Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο έτσι ώστε να μειωθεί το έλλειμμα κατά τουλάχιστον 5,5 μονάδες φέτος, δηλαδή κάτω από το 8,1% του ΑΕΠ. 

Στο υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζουν ότι η όποια προσαρμογή απαιτηθεί θα προέλθει από το μέτωπο των δαπανών και των διαρθρωτικών αλλαγών, αποκλείοντας νέα φορολογικά μέτρα και νέες περικοπές στα εισοδήματα. 

Έως 1/10 το χρονοδιάγραμμα για Αγροτική 
Περιθώριο έως την 1η Οκτωβρίου έχει η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση της Αγροτικής Τράπεζας, της μοναδικής που δεν πέρασε τα ευρωπαϊκά stress tests τον Ιούλιο, όπως αναφέρει το αναθεωρημένο μνημόνιο. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "η κυβέρνηση θα πρέπει να παράσχει πλήρη υποστήριξη στην τράπεζα αυτή και να διασφαλίσει ότι είναι συνεπής προς τις απαιτήσεις για την υλοποίηση ενόςσχεδίου αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. για την κρατική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης και της συμμόρφωσης με την καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση της 1ης Οκτωβρίου 2010".

Ακόμη, στο μνημόνιο αναφέρεται η δέσμευση της Τραπέζης της Ελλάδος για μείωση των αμοιβών του προσωπικού της, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για δημοσιονομική εξυγίανση στη χώρα.



Το πλάνο για τα μέτρα του 2011

Στον νέο προϋπολογισμό θα καταγράφονται λεπτομερώς όλα τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω μείωση του ελλείμματος το 2011, κατά 4,3%. 

Το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής θα προέλθει, μεταξύ των άλλων, από: 

-Την εφαρμογή του κανόνα αντικατάστασης μόνο του 20% (5 αποχωρήσεις - μία πρόσληψη) των συνταξιοδοτούμενων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα (κυβέρνηση, δημόσιες επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, κρατικές υπηρεσίες και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί). 

-Εξοικονόμηση 1,5 δισ. ευρώ στην τοπική αυτοδιοίκηση λόγω "Καλλικράτη". 

-Μη χορήγηση της τιμαριθμικής προσαρμογής των συντάξεων, με στόχο την εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ. 

-Μείωση του ΠΔΕ κατά 500 εκατ. ευρώ. 

-Έκτακτη εισφορά στις πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις, η οποία θα αποφέρει επιπλέον έσοδα ύψους τουλάχιστον 600 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο για το 2011, το 2012 και το 2013. 

-Κίνητρα για τη ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης, η οποία θα αποφέρει επιπλέον έσοδα 1,5 δισ. ευρώ από το 2011 ως το 2013, από τα οποία τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2011. 

-Ενεργοποίηση των τεκμηρίων φορολόγησης των επαγγελματιών με απόδοση τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων ευρώ το 2011 και αυξανόμενες αποδόσεις το 2012 και το 2013. 

-Σταδιακή εισαγωγή "πράσινου φόρου" στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με απόδοση 300 εκατομμυρίων ευρώ το 2011. 

-Συλλογή εσόδων από αδειοδότηση τυχερών παιγνίων: τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από πώληση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από ετήσια δικαιώματα. 

-Διεύρυνση της φορολογικής βάσης ακίνητης περιουσίας αναπροσαρμόζοντας τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με στόχο την αποκόμιση επιπρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. 

-Αύξηση της φορολόγησης αμοιβών σε είδος, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης αυτοκινήτων με χρονομίσθωση (τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ). 

-Συλλογή του ειδικού τέλους για ημιυπαίθριους χώρους (τουλάχιστον 800 εκατομμύρια τον χρόνο). 

-Αύξηση φόρου στα είδη πολυτελείας με απόδοση τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ.

www.euro2day.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου