Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010
Οι γερμανοί χάνουν είτε έτσι είτε αλλιώς από αυτήν την κατάσταση με την Ελλάδα.
Και αυτό συμβαίνει διότι πλέον περίτρανα έχουν αποδείξει στους λοιπούς εταίρους τα κάτωθι.
1. Οι γερμανοί είναι πάνω από όλα και πριν από όλα μόνο γερμανοί, και όχι ευρωπαίοι.
2. Ενδιαφέρονται για το γράμμα του νόμου, και όχι για το πνεύμα του.
3. Δεν είναι η ΕΕ ούτε ομοσπονδία ούτε συνομοσπονδία και δεν ενδιαφέρονται να την κάνουν.
4. Δεν ενδιαφέροντα για τίποτε άλλο έκτος από ισχυρό Ευρώ και πλεονασματικό ισοζύγιο του προϋπολογισμού τους.
5. Η ΕΕ είναι ένα κλαμπ της Γερμανίας για να πουλούν τα προϊόντα τους.
6. Ο νότος της ΕΕ υπάρχει για να πουλά ο βοράς της ΕΕ.
7. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη.
8. Τα δικά τους προβλήματα είναι ευρωπαϊκά, όλα τα άλλα είναι ξένα.
9. Δεν τους ενδιαφέρει να λύνουν προβλήματα, και δει άλλων χωρών, «ξένων»
10. Είναι δογματικοί. Προτιμούν να αφήσουν τους πολεμίους της ΕΕ να ανακατευτούν στα της ΕΕ, πάρα να αφήσουν τον νόμο.
11. Είναι εγωιστές σε σημείου ηλιθιότητας. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό το παιχνίδι με την Ελλάδα, είναι παιχνίδι που έχει οργανωθεί από μαεστρικούς κύκλους.
12. Δεν έχουν μάθει το μάθημα τους από τον Β ΠΠ. Προτιμούν να καταρρεύσει η ΕΕ, πάρα να αλλάξουν σκέψη.
13. Δεν βλέπουν μπροστά. Αυτή τη στιγμή όλος ο ευρωπαϊκός νότος, άσχετα αν βοηθήσουν την Ελλάδα ή όχι, είδε τι τους περιμένει με μια αλαζονική Γερμανία. Επομένως ξέρουν ότι και δεν θα τους βοηθήσει κανείς όταν αργά ή γρήγορα έχουν κάποιο πρόβλημα, και στις απαραίτητες ψηφοφορίες θα τους το θυμίζει η Γαλλία.
Αυτό το παιχνίδι είναι στημένο από αμερικανούς, με απλό σκοπό να ρίξουν την ΕΕ και την Γερμανία στο καναβάτσο, και να ασχοληθούν με το πραγματικό πρόβλημα που είναι η κίνα. Η μεγάλη ζημιά έγινε με την Ελλάδα. Σκέψου ένα άλλο πρόβλημα να προκύψει μια άλλη χώρα, πχ Ιρλανδία, Πορτογαλία, κλπ θα είναι το κερασάκι στην τούρτα.
μια συμφωνία δεν κρίνεται μονό από αυτά που κερδίζεις, αλλά και από αυτά που μπορεί να χάσεις. αν πχ, ακυρώσουμε όλα τα εξοπλιστικά από γερμάνια, 4,5 δις € χάνονται, πάρουμε βοήθεια από Ισπανία και Γαλλία, δηλαδή τα δώσουμε σε άλλους ανταγωνιστές της Γερμανίας, ή στην Αμερική, έχασαν οι γερμανοί? βέβαια. σήμερα αναδόχους σε ομόλογα μας δώσουμε σε αμερικανούς γάλλους. Από το 2000-04 οι ελληνικές εκδώσεις ομολόγων έδωσαν μόνο στην Goldman 1 δις € κέρδη.
οι συμφωνίες για βοήθεια ή όχι στην σημερινή εποχή κρίνονται από το κέρδος ή την πιθανότητα ζημιάς.
Μην ξεχνάς ότι για να γίνει πράξη μια προσπάθεια στην ΕΕ, χρειάζεται ομοφωνία. Έχουμε δύναμη εμείς οι έλληνες, και πολύ, απλά οι πολιτικοί μας είναι τόσο διεφθαρμένοι που την χαρίζουν. Επιπλέων αυτήν τη στιγμή, σοβαρά κράτη που έχουν αντιληφτεί την κατάσταση, πχ ισπανοί, ιταλοί, πορτογάλοι, ιρλανδοί, συνασπίζονται ενάντια στην αλαζονεία της Γερμανίας. Αυτήν την βλακεία που έκαναν οι γερμανοί θα τους στοιχίσει πολύ ακριβά, και όχι απαραίτητα από την Ελλάδα.

10 σχόλια:

shareholder-cs είπε...

Καλημέρα φίλε Κούρκουλε,
αυτά έλεγα προ ολίγου και στο blog μου http://shareholder-cs.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=23583&blid=14#commentsstart:

"Όσο για τα άλλα, τα πιο σημαντικά, ένα έχω να πω αυτή τη στιγμή : Η Γερμανία λυπάται το καρφί και θα χάσει στο τέλος το πέταλο.
Παίρνει μεγάλο ρίσκο με τη στάση της. Νομίζει ίσως ότι με τη τωρινή στάση της παραδειγματίζει τους υπόλοιπους "νότιους" ή όσους εν πάσει περιπτώσει είναι χαλαροί στο συμφωνο σταθερότητας, αλλά αν δοθεί καθαρά το σήμα στις αγορές ότι δεν υπάρχει πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης στην Ευρωζώνη το επόμενο θύμα που θα υποστεί επίθεση στη καλύτερη περίπτωση θα είναι ένας ένας με τη σειρά οι pigs και στη χειρότερη μάλλον θα είναι επίθεση στο ιδιο το Ευρώ. Και τότε δεν θα σώζεται η παρτίδα.."

Ποστάρω συμπληρωματικά εκεί το ωραίο αρθρο σου.

kostas_sg1 είπε...

φιλαρακι μου σε χαιρετω. αν και σε εχασα προς το παρον, σε ξαναβρηκα. πριν κανουν τις βλακειες τους οι Γερμανοι τους συμπαθουσα γιατι ηταν υποδειγμα δουλειας. μετα απο αυτα που κανουν αλλαξε καπως η γνωμη μου , ταυτιζεται με αυτα που γραφεις και εχω να προσθεσω τα εξης, που εγραψα στο καπιταλ..... εχω ξαναγραψει για το ποσο "συμπαθω" τους Γερμανους που ειναι "φιλοι" μας....
ας κανουμε ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ καποιες ερωτησεις στους εαυτους μας (εγω θα γραφω τις σκεψεις μου)...
α)ειναι οι Γερμανοι κ@ριολιδες? φυσικα και ειναι.οτι εχει να κανει με χρημα και συμφερον σε κανει κ@ριολη.

β)φταινε οι Γερμανοι για τα χαλια μας? φυσικα και οχι. οταν εμεις διατυμπανιζουμε οτι καταγομαστε απο την Αρχαια Ελλαδα και ειμαστε εξυπνοι, τοτε γιατι πεφτουμε στην φακα με το τυρακι που μας πασαρουν?


ήτοι= γ)αφου αυτοι φταινε για τα χαλια μας γιατι πας και ψωνιζεις απο τα λιντλ, αλντι κλπ κλπ (ναι εσυ που το διαβαζεις, απαντησε αφου σου φταινε οι Γερμανοι). αφου εσυ εισαι εξυπνος και οι γερμανοι που φταινε για ολα τα δεινα σου, γιατι δεν βαζεις το μυαλο σου να δειξει οτι εισαι ανωτερος του και εχεις τα @ρχιδια να μην ψωνισεις απο τα λιντλ τους και να στηριξεις παραλληλα την δικη σου εγχωρια αγορα (σκεφτηκες ρε μπουφο - ναι εσυ που το διαβαζεις και εγω - οτι φευγει χρημα απο εμας σε αυτους με το να πας να ψωνισεις σε αυτους?) γιατι οταν δεν γουσταρεις τον γειτονα σου, που εχει μαγαζι, δεν πας να ψωνισεις απο αυτον και εδω που ανεβαζεις και κατεβαζεις κ@ριολη τον Γερμανο τρεχεις και ψωνιζεις απο τα κ@λομαγαζα του? ε? μπουφε, ε , μπουφε? αλλα ξεζασα εσυ δεν πας να ψωνισεις απο τα λιντλ , αλντι κλπ κλπ.

δ) αφου ο Γερμανος -σαν μεγαλος κ@ριολης που ειναι- σε αναγκασε να παρεις τα υποβρυχια του κλπ κλπ και εσυ ειδες οτι δεν τραβανε και σε γελασε... γιατι πας και αγοραζεις μερτσεντες, μπεμβε, φολκσβαγκεν, αουντι κλπ κλπ... ? ε? μουσκαρε? εκει γιατι δεν διαμαρτυρεσαι? λιγο χρημα του δινεις εκει? αλλα ξεχασα παλι (τελικα πολυ ξεχναω και κοιμαμαι ορθιος εγω) εσυ που διαβαζεις το μηνυμα και που πριν ξεχεσες τον Γερμανο, σιγουρα δεν εχεις μερτσεντες, αουντι, κλπ κλπ... εξαλου σαν εξυπνος που εισαι, σιγουρα δεν θα εισαι και κομπλεξικος για να παιρνεις τετοιο αμαξι για να το παιζεις μουρη στις πυροβολημενες χαζογκομενες.... ΞΕΡΩ ΞΕΡΩ θα μου πεις πρεπει να εχω αμαξι για να κινουμαι.. χαθηκαν αλλες μαρκες απο αλλες χωρες... στους δρομους εκτος απο μερτσεντες, πορσικα, μπεμβε, αουντι δεν βλεπεις κατι αλλο.

ΥΓ=κοντης .... οι τριχες της φταινε... για σοβαρευτειτε λιγο..και με την σιμενς, αν ηταν φιλοπατριδες τα καθικια που τα πηραν θα ελεγαν= οχι κυριε γερμανε... εγω καθαρμα - γουρουνι σαν τα μουτρα σου δεν γινομαι... στην σιμενς δεν φταινε καθολου οι ανθρωποι. αυτοι γουρουνια που θελουν να κανουν την δουλεια τους ειναι... εμεις ειμαστε για κρεμαλα... υποτιθεται οι εξυπνοι που νοιαζομαστε για το καλο του κρατους μας.

Αν οι Γεμανοι ειναι μια φορα καθαρματα και γουρουνια.. εμεις ειμαστε 10 φορες. ας αποδειξουμε οτι ισχυει το αντιστροφο.

Ανώνυμος είπε...

" ...αν ηταν φιλοπατριδες τα καθικια που τα πηραν..."
ολο το νοημα της ελλαδας

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλε Κούρκουλε!

Μεταξύ μας οι Γερμανοί θα έχουν κόστος από αυτή την ιστορία... ΟΜΩΣ κατά την άποψή μου μπορεί να την γλιτώσουν με την αρχή: Αλλάζεις πολιτικό = διαγράφεις τα λάθη του προηγούμενου...
δες για παράδειγμα πόσοι ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση της Μέρκελ έρχονται σε σύγκρουση με αυτά που η ίδια λέει...
Στην παγκόσμια οικονομία πίσω από όλα υπάρχουν τα: α) συμφέρον της χώρας μου β) προσωπικό συμφέρον (η σειρά που τα γράφω είναι σχετική...) Έτσι η Μέρκελ ναι μεν πάει κόντρα στο ρεύμα (άρα αύριο μεθαύριο η Γερμανία όταν θα θέλει κάτι θα τρώει τα veto στην μούρη) αλλά από την άλλη θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Γερμανία...
Και ένα είναι σίγουρο... η Μέρκελ απολύει δημόσιους υπαλλήλους! Φέτος το δημόσιο χρέος της Γερμανίας αυξάνεται πάρα πολύ ενώ ταυτόχρονα η ανεργία έχει αυξητικές τάσεις και οι εξαγωγές πλήττονται! Άρα η Μέρκελ και η κάθε Μέρκελ - Σαρκοζί, Παπανδρέου κοκ κοιτούν μονάχα τα του...οίκου τους και... κακά τα ψέματα, η ΕΕ αντιμετωπίζει πρόβλημα ΥΠΑΡΞΗΣ σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Εγώ πιστεύω ότι η βοήθεια που έχει προγραμματιστεί και ΠΟΥ ΠΟΤΕ δεν θα δει την δημοσιότητα έχει την υπογραφή της Γερμανικής πλευράς πρώτη πρώτη...

ΥΓ πάντως ρε παιδιά στον τόπο μου ήδη έχουμε γεμίσει με Γερμανούς τουρίστες... οι οποίοι κάθε άλλο παρά επηρεασμένοι δείχνουν.

Τέλος πάντων... για κατάληξη, στην παγκόσμια πολιτική όλα είναι ΣΧΕΤΙΚΑ... και αυτό που φαίνεται καλό από πίσω έχει ουρά... και το κακό κάλλιστα μπορεί να αποδειχτεί καλό.

ΥΓ δεν ξεχνώ το γεγονός ότι αν κάποιοι ΔΕΝ έχουν το δικαίωμα να ομιλούν έτσι για την Ελλάδα είναι.....οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ!

Καλημέρα φίλε μου!

Χ όπως Χρηματιστήριο είπε...

ουπς... δεν αναγράφει στοιχεία... το παραπάνω μήνυμα από Χ όπως Χρηματιστήριο.

Ανώνυμος είπε...

μια ζωη παπάρες ειμαστε σαν ελληνες
αντι αν σκεφτουμε σοβαρα, να βαλουμε το μυαλο μας να δουλέψει και να παράγει ιδέες, ο εγωκεντρισμός του συνθηματος -ζούμε στην καλύτερη χωρα του κόσμου- δεν μας αφήνει να δούμε την κατάντια μας και προσπαθούμε με κλοπυ-πειστ να πάμε μπροστα θεωρώντας όλους τους άλλους ηλιθιους. Ακόμα και τώρα που σαν επαίτες τριγυρνάμε σε ολο τον κόσμο θεωρούμε υποχρέωσή τους να μας δώσουν τον κόπο τους για να περνα η σοσιαλιστρική γενιά του πολυτεχνείου καλά. Από λιακοπουλικά σενάρια είμαστε γεμάτοι από σοβαρότητα και δουλειά ναναι καλά η τζούλια

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποια πράγματα συμφωνώ. ΟΜΩΣ… εμείς οι έλληνες βλέπουμε μέσα από παρωπίδες την πραγματικότητα, ακριβός όπως μας βολεύει, σαν τα καλομαθημένα παιδιά που είμαστε!! ΟΛΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!!!. Μην ξεχνάτε πως οι Γερμανοί είναι σε πολλά επίπεδα πρωτοπόροι. Εμείς εδώ σε τι είμαστε πρωτοπόροι? Στην παιδεία? Στην Υγεία? Στην παραγωγή? Είμαστε ΠΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ!!!! Μόνο στο ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ είμαστε πρώτη! Α ΝΑΙ… και στο κάπνισμα και στην τεμπελιά, και στο ψέμα και στα δικαιώματα και στα δυστυχήματα και στο(στην κατανάλωση βέβαια) ουίσκι , πρώτη παντού!!! Στης υποχρεώσεις ΠΑΤΟΣ!... Και για όλα αυτά φταίνε πρώτα απ όλα οι Τούρκοι και μετά (πιο πρόσφατα και ειδικά η Μερκελ!!!) οι Γερμανοί…. και τέλος όταν κάποιος μας καταρρίψει πως η κατάντια μας δεν είναι ξενόφερτη, αλλά αποκλειστικά δικό μας θέμα, γυρνάμε και λέμε το τρομερό επιχείρημα «έτσι μας έμαθαν!!»… (ιδίωμα κακομαθημένου παιδιού που δεν αναλαμβάνει ποτέ ευθύνη για τίποτα). Εάν δεν σοβαρευτούμε πρώτα, κοιτάζοντας τον εαυτό μας στον καθρέφτη, τίποτα δεν θα φτιάξει ποτέ στην πατρίδα μας και θα είμαστε πάντα και σε όλα τα επίπεδα πολύ κάτω του μετρίου.

Νίκος είπε...

Καλά... μπορεί να τα χώνουμε στους Γερμανούς αλλά η Μέρκελ κινδυνεύει να χάσει την άνω Βουλή στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές και δε μπορεί να κουνηθεί προς το παρόν. Αν όμως τις πάρει τότε θα στρώσει η κατάσταση (ή νομίζατε ότι μόνο οι Έλληνες πολιτικοί είναι ιδιοτελείς). Ειλικρινά πιστεύετε ότι δε συμφέρει τη Γερμανία να μας στηρίξει με τις εξοπλιστικές δαπάνες που κάνουμε; Ή ακόμη χειρότερα να μη μας στηρίξει και να βάλει πόδι μέσα το ΔΝΤ (βλέπε USA) στην Ευρωπούυυυλα της;

Το θέμα δεν είναι τι κάνει η Γερμανία αλλά τι κάνουμε εμείς. Αναφορικά με την οικονομία καλύτερα είναι να μιλήσουν οι αριθμοί. Σε 3 με 5 χρόνια λήγουν περίπου 105 δις ευρώ δάνεια του παρελθόντος. Αυτά πρέπει:

-είτε να αποπληρωθούν
-είτε να μετατραπούν σε μακροχρόνια δάνεια και να τα έχουμε στην πλάτη μας με μόνη δυνατότητα την ετήσια αποπληρωμή των τόκων
-είτε να πούμε σαν κράτος ότι σταματάμε τις πληρωμές για x χρονικό διάστημα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μια πιθανή περίπτωση είναι κατ' εμένα η μετατροπή τους σε μακροχρόνια δάνεια και ο εκ νέου δανεισμός μας για να καλύψουμε και αυτά και τις δημοσιονομικές μας ανάγκες. Μέσα στα επόμενα 3 χρόνια λοιπόν η Ελλάδα πρέπει να βρει περίπου 150 δις ευρώ για να μπορέσει να προχωρήσει. Με ένα μέσω επιτόκιο 5%, θεού θέλοντος και Γερμανών και Ε.Ε. στηριζόμενοι, μιλάμε για έξτρα 7,5 δις σε τόκους που πρέπει να πληρωθούν. Θέλω ειλικρινά κάποιος να μου πει πως μια χώρα σαν τη δική μας:

-με μηδέν παραγωγή και κάκιστη εκμετάλλευση της υπάρχουσας
-με παντελή έλλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού
-με τη διαφθορά μέχρι στιγμής να μην επιτρέπει σχεδιασμό αλλά μόνο πελατειακές σχέσεις
-με καμία ελπίδα για το μέλλον να στηρίζει την νέα μας παραγωγική γενιά
θα καταφέρει να ορθοποδήσει και μάλιστα σε σημείο που να βγει και η χώρα από την κρίση.

Με λένε Νίκο και μοοοοόλις ..άρχισα!

Ανώνυμος είπε...

Νίκο μόλις μας τελείωσες, γιατί έχεις 1000 δίκια.

shareholder-cs είπε...

Κοίτα Νίκο, εν πολλοις έχεις δίκιο. Ίσως αυτός είναι άλλος ένας σημαντικός λόγος που δεν θέλουν να μας δανείσουν οι Γερμανοί. Σου λέει εδώ δεν λύνεται το θέμα της Ελλάδας με το να τους δανείσουμε 10-20 δις σήμερα, διότι μετά συνέχεια θα είμαστε στο "ξαναδάνεισέ μας να τη βγάλουμε και φέτος".
Και αυτό είναι ο κλασσικός προβληματισμός των τραπεζικών χορηγήσεων στις υπερδανεισμένες και επίφοβες εταιρίες: όσο βάζει κανείς λεφτά σε τέτοιες υποθέσεις, παρατείνοντας τη ζωή τους και τη πάλη με το χρέος, τόσο περισσότερο μπαίνει σε ομηρία στο να τραβήξει αργότερα το χαλί, και να κλείσει τη στρόφιγγα, γιατί θα χάσει σίγουρα όλα αυτά που προηγουμένως έβαλε.
Οπότε σου λένε «ας τους το ξεκόψουμε εξ αρχής, κι ας κόψουν το λαιμό τους, έτσι που τα κάνανε».

Βέβαια εδώ είναι το στοίχημα του ΓΑΠ. Μπορεί να μην έχουμε παραγωγή αλλά αν αναμορφώσουμε το κράτος βάλουμε τάξη και κόψουμε σπατάλη, κεκτημένα και διαφθορά, μπορούμε να μαζέψουμε στα ταμεία ένα 30% παραπάνω από τα σημερινά και να το παλέψουμε.

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες