Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
79π.χ. Σφοδρή έκρηξη του Βεζούβιου προκαλεί τεράστιο κύμα από λάβα, φωτιά και στάχτη. Μέσα σε λίγες ώρες θάφτηκαν για πάντα η Πομπηία και το Ερκυλένιο (Ηράκλεια). Η επίχωση φτάνει τα 6-7 μέτρα. Μεταξύ των 15.000 θυμάτων συγκαταλέγεται ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, κορυφαίος Λατίνος συγγραφέας και διοικητής του ρωμαϊκού στόλου. Ναυλοχούσε στον Κόλπο της Νεάπολης.

1857. Ξεσπά η πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, γνωστή ως «Πανικός του 1857».1572. Στο Παρίσι αρχίζει γενική σφαγή των Ουγενότων (Προτεσταντών) από τους Ρωμαιοκαθολικούς, κατά διαταγή του άβουλου βασιλιά Καρόλου Θ΄ υπό την ισχυρή επιρροή της μητέρας του Αικατερίνης των Μεδίκων. Η σφαγή οργανώθηκε προς εξουδετέρωση μιας φανταστικής συνωμοσίας των Ουγενότων. Συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες στις γαλλικές επαρχίες. Οι νεκροί έφτασαν τους 70.000.

1831. Ο Βρετανός φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος επιβιβάζεται στο πλοίο Beagle (=Ιχνιλάτης) και ξεκινά για το πεντάχρονο ταξίδι του ανά τον κόσμο. Είναι ηλικίας 22 ετών.

1889. Στο Μπουένος Αϊρες γεννιέται ο Αργεντινός πεζογράφος και ποιητής Χόρχε Λουίς Μπόρχες, από τις επιφανέστερες λογοτεχνικές μορφές του 20ού αιώνα.

1929. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ γεννιέται στην Ιερουσαλήμ.

1949. Μπαίνει σε εφαρμογή η συνθήκη για την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Είχε υπογραφεί τον Απρίλιο στην Ουάσιγκτον 12 κρατών της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Η Ελλάδα θα ενταχθεί το 1955.
Εκδίδεται η απόφαση στη δίκη των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου
Εκδίδεται η απόφαση στη δίκη των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου


1975. Το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, με πρόεδρο τον Ιωάννη Ντεγιάννη, εκδίδει απόφαση για τους πρωταίτιους της 21ης Απριλίου. Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μετατρέψει τις θανατικές καταδίκες σε ισόβια.

2009. Ο πρώην ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στην τηλεόραση σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου.
εθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου