Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010
Η κ. Πελέκη έβαλλε κατά του κ. Καραμανλή
Ευθείες βολές κατά του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τις ευθύνες των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου εκτόξευσε την Τρίτη, καταθέτοντας στην προκαταρτική επιτροπής της Βουλής, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ενώ έβαλε στην κεντρική θέση του «κάδρου» των υπευθύνων, τόσο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο όσο και το πρωθυπουργό γραφείο, δηλαδή τον κ. Γιάννη Αγγέλου.

Η σύζυγός του Γιώργου Βουλγαράκη, προσήλθε στην Επιτροπή της Βουλής αποφασισμένη να μιλήσει γιατί όπως εξήγησε στους βουλευτές αλλά και στου δημοσιογράφους, λίγο αργότερα, ήταν ότι «είναι η τρίτη φορά που καλείται να καταθέσει», «έχει κουραστεί να λένε όλοι πως τα έχει πάρει», «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι…», τονίζοντας ότι «εγώ έχω καταστραφεί κοινωνικά και επαγγελματικά για μια υπόθεση που δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Ας αποκατασταθώ τουλάχιστον ηθικά. Κουράστηκα από όλα αυτά».

Η κυρία Κατερίνα Πελέκη, που είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση Βατοπεδίου και σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη που ελέγχεται από την προκαταρτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση, φέρεται να «έδειξε» ευθέως τον Κώστα Καραμανλή ως τον άνθρωπο που πήρε την κεντρική απόφαση για τις ανταλλαγές και έδωσε την εντολή για υλοποίησή της στους υπουργούς του.

Μάλιστα είπε στους δημοσιογράφους ότι «ακόμα και τώρα περιμένω τον πρώην πρωθυπουργό επιτέλους να μιλήσει… ας βγει και ας πει κάτι»

Η κυρία Πελέκη υποστήριξε επίσης ότι οι ανταλλαγές ήταν «μια απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό γραφείο, και τώρα έχουμε καταλήξει να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη και να είμαστε κατηγορούμενοι τρίτοι άνθρωποι που είναι ο κορμός του ελληνικού κράτους, όπως ορκωτοί λογιστές, γνωμοδοτικά συμβούλια, μια συμβολαιογράφος, η ΚΕΔ επειδή το μόνο που κάναμε ήταν να εκτελέσουμε τις Υπουργικές αποφάσεις. Ας πάρει κάποιος την ευθύνη… Έπρεπε να βγει τότε ο πρωθυπουργός και να πει: Ναι πήραμε αυτή την απόφαση και ο διευθυντής του γραφείου μου, ο υπουργός Επικρατείας διοχέτευσε την εντολή στους υπουργούς (κατονόμασε τους κ. Κοντό, Κιλτίδη, Δούκα και Μπασιάκο) προκειμένου να υλοποιήσουν την απόφαση αυτή . Εγώ ξέρω ότι όποιος φοράει παντελόνια αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εγώ που δεν φοράω τις ανέλαβα…» .

Πάντως, η κυρία Πελέκη επέμεινε σταθερά στην άποψή της ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο αφού δεν έχει αποδειχθεί ούτε ζημία του δημοσίου ούτε δόλος ή μαύρο χρήμα σε πολιτικό πρόσωπο»

Ερωτηθείσα δε από τους δημοσιογράφους εάν θα πρέπει να υπάρξει ειδικό δικαστήριο, απάντησε πως όχι αφού όπως είπε δεν υπάρχει σκάνδαλο αρά και ποινικές ευθύνες.

Σχετικά με την δική της δίωξη υποστήριξε πως «αν δεν ήμουνα γυναίκα του Γιώργου Βουλγαράκη δεν θα με ήξερε κανείς. Αν είμαι εγώ κατηγορούμενη θα πρέπει να είναι κατηγορούμενοι όλοι οι συμβολαιογράφοι της χώρας.»
σκαι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου