Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Κυριακή 14 Μαρτίου 2010
Πριν από λίγο είδα αυτήν την ανάρτηση στο μπλοκ του troktiko.

"Είμαι αγρότης και παραγωγός ντομάτας και σήμερα έδιωξα από το χωράφι ντομάτες με τιμή 0.23? - 0.40? Α ποιότητα ..


Πόσο τις αγοράζετε εσείς ;;...


Η ερώτηση φυσικά είναι ρητορική
Απλά για να δείτε τι γίνετε"

Ρε παιδιά, θα τρελαθούμε τελείως. Αν αυτου του κοστίζουν  από 0,23-0,40 € το κιλό η ντομάτα, τότε πως και οι παράγωγοι που πουλούν στις λαϊκές τις δίνουν 1,50€ το κιλό δηλαδή 300 - 500%  πάνω.

Το γνωρίζω ότι δεν είναι όλοι παράγωγοι αυτοί στις λαϊκές, αλλά υπάρχουν και παράγωγοι. Αν έδιναν στις λαϊκές με 0,50-0,85 € το κιλό, χώρους θα έστηναν οι καταναλωτές. Για αυτό φωνάζω, απελευθέρωση της αγοράς και άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων. Αύριο να πάρω 100 άδειες πωλητού για λαϊκή, 100 άδειες για βενζινάδικα ότι γουστάρω. Φυσικά μέσα στους ορους για να πάρεις άδειες, να μην υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις. Ο οποιοσδήποτε να μπορεί να πάρει άδεια για οτιδήποτε. Να πουλά από τσιγάρα ως Coca Cola, και Pepsi, εφημερίδες, και χρυσό, τηλεοράσεις και Toyota.

3 σχόλια:

Νίκος είπε...

Ναι, βέβαια εδώ πρέπει να λάβει κανείς υπ' όψιν του ότι άλλη η τιμή παραγωγής το καλοκαίρι και άλλη το χειμώνα. Επίσης ο παραγωγός έχει τη φύρα της παραγωγής η οποία συνυπολογίζεται στην καλλιέργεια για τη διαμόρφωση τιμής. Από τον παραγωγό μέχρι το σπίτι μας όλη η άλλη φύρα είναι του λαχαναγορίτη, του εμπόρου κτλ καθώς επίσης και το γεγονός ότι είναι ευπαθή προϊόντα και αν δεν πουληθούν είναι απλά και πάλι φύρα... Βέβαια και πάλι οι διαφορές είναι μεγάλες.

Συμβουλή μου: να αγοράζετε προϊόντα στην εποχή τους που έχουν και τη χαμηλότερη τιμή.

κουρκουλος είπε...

Φίλτατε Νίκο,
Καταρχάς, η συμβουλή σου « να αγοράζετε προϊόντα στην εποχή τους που έχουν και τη χαμηλότερη τιμή.» την θεωρώ χρυσή. Όμως από την στιγμή που υπάρχουν κάποια προϊόντα στην αγορά όλο τον χρόνο, σε παρακινούν να τα αγοράσεις.
Ένας έμπορος μου είχε πει κάποτε, ότι οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, γίνονται κατόπιν αδείας του υπουργείου. Δηλαδή όταν το υπουργείο κρίνει ότι η τιμή του Α προϊόντος είναι υψηλή, τότε δίνει άδεια να εισάγετε κάποιο προϊόν.
Και έρωτα γιατί να μην εισάγετε ότι θέλει ο καθένας, όποτε το θέλει.
Επίσης με το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, πχ του λοκατζή, κα, θα ωθούσε σε ανταγωνισμό στην λαϊκή.
Σε αυτό που διαφωνώ είναι το γεγονός της φύρας. Εντάξει υπάρχει, αλλά η τιμή της ντομάτας που έγραψα είναι τιμή προχθεσινή, και η τιμές πώλησης είναι τιμές « παράγωγων» ντομάτας στην λαϊκή. Ένα κέρδος λογικό, είναι θεμιτό. Πριν από 60 χρονιά, τύπους που έβγαζαν τέτοιο κέρδος τους έλεγαν μαυραγορίτες.

Ανώνυμος είπε...

τη φύρα δώστε τη σε μένα. Έχω πολύ κόσμο να πάρω με τις Ντομάτες!

Ρια

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες