Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010



Νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά ετοιμάζουν για αύριο, Τρίτη δύο από τα 14 σωματεία της ΠΝΟ, εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων, κόντρα στην απόφαση που έλαβε το συνδικάτο να μην προχωρήσει σε κινητοποίηση. 

Μιλώντας στον «Βήμα 99,5 fm» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Ξουράφης, δήλωσε: «Αύριο δεν θα φύγουν καράβια από το λιμάνι του Πειραιά».

«Αν η κυβέρνηση επιλέξει να χτυπήσει την αυριανή απεργία, θα έχει την ευθύνη», σημείωσε ο κ. Ξουράφης, υπογραμμίζοντας ότι τα φαινόμενα έντασης προκαλούν τηλεοπτικοί σταθμοί που αναπαράγουν τις ανακοινώσεις της Ένωσης Εφοπλιστών.

Ο Νίκος Ξουράφης τόνισε πάντως ότι στην απεργία συμμετέχουν, εκτός από τα δυο σωματεία ΠΕΜΕΝ και Στέφενσων, και εργαζόμενοι από άλλα σωματεία, ανεξαρτήτως της θέσης που έχει πάρει η ΠΝΟ.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένει την απόφαση (μετά το μεσημέρι της Δευτέρας) του Πρωτοδικείου Πειραιά στο οποίο κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κατά των δύο ναυτεργατικών σωματείων, ζητώντας η απεργία τους να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

Από την απόφαση θα εξαρτηθεί και το εύρος των μέτρων που θα ληφθούν στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. 

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ναυτεργατικών σωματείων τάχθηκε κατά της απεργίας, με γνώμονα την αρνητική επίδραση που θα έχει στον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης επιχειρήσεων Ναυτιλίας, Μανώλης Γαλανάκης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι για την Τρίτη 28 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί να αποπλεύσουν από τον Πειραιά 22 πλοία με αρκετές χιλιάδες επιβατών. 

Τέλος, στα δικαστήρια Πειραιά εκδικάζεται και η αίτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά της ΠΝΟ η εταιρία Adriatic Lines, στην οποία ανήκουν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Ropax I και ΙΙ.

Τα δύο πλοία παραμένουν ακινητοποιημένα εδώ και περίπου 20 μέρες από την ΠΝΟ, επειδή όπως διαπιστώθηκε, εκτός από οχήματα μεταφέρουν και μεγάλο αριθμό επιβατών, πράγμα για το οποίο τα πλοία θα έπρεπε να έχουν αυξημένη σύνθεση πληρώματος.


το δικό μου ερώτημα μου είναι απλό. τελικά σε αυτήν την χώρα, που είναι σε οινομανή κρίση, που κλείνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις η μια πίσω από την άλλη, που η ανεργία είναι στο 13%, κάνουμε τα πάντα να διώξουμε και τις εναπομείναντες επιχειρήσεις. μυός πρέπει να μας κοιτάξει κανα γιατρός, όλους?



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου