλήνων. 

Μια επιπλέων κίνηση στο παραπάνω, είναι ότι μην καταβολή ΦΠΑ 

από επιχείρηση είναι κακούργημα, με ποινή 20ετη φυλάκιση, για τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο, και όσους αρμοδίους, λχ οικονομικό διευθυντή, λογιστή, και δήμευση της οικογενειακής περιουσία τους καθώς και της περιουσίας όλων των μελών του ΔΣ μια επιχείρησης. Άρα να προσέχουν όλοι αυτοί που διήκουν επιχειρήσεις. 

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η μια κίνηση είναι σωστή. Το μόνο αρνητικό της είναι ότι οι εργατοπατέρες, και οι συνδικαλιστές, θα έχουν ένα επιχείρημα εναντίων σου. Ότι βοηθάς τις επιχειρήσεις άμεσα, και όχι τους εργαζόμενους. Αν όμως το καλοσκεφτούμε θα δείτε ότι δεν ισχύει αυτό, διότι βοηθάς όλη την κοινωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου